- 15 Aralık 2014
- 8.315
- 7.544
- 398
- Konu Sahibi TurkuazKrampon
-
tavsiyeleriniz için teşekkürler..Arkadaşım böyle duaların aslı astarı yoktur. Ne ayet ne de hadis olarak kaynağı yoktur. Lütfen bu tür şeylerle dinimize zarar vermeyelim. Kur'an okuyalım. O ki ne büyük mucizedir. Hem mealinden de okuyalım ki Rabbimizin bize gönderdiği mesajları idrak edelim. Efendimizin sahih hadislerini okuyalım. Cennete gitmek için haram-helale dikkat edip nafile ibadetlerimizi yapalım. Bundan daha garantili ne olabilir
tavsiyeleriniz için teşekkürler..
peki siz nerden biliyosunuz? neden aslı astarı olmasın? "ALLAHTAN BAŞKA İLAH YOKTUR VE MUHAMMED ONUN RASULUDUR" cümlesi geçen, her cümleden sonra bunu yazan bir ayetin nasıl aslı astarı yok dersiniz???
bu sözlerinize bende katılıyorum. bazı doğru olmayan hadisleri de biliyorum. fakat bunu yasin-i şerif kağıdında gördüm. ve okuduğumda içim huzur doldu. öyle bi anda bu hadisle karşılaştım ki.. o yüzden merak saldım ve anlamını bilmek istedim.Efendim İlahiyat Fakültesi 5. sınıf öğrencisiyim. Şu an okuduğumuz ayetlerde elbette yanlış payı olamaz. Çünkü Kur'an mushaftır ve korunmuştur. ama gelgelelim hadisler böyle değildir. peygamber efendimiz öldükten sonra birçok yalancı peygamber çıkmıştır ve hadis rivayet etmişlerdir. Bunların amacı islamiyete zarar vermektir. Hadis ilmi o kadar geniştir ki kütüb-ü sitte dediğimiz güvenilir hadis kaynaklarında bu yalan hadis ihtimali çok azdır. Takdir edersiniz ki o dönemin şartlarından bu yana bunların tespiti zordur. Bu yüzden her gördüğümüz hadisi efendimiz söylemiş diye atlamamak kaynağını sorgulamamız gerekir. Bizi cennete götürecek en büyük anahtar Kur'an ve sünnettir. Zaten bu sahih kaynakalrda efendimize ait dualar vardır.
Yok ya.maalesef anlamini bulamadim sizin sayenizde ogrendim şimdi:)Bende yeni tanistim uzerimde tasiyorum. Anlamini arastirirken google da yazdim ve linklerin birinde detay bolumunde karsima cikti. Sonra kadinlar klubunde post acildigini gordum ve uzerine yazilanlari merak ettim. Derken sorunuzu gordum 1.5 yil icinde belki bulmussunuzdur ama yeni okuyanlar olursa gorsin istedim. Sizden de razi olsun Allah faydam olduysa ne mutlu
ben bılıyorum demin gordum bende arsttıdrımkmse bilmiyomu???(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?