• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mide küçültme ameliyatı olanlarin yeri

sugaronyoursoul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2014
176
218
133
Arkadaşlar merhaba,
27 Kasım günü mide küçültme operasyonu geçirdim. Hastaneden ayrılırken 99 kiloydum ve bugün itibarıyla 87 kiloyum.yasim 33. Boyum 1.70. Bu konuyu aynı tecrübeyi yaşayan arkadaşlarla dertleşmek ve tecrübelerimizi paylaşmak için açıyorum. Bana katılır mısınız? Zayıflama yolunda birbirimize destek olalım mı?

Size biraz daha kendimden bahsedeyim. Aslında hep kiloluydum kendimi bildim bileli. Zaten genlerim de hep verdiğim kiloları geri almamı hukmediyordu :))
Lise son sınıfta 63 kiloya kadar dusmustum ki bu benim gördüğüm en düşük kiloydu, üniversite döneminde kademeli olarak geri almaya başladım. Önce 70ler, yavaş yavaş 80ler ve bu civarda mezun oldum... Daha sonra evlilik doğum derken birkaç yıldır 95-105 arası gidip geliyordum. (Yazın 105i görünce karbonhidratı keserek 96ya inmistim.) Ben bu ameliyatin sonuçlarına bir yakinim sayesinde zaten şahit olmustum. Bir kaç örnek daha gördükten sonra ve tabii ki işin maddi boyutunu ayaarladiktan sonra (SGK kapsamına girmiyordum VKİ 33 kusurdu) doktor araştırmasına başladım. (Devamı geliyor az sonra :))

Doktor seçimi için 2 yere gittim, içime sinen kişi olayin sağlık boyutu ile daha çok ilgilenirken diğer doktor olaya sanki bir estetik operasyon gibi yaklaştı. Zaten midemle ilgili başka başka problemler de varmış, dolayısıyla doğru tercihi yaptığımı düşünüyorum. Zaten bu operasyonu düşünen arkadaşlara tavsiyem şu : Eğer cerrah size op öncesi yapılması gereken tahlilleri ameliyat günü yapıyoruz derse bence temkinli yaklaşın. Çünkü ben doktorumla op ile ilgili olumlu karar aldığımda hemen testlere başlandı ve testler tamamlanmadan op tarihi verilmedi. Benim testlerim oldukça beklenmeyen sonuçlar verdi ve op öncesi tedavi edilmesi gereken şeyler vardı. Diğer doktoru secseydim ne olacaktı acaba? Günlerce kendimi psikolojik olarak hazırladığım operasyona giremeyecek mıydım? Yoksa o halde op gerçekleşecek miydi? Bilemiyorum... Devamı birazdan...

Yapılan testlerden biraz bahsetmek gerekirse; kan tahlili, göğüs hastalıkları muayenesi,solunum testi, kalp kontrolü, idrar tahlili, alt batın ultrasonografi ve tabii ki endoskopi. Benim sonuclarimda çıkanlar ise insülin direnci, safra kesesinde taş, mide fıtığı ve ülser. Bir de idrar yolu enfeksiyonu varmış o anda. Bana doktorum ülser için 14 günlük antibiyotik tedavisi verdi ayrıca mide fitigimin kesin tedavi edilmesi gerektiğini, safra kesesinin de gelecekte muhtemelen problem yaratacağını belirtti. Sonuç olarak 3 işlemin aynı anda yapılacağı bir operasyona karar verdik. 1) tüp mide 2) mide fıtığı tamiri 3) safra kesesinin alınması. Ben heyecanlı bir biçimde tarihime yaklaşırken ve tam psikolojik olarak hazırım dediğim noktada ne oldu dersiniz? Üst solunum yolu enfeksiyonu! Ameliyat pazartesi olacağı için doktora ulaşıp durumu bildirmedim, son dakikaya kadar iyilesirim umuduyla valizimi alıp saatimde hastaneye gittim. Tabi doktor sesimi duyunca önce KBB muayenesi olman gerek, en ufak bir enfeksiyon durumunda erteleyelim dedi. Acelemiz yok, iyileşene kadar erteleriz deyince bende moral bozukluğuyla karışık herseyde bir hayır vardır mottosuyla KBB doktoruna vardim. Beklenen oldu ve ameliyatim 1 hafta otelendi. Şimdi sizlere iyi geceler diliyorum (eğer okuyanlariniz varsa:)) bir sonraki bölümde : ameliyat günü neler oldu, hastane günleri nasıl geçti. Bakın fragmanı bile verdim

