Mide bulantisi ve caresizlik

Kim su hyun

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2021
15
6
1
39
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 13 haftalik hamileyim.Bir çocuğun daha var .6.haftadan beri aşırı mide bulantisi kusma,kokularsan nefret etme durumu yaşıyorum.Sanki bir kopek gibi her şeyin kokusunu alıyorum ve iğreniyorum.Ne yapacagimi şaşırdım.Bir tek sabahları az omlet az patates kızartması yiyorum o kadar yemek yemeyi unuttum ağlamadığım bir gün yok .Çok mutsuzum sanki hiç bitmeyecek gibi ot gibi yaşıyorum.siz neler yaşadınız ne zaman atlattınız lütfen benimle paylaşın artık hayat yasamiyormusum gibi geliyor:KK43:

doktor 12 . haftadan sonra azalır dedı daha bı azalma olmadı bende de su an mıde bulantısıyla bogusuyorum.. cıkarmadıgın surece hap ıcmene gerek yok demıstı doktorum ben de dayanırım dedım. cıksa da kurtulsam dıyorum bazen de onu da yasadık.. hıc azalmadı. 16 da kesılır heralde dedım :(

O kadar zor ki Allah yardımcımız olsun cevrede anlamıyor hiç nasıl böyle olabilir diyorlar .annem bile yemek yemediğın icin böyle oldun diyor halim perişan inş atlatırız hemen .

O kadar zor ki Allah yardımcımız olsun cevrede anlamıyor hiç nasıl böyle olabilir diyorlar .annem bile yemek yemediğın icin böyle oldun diyor halim perişan inş atlatırız hemen .
Bn de fenayım bulantıdan bugun ıkı kez istifra içim çıktı ne ıyı gelıyor bulantıya forumda arıyorum

Prilam iyi geliyor deneyin mutlaka bos yere kendinize eziyet etmeyin, bide biliyorum zor ama ac kalmamak gerek, leblebi cubuk, galeta yemek lazım

• Beğen
Reactions: The
Bende aynıyım 13.haftadayım düzeleceğim yerde sanki daha kötü oluyorum hiçbir şey yiyip içemiyorum

Doktorum günde 3 hurma bir avuç kiraz yemen bile yeter demişti. Vücudun ihtiyacı olan çoğu şeyi karşılıyormuş. Yanına ceviz de eklersen tamamdır demişti.
Zencefil en kesin mide bulantısı kesicidir, denemelisiniz

Doktorunuza söyleyin serum taksın çünkü bu arada bebek beslenmiyor stresi yaşayıp bulantı tetikleniyor serum çok iyi gelmişti ilk hamileleliğimde 2. Sinde covitten sebep inatlaştık uzun sürdü serum etkili kesin rahatlatıyor inanın

Doktorunuza söyleyin serum taksın çünkü bu arada bebek beslenmiyor stresi yaşayıp bulantı tetikleniyor serum çok iyi gelmişti ilk hamileleliğimde 2. Sinde covitten sebep inatlaştık uzun sürdü serum etkili kesin rahatlatıyor inanın
İlk 3 ay annenin depolarindan besleniyorlar. Ac kalsa bile bebek buyuyor yani, strese ve bu corona zamani hastaneye gitmeye hic gerek yok bence

Bebek günlük beslendiklerinizden değil vücudunuzdaki depolardan besleniyor ağırlıklı olarak.
Yeterli ve sağlıklı beslenemiyorum diye çok stres yapmaya gerek yok, vücut bebek için onu tolere ediyor.
Bebeğe en zararlı olan şey stres. Bulantı stres yapıyor, bebeğimi besleyemiyorum düşüncesi stres yapıyor, uzun süreli açlık stres yapıyor….
Serum iyi bir fikir, doğal yollarla da zencefil inanılmaz derecede bulantıyı kesiyor ve hamilelikte tavsiye ediliyor

İlk 3 ay annenin depolarindan besleniyorlar. Ac kalsa bile bebek buyuyor yani, strese ve bu corona zamani hastaneye gitmeye hic gerek yok bence
Evet öyle tabiki ama arkadaşım yattı hasteneye hemde covitin en yoğun zamanı bende sizin gibi düşündüm ama sonu çok yıpratıcı oldu kendimi hırpaladım boş yere keşkeeeee diyorum şimdi 😔
Bebek günlük beslendiklerinizden değil vücudunuzdaki depolardan besleniyor ağırlıklı olarak.
Yeterli ve sağlıklı beslenemiyorum diye çok stres yapmaya gerek yok, vücut bebek için onu tolere ediyor.
Bebeğe en zararlı olan şey stres. Bulantı stres yapıyor, bebeğimi besleyemiyorum düşüncesi stres yapıyor, uzun süreli açlık stres yapıyor….
Serum iyi bir fikir, doğal yollarla da zencefil inanılmaz derecede bulantıyı kesiyor ve hamilelikte tavsiye ediliyor
evet zaten o bulantı hali hiç geçmeyecek miş gibi geliyo yemek yemek istemediğin için stres yapıyorsun stres zaten başlı başına zarar Rabbim kolay geçitten geçirsin inşallh 🤲🤲zordur bilirim ben evdeki her eşyanın kokusunu ayrı ayrı alırdım 😂

