Tüp mide ameliyatı oldum. Adım adım süreç...

Bugun ameliyatın 3.günü biraz ağrım var yalan söylemeyeceğim ancak cok iyiyim. Bilgi icin cok teşekkür ederim. Umarım 6 ay sonunda istediğim kiloya gelebilirimm🩷🙏🏻
tebtik ederim kuzum. ağrıyla savaşmanın en iyi yolu yürüyüş. yürüdükçe kaslar açılıyor ağrı azalıyor. bol bol yürüyüş tavsiye ederim. ben bi cahillik yapip ağır kaldırdığım için 1 ay yansıma ağrısı cekmiştim. yürüyerek aştım hep. mide beyaz kas miden acimiyor dikişler acıyor o da kaslar yırtıldığı için. yürüdükçe gecşer ve ağrın diner. Ben 7. ayımdayım ve 60 kiloyum. genç bir kızken bile bu kadar zayıf olduğumu hatırlamıyorum. hedef 55. sonrasında duracağım. bu süreci iyi değerlendir. midenle yeniden dost ol ve nasıl beslenmen gerektiğini tartı kontrolüyle iyice öğren. başaracaksın bu cok büyük bir afım. tekrardan tebrik ederim.

eveeet bilin bakalim kaç kiloyum kızlarrrr. ve kaç kiloya adım atmayı bekliyorummm. bu güne bugün tam 60 kiloyum bacılarr. ve 59'a gün sayıyorum. Allahımmm grnç bir kızken bile bu kadar zayıf olmamıştım hic. hedefim olan 55 kiloya emin adımlarla gidiyorum. Biliyorum 55 biraz fazla ama yıllar içerisinde 1-2 kilo alma opsiyonu bırakacağım kendime. 55'e kadar düşüp 58'e kilo sabitlemesi yapmayı planlıyorum. Bu harika bir süreçti. Benim için harika bir serüvendi. Keşke daha önce bu adımı atsaydım. Sarkmam fln olmadı. artık eski korkularim yok kilo ile ilgili. kilo alırmıyım diye korkmuyorum. çünkü biliyorum öğrendim vücudumla ve midemle yeniden tanıştım. 59u görünce yeniden görüşmek üzere bacikolar. bu günü uzun zamandır bekliyoruz ve cok az kaldi

tebtik ederim kuzum. ağrıyla savaşmanın en iyi yolu yürüyüş. yürüdükçe kaslar açılıyor ağrı azalıyor. bol bol yürüyüş tavsiye ederim. ben bi cahillik yapip ağır kaldırdığım için 1 ay yansıma ağrısı cekmiştim. yürüyerek aştım hep. mide beyaz kas miden acimiyor dikişler acıyor o da kaslar yırtıldığı için. yürüdükçe gecşer ve ağrın diner. Ben 7. ayımdayım ve 60 kiloyum. genç bir kızken bile bu kadar zayıf olduğumu hatırlamıyorum. hedef 55. sonrasında duracağım. bu süreci iyi değerlendir. midenle yeniden dost ol ve nasıl beslenmen gerektiğini tartı kontrolüyle iyice öğren. başaracaksın bu cok büyük bir afım. tekrardan tebrik ederim.
Teşekkür ederimmm. Verdiğin kilolar ve bu surecle başa cikabildigin icin bende seni tebrik ederimmm. Ben seninle nasil iletişime geçebilirim aklımda bir kac birsey var aslında ama

