Migrenden kafayi yiyecegim

Kızlar zaten yazmışlar bir doktora gidin önce kapsamlı bir muayene yapsınlar. Siz de bu arada magnezyum sitrat takviyesine başlayın. 200 mg ile başlayıp bir hafta sonra 400 mg ye çıkartın. Migrenin en büyük sebeplerinden biri magnezyum eksikliği.Hemen kesmez ama yükleme yaptıktan bir süre sonra hiç değilse atakların arası uzuyor ve eskisi kadar şiddetli olmuyor.Magnezyumun zararı yoktur bu yüzden rahatça tavsiye ediyorum. Normalde ilaç tavsiyesi vermem.

Ama ya migren degilse annemin de ayni boyle agriyordu basinci yuksek cikti iki kere sivi cekilde belinden

Elhamdulillah muslumanim Allah affetsin ama o an ben yataktan kalkamiyorum ki dusa gireyim
Çok haklısınız ama bunu sadece kendiniz başarabilirsiniz bende çok zorlandım ne duşu tuvaletim gelse gidemeyecek durumlarda olduğum zamanlar oldu ama bir kaç kere zorlansanızda sonra iyi geldiğini görünce ilaca koşar gibi giriyorsunuz duşa ayaklara soğuk su dökme meseleside her duştan sonra illa migren atağında değil bunu her duş sonu alışkanlık haline getirin inanın çok iyi gelecek geçmiş olsun

Ama ya migren degilse annemin de ayni boyle agriyordu basinci yuksek cikti iki kere sivi cekilde belinden
Kuruntu yapma lütfen. Tabi ki ilk başta doktora gitmen önemli, MR ile netleşiyor durum. Bu sürede ağrı gelince bir aşrı kesici, yarım saat sonra bir tane daha ağrı kesici. Kokuya hassasiyet, bulantı kusma olabilir ama genel olarak mentollü kremler, migren taşı ki o da mentollü iyi gelir. Sırt ve ensene mentollü kremle masaj, bol su iç, migren ağrısı ile beraber tansiyon yükselir. Ayaklarını mutlaka sıcak tut ve başına, ensene, ağrı olan yere soğuk kompres yap. Mesela temiz, ince bir havluyu ıslat ince uzun bir şekilde katla buzluğa koy, onu uygula. Mutlaka ama mutlaka karanlık, sessiz ve serin bir odada yat. Ayak altlarını mentollü krem ile ovmanın da çok faydası var. Bir de kulak arkası ve kulaklara masaj yap, migren tedavisi için akupunkturda kullanılan noktalar. Doktora gidene kadar bunlar işine yarar.

Ses olmadan da ağrıyor mu mesela benim ses olmadan da ağrıyor ensemden giriyor tüm kafama yigiliyor ses daha çok tetikliyor

Ses olmadan da ağrıyor mu mesela benim ses olmadan da ağrıyor ensemden giriyor tüm kafama yigiliyor ses daha çok tetikliyor
Benim ses olmadan ağrır, özellikler adet dönemlerinde hormonal değişimler migreni terlikler. Aç kalmak, çok yemek, havanın çok sıcak olması çok soğuk olması, lodos, havadaki basınç, mayalı yiyecekler tetikleyebilir. Ensenizde rahatsızlık hissettiğiniz an bir kas gevşetici ve bşr ağrı kesici alabilirsiniz. Ama mentollü kremlerle sırt ve enseye yapılan masaj da rahatlatır, kulak arkası ve kulaklara yapılan masaj çok rahatlatır. Bol su için mutlaka, atak sırasında tansiyon yükselir, bol su içerek dengeleyebilirsiniz.

Bence genel bir doktora görünün
Belki migren değil
Migren ise bile ilacı var
Çok geçmiş olsun

Evet benimde aynı mevsim sıcak soğuk az yemek çok yemek uykusuzluk üzüntü herşey başımı ağrıtıyor ağlayana kadar uğraştırıyor . Alıyorum aslında ama ağrı girdikten sonra etki etmiyor pek teşekkür ederim tavsiyeler için

Atak gelmeden belirtileri oluyor bazı kişilerde. Mesela ben de sese, kokuya, ışığa hassasiyet oluyor, bazen küçük siyah noktalar uçuşuyor gibi, bazen küçük şimşekler gibi. Aşırı yeme isteği, aşırı tatlı isteği gibi. Hemen ağrı kesici alıyorum. Bir dikkat edin bu gibi durumlar oluyor mu?

Doktora gidin ama ilaca bagimliliktan baska birseye yaramiyor. Hatta benim ataklarim daha fazlalasmisti bayilma derecesine geliyordum agridan bulantidan. Cok korkuyordum ama yakin zamanda hacamat yaptirdim iki seansa daha gidicem farkli zamanda. Son günlerde stres yüklü günlerim oldu ona ragmen migren baslamadi bile. Bas agrin hafifken ılık suyla dus alip ense boyun kismina masaj yapin uzun uzun onunda faydasi oluyor baslamadan. Cok gecmis olsun insallah sifa bulursunuz

canım benimde var açlık, stres fazla uyku ışık fazla ağlamak bile etki ediyor mide bulantısı burun kanaması ateş hepsinide yapıyor sağolsun bi tedavisi yok ilaç kullanıyorsun regl dönemine yakın artış olur

5 yıldır annemden genetik olarak geçen migreni deli gibi yaşıyorum ne ağrı kesiciler içtim fayda etmiyor apranaxın turuncu olanı bile düşün. Geçen gün facebookta gezerken bir öneri gördüm uygulayayım dedim 1 saatte bıçak gibi kesildi ağrım anlatıyorum. 3 tane makyaj pamuğu alıyorsun ortasını dolduracak şekilde kolonya döküyorsun üçünün de. Sonra kolonyanın üstüne de birer tutam karabiber serpiyorsun. Bu pamukları iki şakak ve kaşının ortası olacak şekilde yerleştiriyorsun. Üstüne sımsıkı bir tülbent bağlıyorsun ilk başta yakıyor ama sonra uyuşuyor ve bitiyor mucize gibi bir şey umarım başkalarına da faydası dokunur deneyin zarar gelmez

Evet özellikle ışık ve güneş mahvediyor zonglamaya başlıyor hemen beyin emari da çektirdim bidey yok dediler ama bilmiyorum ya

Migren tanısı aldınız mı ? Eğer mr ve tomografiden sonra migren oldugu belliyse doktor ataklar gelince kullanmak icin ilac yaziyor bende annemde ve kayinvalidemde migren var hepimizin var ilacı benimki daha hafif oldugu icin sadece atak doneminde kullaniyorum onlar günlük kullanıyorlar.Kafadan ilac kullanmayin nöroloji bölümüne gidin önce belki göz tansiyonudur emin olun migrenden o da bas agrısı kusma ve ısık hassasiyeti yapıyor diye biliyorum ben

Dun sabah 5 te en son kustum ve kafami sikica sarip uyusturdum uyumusum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…