- 2 Eylül 2007
- 17.020
- 12.639
- 823
- Konu Sahibi limonbanyosu
-
Ama ya migren degilse annemin de ayni boyle agriyordu basinci yuksek cikti iki kere sivi cekilde belindenKızlar zaten yazmışlar bir doktora gidin önce kapsamlı bir muayene yapsınlar. Siz de bu arada magnezyum sitrat takviyesine başlayın. 200 mg ile başlayıp bir hafta sonra 400 mg ye çıkartın. Migrenin en büyük sebeplerinden biri magnezyum eksikliği.Hemen kesmez ama yükleme yaptıktan bir süre sonra hiç değilse atakların arası uzuyor ve eskisi kadar şiddetli olmuyor.Magnezyumun zararı yoktur bu yüzden rahatça tavsiye ediyorum. Normalde ilaç tavsiyesi vermem.
Çok haklısınız ama bunu sadece kendiniz başarabilirsiniz bende çok zorlandım ne duşu tuvaletim gelse gidemeyecek durumlarda olduğum zamanlar oldu ama bir kaç kere zorlansanızda sonra iyi geldiğini görünce ilaca koşar gibi giriyorsunuz duşa ayaklara soğuk su dökme meseleside her duştan sonra illa migren atağında değil bunu her duş sonu alışkanlık haline getirin inanın çok iyi gelecek geçmiş olsunElhamdulillah muslumanim Allah affetsin ama o an ben yataktan kalkamiyorum ki dusa gireyim
E bu yüzden kontrole gitmen gerek diyoruz ya zatenAma ya migren degilse annemin de ayni boyle agriyordu basinci yuksek cikti iki kere sivi cekilde belinden
Kuruntu yapma lütfen. Tabi ki ilk başta doktora gitmen önemli, MR ile netleşiyor durum. Bu sürede ağrı gelince bir aşrı kesici, yarım saat sonra bir tane daha ağrı kesici. Kokuya hassasiyet, bulantı kusma olabilir ama genel olarak mentollü kremler, migren taşı ki o da mentollü iyi gelir. Sırt ve ensene mentollü kremle masaj, bol su iç, migren ağrısı ile beraber tansiyon yükselir. Ayaklarını mutlaka sıcak tut ve başına, ensene, ağrı olan yere soğuk kompres yap. Mesela temiz, ince bir havluyu ıslat ince uzun bir şekilde katla buzluğa koy, onu uygula. Mutlaka ama mutlaka karanlık, sessiz ve serin bir odada yat. Ayak altlarını mentollü krem ile ovmanın da çok faydası var. Bir de kulak arkası ve kulaklara masaj yap, migren tedavisi için akupunkturda kullanılan noktalar. Doktora gidene kadar bunlar işine yarar.Ama ya migren degilse annemin de ayni boyle agriyordu basinci yuksek cikti iki kere sivi cekilde belinden
Benim ses olmadan ağrır, özellikler adet dönemlerinde hormonal değişimler migreni terlikler. Aç kalmak, çok yemek, havanın çok sıcak olması çok soğuk olması, lodos, havadaki basınç, mayalı yiyecekler tetikleyebilir. Ensenizde rahatsızlık hissettiğiniz an bir kas gevşetici ve bşr ağrı kesici alabilirsiniz. Ama mentollü kremlerle sırt ve enseye yapılan masaj da rahatlatır, kulak arkası ve kulaklara yapılan masaj çok rahatlatır. Bol su için mutlaka, atak sırasında tansiyon yükselir, bol su içerek dengeleyebilirsiniz.Ses olmadan da ağrıyor mu mesela benim ses olmadan da ağrıyor ensemden giriyor tüm kafama yigiliyor ses daha çok tetikliyor
Evet benimde aynı mevsim sıcak soğuk az yemek çok yemek uykusuzluk üzüntü herşey başımı ağrıtıyor ağlayana kadar uğraştırıyor . Alıyorum aslında ama ağrı girdikten sonra etki etmiyor pek teşekkür ederim tavsiyeler içinBenim ses olmadan ağrır, özellikler adet dönemlerinde hormonal değişimler migreni terlikler. Aç kalmak, çok yemek, havanın çok sıcak olması çok soğuk olması, lodos, havadaki basınç, mayalı yiyecekler tetikleyebilir. Ensenizde rahatsızlık hissettiğiniz an bir kas gevşetici ve bşr ağrı kesici alabilirsiniz. Ama mentollü kremlerle sırt ve enseye yapılan masaj da rahatlatır, kulak arkası ve kulaklara yapılan masaj çok rahatlatır. Bol su için mutlaka, atak sırasında tansiyon yükselir, bol su içerek dengeleyebilirsiniz.
Atak gelmeden belirtileri oluyor bazı kişilerde. Mesela ben de sese, kokuya, ışığa hassasiyet oluyor, bazen küçük siyah noktalar uçuşuyor gibi, bazen küçük şimşekler gibi. Aşırı yeme isteği, aşırı tatlı isteği gibi. Hemen ağrı kesici alıyorum. Bir dikkat edin bu gibi durumlar oluyor mu?Evet benimde aynı mevsim sıcak soğuk az yemek çok yemek uykusuzluk üzüntü herşey başımı ağrıtıyor ağlayana kadar uğraştırıyor . Alıyorum aslında ama ağrı girdikten sonra etki etmiyor pek teşekkür ederim tavsiyeler için
Evet özellikle ışık ve güneş mahvediyor zonglamaya başlıyor hemen beyin emari da çektirdim bidey yok dediler ama bilmiyorum yaAtak gelmeden belirtileri oluyor bazı kişilerde. Mesela ben de sese, kokuya, ışığa hassasiyet oluyor, bazen küçük siyah noktalar uçuşuyor gibi, bazen küçük şimşekler gibi. Aşırı yeme isteği, aşırı tatlı isteği gibi. Hemen ağrı kesici alıyorum. Bir dikkat edin bu gibi durumlar oluyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?