• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp mide ameliyatı oldum. Adım adım süreç...

Selam özgür kız son 1 haftaya girdim ameliyat olma sürecinde korkularım arttı silivri anadolu hastanesi için bazı olumsuz yorumlar var onlar geriyor beni ameliyat sonrası hiç ilgilenmiyorlarmis sende orada olmuştun değil mi? Nasıl gidiyor senin sürecin arkadaşım?Ben balikesirden gideceğim ustelik kontrol kısmı takip edilmezse diye panikteyim
BEnde o hastane oldum..çok ilgililer.hastane sürecinde hemşireler filan çok ilgiliydi..doktor 3-4 kez yanıma geldi.diyetisyen keza öyle.asistan hanımla hala irtibattayım..40 gün oldu benim ameliyatım hiçbir sorun yaşamadım..tek sorunum yeterince kilo veremedim..hastane ve doktorla alakalı hiçbir sorun yaşamadım güvenebilirsiniz

size yazmak icin hesap actim okurken bu ben dedim hep ayni seyleri yasamisiz 😁 31 yasindayim 18 yasi dan beri hep kilo problemim vardi en so 92 oldum mide balonu liposaksin denedim hepsinde geri aldim son carem bu kaldi bu yasta yasli teuze gbiyim heryerim agriyor cabuk yoruluyorum surekli hasta oluyorum bunlar kilodan eminim ama korkuyorum ailemde esimde kiziyor asla izin vermiyor ama son carem bu heryaz kilolarimi saklamaya calismaktan biktim simdi yaptrsam yaza kdar en az 20 kilo veririm szin gbi bnce 😁🙏 sorularim var cevaplarsaniz cok sevinirim . dikisler cok buyukmu ve izleri ne durumda kotu gorunuyormu birde bn zaten surekli halsiz briyim dha beter olurmuyum vitaminszlikten acaba birde doktorun tam adini soylersrniz szinkinde olsam bna cok guven verdiniz tsekkur ederimm🩷
dikişler tirnak kadar minicik ben onlari cok seviyorum izler gecerse döğmesini yaptiricam hatta. gorsen oyle sevimli 2 tane dikişcik ki ablasi 😅 şuan 65 kiloyum 5 ay oldu bu fiziği o dikişlere borçluyum. ve bu izi tasimaktan gurur duyuyorum. izler gecersede cidden doğmesini yaptircam ama minicikler zaten merak etme sende seversin ileride onlari bence

size yazmak icin hesap actim okurken bu ben dedim hep ayni seyleri yasamisiz 😁 31 yasindayim 18 yasi dan beri hep kilo problemim vardi en so 92 oldum mide balonu liposaksin denedim hepsinde geri aldim son carem bu kaldi bu yasta yasli teuze gbiyim heryerim agriyor cabuk yoruluyorum surekli hasta oluyorum bunlar kilodan eminim ama korkuyorum ailemde esimde kiziyor asla izin vermiyor ama son carem bu heryaz kilolarimi saklamaya calismaktan biktim simdi yaptrsam yaza kdar en az 20 kilo veririm szin gbi bnce 😁🙏 sorularim var cevaplarsaniz cok sevinirim . dikisler cok buyukmu ve izleri ne durumda kotu gorunuyormu birde bn zaten surekli halsiz briyim dha beter olurmuyum vitaminszlikten acaba birde doktorun tam adini soylersrniz szinkinde olsam bna cok guven verdiniz tsekkur ederimm🩷
kuzum ben yemek yedikten sonra bir uykum gelirdi ay kaldırımda olsam yatıcam yani o derece gozlerim kapanirdi direk. bi film izlicez uyuklarim, yemek yedik uyuklarim yaşlı nineler gibi hep uyuklarım enerji desen nerdeeee. bunlar hep kilodanmış ya bacım. şuan 65 kiloyum gün icerisinde 1 kere bile gozum kapanmaz. firtina gibiyim valla. o omuriik agrisi gecti, o enerjisi ben gitti. valla keske zamaninda mide balonuna o kadar para vermeseydim. yanarim yanarim o balona verdigim paraya yanarim. dikişcikler ise valla minicik benim doktor simetrik acmis bide kesileri sağ olsun. gobek deligimin yaninda sagli sollu 2 dikisim var. isaret tirnagin kadar kesiler gogus aramda 1 cm lik bir kesi var onu arti seklinde yapmiş bide sol yanimda 1 cmlik arti seklinde belki 1cmden de kucuk olabilirler yani. ve gercekten o izlere bayiliyorum. hatta silikleşmeye başladilar üzülüyorum döğmesini yqptircam silinirse 😅 inşallah aileni ikna edersin. ben cok pişmanim bu genç yaşımda bunca kompleksi çektiğime. şimdi fıstık gibiyim valla. ama o göbegini bir yerlere siğdırmaya calisma hissi uzun sure gitmiyor hayalet gobek sendromu gibi. ben gobegimin uzerinde elimi fln birlestirirdim ostune biseyler koyardim arada yapmaya calisiyorum hala ama gobek yok sonradan jeton düşüyor 😅🤣 kiyafet alirken hala m beden bana olmaz deyip buyuklere bakiyorum ki içinde kayboluyorum sonra myi giyiyorum neredeyse onda bile bolluk var bi seviniyorum ağlayasım geliyor caktırmıyorum fln 🤣 bugün benim için ekstra özel cünkü uzun zamandır beklediğim kiloya indim 66dan biraz zor indim ara ara plato evresi oluyor kilo verimi duruyor sonra gene hizlaniveriyor. bir turu 66 birakiyordu yakami bugun 65.5 oldugumu gordum bi deli dansı eşliğinde kutladım ve bütün evi kaldırdım 65 olduuummm diye. darısı basınıza kuzum. korkma yani ucundan acicik alicaklar gibi düsün

