mide bulantılarım

gnlatilla

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2010
270
1
116
İstanbul
arkadaşlar çok zor bir hamilelik geçiriyorum ne yaptıysam bulantılarıma çare bulamıyorum her an midem ağzımda bebeğim için herşeyi çekerim rabbim olmayanlara da nasip etsin ama 3 aylık oldu kuzum ama hala geçmiyor 3. ayında geçer demişlerdi hamileliğimin en başından beri birde nefes darlığı çektim alerjik astım var sanırım bende hamilelikte hafif olan hastalıklar bile gün yüzüne çıkarmış, öksürük de üzerine eklenince bulanan miğdemi daha da ateşlendirip istifra etmeye başlıyorum devamlı böyle 4 kilo verdim ayrıca süt ürünleri yiyip içemiyorum balık deseniz ağzıma süremiyorum doktora inşallah gidicem önümüzdeki hafta ama her an aklım bebekte ona zarar vermek istemiyorum biliyorum 3 ayına kadar benim yediklerimden beslenmiyor ama artık başlayacak yavaş yavaş lakin bende hiç bir değişiklik yok doktora gitcem ama ne yapacak ki burnumu sıkıp yedirecek hali yok ya yiyeceksin mecbur diyecek ama kendimden umudum yok yemeklerden bahsederken bile çıkarmamak için kendimi zor tutuyorum sanırım benim biraz uzun sürecek bu bulantılar siz ne yaptınız ne yediniz ne içtiniz ,zencefil al kaynat iç dediler ama aktara sordum hamilelere vermiyoruz dediler eşim araştırdı netten içme dedi içimize kurt düştü tabi dışarı çıkmak zaten işkence çıkmıyorum çalışıyordum işe de gitmiyorum bulantılarım başladığından beri var mı sizin yaptığınız bişeyler bulantılar için.rabbim olmayanlara da nasip etsin bu dünyanın en güzel duygusunu. olanlarınkini de allah bağışlasın inşallah ,şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Su ayimda bile ne yazik ki bulantilarim ve kusmalarim var. Umarim senin ki bu kadar surmez.
Limon iyi gelir diyorlar ya da tuzlu seyler. Ben yemek yerken su icmeyi biraktim, biraz rahatladim.

ben oğluma hamileyken hiç bulantı nedir bilmedim ama kızıma hamileyken öldüm bulantıdan..hersey kokuyordu sanki..mutfağa banyoya giremezdim kaç şampuan değiştirdim hatırlamıyorum bile seni anlıyorum çok zor gercekten ama şöyle düşün bu bulantıları çekmek isteyen bu duyguları yasamak isteyen oladar çok kadın varki hep bunu düşün ve hep bebeğinle yaşayacağın güzel günleri düşün insanı biraz rahatlatıyor..benim 4. ayın sonunda geçmişti umarım senin daha bile erken geçer
yemek konusuna gelirsek bence bebeğin için kendini zorlamalısın...artık büyüyor ve senin beslenmen çok önemli bebeğin için
buarada yemekleri eşin hazırlarsa sen mutfağa girmezsen daha az olur yemeklere karşı isteksizliğin umarım yardımcı olabilmişimdir

ha buarada çubuk kraker baya bastırıyor bulantıyı..ben hergün yiyordum bulantım oldukça...bide leblebi ii gelio Allah hayırlı etsin bebeğinî cnm

ne yalan söyleyeyim korktum çocuk yapmaktan ilerde evlenirsem yani hamile kalma konusu fobi oldu bende o derece bi arkadaşımda bi öğün yiyebiliyodu hep tok hissediyodu 9 ayı zehir gibiydi kızın kokulardan bulantılardan tıka basa yemek yemiş hissinden hep şikayetçiydi, ayy düşünemiyorum tahammül edemezdim aman büyük konuşmayım ya:26: ama öyle hissediyorum

Merhaba;
Hamılelık gecırmedım,evlı degılım ama etrafımdakı bulantı sorunu yasayan hamıle arkadaslarım galetanın ıyı geldıgını soyluyorlardı.
Bırde bol bol salata yıyebılırsınız bır arkadasım dogru durust yemek yıyemedı ılk aylarında hep salata,yesıllık yemıstı ve bebek gayet saglıklıydı cok sukur.
Canınızı sıkmayın bebegınızı kucagınıza alacagınız guzel gunlerı dusunun.
Allah yardımcınız olsun.

