bu konuyu okuyanlara merhaba,
şimdiden göndereceğiniz mesajlar için çok teşekkür ederim...hepimizin hakkında hayırlısı olsun...
ben 37 yaşındayım ve yumurtalık rezervim azmış, eşimde ise morfoloji ve hareket sorunu mevcut. ayrıca birkaç sene önce radyoterapi görmüştü...üç ay önce tüp bebek denememiz olmuştu, ancak bende sadece 2 yumurta geliştiği için tedavi iptal edilmişti. bu ay 3 olgun, 2 tane de fazla büyümeyen yumurtam oluştu ve Jinemed de opu işlemi gördüm, ancak ne yazık ki embriyo oluşmadı. Bu durum %1-5 arasında olurmuş, genetik problemden şüpheleniyorlar.... eşimin dondurulmuş spermleri ile 2-3 ay sonra tekrar tüp bebek tedavisi olmayı düşünüyoruz. ben incir kürüne başladım, hani şu suda 20 dk kaynatılıp öğün öncesinde içilen saraçoğlu kürü..çıkmayan candan ümit kesilmezmiş. Sizin bu konuda görüş ve düşüncelerinizi öğrenebilir miyim? Allah hayırlı, sağlıklı, ahlaklı evlatlar nasip etsin...
Merhaba,
Bende sana benzer bir sorun yaşıyorum. 6 ay önce çikolata kisti nedeniyle ağır bir ameliyat oldum. Yumurtalık rezervlerim bayağı hasar gördü ve sol tüpümde su dolu olduğundan kesildi. Doktorlar bu hemen tüp bebek yapacaksın dedi.
İlk denememizde 7 yumurta oluştu fakat sadece 2 tanesi sağlam çıktı. Ama onlarda çok olgun değilmiş. Döllenmedi ikiside.
İkinci denememizde 8 yumurta oluştu fakat erken çatlama oldu tedaviyi yarıda kestik.
Bu arada benim fsh 13 çıktı. Yumurta üretmem iyice zorlaştı. Doktor geçen ay ilaçsız yumurta üretebilecekmisin acaba dedi ve izlemeye aldı. 1 tane yumurta ürettim çok şükür. O bile mucizeydi bizim için.
Bu ay 3. denemeyi gerçekleştirdik. 6 yumurtadan 4'ü sağlam çıktı çok şükür. Ve hepside olgundu. 4 ünde de döllenme olmuş fakat ikisinde bölünme gerçekleşti. Bugün döllenmesinin 4. günü yarına kadar bölünmeye devam ederlerse transfer yapılacak allah izin verirse.
Bu ay bizim için resmen mucize oldu. Transfer yapılmasada yumurtaların 4 gün dayanması bile bizim için çok sevindici oldu.
Ben ikinci başarısız tüp bebek denemesinden sonra bal polen propolis karışımlarının yumurta kalitesini arttırdığını duymuştum ve bunu almak için aktara gittim. Aktarda bakınırken ordaki görevliye derdimizi anlattık. O da kadına ve erkeğe özel bir karışım olduğunu ve kesinlikle tavsiye ettiğini söyledi. Denemeye karar verdik bizde. Zaten içinde bulunan baharatların faydalarını az çok biliyordum araştırmıştım önceden. Bir kısmını ayrı ayrı çay olarak kullanıyordum. Macun biraz daha rahat oldu her gün düzenli 1 kaşık yiyorum bütün hepsinin faydasından almış oluyorum.
Macunun içinde olanlardan aklımda kalanlar:
Bal, polen, propolis, keçiboynuzu pekmezi,
hayıt otu, adaçayı, civan perçemi, aslan pençesi,
keçiboynuzu unu, siyah üzüm çekirdeği tozu,
keten tohumu tozu, ısırgan tohumu tozu, Böğürtlen yaprağı,
aklımda kalanlar bunlar ama birkaç bişey daha vardı içinde. Bunlar belli oranlarda karıştırıldı. Paketlerden kalan otlarıda karıştırdılar ve çay olarak tüketmemi söylediler.
Eşim içinde yine buna benzer bir karışım hazırlandı. Eşiminde değerleri kötü değil hamile kalmaya engel bir durum yok aslında. Doktor ilaç kullanmaya bile gerek görmedi ama yavaşlama vardı biraz ve hareketliliği azalmış. Yinede takviye yapmak istedik.
Ben bunları kullanmamızın faydası olduğunu düşünüyorum. Bu karışımı kullandıktan sonra ilaçsız 1 yumurtam oldu ve ilaçlada 4 sağlam yumurtadan 2 si döllendi çok şükür.
Bu karışım ayrıca vücuduma dirençte verdi. İlk iki tüp bebek denememizde ilaçlar beni bir hayli etkiledi sende de oldumu bilmiyorum. Beni bayağı halsiz yaptı ilaçlar. Ama son denememizde bu kadar halsiz kalmadım açıkçası. Uykumu bile alamaz hale gelmiştim ki normalde uykuyu pek sevmem. Macunu kullanmaya başladıktan sonra daha dinç uyanıyordum.
Sizde böyle bir macun kullanabilirsiniz. Ben izmirde yaptırdım bu karışımı sende bulunduğun yerde iyi bir aktar bulup yaptırabilirsin. Ama güvenilir ve iyi ürünler kullanan bi aktar olsun muhakkak. Mümkün olduğunca organik ürünler kullansın.
Fiyatları biraz yüksek oluyor ama bu karışımın maalesef. 400 tl civarı benim karışımım 300 tl civarıda eşimin karışımına ödedik.
Bunların yanında yine hergün keçi boynuzu yememizi tavsiye ettiler. Ayrıca incir kürü yapabilirsin.
Birde Ahmet Marankinin yılda 2 defa yaptırdığı beden temizliği var belki duymuşssundur. Onunda çok faydasını gören var ister kampına katılabilirsiniz istersenizde söylediği dönemde verdiği tarife göre evde uygulayabilirsiniz. Kampında ekstara şeyler yaptırıyor fakat 1 haftalık ücreti kişi başı 2250 tl ydi. Fiyat bir hayli yüksek maalesef. Ama evde de uygulayıp faydasını gören var.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bu yaptıklarımızın hepsi sebep tabi. Rabbim ol dedikten sonra vakti gelince olacak inşallah. Ama derdini verdim dermanını arayında demiş. Bizde dermanımızı sabırla arayacağız inşallah.
Sormak istediğin birşey olursa yine yardımcı olurum herzaman. Rabbim tez zamanda hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli, imanlı evlatlar nasip etsin hepimize.