mikroenjeksiyonda embriyo oluşmaması- genetik testler

ebrubu

STRESIN ANNESIYIM BEN
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2008
2.067
1
116
İstanbul
bu konuyu okuyanlara merhaba,

şimdiden göndereceğiniz mesajlar için çok teşekkür ederim...hepimizin hakkında hayırlısı olsun...
ben 37 yaşındayım ve yumurtalık rezervim azmış, eşimde ise morfoloji ve hareket sorunu mevcut. ayrıca birkaç sene önce radyoterapi görmüştü...üç ay önce tüp bebek denememiz olmuştu, ancak bende sadece 2 yumurta geliştiği için tedavi iptal edilmişti. bu ay 3 olgun, 2 tane de fazla büyümeyen yumurtam oluştu ve Jinemed de opu işlemi gördüm, ancak ne yazık ki embriyo oluşmadı. Bu durum %1-5 arasında olurmuş, genetik problemden şüpheleniyorlar.... eşimin dondurulmuş spermleri ile 2-3 ay sonra tekrar tüp bebek tedavisi olmayı düşünüyoruz. ben incir kürüne başladım, hani şu suda 20 dk kaynatılıp öğün öncesinde içilen saraçoğlu kürü..çıkmayan candan ümit kesilmezmiş. Sizin bu konuda görüş ve düşüncelerinizi öğrenebilir miyim? Allah hayırlı, sağlıklı, ahlaklı evlatlar nasip etsin...

Merhaba,

Bende sana benzer bir sorun yaşıyorum. 6 ay önce çikolata kisti nedeniyle ağır bir ameliyat oldum. Yumurtalık rezervlerim bayağı hasar gördü ve sol tüpümde su dolu olduğundan kesildi. Doktorlar bu hemen tüp bebek yapacaksın dedi.

İlk denememizde 7 yumurta oluştu fakat sadece 2 tanesi sağlam çıktı. Ama onlarda çok olgun değilmiş. Döllenmedi ikiside.

İkinci denememizde 8 yumurta oluştu fakat erken çatlama oldu tedaviyi yarıda kestik.

Bu arada benim fsh 13 çıktı. Yumurta üretmem iyice zorlaştı. Doktor geçen ay ilaçsız yumurta üretebilecekmisin acaba dedi ve izlemeye aldı. 1 tane yumurta ürettim çok şükür. O bile mucizeydi bizim için.

Bu ay 3. denemeyi gerçekleştirdik. 6 yumurtadan 4'ü sağlam çıktı çok şükür. Ve hepside olgundu. 4 ünde de döllenme olmuş fakat ikisinde bölünme gerçekleşti. Bugün döllenmesinin 4. günü yarına kadar bölünmeye devam ederlerse transfer yapılacak allah izin verirse.

Bu ay bizim için resmen mucize oldu. Transfer yapılmasada yumurtaların 4 gün dayanması bile bizim için çok sevindici oldu.

Ben ikinci başarısız tüp bebek denemesinden sonra bal polen propolis karışımlarının yumurta kalitesini arttırdığını duymuştum ve bunu almak için aktara gittim. Aktarda bakınırken ordaki görevliye derdimizi anlattık. O da kadına ve erkeğe özel bir karışım olduğunu ve kesinlikle tavsiye ettiğini söyledi. Denemeye karar verdik bizde. Zaten içinde bulunan baharatların faydalarını az çok biliyordum araştırmıştım önceden. Bir kısmını ayrı ayrı çay olarak kullanıyordum. Macun biraz daha rahat oldu her gün düzenli 1 kaşık yiyorum bütün hepsinin faydasından almış oluyorum.

Macunun içinde olanlardan aklımda kalanlar:

Bal, polen, propolis, keçiboynuzu pekmezi,
hayıt otu, adaçayı, civan perçemi, aslan pençesi,
keçiboynuzu unu, siyah üzüm çekirdeği tozu,
keten tohumu tozu, ısırgan tohumu tozu, Böğürtlen yaprağı,

aklımda kalanlar bunlar ama birkaç bişey daha vardı içinde. Bunlar belli oranlarda karıştırıldı. Paketlerden kalan otlarıda karıştırdılar ve çay olarak tüketmemi söylediler.

Eşim içinde yine buna benzer bir karışım hazırlandı. Eşiminde değerleri kötü değil hamile kalmaya engel bir durum yok aslında. Doktor ilaç kullanmaya bile gerek görmedi ama yavaşlama vardı biraz ve hareketliliği azalmış. Yinede takviye yapmak istedik.

Ben bunları kullanmamızın faydası olduğunu düşünüyorum. Bu karışımı kullandıktan sonra ilaçsız 1 yumurtam oldu ve ilaçlada 4 sağlam yumurtadan 2 si döllendi çok şükür.