Evet öyle tabiki ama arkadaşım yattı hasteneye hemde covitin en yoğun zamanı bende sizin gibi düşündüm ama sonu çok yıpratıcı oldu kendimi hırpaladım boş yere keşkeeeee diyorum şimdi 😔

evet zaten o bulantı hali hiç geçmeyecek miş gibi geliyo yemek yemek istemediğin için stres yapıyorsun stres zaten başlı başına zarar Rabbim kolay geçitten geçirsin inşallh 🤲🤲zordur bilirim ben evdeki her eşyanın kokusunu ayrı ayrı alırdım 😂
Benim bulantı sebebim baş dönmesiydi, gözlerimi hiç açamıyordum, gözümü kapatıp başıma bir yastıkla bastırıp sıkı sıkı tutup öylece aç susuz yatıyordum, biraz kiraz biraz hurma ve ceviz bir bardak da zencefil suyu içip hayata döndüm yeniden

Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 13 haftalik hamileyim.Bir çocuğun daha var .6.haftadan beri aşırı mide bulantisi kusma,kokularsan nefret etme durumu yaşıyorum.Sanki bir kopek gibi her şeyin kokusunu alıyorum ve iğreniyorum.Ne yapacagimi şaşırdım.Bir tek sabahları az omlet az patates kızartması yiyorum o kadar yemek yemeyi unuttum ağlamadığım bir gün yok .Çok mutsuzum sanki hiç bitmeyecek gibi ot gibi yaşıyorum.siz neler yaşadınız ne zaman atlattınız lütfen benimle paylaşın artık hayat yasamiyormusum gibi geliyor:KK43:
miğde bulantısında tek çare yemek...ben kilolarca mandalina yediğimi hatırlıyorum

Hiiiç strrslenmeyşn ve inanın az bir omlet az bir patatese bile hasret 21 hafta geçirdim. Her gün açım diye çok susadım ne yapacağım diye ağladım yerlere attım kendimi o kadar kötü bir süreçti ki. Vitaminler dahil içemedim çünkü kusma miktarım arttı. Doktorum haftalık 2 olacak şekilde serum verdi. (damar yolunu açtırıp evde değiştirdik serumları, pandemi ve koku sebebiyle hastanede vakit geçirmemek adına bu şekilde davrandık, sağlık kabinleri de reçeteli ilacınızı yaparlar o şekilde)
Hala bir çok şeyden midem bulanıyor yiyemiyorum ama çok şükür bir iki hafta oldu suyumu içiyor, tuzlu kurabiye, simit, kek gibi şeyler yer oldum. Elbet geçiyor, geçmeyecek diye de çok korkuyor insan.
Bebeğin gelişimine gelecek olursam çok şükür gayet iyi gidiyor dediğim gibi hiç bir şey yiyemedim ancak serumla ayakta durdum. Ayakta durdum derken nefes alıp verebildim sadece.

Hiiiç strrslenmeyşn ve inanın az bir omlet az bir patatese bile hasret 21 hafta geçirdim. Her gün açım diye çok susadım ne yapacağım diye ağladım yerlere attım kendimi o kadar kötü bir süreçti ki. Vitaminler dahil içemedim çünkü kusma miktarım arttı. Doktorum haftalık 2 olacak şekilde serum verdi.
Hala bir çok şeyden midem bulanıyor yiyemiyorum ama çok şükür bir iki hafta oldu suyumu içiyor, tuzlu kurabiye, simit, kek gibi şeyler yer oldum. Elbet geçiyor, geçmeyecek diye de çok korkuyor insan.
Bebeğin gelişimine gelecek olursam çok şükür gayet iyi gidiyor dediğim gibi hiç bir şey yiyemedim ancak serumla ayakta durdum. Ayakta durdum derken nefes alıp verebildim sadece.
Depresyon hali de normal değil mi böyle zamanlarda

Bence çok normal ya insanın eli ayağı karışıyor hayatı bir anda elinden kaymış gibi hissediyor hastalık değil diyorlar da gebeliğe, gebelik çok zor bir süreç kimi insan için.
Bende şuan benzer durumlardan geçiyorum, elbette cok istiyosun bebeğini ama bulantı olunca insan gercekten mutsuz oluyor bide cok sicak su aralar

Bende şuan benzer durumlardan geçiyorum, elbette cok istiyosun bebeğini ama bulantı olunca insan gercekten mutsuz oluyor bide cok sicak su aralar

Adet döneminde bile hormonlar değiştiği için psikolojik değişiklikler yaşamıyor mu bir çok kadın? Şu an bütün hormonlar ayakta bir de çok zor anlar geçiriyoruz. Sıcak zaten bambaşka bir vaka :(

Back
X