eveeet bilin bakalim kaç kiloyum kızlarrrr. ve kaç kiloya adım atmayı bekliyorummm. bu güne bugün tam 60 kiloyum bacılarr. ve 59'a gün sayıyorum. Allahımmm grnç bir kızken bile bu kadar zayıf olmamıştım hic. hedefim olan 55 kiloya emin adımlarla gidiyorum. Biliyorum 55 biraz fazla ama yıllar içerisinde 1-2 kilo alma opsiyonu bırakacağım kendime. 55'e kadar düşüp 58'e kilo sabitlemesi yapmayı planlıyorum. Bu harika bir süreçti. Benim için harika bir serüvendi. Keşke daha önce bu adımı atsaydım. Sarkmam fln olmadı. artık eski korkularim yok kilo ile ilgili. kilo alırmıyım diye korkmuyorum. çünkü biliyorum öğrendim vücudumla ve midemle yeniden tanıştım. 59u görünce yeniden görüşmek üzere bacikolar. bu günü uzun zamandır bekliyoruz ve cok az kaldi
Çok iyi ya özgür kız.ben istediğim kadar kilo veremedim.3,5 ay oldu benim ameliyatım vere vere 11 kilo verebildim.aslında yiyemiorum ama niye veremiyorum bilmiyorum.hareketim hiç.yok.halim hep kaçık.bu sıcakta sporda yapamıyorum kaldım böyle 84 kilo...kilolarla başbaşa😢

Çok iyi ya özgür kız.ben istediğim kadar kilo veremedim.3,5 ay oldu benim ameliyatım vere vere 11 kilo verebildim.aslında yiyemiorum ama niye veremiyorum bilmiyorum.hareketim hiç.yok.halim hep kaçık.bu sıcakta sporda yapamıyorum kaldım böyle 84 kilo...kilolarla başbaşa😢
plato evresindesiniz. merak etmeyin moral de bozmayın. vücudumuz bol bol gıda almaya alışık olduğundan gıda kesilince şaşırdı haliyle. vücut diyorki "hayırdır savaş mı var, kıtlık mı var? neden gıda gelmiyor? en iyisi ben savunma moduna geçeyim ve yağlari yakmayayım elimde tutayım lazım olur.." ama siz istikrarla ve moral bozmadan devam ederseniz o evreyi kırarsınız. benimde cok yavaş bir metobolizmam var ve çok sik plato evresine girdim. ve platolarım cok uzun sürdü. neredeyse birsey yemedigim halde 1 ayı aşkın süren plato evrelerim oldu. fakat o evreyi kırınca tekrardan hızlanıyor kilo verimi. 3.5 ay cok tazesin henüz. önünde uzun bir dönem var. yazımı baştan sona okursan benimde o yollardan geçtiğimi fakat sonunda mutlu sona ulaştığımı göreceksin. şuan 58 kiloyum. yavaş yavaş kilo sabitlemeyi düsünüyorum ama o 55i görmeyi de cok istiyorum. hedef hedeftir 😅 artık herşey elimizde. az yemeyi, midemizi dinlemeyi kilo vermeyi öğrendik. inanın bende hiç spor yapmadım. bu sıcakta cekemem. yediklerinize dikkat edin moralinizi yüksek tutun ve kilolarin gidecegine bunun gecici bir surec olduguna emin olun yeter. sağlicakla 👋🥰

58... ellisekizzzzz 🥳 kızlar an itibariyle 58 kiloyum. birlikte çok uzun bir yol katettik. hala aynadaki yansımamı gözlerimin kabullenmediği zamanlar oluyor. insanlar beni tanıyamadığı gibi bende kendimi tanıyamıyorum. Karamsar olduğumuz zamanlar oldu, korktugumuz zamanlar. ama bu yolu birlikte yürüdük. yavaş yavaş kilo sabitleme kısmına geçebilirim ama hiç görmediğim o kiloyu 55i görüp orada bırakmak istiyorum. Artık çok yakinım. bir mucizeyi gercekleştirmiş gibiyim. Bana destek olan herkese teşekkürü borç bilirim. artik bana kalan buradan siz sevgili dostlarima destek olmak. cünkü biz birlikte güçlüyüz. tüm korkularimizla, endiselerimizle ve başarılarımızla guçlüyüz...

