Mide Bulantısı ve Kusma

lavienroselove

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2021
717
1.328
63
30
Herkese merhaba

Öncelikle anneler gününüz kutlu olsun. Takvime göre 6+2deyim doktora göre 6+6 gibi bir şey. Sabahları pek sıkıntım olmasa da öğleden sonra inanılmaz bir bulantı başlıyor ve günde 2-3 kere kusuyorum. Artık bu durum beni çok yordu halsiz bıraktı azcık yediğimi de kusuyorum.

Buna bir önerisi olan, ben şunu yapmıştım iyi gelmişti diyecek olan var mı ? Lütfen yardım edin.

Genetik yatkınlığınız var ise 7. Hafta itibariyle pik yapan bir bulantı ile gebeliğimş geçiriyorum. Prilam klasik verilen bir bulantı ilacı. Doktorunuz ilk olarak bunu verir. Eğer kusma sayınız çok olursa ki benim de kusmlarım ilk vakit günde iki üçtü sonra yedi sekiz hatta sayamayacak kadar çok oldu başka ağır ilaçlar verdi. Kadın doğum uzmanın raporla yazması gereken bir ilaç var. İçtim ne oldu derseniz ben yine kustum yine midem bulandı sadece gözüm açıldı Tek lokma yemek, hatta su içemediğim günler oldu. Uyanınca kraker ve içebilirseniz bolca su. Kendi vücudunuzu tanıyacaksınız mesela salatalık, elma iyi gelir dediler bana meyve yediğim gün daha çok safra kustum. Sonrasında da rennie tarzı ilaçlar ancak kesti safra sonrası yangını. Size ne iyi gelecek mideniz neyi kaldıracak yiyeceklerinizi siz belirleyeceksiniz. Sonrasında hem aile hekimimiz hem kadın doğumcum haftada iki yada üç olacak şekilde serum verdi iyi geldi en azından halsizliğim kalmadı. Benim koku hassasiyetim de çok oldu. Evde duramadım aileme gidip kalıyorum bazen. Geçmiş zaman gibi bahsediyorum ama hala halsiz yatakta, haftalardır zar zor ekmek, simit, muz tarzı şeylerle duruyorum. Her gece uyandığımda geçmiş olur diye dua ederek uyuyorum. Kim bilir ne zaman geçecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…