şuan 65 kiloyum durmak yok yola devam 5 ay oldu bile. hersey sahane
ne yaptın kuzum oldun mu ameliyat? valla hiç korkma ameliyattan sonra öyle kontrollük bişeyinde olmayacak ben hic gotmedim kontrole. gayet iyiyim. 5. aydayim 92 ile girdim 65 kiloyum bugun. hastanede doktorlarda iyi. sen boşver o namkör insanların eleştirisini. doktor işinde uzmanmi uzman bitti. hic korkulacak birsey yok. fistik gibi olacaksin insallah bana don merak ediyorum son durumun hakkinda beni bilgilendir

Merhabalar. Ben de bu ameliyatı yaptırmak istiyorum. Araştırma aşamasındayım. İstanbul'da yaşıyorum.

Ameliyat olmama herkes karşı 🙈 ve beni korkutuyorlar. 35 yaşındayım 110 kilo 174 boyundayım. Bir rahatsızlığım yok. Kolay kilo alıp veren biriyim. Ama duygusal açlık sorunum var. Acıktığım için yemiyorum yani.

Dolayısıyla benim yiyemiyor olmam lazım diye ameliyatı olmayı düşünüyorum.

Anesteziden korkuyorum. İnsanlar korkutuyor ve ameliyatı olmamı istemiyorlar, eşim, annem , kızım.
9 ve 2.5 yaşında 2 kızım var. Çocuklara bakacak kimse yok eşimden başka. O da ne kadar bakabilirse . Ameliyatı olsam kaç gün hastanede kalınıyor , yaz döneminde mi olmak mantıklı yoksa eylülde okul döneminde mi sizce ? Küçük kızım da tam gün okula gidecek çünkü. Büyük kızım sorun değil o her şekilde kalır da , Ama hastanede kalma durumunda küçük kızım kimsede kalmaz. Bensiz uyumaz. 😔 hastanede benle mi kalsa. Off ne çok soru ve sorun var. Ne yapacağım bilmiyorum.