moralını bozmak ıstemem ama benımkı 5.ayda gectı 2 gunde bır serum takılıyodu bos oguruyodum okadar yanı.9 kılo verdım bu zaman boyunca.banada hıc bıtmıcek gıbı gelıyordu allahım olucem artık dıyodum 24 saat en ust sevıyede mıde bulanırmı bulanıyor ıste.hıcbırsey ıse yaramadı bende.ne ılac ne hap ne tatlı ne tuzlu.5.ayda gectı basladım yemeye ama cok kılo almamıs oldum hemde cok tatlı bısey geldı dunyaya.allahtan sabır dıleyın ben hep oyle yaptım.baska caresı yok bunun ıllakı gecıyor.ben hem kusup hemde yemek yıyenlere hayranım hıc etkılenmıyolar.arkadasım vardı bı taraftan kusar obur taraftan yerdı valla

hepinize teşekkürler hepsini yaptım bana hiçbişey fayda etmiyor annem geliyor hergün yemeğimi o hazırlıyor eşim çok yardımcı allah razı olsun düşünüyorum acaba o anlayışsız bir eş olsaydı ne yapardım mutfağın kapısını görmek bile bana yetiyor beni mutlafa hiç sokmuyorlar allah bin kere razı olsun ondan ve annemden. yediğim içtiğim bi tost yağsız tabi birde ekşi olmak şartıyla yaprak sarma ya da az yağlı makarna bebeğim bu şekilde beslenemez doktorun verdiği bulantı ilacını 2 kere kullandım yine yiyemedim ama en azından dolaşabildim biraz bulantım hafifledi bebeğe zarar verecek diye içmiyorum aranızda devamlı kullanan var mı arkadaşlar ? nefes darlığımda doktor bişey olmaz dedi hava verdi kullan dedi ama onu bile kullanmadım o bizim kıymetlimiz onun için herşeyi yaparım tek sorunum onun beslenememesi keşke arkadaşın dediği gibi salata yiyebilsem ama yeşillik görmek kabus gibi hani derler ya anne olunca annelerin kıymetini biliriz diye hakkaten öyleymiş annem 5 doğum yapmış helal olsun benim bundan sonrasını bile gözüm kesmiyor

Ne dıyeyım arkadasım Allah yardımcınız olsun cok zor durumdasınız sızı anlıyorum ama az bır sıkıntıyla sonsuz bır mutluluk kazanacaksınız ınsAllah.
Sızı mesgul edecek seylere yonelsenız ınsan kendıyle basbasa kaldıkcada kafasında kuruyor.Farklı seylere yonelırsenız belkı bulantınızı bır nebzede olsun unutuverırsınız.
Allah yardımcınız olsun bebegınızı hayırlısıyla kucagınıza almak nasıp etsın.

Benimde uzun sürmüştü...

Çubuk kraker ve naneli şekeri eksik etmedim baş ucumdan...

Sabah yataktan kalkmadan 1-2 çubuk kraker yiyip öyle kalkıyordum... Aç mideyle kalkınca daha çok bulanıyordu...

Dr bana bulantı hapı vermişti zor da kalmadıkça kullanmadım...

Bende kilo vermiştim senin gibi bebek gelişmeyecek diye korkuyordum, 3 aydan sonra şiddeti biraz daha azalıyor...

cANIm ben bilirim o hamilelik bulantısının ne demek olduğunu..... Çok zor bir şey
maalesef , yatakta yatamazdım , mutfağa girerken burnuma tülbent bağlar da girerdim....
Sanırım eczanelerde bileklik satılıyormuş bulantı için ve de çok iyi geliyormuş....Mutlaka dene bence....
Bir de doktorunun verdiği vitaminleri mutlaka düzenli kullan , şu dönemde bunlara çok ihtiyacın var çünkü...

