Sevgili Eflatun,
Aramizda 9 kadar bir yas farki var ve sen bana benim 21 yasimdaki hallerimi hatirlattin. Yani ben anlayabiliyorum bu heyecanini, coskunu. Bende 21li yaslarda birisiyle tanismistim. Arkadas gibi konusuyorduk, kadin erkek iliskilerinden, asktan, sevgiden, havadan sudan. O zamanlar whatsApp yok msn vardi sabahlardik ikimizde konusmak icin. Ben cikayim artik desem, o biraz daha kalamaz misin derdi. O da cok kirilgandi, sevgilisini bir kalp krizi sonucu kaybetmisti, yaraliydi ve temkinliydi. Ama benimle konusmaktan da cok hoslaniyordu. Dusunuyordum sadece arkadas olsak niye sabahlara kadar konusalim, telefonlarda smsler yollayalim. Konusamadigimiz zamanlarda seni ozledim nerelerdeydin derdi. Ben onun her kullandigi cumleyi kafamda binbir turlu seye yoruyordum. Ben asiktim, hem de cok asiktim. O da bana asik mi degil mi sorusu icimi kemirip duruyordu ama sormaya cekiniyordum, senin gibi boyle dersem onu kaybedecegimden korkuyordum. Iki garip arkadas miydik, asik miydik neydik gercekten bilmiyordum, kafam karman corman oluyordu. Sonra bu dusunceyi savusturuyordum, ben hoslaniyordum ya, asiktim ya varsin o hoslanmasindi. Hayaller kuruyordum tam bir leylaydim. Ilk ask ilk heyecan ya iste mantik sifir. Hep teklifleri ben yapiyordum. Sonra 1 sefer gorusmeye razi oldu. Guzel geci gunumuz aslinda. Ama ben hala sorularima cevap bulamamistim. Yuz yuzeyken de soramamistim. Sinemaya gitmek gibi bir aptallik yapinca karsilikli konusma olmadi fazla tabi. Sinemada da film yerine kendisini izleyince yani salak gibi siritmakla mesguldum. Sonra bir yilbasi gecesi tum cesaretimi topladim, sms yolladim senden hoslaniyorum diye. Cevaptan o kadar cok korkuyordum ki telefonu bir hafta acmadim. O ara onunla hic gorusmedim. Bu sure zarfinda dusunmeye firsatim oldu. Ne yapiyorum ben dedim kendime. Dusundum cok dusundum. Cok mantiksiz davrandigimi farkettim, sonucta kendimi parcalistim. Telefonu actim, gelen smste beni bir insan olarak cok sevdigini ama en iyisinin arkadas olarak kalmamiz gerektigi yaziyordu. Buna kendimi hazirlamistim tabi ama kolay olmadi atlatmak. Ben de kendisinden hoslandigimi,ona asik oldugumu, kendi iyiligim icin her turlu iliskiyi o gun icin kestigimi yazdim. Oyle de oldu. Herseyi sildim yeni bir sayfa actim.
Hatalarim yok muydu cok vardi. Karsimdaki insanin tam olarak ne istedigini bilmeden kendimi kaptirmamam gerekiyordu. Ama aski tatmakta cok guzeldi. Ha sonrasi kalp agrisinin gecmesi cok zamanimi aldi ama gecmisimde tatli bir ani olarak kaldi. Ona hic kizmadim. O da zorlu bir surecteydi, sevdigini yeni kaybetmisti. Insan sonradan dusununce daha iyi mantik yurutebiliyor ama asiksan mantik pek islemiyor hele hele 21li yaslarda hic.
Benim sana tavsiyem her turlu seye hazirlikli olman. Oncelikle sen kendi acindan bir iliskideymissin gibi anlam yukluyorsun dostluguna. Emek veriyorsun, caba harciyorsun. Ama sonra yorulan da sen oluyorsun. Guzel bir dostlugunuz varsa bunu tehlikeye atma. Dostluklar aska da donusebilir. Ama ya donusmezse? Bence durumu akisina birak ve arkadasca konusmaya devam et onunla. Fakat kendince bu iliskiye derin anlamlar yukleme. Ayaklarin yere bassin, mantigini asla kaybetme. Daha 21 yasindasin hic acelen olmasin. Kendisi kotu bir deneyim yasamissa tekrar guvenmeye hatta tekrar kaybetmeye korkuyordur. Zamanla karsilikli guven gelisecektir. Fakat kisa vadede sorularina cevap bulamazsin, sabirli olman gerekli. Normal hayatina devam et, kendisini hayatinin merkezine koyma. Olmama ihtimalini de kafandan cikarma. Dedigim gibi her turlu duruma hazirlikli olursan uzulmezsin fazla. Zaman ve sabir kilidi acacaktir bence :)