58... ellisekizzzzz 🥳 kızlar an itibariyle 58 kiloyum. birlikte çok uzun bir yol katettik. hala aynadaki yansımamı gözlerimin kabullenmediği zamanlar oluyor. insanlar beni tanıyamadığı gibi bende kendimi tanıyamıyorum. Karamsar olduğumuz zamanlar oldu, korktugumuz zamanlar. ama bu yolu birlikte yürüdük. yavaş yavaş kilo sabitleme kısmına geçebilirim ama hiç görmediğim o kiloyu 55i görüp orada bırakmak istiyorum. Artık çok yakinım. bir mucizeyi gercekleştirmiş gibiyim. Bana destek olan herkese teşekkürü borç bilirim. artik bana kalan buradan siz sevgili dostlarima destek olmak. cünkü biz birlikte güçlüyüz. tüm korkularimizla, endiselerimizle ve başarılarımızla guçlüyüz...
Merhabaa bugün 12. Günüm sıvı dönemdeyim hala. Doktoruma asistanı yüzünden cok ulaşamıyorum ama size birsey sormak istiyorum. 3 4 yudum içeceği ard arda icebiliyorum. Bu bir problem mi? 3 4 yudum ard arda içince tıkanıyorum tabi ister istemez midem doyuyor. Ama bu kadar hızlı icebiliyor olmam normal mi?

fundus bölgesiMerhabaa bugün 12. Günüm sıvı dönemdeyim hala. Doktoruma asistanı yüzünden cok ulaşamıyorum ama size birsey sormak istiyorum. 3 4 yudum içeceği ard arda icebiliyorum. Bu bir problem mi? 3 4 yudum ard arda içince tıkanıyorum tabi ister istemez midem doyuyor. Ama bu kadar hızlı icebiliyor olmam normal mi?
normal ve iyi de birşey. sıvı tüketememek mide ile yutak arası mesafenin ayarlanamamasindan ve fazla dar yapilmasindan kaynaklaniyor. bende ameliyattan sonra okuduysaniz eğer cok rahat sivi tüketebiiyordum. 12. gün lıkır lıkır içerdim yani. önemli olan doygunluk ve tatmin hissi. bu ameliyatinizin kusursuz geçtiğinin bir işaretidir. aylar geçmesine rağmen rahatla su içemeyenler var. ilk aylar bir çok endişeniz olacak. midem oradami, bir bardak suyu yada sütü rahat ictim midemi buyuk mu biraktilar, yeterince iyi kilo veremiyormuyum, kilo vermem durdu eyvah ne yapacağım, kilo alirmiyim vs. hiç endişe etmeyin ve sürecin keyfini çıkartın. 2 catal alıp doymanın muazzam keyfini sürün. henüz cok başındasınız. keyifli bir yolculuk sizi bekliyor 😊 başarılar...

size yazmak icin hesap actim okurken bu ben dedim hep ayni seyleri yasamisiz 😁 31 yasindayim 18 yasi dan beri hep kilo problemim vardi en so 92 oldum mide balonu liposaksin denedim hepsinde geri aldim son carem bu kaldi bu yasta yasli teuze gbiyim heryerim agriyor cabuk yoruluyorum surekli hasta oluyorum bunlar kilodan eminim ama korkuyorum ailemde esimde kiziyor asla izin vermiyor ama son carem bu heryaz kilolarimi saklamaya calismaktan biktim simdi yaptrsam yaza kdar en az 20 kilo veririm szin gbi bnce 😁🙏 sorularim var cevaplarsaniz cok sevinirim . dikisler cok buyukmu ve izleri ne durumda kotu gorunuyormu birde bn zaten surekli halsiz briyim dha beter olurmuyum vitaminszlikten acaba birde doktorun tam adini soylersrniz szinkinde olsam bna cok guven verdiniz tsekkur ederimm🩷
canım sen ne yaptın merak ettim oldun mu ameliyat. karar verdin mi? ne durumdasın

Back
X