Ertesi hafta tekrar cuma günü artık toparlamistim ve KBB den ameliyat için onayımi aldım ve pazartesi sabah erkenden hastaneye vardım. Damar yolu, tansiyon ölçümü derken kendimi sedyenin üzerinde buldum. Asansörle ameliyathaneye çıkarken damar yolundan sakinleştirici yaptılar... Sonrasını kesinlikle hatırlamıyorum uyandığımda yoğun bakimdaydim. İlk 1 saatim çok zor geçti çünkü ciddi ağrılarım vardı. Hatta yoğun bakım hemsiresine soylendigim anlar oldu. Çok ağrım var dayanamıyorum ağrı kesici yaptınız mı diye sordum, yaptık dedi. Neyse 3 saatin sonunda artık yatakta oturuyordum ve hemsireyle sohbet ediyorduk. Kalkıp birkaç tur yürüdüm, git Gide açılmaya başladım. Benim toparlndigimi gören doktorum akşam saatlerinde odaya donmeme izin verdi. Bogazim ve sırt agrilarim bir kaç gün tam gaz devam etti, ilk ve ikinci gece pek uyuyabildigimi söyleyemem. Solumdan sarkan diren ve sürekli takılı serum pek rahat vermiyordu. Devamı birazdan...

3. Gün artık hepten ayaklanmistim ve hastane ortamı yavaş yavaş sıkmaya başlamıştı. Bu arada şundan da bahsedeyim, op sonrasi size triball adında üfleme egzersizi yapacağınız bir oyuncagimsi getiriyorlar saat başı ufleyip topları havalandirmaniz gerekiyor. (Ciğerlerin açılması gerekiyormuş) bir de saat başı kalkıp turlamaniz için hemşireler uyarıda bulunuyor. Bu arada ben hala aç ve susuzum arkadaşlar... Günde litrelerce serum var ama 1 yudum su yok! Bir de size kaçak testinden bahsedeyim. Sanırım 2. Gundu 1 bardak tadı iğrenç bir sıvı verildi onu içip mr cihazina(sanırım) girdim. Şükür bir kaçak durumu çıkmadı. Artık 4. Gün diyetisyen görüşmesine gittim ve ardından taburcuydum. Diyetisyenin verdiği listeye göre 15 gün sıvı diyeti ve 15 gün püre diyeti yapacaktım. Tabii ki bu açlık günlerinde kas kaybını azaltmak için protein ağırlıklı beslenmek çok önemli. (Yemeğe gidiyorum devamı birazdan) (acaba okuyan var mı yahu bu konuyla ilgilenen arkadaşlar var mı?) Yoruma . (Nokta) yazsanız bile yeter ben anlatmaya devam ederim sevgiler

Ben okuyorum ve bekliyorum
Ay çok sevindim kendim çalıp kendim oynuyorum sanıyordum ben ameliyat öncesi çok okuyordum blogları ama detaylı anlatan çok az bulmuştum. Bu yüzden düşünen arkadaşlara faydam olsun diye yazıyorum bir de olanlarla sonraki süreci paylaşmak için.

Mesela size sıvı gününden 1 örnek vereyim.. sabah uyanır uyanmaz mide koruyucumuzu içiyoruz. Sonra abound adında tadı portakallı Tang e benzeyen suyla karıştırılan bir toz içiyoruz. Bunun içinde bolca protein var ve tadı fena degil. Yanlız şöyle bir durum var bu içecek toplam 300 ml ve bunu yarım saatte filan icebiliyoruz. Benim ameliyat sonrası (şu anda 1 ayım dolmak üzere) en büyük sıkıntım kana kana birşeyler içermemek :( mesela yürüyüş yapıyorum geliyorum deli gibi susamisim ama o suyu yudum yudum içmek zorundayım.hem de bir bardağı 10 dakikada filan bitirebiliyorum. Ara ogunlerimiz light süt/ light ayran/light kefir gibi icecekler oluyor. Öğle yemeğinde et suyu ( 1 şu bardagi) içiyoruz ki inanın ben icemem demeyin, o kadar açlıktan sonra o ılık et suyu insana kebap gibi geliyor :)) yine ara ogunlerimiz aynı. Akşam yemeği de Nestle nin yine protein bazlı resource protein diye bir içeceği. Bu dönemde hiç açlık hissetmedim desem yalan olur ama açlıktan ölüyorum gibi bir durum da yok. Ama 15 günde çok bayıyor bu menü. Yeter artık yemek istiyorum dedim ben açıkçası. 10 gün sonra ilk kontrolüme gittim. Hastaneden çıkarken 99 kiloyken 10gun sonra 91.5 kiloydum. (Bir sonraki bölüm : püre dönemi ve ben nasıl hayatımda ilk defa pantolon kemeri taktım? Şok şok şok :)) sevgiler...

Merhaba, konuyu acali yıllar gecmis. Sizlere ameliyat üzerinden geçen 19 ayın sonunda son durumu bildireyim : başlangıç 99 kg, bugün itibariyle 60 kg :) henuz kilo alimim olmadı hatta biraz zorlasam 55leri görürüm sanki. Sevgiler...

Back
X