yaninizda size destek olacak biri varsa kotkulacak birsey yok. ama eş yada anne mutlaka destek olmali. cocuk kucukmuş 1 ay kucağa alinmayacak bu çok önemli. ağır kaldırma konusu. cunku ben 3. gun legen kaldirdim kopeklere su koyup 1 ay sanci yasadim. ondan once ameliyat etmedilermi beni fln diyordum 🤣 korkulacak birsey yok işini bilen bir doktora kendinizi emanet ettikten sonra. özelden de yazdım size zaten dikkat etmeniz gereken seyleri. hersey gonlunuzce olsun :)

bacıkolar ben geldim. yine bir kilo güncellemesi ile... bugün itibari ile 63 kiloyum kızlaaaaarrr 🥳🥳🥳 en son genç bir kızken bu kilodaydım. sarkma çatlama fln yaşamadım. ekstra spordur fln hiç çaba harcamadim. acıkınca yedim doyunca bıraktım. ara ara paronayalara girdim fln derken 63 kiloyum. bu bir mucize değilde nedir. ve bunun böyle gideceğini bilmek. geçen eşim eski bir fotomu gösterdi allahımmm. pehlivan gibiymişim köy ağası gibi kurulmuşum, koltuklara sığmıyorum... ay bide uyurken cekmiş bitanesinde beni ( kilodan dolayı sürekli uyukluyordum ) ay gıdım yana kaymış kızlar... süleyman demirel güvercini gibi gıdım varmış. şimdi şu halimle o eski fotolara bakıp inanamıyor insan ve üzülüyorum yani genceciğim ne kötüymüş teyze gibi duruyormuşum enikonu. neyse bir daha 60 kiloda gelip söyleyeceğim. hedef 55. hedef kiloya ulaşınca duracağım ve yıllar içerisinde birkaç kilo alma opsiyonu kendime bırakacağım. yani ondan sonraki hayatima 58 ila 60 kilo arası devam ederim diye düşünüyorum tabi o zamana kadar 40 yaşina gelirim 😅 Yani bir dahaki kilo güncellemesinde görüşürüz kızlar 👋👋

merhabalar hanımlar bende 40gün oldu tüp mide ameliyatı olalı...öyle kötü bir süreç geçirmedim.tek sorunum çok fazla kilo verememek.96 kilodan 87e zorla düştüm desem yalan olmaz..diyetisyenimde şaşırdı neden bukadar az verdin dedi..ben tavuk hariç herşeyi yiyebiliyorum artık.tavuk tıkıyo nedenini bilmiyorum.su hala 2 yudumdan sonra tıkıyo.diğer türlü yanma ağrı sızı olmadı bende..ameliyattan sonra 1-2 saat kusma oldu ondan sonrası çok rahat geçti benim...Ama bu zayıflama işi neden olmuyo anlamıyorum..bugün yediklerimin kalorisine baktım 500-600 kalori bukadar az yemekle neden zayıflayamadım bilmem.ama pek hareketim yok.uykumda berbat.gece yatmaz sabah kalkmaz
Yanında su içimi ve spor çok önemli diyor diyetisyenim. Ben biraz tembelim açıkçası bugun 12. Günüm. Umarım sonu güzel olur. Uyku sorunum ameliyattan sonra hep vardı doğal olarak ama iki gündür geceleri bende asla uyuyorum sol tarafıma batma gibi bi ağrı giriyor yattığım zaman. Otururken ve yürürken sorun yok. Siz yaşadınız mu bu şekilde ağrılar?

Yanında su içimi ve spor çok önemli diyor diyetisyenim. Ben biraz tembelim açıkçası bugun 12. Günüm. Umarım sonu güzel olur. Uyku sorunum ameliyattan sonra hep vardı doğal olarak ama iki gündür geceleri bende asla uyuyorum sol tarafıma batma gibi bi ağrı giriyor yattığım zaman. Otururken ve yürürken sorun yok. Siz yaşadınız mu bu şekilde ağrılar?
evet tencerede olsa birşey kaldırdınız mı ? ben kücücuk bir legen su kaldirdigim icin o sol tarafdaki aciyi 1 ay yasadim. ve şiddetliydi. ama sonra gecti. hava sikişması oluyormus. mideyi hava basarak şişirdiler ya. ondan yani. bende sıfır spor ile bu kiloyu verdim :) işin güzel tarafı o. kilo verimim dursa sporla desteklerim ama durmadı. şuan cok yenisiniz ay bende ne paronoyalar yapardım. midem duruyormu aldilar mı fln. azcük süt fazla içebildim diye kilo alıcam sanmalar fln 😅 aramiza hoşgeldin kuzum. hiç korkma daha cok tazesin yepyeni bir hayat seni bekliyor.

