Migren Aşısı Türkiye de

isabel

Kuzey Ege
Yönetici
Super Moderator
Anneler Kulübü
6 Mart 2012
17.731
27.750
48
Türkiye'de her 4 kadından ve her 6 erkekten birinde görülen migren hastalığı için artık yeni bir umut var; migren aşısı. Aşı, migren atağı başladığı an ağrıyı engelliyor. Uygulanan hastaların yüzde 70'inde başarı sağlayan aşı, ABD'de kullanılmaya başlandı. Türkiye'de ise ruhsat bekleniyor. Çok şiddetli ağrı, sık ataklar, bulantıyla hastaların hayatını kabusa çeviren migren için artık aşı tedavisi var.


Ocular-Migraine-Causes-and-Treatments_National-Headache-Institute.jpg

Aşının, migren atağı başlamadan ağrıyı engellediğini belirten Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz, “Migren tetiklendiğinde beyinde inflamatuar hücre dediğimiz iltihabi hücreler salınıyor. Bu hücreler gidip beyindeki damarlara ulaşıyor. Damarları genişletiyor ve genişleyen damarlar da beyin dokusuna baskı yaparak ağrıyı ortaya çıkarıyor. Migren aşısı direkt atağın ilk başlangıcında iltihap hücrelerini ortadan kaldırıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Hastalar aşıyı kendileri uygulayabilecek. Aşı, koldan ya da göbek etrafından ayda bir uygulanacak.

“En az bir yıl uyguladığınzda arkasından ilacı kesseniz bile bir buçuk yıla kadar ağrısız dönem yaşayabiliyorsunuz” diyen Dr. Uludüz, 3 bin kişi üzerinde denenen aşının hastaların yüzde 70'inde başarılı olduğunu, klinik çalışmalara Türkiye'den de 19 hastanın katıldığını söyledi.

MİGREN AŞISI TÜRKİYE'DE RUHSAT ALMA AŞAMASINDA

Peki aşı kimlere uygulanabilecek?

Türkiye'de her 4 kadından ve her 6 erkekten birinde migren görüldüğünü aktaran Prof. Uludüz, “Hastanın ağrısı en az 3 aydır olacak. Hastanın en az 5 ya da 6 kez atağı olacak. Ağrı sıklıkla tek taraflı olur, hastayı yatırır, ağrıya çoğunlukla da bulantı eşlik eder” diye konuştu.

Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanılmaya başlanan aşı Türkiye'de ruhsat alma aşamasında. Aşının ABD fiyatı ise yaklaşık 500 dolar.


Kaynak -https://www.ntv.com.tr/
 
kesinlikle mtç diyorum nokta. ismi biraz garip olsa da yarattığı mucizeden insanın hiç gözüne gelmiyor. migrentedavisiçözümü sayesinde ilaçsız, botoksuz kurtuldum çok şükür. Eyüp beyden allah kat be kat razı olsun. içeriklerini tam olarak vermiyorlar sanırım şirket sırrı ama gıda takviyesi olduğunu ve migreni tetikleyen yere destek mineral yolladıkları gibi bir takım açıklamalar yapıyorlar. şimdilik instagramdan bulabilirsiniz migrentedavisiçözümü, çok geçmiş olsun
 
Forumda bu konuda yeni bir yazı var mı diye arama yaptım ama yok sanırım
Derya uludüz yeni bir açıklama yaptı bakanlıktan onay alınmış. Ama detay bilgi sanırım hâlâ yok.
Kimlere aşı yapılabilir
Ücreti ( 500 USD diye bir sitede okudum 🙈)
Bu ücret tek doz için mi yoksa tüm dozları mı kapsıyor bilgi yok
Kronik migren hastasıyım,artık migren için epilepsi ilacı ve kalp ritim bozukluğu ilacı kullanmak istemiyorum umarım net bir çözümü olur bu işin ve ekonomik anlamda ulaşılabilir düzeyde olur 🤲
 
X