migreni olana hamileler

diar

Guru
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2012
1.131
19
358
Sakarya
yardıma ihtiyacım var ben daha hamile değilim ama korunmayı bıraktım yani bebek istiyoruz her an hamile olabilirim korkusuyla bana iyi gelen ağrı kesicimi içemiyorum. Hamilelik boyunca nasıl olacak bu ağrı ? Doktorum laf arasında bir ağrı kesici söylemişti ama ne bileyim kimyasal sonuçta.

Dün geceden beri migrenim tuttu başımın köşesi ağrıyor. Uyudum geçmedi.Çin yağıyla masaj yaptım duş aldım geçmedi var mı önerisi olan

daha hamile degilsen bence icebilirsin canım... benimde migrenim var ilk 3 ay nasıl gecti ben bilirim ben bi fularla basımı sıkıca sıkıyorum bide buz kompresi yapıorum epey rahatlatıyo özellikle hamileligin ilk 3 ayında hiç bi agrı kesici ilaç içemedim çok dayanamazsan 3 aydan sonra iç dedi doktor ama sıkıyorum dişimi

dedimya korumayı bıraktık her an hamile olabilirim diye
teşekkürler

Bende migreni olanlardanım. Güzel haben migren gebelerin %90 ında azalıyor. Gebelik süresince pek fazla migren olmuyormuş. Sadece benim gibi istisnalar var ki kalan %10 luk grubun içinde. Ama çook şükür yinede çok daha iyi gittiğini söyleyebilirim. Ben özellikle 12. haftadan sonra neredeyse bir 4 hafta çok yoğun bir ağrı çektim. Bulantılar ağrı falan derken nevrim döndü. Hafif bir ağrı ile başlayıp migrene çevrilen ağrılar kadar direk başlayan ağrılarım da oldu. Önce gebelikte tek güvenli olan ağrı kesiciyi kullandım. Ki günde 3 defa falan kullandığım olduki doktorumunda onayıyla tabi. Sonra baktımki olmuyor. ya da migren tuttu geçmeyeceğini anladım hemen daha önceden bana iyi gelen ilacımı kullandım. Ki doktorumunda bilgisiyle. Migren, gebelik bunlar çok değişken şeyler bu nedenle bu konuyu özellikle doktorunla konuşman en iyisi. Şimdilerde 29+4 hafta gebeyim ve ağrılarım çoook seyrek. iki gün önce bir ağrı yaşadım iki güvenli ilacın arkasından gece migren için kullandığım ilacı almak zorunda kaldım. Çok mecbur kaldığında prospektüslerde yazdığı gibi fayda-zarar oranlarını belirlemen gerekecek. Arada bir aldığın ilaçlar olabiliyor yapacak pek bir şey yok. Ama herşeyden önce içini rahat tut gebelikte migren ağrıların eskisinden çoook çoook azalacak.%90 güzel bir oran :)
Kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…