evet tencerede olsa birşey kaldırdınız mı ? ben kücücuk bir legen su kaldirdigim icin o sol tarafdaki aciyi 1 ay yasadim. ve şiddetliydi. ama sonra gecti. hava sikişması oluyormus. mideyi hava basarak şişirdiler ya. ondan yani. bende sıfır spor ile bu kiloyu verdim :) işin güzel tarafı o. kilo verimim dursa sporla desteklerim ama durmadı. şuan cok yenisiniz ay bende ne paronoyalar yapardım. midem duruyormu aldilar mı fln. azcük süt fazla içebildim diye kilo alıcam sanmalar fln 😅 aramiza hoşgeldin kuzum. hiç korkma daha cok tazesin yepyeni bir hayat seni bekliyor.
Bu konuda tek olmadığıma sevindim. Yeni bir süreç oldugu için korkuyorum her ağrıda. Sürekli acile de gidemem. Evet sanırım kaldırmış olabilirim bazen farkında olmadan egilmeler falan da yapiyorum. Uyuyamadığım için kendimi ufak tefek ev işlerine verdim umarım çabuk geçer. Sizin de güzel bir süreciniz olur inşallah Allah gönlünüze göre versin

bacıkolar ben geldim. yine bir kilo güncellemesi ile... bugün itibari ile 63 kiloyum kızlaaaaarrr 🥳🥳🥳 en son genç bir kızken bu kilodaydım. sarkma çatlama fln yaşamadım. ekstra spordur fln hiç çaba harcamadim. acıkınca yedim doyunca bıraktım. ara ara paronayalara girdim fln derken 63 kiloyum. bu bir mucize değilde nedir. ve bunun böyle gideceğini bilmek. geçen eşim eski bir fotomu gösterdi allahımmm. pehlivan gibiymişim köy ağası gibi kurulmuşum, koltuklara sığmıyorum... ay bide uyurken cekmiş bitanesinde beni ( kilodan dolayı sürekli uyukluyordum ) ay gıdım yana kaymış kızlar... süleyman demirel güvercini gibi gıdım varmış. şimdi şu halimle o eski fotolara bakıp inanamıyor insan ve üzülüyorum yani genceciğim ne kötüymüş teyze gibi duruyormuşum enikonu. neyse bir daha 60 kiloda gelip söyleyeceğim. hedef 55. hedef kiloya ulaşınca duracağım ve yıllar içerisinde birkaç kilo alma opsiyonu kendime bırakacağım. yani ondan sonraki hayatima 58 ila 60 kilo arası devam ederim diye düşünüyorum tabi o zamana kadar 40 yaşina gelirim 😅 Yani bir dahaki kilo güncellemesinde görüşürüz kızlar 👋👋
MaşaeAllah size ya.....bende verdim ama 2 ay oldu 15kilo zorla verdim ..aç susuz duruyorum sürekli ishal oluyorum..ama kilo veremiyorum...spora başlıycam köydeydim bağ bahçe çalıştım geldim..şimdi acil yürüyüşe başlamam lazım.ama benim enerjim çok düşük.

Merhaba hanımlar valla o kadar imrendim ki 😔 bende sürekli kilo alıyorum insülin direnci yüzünden veremiyorum.Diyetisyene de gittim ama nafile vereceğime aldım. Tüp mide için doktorlara yazıyorum ama uygun değilsiniz diyor hepsi balon takalım diyor.Balon mantıksız geliyor parama acıyorum.Balonun kapladığı alan 6 ay sonunda boşalacak ve mide yine büyük kalacak doyma hissi olmayacak verdiğim kilo misliyle dönecek.Bu arada boyum 165 kilom 83 ama inanın aynadaki ben o kadar mutsuzum ki kime göre neye göre uygunluk sonuçta kilo yüzünden bacaklarım ağrıyor,yürümekte zorlanıyorum nefes darlığım var,insülin direncim yüzünden şeker hapı kullanıyorum kiloyu kaldıramıyorum.Birde merak ettiğim bişey var sarkma
nasıl olmuyor ameliyat olanlarda.

Back
X