Bu karışım ayrıca vücuduma dirençte verdi. İlk iki tüp bebek denememizde ilaçlar beni bir hayli etkiledi sende de oldumu bilmiyorum. Beni bayağı halsiz yaptı ilaçlar. Ama son denememizde bu kadar halsiz kalmadım açıkçası. Uykumu bile alamaz hale gelmiştim ki normalde uykuyu pek sevmem. Macunu kullanmaya başladıktan sonra daha dinç uyanıyordum.

Sizde böyle bir macun kullanabilirsiniz. Ben izmirde yaptırdım bu karışımı sende bulunduğun yerde iyi bir aktar bulup yaptırabilirsin. Ama güvenilir ve iyi ürünler kullanan bi aktar olsun muhakkak. Mümkün olduğunca organik ürünler kullansın.

Fiyatları biraz yüksek oluyor ama bu karışımın maalesef. 400 tl civarı benim karışımım 300 tl civarıda eşimin karışımına ödedik.

Bunların yanında yine hergün keçi boynuzu yememizi tavsiye ettiler. Ayrıca incir kürü yapabilirsin.

Birde Ahmet Marankinin yılda 2 defa yaptırdığı beden temizliği var belki duymuşssundur. Onunda çok faydasını gören var ister kampına katılabilirsiniz istersenizde söylediği dönemde verdiği tarife göre evde uygulayabilirsiniz. Kampında ekstara şeyler yaptırıyor fakat 1 haftalık ücreti kişi başı 2250 tl ydi. Fiyat bir hayli yüksek maalesef. Ama evde de uygulayıp faydasını gören var.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bu yaptıklarımızın hepsi sebep tabi. Rabbim ol dedikten sonra vakti gelince olacak inşallah. Ama derdini verdim dermanını arayında demiş. Bizde dermanımızı sabırla arayacağız inşallah.

Sormak istediğin birşey olursa yine yardımcı olurum herzaman. Rabbim tez zamanda hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli, imanlı evlatlar nasip etsin hepimize.

sevgili medoskop verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim. döllenme bile olmadığından çok şaşkınım açıkçası...ağır ilaçlar aldıö ve vücuduma da çok yüklenmek istemiyorum şu an...benim tek merak ettiğim bu konu bizim için tamamen kapanmış oldu mu olmadı mı...duyduğuma göre dondurulmuş sperler çözüldüğünde bozuk çıkabiliyormuş, elim kolum bağlı kaldı

genetik testler işe yarıyor mu

ayrıca kalsiyum iyonofor diye birşey buldum, bu yöntem işe yarıyor mu

Bu tarz takviyeler o aldığın ağır ilaçların kötü etkilerini daha çabuk yok etmeye yarıyor. Eğer ki yumurtalık rezervinde ve kalitesinde sorunun varsa kesinlikle bu tarz bitkisel takviyeler tavsiye ederim.

Sorduğun yöntemi tam olarak bilmiyorum. Bu konuyla ilgili topik varsa oralara bak veya yeni topik aç istersen. Eşin artık hiç sperm üretmiyor mu?

Bizimde ilk denememizde hiç döllenme olmadı bu birçok kişinin başına gelebiliyor. Ama bizde sorun bendeydi yani yumurtalarım kalitesiz olduğu için döllenme olmadı. Senin eşinde de sorun var. Sen yine yumurta kaliteni arttırmaya çalış dondurulmuş spermlerden birkaçı bile sağlam çıksa döllenme olur allahın izniyle. Eğer hala eşin sperm üretebiliyorsa onunda kalitesini arttıracak doğal takviye kullanın muhakkak. Doğal takviyeler ilaçlardan çok daha fazla işe yarıyor inan. Bunu defalarca yaşadım ben. 2,5 senedir uğraşıyoruz bu yolda. Ümidini kaybetme imkansız diye bişey yok hayatta. Rabbim ol dedikten sonra olmayacak birşey yok. Bol bol dua et.

medoskop merhaba tekrar, eşim kanser tedavisi görmüştü ve ekstra birşeyler denemeye açıkçası korkuyorum. biz 9 yıllık evliyiz ve 7 senedir birçok kez zorluklarla karşılaştık..eşim buna ragmen sigarayı bırakmadı, çok üzülüyorum..hep sigarayı bırakacağını söylüyor ama nafile ....

topik aradım ama bulamadım...bu yüzden bu topiği açtım, ancak anlaşılan pek cevap alamayacağım burada...dr um benim yumurtanın kalitesinin iyi göründüğünü söyledi...ama rezerv az işte...bu ilaçlar hani çok yumurta veriyor ya aynı zamanda bizi menopoza çok yaklaştırıyorlar...neyse Allah'tan ümit kesilmezmiş...bugün regl oldum...bakalım incir kürü işe yarayacak mı...sen de mikroenjeksiyon mu denemiştin?

