midye hakkında ne düşünüyorsunuz? günah mı?

mrymfyza

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2018
563
273
18
30
herkese hayırlı geceler. çok konu açıyorum özür dilerim ama yemin ederim hiç arkadaşım yok anlatacak kimden yok malesef. burası benim herşeyim oldu. :) izmirde misafirlikteyim 1 haftadır burda midye meşhur galiba en son seneler önce arkadaşımla yemiştim ama tadı çok hoşuma gitti bizim orda satılmıyor hiç rastlamadim. burda evin tam kapının önünde balkondan bakarken gördüm tepeden öyle sıra sıra dizilmiş çok güzellerdi yaklaşık 20 tane falan aldım sanırım tam hatırlamıyorum:) bayada bi yedim yani çok güzel. midye hakkında hiç araştırma yapmadım doğrusu bilmiyorum ne olduğunu sadece denizde olduğunu duymuştum. sonra biraz araştırdım ama net biseye varamadım şöyle yazıyodu harammiş :oha:o_O ve adet görüyorlarmış midyeler !!!!! ben şok ben iptal!!!! siz ne düşünüyor sunuz midye hakkında bana net bilgi verir mısınız acaba şimdiden çok teşekkür ederim allah razı olsun :KK200::KK9:

Adet mi goruyorlar ilk defa duydum.haram oldugunu zannetmiyorum konu kapanir zaten dini icerik yasak

Bende yemiştim ama çok yedim heralde ilk ve son yemem oldu,
Net bi bilgim yok ama,
Bende adet gördüklerini bu yüzden caiz olmadıgını duymuştum :KK51:

herkese hayırlı geceler. çok konu açıyorum özür dilerim ama yemin ederim hiç arkadaşım yok anlatacak kimden yok malesef. burası benim herşeyim oldu. :) izmirde misafirlikteyim 1 haftadır burda midye meşhur galiba en son seneler önce arkadaşımla yemiştim ama tadı çok hoşuma gitti bizim orda satılmıyor hiç rastlamadim. burda evin tam kapının önünde balkondan bakarken gördüm tepeden öyle sıra sıra dizilmiş çok güzellerdi yaklaşık 20 tane falan aldım sanırım tam hatırlamıyorum:) bayada bi yedim yani çok güzel. midye hakkında hiç araştırma yapmadım doğrusu bilmiyorum ne olduğunu sadece denizde olduğunu duymuştum. sonra biraz araştırdım ama net biseye varamadım şöyle yazıyodu harammiş :oha:o_O ve adet görüyorlarmış midyeler !!!!! ben şok ben iptal!!!! siz ne düşünüyor sunuz midye hakkında bana net bilgi verir mısınız acaba şimdiden çok teşekkür ederim allah razı olsun :KK200::KK9:

evet adet görürler ocak mart arası yemenizi tavsiye etmem.
haram konusunda bilgim yok saçma geldi bana.

Ben bişeyin günah olup olmadığını bilmiyorsam, her hangi bir kitaba ya da bir hocaya sormam... Kendime şunu sorarim benim bunu yapmamim(yememin, içmenin, konuşmamın..vs) her hangi birine zararı var mı? Ya da benim bedenime bana zarari var mı? Yoksa günah değildir. Neyi çok yesen zarar zaten.. Midye yerim , az.

Dini tarafını bilemem. Ama midye bilinenin aksine sağlıksız değil.
Midye; temiz denizlerden toplandığı ve uygun şekilde temizlenip pişirildiği sürece; son derece sağlıklı bir deniz ürünü. Yararı çok fazla.
Tabi herşeyde olduğu gibi; yeteri kadar ve taze tüketmekte fayda var.
Bilmediğiniz sokak satıcılarına çok güvenmeyin. Bayat olabilir, denizin kirli atıklı yerinden toplanmış olabilir.

Midye bir yumuşakcadır ve adet görmesi söz konusu bile değildir. Ağır metal içerebilir bu yüzden fazla tüketmek sağlık için tehlikeli olabilir.

Koyun ve inekler regl olur. Yani mensruasyon olan hayvan yemek sakıncalı ise sizin için bilin istedim.

Dini konu da yasak.

Back
X