evet gerçekten herkesde farklı oluyor anneme soruyorum ben hissetmezdim fazla diyor eskiler genelde hissetmiyorlarmış kime sorsam senin ki gibi hamilelik yaşamadık son zamanlar da böyle görüyoruz diyorlar ki annemler köyde yaşamış hamileliklerini bizim gibi bakanları olmadığı gibi bütün ev tarla taban işlerini de kendileri yaparlarmış doğumunu tarlada yapan bi sürü insan sayıyorlar ama sanırım son zamanlarda ki beslenme organik olmayan mevyeler sebzeler süt içiyoruz süte bezemiyor yoğurt desen içinde ne var belli değil peynir maşallah dolapta bir ay kalsa bayatlamıyor yoğurt keza aynı yavaş yavaş çürüyoruz sanırım :)
haberi bende izledim breathincim incir aldı eşim dün , tabi kurusunu bulabildik dünden beri yiyorum ama bulantıma pek bişey yapmadıgeçenlerde tvde bi haber çıkmıştı ingiliz düşesine bursa inciri gönderilmiş mide bulantıları için.bi dene istersen baya faydalı olduğundan bahsetmişlerdi.
evet canım benim ama ben genelde hazır yememeye çalışıyorum sütü köyden getirtiyorum evde mayalıyoruz
ama ne yaparsak yapalım artık ineklerin yedikleri organik olmadığı için sütü de organik olmuyo açıkçası
bizede böyle bi devir geldiyapıcak bişey yok
arkadaşlar çok zor bir hamilelik geçiriyorum ne yaptıysam bulantılarıma çare bulamıyorum her an midem ağzımda bebeğim için herşeyi çekerim rabbim olmayanlara da nasip etsin ama 3 aylık oldu kuzum ama hala geçmiyor 3. ayında geçer demişlerdi hamileliğimin en başından beri birde nefes darlığı çektim alerjik astım var sanırım bende hamilelikte hafif olan hastalıklar bile gün yüzüne çıkarmış, öksürük de üzerine eklenince bulanan miğdemi daha da ateşlendirip istifra etmeye başlıyorum devamlı böyle 4 kilo verdim ayrıca süt ürünleri yiyip içemiyorum balık deseniz ağzıma süremiyorum doktora inşallah gidicem önümüzdeki hafta ama her an aklım bebekte ona zarar vermek istemiyorum biliyorum 3 ayına kadar benim yediklerimden beslenmiyor ama artık başlayacak yavaş yavaş lakin bende hiç bir değişiklik yok doktora gitcem ama ne yapacak ki burnumu sıkıp yedirecek hali yok ya yiyeceksin mecbur diyecek ama kendimden umudum yok yemeklerden bahsederken bile çıkarmamak için kendimi zor tutuyorum sanırım benim biraz uzun sürecek bu bulantılar siz ne yaptınız ne yediniz ne içtiniz ,zencefil al kaynat iç dediler ama aktara sordum hamilelere vermiyoruz dediler eşim araştırdı netten içme dedi içimize kurt düştü tabi dışarı çıkmak zaten işkence çıkmıyorum çalışıyordum işe de gitmiyorum bulantılarım başladığından beri var mı sizin yaptığınız bişeyler bulantılar için.rabbim olmayanlara da nasip etsin bu dünyanın en güzel duygusunu. olanlarınkini de allah bağışlasın inşallah ,şimdiden teşekkürler.
bana zofran verdi canım ama sadece 2 kere içtim o da çok yorgun düşdüğümde içebildim zarar vermekten korkuyorum neticede ilaç.iyi bari senin 4 ayında bitmiş inşallah benim de biter yakındacanım bende senin gibiydim aynı.4 üncü aya kadar devam eder..ne yapsanda nafile doktorum bana metapimid verdi sabahları ac karnına 1 tane yutunca iyi geliyor birde yemekten sonra gaviscon şurubu içtim çok iyi geldi 4.aydada gecti çok şükür
kuru incir kuru kayısı kan üzümü fındık badem özellikle ceviz bunları ihmal etmeyin zaten ben günlük yiyorum hepsinden
gerçi bazen zorluyorum ama bunlar lazım çinko bakımından yüksek bağışıklığı sağlam olsun bebişlerimizin :)
en iyisini yapıyorsun ye yiyebildiğin kadar iki kişi olunca zaten insanın midesi devamlı boş oluyor ben yesem de safrayla birlikte geri çıkıyor canım çok canıyor o kadar acı birşey ki bağrım acıyor artık onlar bana fayda etmiyor malesef sweet senin artık geçmesi gerekmez mi ya 14.haftaya gelmişsinTuzlu çubuk kraker, beyaz leblebi, limon suyu, beyaz gazoz (yudum yudum al) bunlar bana iyi geliyor ama her zaman değilbende çok çekiyorum şu an bile bulanıyor Allah'tan istifra etmiyorum öyle kuru kuru bulanıyor. Bir de ben bulanmasına rağmen yiyorum yinede herşeyi napim aç kalamam
Kızlar bu arada söyleyin organik gıdalardan laf açılmışken mümkünse köy tavuğu yiyin köyden getirtecek imkanınız yoksa da marketten alınanları asla yemeyin özellikle erkek bebeklerin gelişimini sekteye uğratıyormuş Dr. Um yememin gereken şeyleri sayarken sadece katkı maddeyi gıdalar ile tavuk dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?