Fırınlar, Ocaklar, Aspiratörler Mikrodalga firın kullananlar

fundalik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2014
6
0
1
Düzce
Mikrodalga firın zararlı mı değil mi diye çok düşünüp en sonunda Bosch marka mikrodalga fırın aldım. Ama açıkçası hangi amaçla kullanıcam onu da bilmiyorum. Daha önce hiç kullanmadığım için pek de ihtiyaç duymuyorum. Kullanım klavuzunda mutlaka kapakla kullanın diyor. Ancak mesela bir börek ısıtırken kapak takınca buhar oluşuyor ve börek ıslanıyor. Sizce ne yapmalıyım. Siz kapak kullanıyor musunuz? Ya da mikrodaldayı hangi yiyecekler için kullanıyorsunuz?

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bn hiç böle araştırmadm tamamen içgüdüsel bi kullanım tarzım var. Aslında gelişine diyelim
Ben her şeyi ısıtıyorum kapak da kullanmıyorm. Ama fazla yüksek ayarda ısıtınca ve uzun süre ısıtınca yemeğin,böregin her ne ısıtıyorsam tadı değişiyo..o yüzden yemekleri aşırıya kaçmadan ısıtıyorum.
Acil durumlarda çok iyi mesela dondurucudan bişey alıp hemen kullanmam gerekiyorsa buz çözme ayrıyla hallediyorum..bu işimi çok kolaylaştırıyor..mikrodalga çok sağlıklı bişey değil ama bnm için vazgeçilmezler arasında.

Benimkinde buz çözme için ayrı bir tuş yok. Kullanma klavuzunda hep 600 wattta buz çözme islemine örnek vermiş. Süzme yogurdun buzunu cozeyim derken ekşimik oldu :) Benim aram hiç iyi değil mikrodalgayla yaa..

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

E yoğurdu mikrodalgaya atarsan ekşimik olur tabi ki alemsin..yoğurt ısıya maruz kalmaması gereken bi yiyecek..böle yiyecekleri koyma mikrodalgaya..ısıyla arası iyi olan herşeyi koyabilirsin..süre de çok önemli tabi..zamanla öğrenirsin
Canım ya çok karışık bişey değil aslında.

canım aslında kednin bile demişsin pek sağlıklı değil diye yemeklerin tadı değişiyo demişsin ne kadar sağlıksız olduğu ortaya çıkmış
hele hele dondurucudan bi şeyi çıkarıp sıcağa anında atarsan mikrop oluşur o yiyecekte sağlıklsız olduğu apaçık ortada
aslında kullanılmasa daha güzel ama artık kolaya kaçmak için kullanılıyo malesef

Evt cnm haklısın..olabildiğince az kullanmaya çalışıyorum ama bazen oluyo acil durumlarda kullanıyorum..azaltmaya çalışıyorum bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…