çok sağolasın sevdenurrcum bakalım artık allaha dua ediyorum inşallah, artık kesilir. normal yaşamı özledim

zor hakkaten bileklik nasılmış bir araştırayım olmazsa alır denerim çok teşekkür ederim

canım benimde aynı bişey yemeğe korkuyorum

yiye bildiğim bol yoğurtlu makarnaydı yada yoğurt içine birazcık ekmek mama gibi

doktorum da makarna pilav ve ekmekten uzak durmamı istedi vücutta ödem yapar dedi

bebek vücuttaki proteini aldığı için protein ağırlıklı beslen dedi

ben hamile kalmadan önce reflü tedavisi görüyodum kronik öksürük ve bronşite çevirmişti
o yüzden mide bulantısından çok yanmayla başım dertte buda hamilelik boyunca devam edicek sanırım

uykumdan uyanıp lavaboya koştuğum oluyor bişey yemediğim halde sırf acı acı çıkardığım oluyo
herşey zor Allah hepimize yardım etsin sonunda güzel olucak bitek bunu düşünüyorum :)

....

inşallah sonu çok güzel olacak karnıma elimi koyduğumda sanki onu hissediyorum tipini bile hayal ediyorum bazen oturduğum yerden onu evin içinde yürüteçle yürürken falan hayal ediyorum kurduğum en güzel hayaller ki bir de doğsa neler olur kim bilir doktora gittiğimde ultrasondan görüyorum ya allahım kaç harftadır görmedim çok özledim. allah yardımcımız olsun inşallah arkadaşımda da vardı reflü malesef 9 ay boyunca öğrtüsü hiç bitmedi seninki sanırım benden kötü ama ben yoğurtlu bişey yerkende tiksiniyorum ne olacak bu halim allah büyük sayılı gün diyeceğiz

herkeste farklı sanırım çünkü ben sadece yoğurtlu bişeyler yiyebiliyorum
bende evde yemek yapamıyorum annem sağolsun yapıyor eşimde anlayışlı olmasa yanmıştım
yeri geliyo onun nefesini bile istemiyorum iyi ki bana alınmıyor ben olsam onun yerinde alınırdım sanırım :)

çok sağolasın sevdenurrcum bakalım artık allaha dua ediyorum inşallah, artık kesilir. normal yaşamı özledim

ayyy kıyamam normal gunlerıne de doneceksın tabıı 9 ay boyuca bulantısı devam eden cok az ınsAllah senınkı devam etmeyecek bızler de dua ederız senın ıcın ınsAllah hyırlısıyla kucagına alırsın bebegını kokusunu ıcıne cekersın doya doya:)
Ahh o bebek kokusu dunyanın en pahalı parfumlerı yanına yaklasır mı acaba ben bebek sevgısını yegenımde tattım ıcıme sokardım koklayarak uyuturdum:)
cok guzel bır duygu:)

allah razı olsun sevdenurcum. rabbim en güzelini sana da yaşatmak nasip etsin ve isteyen cümlesine inşallah, bebek kokusu muhteşem bi koku cennet kokusu bütün çocukları bebekleri çok seviyorum rabbim annelerine babalarına bağışlasın

evet gerçekten herkesde farklı oluyor anneme soruyorum ben hissetmezdim fazla diyor eskiler genelde hissetmiyorlarmış kime sorsam senin ki gibi hamilelik yaşamadık son zamanlar da böyle görüyoruz diyorlar ki annemler köyde yaşamış hamileliklerini bizim gibi bakanları olmadığı gibi bütün ev tarla taban işlerini de kendileri yaparlarmış doğumunu tarlada yapan bi sürü insan sayıyorlar ama sanırım son zamanlarda ki beslenme organik olmayan mevyeler sebzeler süt içiyoruz süte bezemiyor yoğurt desen içinde ne var belli değil peynir maşallah dolapta bir ay kalsa bayatlamıyor yoğurt keza aynı yavaş yavaş çürüyoruz sanırım :)

Cocukları sevenı severım bende:)
cocukları sevmek hem sabrın hemde kocaman bır yuregın habercısıdır.
Kendınden olanı sevmek kolay ama tum cocukları sevmek bence mezıyet.
Benım bazı arkadaslarım var ay o cocuk sumuklu ay o cocukpıs ay o cocuk esek kadar der durur ufacık gurultulerıne tahammul edemez kendı cocukları harıc hıcbırıne tamammul edemez ama bence cocuk sevgısı Allahın verdıgı en guzel sevgılerden..
Sızı cok sevdım:) bol bol dua edıcem sıkıntılarınızın cabucak gecmesı ıcın:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…