Migren ve Nane Yağı

Hayatbisiir

Güzel günler göreceğiz... Güneşli günler...
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2015
88
31
37
Arkadaşlar doğru yere mi konu açtım bilmiyorum ama benim durumunda olan arkadaşlar a yardımcı olmak istedim. Ben yaklasik 10 yıllık migren hastasiyim ve hertürlü tedaviyi denedim epilepsi ilaçları, antidepresan lar, bitkisel haplar, uyku ilaçları... Hepsi kısa dönemde fayda etti ancak tam bi çözüm olamadı ve ataklarimi en gec 15 günden aşağı cekmedi... Em sonunda ilaçları bıraktım çünkü uzun süreli ilaç kullanımı bende aşırı unutkanliga sebep oldu ki doktorlar da bunu şimdi söylüyor antidepresan lar insanda bunama ya sebep oluyor arti organlara ve böbrekler e zarar veriyorlar...

Paylaşmak istediğim düşünceye gelirsek ben şu an hamile yim ve gebeligim yeni olduğu için hiçbirşey kullanamıyorum. Dün gittim aktardan faydasini daha ince tv programlarında duyduğum nane yağını aldım önlem olmasi açısından çünkü migrenim tuttugunda değil evden çıkmak yataktan dahi mecbur kalmadikca çıkamıyorum. Neyse bugün başım sizladi sabah hissettim atagin gelecegini önce burun deliklerime sürmek suretiyle kullandım bu yağı ki anlık rahatlama inanamadım. Sonra sakaklarima sürüp masaj yaptım parmak uclarimla ve o serinlik hissi beni çok rahatlattı ve daha önce alıp denemedigime pişman oldum resmen... Akşam tekrar yokladi bu sefer alnima enseme de surdum ve uzanmadigim halde gelmedi atağım.

Benim gibi migren den çeken arkadaşlar için açtım bu konuyu.
Umarim faydası dokunur.. Benim için sağlıklı bir gebelik sizin için de ağrısız sağlıklı gunler diliyorum hepimize...

Regl ve baş ağrısı ikilisini 3 gündür çeken biri olarak kafamı kesip atmak istiyorum.
İlaç alamıyorum adet kesilmesi yaşayacağım diye.
Bol su içmeye çalışıyorum ama bana mısın demedi :KK58:
Nane yağını deneyeceğim en son... :KK51:

Allah yardimcin olsun canım... Bi dene tamamen gecirmese bile bi rahatlama saglayacaktir eminim... Geçmiş olsun...

İlaçlar, sülükler, hacamatlar tedaviler. Migren yanında mide hastalığı. Tesadüf eseri internette migren için kendime yeni bir ilaç ararken hocanın sitesine girdim. Videoları izledim. Randevumu aldım. Sekreteri mutlaka nöroloji doktorumun tanısı ile gelmemi söyledi. Tomografimi aldım reçetelerimi aldım gittim. Şansıma migren ameliyatı olmuş bir hastanın kontrolüne denk geldim. Sevinçliydi. Bitti dedi. Kaç gün oldu diye sordum birinci ay kontrolümü yaptırıyorum dedi. Ameliyatımı olmaya o an karar verdim. Daha hocayı görmemiştim bile. Görünce iyiden iyiye budur dedim. Ameliyat programım yapıldı, ameliyatımı oldum. Bana anlattığından daha kısa sürede iyi hissettim ve iyileştim. Bir kez değil bin kez teşekkür ederim. Ve kızlar kesinlikle tavisye ederim araştırmanızı.

Geçmiş olsun canim... Nerde oldun ameliyatı devlet mi özel mi ve ne kadar odedin ? Ameliyat i biz de düşünüyoruz eşimle ama migren de çoğu tedavi 6 aydan sonra ataklarin siklasmasiyla sonuclaniyor o yüzden ameliyat a da aynı şekilde % 100 guvenemiyorum acikcasi... O yüzden ameliyatı üzerinden bir yıl geçmiş bir insandan yorum alınca budur diyebileceğim sanırım... Çünkü ataklarim çok sık o yüzden emin olmadan bi adım atmak istemiyorum...

Nasıl bi ameliyat bu ve tam olarak ne yapılıyor ameliyatta bizi de bilgilendirirsen sevinirim... Bir de bu tarz ameliyatlarin Botoks tarzı bir dolguyla sinirlerin donduruldugunu duymuştum ve insanda bi rahatsızlık gerginlik hissi yaratır mı bunu da merak ediyorum...

