Mide bulantısı-Yetersiz beslenme

Mangetsu

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2013
685
524
303
Merhaba hanımlar hamilelikte 8. haftadayım ve bulantılarım yüzünden doğru düzgün hiç bişey yiyemiyorum tüm günü çubuk kraker veya simitle geçiriyorum,
Doktor premises diye bir ilaç verdi ama geçirmedi bu nezamana kadar böyle sürücek,ne yiyip ne içmeliyim şaşırdım bebeğim yetersiz beslenmeden dolayı zarar görücek diye korkuyorum

Korkma şuan senin depolarından besleniyor bebeğin ben 7.aya kadar düzgün bir şey yiyemedim midemi bastırsın diye sırf karbonhidrat tüketmek zorunda kaldım. Bebeğim normal gelişimini tamamlıyor ve kilosu da iyi

7 aya kadar sürme ihtimali oluyormu ooof allah bilir benimki nezamana kadar sürücek kişiden kişiye değişiyor tabiki

7 aya kadar sürme ihtimali oluyormu ooof allah bilir benimki nezamana kadar sürücek kişiden kişiye değişiyor tabiki
Benim hala devam ediyor ama ilaç kullanıyorum, almadığım zamanlarda yediğim içtiğim 10dk içinde çıkmış oluyor. İlaca rağmen 7aya kadar kustum ve bulantım vardı. Hamilelik öncesinden Ülser hikayem ve reflüm var tabi en ufak sıkıntının da mideme vurduğunu düşündüğümüzde çok da yadırgamadım bu durumu. Moralini yüksek tut ben istisnalardanım. En geç 12de baya hafifler 16.haftada da biter bulantıların yalnız susuz durmamaya özen göster bu sürede.

çok çok teşekkür ederim seninde allah yardımcın oldun işin zormuş valla,inşallah bende o istisnalardan olmam
su içmeye özen gösteriyorum ama o daha fena yapıyor artık yudum yudum içmeye başladım az az birden içinde direk herşey dışarı ay ne zormuş hamillelik ya allah yardımcımız olsun

Amin canım valla ilk dakikadan anneliğin zorluklarını gördüm yaşadım:) çok az kaldı bizim kavuşmamıza Allah sana da sağsalim bugünleri göstersin ve sağlıkla kavuşmanı nasip etsin bebeğine
Yudum yudum olsa da iç böbreklerin çalışsın hatta suyuna aroma ekle istersen limon sık, az nane koy, tarçın at vs. Allah kolaylık ve sabır versin. Çekmeyen bilemez o bulantı ve kusmanın nasıl bir şey olduğunu..

amiiiiiiinnn seninde allahım sağlıcakla kucanığına almayı nasip etsin bi avazda inşallah :)

bende 10 haftalik hamileyim canim su dakikaya kadar hala bulantilarim var ama kusmalrm 1 2 gun oncesine kadar gecti ama bi anda geri basliyo bende uzuluyorum ilk bebegimde ceviz pekmez peynir yunurta bunlar her kahvaltida yedklerm ama simdi yumurtadan tiskindm kahvalti yapamiyorum dogru durust

saglikla alirsin bebegini kucagina canim benim insallah aynen cekmeyen bilemez coooook zor durum

helede yemek yersin guzelce bir bardak su icersin kos lavaboya hemen kusuyorum o yuzden yemeklerde azaltmaya calisiyorum suyu

Bende ilk 3 ay duzgn bir sey yiyemedim mide bulantisi olmadan direkt aci aci kusuyordum ben yemekten once kussam bogazim yandigi icin bir sey yiyemezdim sonea kussam yedgm ne var ne yok hepsi giderdi. . Yemek lafi aklima gelnce kusardim ama sağolsun kv bi gun bi tas corba yapivermedi her neyse simdi kilosu gelisimi herseyi yolunda dogumu bekliyoruz cnm sen bol bol su ic bide pekmez varsa onu biraz sulandir bi su bardagi ic canim inan kan yapiminda cok faydasi olur zaten bebegin ihtiyaci da kanimizda mevcut..

helede yemek yersin guzelce bir bardak su icersin kos lavaboya hemen kusuyorum o yuzden yemeklerde azaltmaya calisiyorum suyu
bende senin gibiyim ilk günlerde ballar pekmezler yumurtalar ama vitamin olsun diye simdi su bile içemiyorum allahım yinede şükür bebeklerimizi bize nasip etti çekicez artık el mahkum

Keçi boynuzu pekmezi yiyordum ilk hafta şimdi aklıma gelmiyor hiç bişi yiyemediğim için ama zorlada olsa az az yemeye çalışıcam artık

Bi corba kaşığı bile yesen faydasi olur onun.. hamilelikte kan cok onemli bebegin oksijenini senin kanindan aliyo hamilelik boyunca kalp carpintisi yorgunluk ve lohusalik doneminde depresyon istemiyorsan kansiz kalmamaya ozen goster cnm..3.4. ayini atlat beslenmen elbet duzelir

anladım çok sağol bugunden itibaren pekmez yemeye özen göstericem en azından bu şekilde faydam olsun bebişime oof tez zamanda geçer umarım bulantılarım sağol tekrar

saglikla alirsin bebegini kucagina canim benim insallah aynen cekmeyen bilemez coooook zor durum
İnşallah canım. Allah sabır versin sana da. Hepimiz sağlıkla alalım inşallah bebeklerimizi kucağımıza.
Elma ve yoğurt çorbası tavsiye ederim bu arada benim tek çıkarmadıklarım onlardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…