canım Rabbim sana tez zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin. sana moral olsun diye yazıyorum, zaten topik aynı durumu yaşadığım için dikkatimi çekti. benim eşimde de aynı sorun vardı, hızlı ileri hareketli 0 idi, yerinde hareketli sayısı %2 idi, morfoloji bozukluğu da var tabiki, varikosel ameliyatına, keçiboynuzu kürlerine, proceed isimli ilaca rağmen olumlu sonuç alamadık bir türlü, tüp bebek merkezine başvurduk, takip sırasında yaşımın 32 olmasına rağmen rezervimin az olduığu söylendi, doktorum yüksek dozda ilaç kullanmasına rağmen 7 tane yumurta oluştu mikroenjeksiyon ile döllemeye gidildi 6 tanesi embriyo oluştu 2 tanesi transfer edildi ama sonuç hüsran, doktorum bile çok şaşırdı tutmamasına, 2 ay sonra tekrar dondurulmuş embriyo ile denedik nisan ayındaki transferimden sonra aralık ayında kızımı kucağıma aldım şükürler olsun, Allahım herkese ve sana da nasip etsin. klinikte birçok insanla tanıştım burada birçok insanın bu yoldaki sıkıntılarını okudum, hiç yumurta oluşmayan okadar insan varki. yakın bir arkadaşımın da yumurtası oluşmuyordu ama kliniği değiştirdi daha doğrusu istanbulda özel klinikleri bıraktı, samsundaki ünv. hastanesinde yaptırdığı tüp bebek tedavisi ile hamile kaldı. haklısın insan kendini de düşünüyor, vucuda yüklenmek istemiyor ama 8 kere deneyip hala yılmayan ınsanları görünce bu işin tamamen nasip işi olduğunu anladım. naçizane tavsiyem yılmadan devam et, biraz vücudunu ve psikolojini dinlendir ve kendini hazır hissettiğinde başla insallah bol yumurtan ve embriyon olur . Herşey istediğin gibi olur insallah canım çok yürekten ediyorum bu duayı hepiniz için

g090 merhaba, duyarlılığın için çok teşekkür ederim, Allah evladını analı babalı büyütmeni nasip etsin...kızın da sağlıklı, sıhhatli, imanlı, ibadetli olsun inşallah...bahtı açık olsun....benim sıkıntım 3 tane döllenmeden hiç embriyo oluşmaması bozuk da olsa hücre bölünmesine gitmedi...neyse bunda da vardır bir hayır deyip dua ediyorum...bugün aslan pençesi içiyorum, Allaha şükürler olsun reglimde bir gecikme anormallik olmadı, bazen tedaviden ötürü anormallikler olabiliyormuş çünkü..buna da şükür :)

canım güzel dileklerin için çok teşekkür ederim, insallah senin yavruna da böyle güzel duaları ederiz... genetik tahlil yaptırdınızmı? eşin ve senin için? detaylı araştırma gerekiyor biliyorsun ama bence hemen umudunu yitirme, her tedavide farklı sayıda yumurta toplanıyor, embriyo oluşumuda farklı oluyor. İnsallah emeklerinin sonucunu sağlıklı evlatlarla alırsın

amin, hayırlısıyla ...genetik test yaptırmadık, nette araştırayım dedim ama bir sürü genetik tahlil çeşidi var, kafam karıştı...doktorum 2-3 ay dinlen dedi bu yüzden doktora da sormadım henüz...bende umut ışığı sönmeye başladı, onu alevlendirecek şeyler arıyorum galiba...neyse Allah umudunu kesen kulunu sevmezmiş, ben de bundan güç alıp birşeyler yapmaya çalışıyorum :)

merhaba arkadaşlar,
kalsiyum iyonofor yöntemi bana uygulandı. 7 yumurtadan 4 ü döllendi. 3 ü devam etti. bu yöntemi araştırın arkadaşlar. eskiden yirmi yumurtamın toplandığı ama hiç birinin dölenmediğini bilirim. çok üzücü ve yıpratıcı olmuştu. artık belli bir yaşdan sonra 1-2 tane oldu mu seviniyoruz. bilginiz olsun.

Merhaba arkadaşlar bir sey duydum Göztepe medical park hastanesinden kromozom testlerini sgk karşılıyormuş hatta farkda almıyorlarmış giden var mı? tüp bebek doktorları diye bir platformda ücretsiz muayane ayarlıyormuş giden var mı?
Bu konuda bilgisi olan varsa cok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…