Çok hafif bir anestezi alarak ameliyatım gerçekleşti. Endoskopik yöntemle gerçekleşiyor ameliyat yani deri altından öyle beyin maeliyatı falan gibi düşünmeyin.Hastanede bir gün kaldım. 3. Gün kontrolüm ilk kontrolüm gerçekleşti. İlk kontrolümden bir hafta sonra ikinci kontrolüm gerçekleşti. İlk kontroldeki ağrılarım ikinci kontrolümde yoka yakındı. Birinci ay sonunda üçüncü kontrolüm gerçekleşti. Ağrım yoktu. Aylar geçti şükürler olsun ki ağrım yok. Sadece ağrır mı diye psikolojik korkularım var. İnsan yıllar sonra iyileşebileceğine çok kolay alışamıyor.

Geçmiş olsun canim... Nerde oldun ameliyatı devlet mi özel mi ve ne kadar odedin ? Ameliyat i biz de düşünüyoruz eşimle ama migren de çoğu tedavi 6 aydan sonra ataklarin siklasmasiyla sonuclaniyor o yüzden ameliyat a da aynı şekilde % 100 guvenemiyorum acikcasi... O yüzden ameliyatı üzerinden bir yıl geçmiş bir insandan yorum alınca budur diyebileceğim sanırım... Çünkü ataklarim çok sık o yüzden emin olmadan bi adım atmak istemiyorum...
saol canım özel hastanede yapılıyor, devlet ne yazık ki karşılamıyor istersen özelden doktor bilgilerini atayım sana .

Migren, sana şiir yazmak istiyorum :KK68:

Madem benim hayatımı mahvettin yıllarca,
İğneleri yedirdin, ilaçları içirdin aylarca,
Gergin oldum hayatımda günlerce,
En derin yaraları açtın sen bende,
Nasıl ki tanıdım doktorumu, yok oldun ellerinde.
Tayfun bey ne diyeyim ben size.

:KK71:Çok çok çok teşekkür ederim :)

Migren, sana şiir yazmak istiyorum :KK68:

Madem benim hayatımı mahvettin yıllarca,
İğneleri yedirdin, ilaçları içirdin aylarca,
Gergin oldum hayatımda günlerce,
En derin yaraları açtın sen bende,
Nasıl ki tanıdım doktorumu, yok oldun ellerinde.
Tayfun bey ne diyeyim ben size.

:KK71:Çok çok çok teşekkür ederim :)

hahahah buna çok güldm

Kızlar merak ettim nane yağı geçirdi mi. Ben her reglim de migren atakları, mide bulantısı ve kusma yaşıyorum.

Kızlar merak ettim nane yağı geçirdi mi. Ben her reglim de migren atakları, mide bulantısı ve kusma yaşıyorum.
Bana iyi geliyor bazı ataklarimda baslangicinda hemen sürüyorum... Ama benim bazı ataklarim çok ağır geçiyor ağrı kesici hatta iğne bazen serum bile fayda etmiyor....

Çok teşekkür ederim, benimde hep acilde iğnelerle geçiyor ancak. Alıp deneyeyim umarım bende de faydalı olur.
Bu hastalığı ben gibi geçirenlere kendim kadar üzülüyorum...... Bazen de halime sukrediyorum çünkü bir hafta yatanlar varmış duyuyorum.... Allah hepimizin yardimcisi olsun... Düşmanı m yok ama hani derler ya Allah dusmanima vermesin diye hakikaten vermesin yani çok zor... Umarım fayda görürsün canım rica ederim...

ulaşabildiğim kadar migren illetinden çeken kişilere ulaşmak istiyorum. kesinlikle mtç diyorum nokta. ismi biraz garip olsa da yarattığı mucizeden insanın hiç gözüne gelmiyor. migrentedavisiçözümü sayesinde ilaçsız, botoksuz kurtuldum çok şükür. Eyüp beyden allah kat be kat razı olsun. içeriklerini tam olarak vermiyorlar sanırım şirket sırrı ama gıda takviyesi olduğunu ve migreni tetikleyen yere destek mineral yolladıkları gibi bir takım açıklamalar yapıyorlar. şimdilik instagramdan bulabilirsiniz migrentedavisiçözümü, çok geçmiş olsun

X