milat 01.01.2012...çekirdek aile olmayı düşLeyenLer...Birlikte yürüyelim mi??

ayçacık tarif versin topikimizin en güzel yemek yapan hatunu oo çok hamarattır hem ayrıca muhabbete cumburlop dalan hatunlar benim en sevdiğim hatunlardır:52::52::52:

:42::42::42: cnm bnm gözde güzel tarif vermiş. :34: amma ilk başta 6 patlıcanı görünce annaaaaaa dedim bunu tek başınıza mı yiyorsunuz:53::53: sonradan devam edince gördüm ki netten aldığı tarifmiş. zira 6 patlıcan 2 kişi biz yiyemeyiz:))))

olur tatlım çok sevinirim

kaçıncı denemende hamile kaldın ve hangi ay yazarsan hemen ekliycem canım

yaa gıcıklık etmeyin yeterrrr bugün benim evde yemeğim yok.. ayrıca şu eksili köfte tarifini bi yazın bakayım nasil bişeymiş o???

al benden de okadar ne yesek aşkam diye düşünüyorum canım balık istedi aslında dışardan pişirtip evde yeriz tamam oldu bitti işte:56:

yaa gıcıklık etmeyin yeterrrr bugün benim evde yemeğim yok.. ayrıca şu eksili köfte tarifini bi yazın bakayım nasil bişeymiş o???

hemen yazıyorum cnm harika bır yemek vallahi

Malzemeler

250 yada 30 gr yemeklik kıyma

2 adet havuç

2 adet patates

1 çay bardağı pirinç

1 adet soğan

Yarım çay bardapı un

1 yumurta sarısı

tuz karabiber

1 limon

YAPILIŞI

normal köfte yapar gibi kıymayı soğan tuz karabiber ve pirinç ile yoğuruyoruz ama bi farkı içine ne ekmek nede yumurta koyuyoruz YUMURTA EN SONA

Onları yoğurduktan sonra mınık mınık yuvarlaklar halıne getırıp unladığımız tepsıye atıyoruz tepsıyı bır o yana bır bu yana sallakı ıyıcene una bulansınlar

diğer yandan havucu patatesi çok ufal olmayacak şekilde küp küp doğra

Tencerenş al 3 4 su bardağı suyu koy ister mrgarin ister tereyağ ki ben tereyağ atıyorum göz kararı koyup azcık kaynattıktan sonra önce havuçları ve patatesleri 10 dk haşla hemen sonra köfteleri at

başka bi yerde yumurtanı ve limonunu çırp yemeğinin kıvamından anlarsın zaten bitimine yakın terbıyesi olarak hazırladığımız limonu ve yumurtayı kesilmesin diye azar azar koy

işte bitti :)
:16::16::16:

:42::42::42: cnm bnm gözde güzel tarif vermiş. :34: amma ilk başta 6 patlıcanı görünce annaaaaaa dedim bunu tek başınıza mı yiyorsunuz:53::53: sonradan devam edince gördüm ki netten aldığı tarifmiş. zira 6 patlıcan 2 kişi biz yiyemeyiz:))))

slm ayça:3:demek topiğin oktay ustası sensin,artık tarifleri günlük menüleri püf noktalarını senden alıcaz:56:Allah sanada kolay doğumlar nasip etsin
kızlar izninizi rica ederek yemeğin başına gidiyorum:42:

oyy umutluayım gelmiş hoşgelmişşş yıkandım annem yıkandım güç bela yıkandımm :1::1::1:

.......................................

Son düzenleme:
............................................................

Son düzenleme:
slm ayça,demek topiğimizin oktay ustası sensin:56:Allah sanada kolay doğumlar nasip etsin
kaçıncı denemende hamile kaldın ve hangi ay yazarsan hemen ekliycem canım

2 denemede hamile kaldım ve kasım başıydı sanırım:44::1:

ALLAH BU TTNETİ ttn netteki çalışanları bildiği gibi yapsın gerçekten Allahın cezası beee amma çekıyoruz heeeeeeeeeeee

bende maksimum 4 patlıcandan yaparım oturtma yapıcaksam da 3 patlıcan yetiyo

biber dolmasını yapacağım zaman bile 5-6 tane minik biber alırm pazarcılar bakar saf saf
:1:

Kıxlar bu arada hamişleremize ve hamiş adaylarımıza bi yararı dokunur belki çatlaklar için önlemler diye bi yazı okumuştum geçen

Bende olmadı inşş da olmaz

doğum yapalı 4 ay oldu tüm gebeliğim boyunca çatlaklarım olur korkusuyla yağlanıp durdum sonunda emeklerim boşa gitmedi doğum yaptıktan sonra ilk işim göbeğime bakmak oldu ve hiç bir iz çatlak yoktu size kullandıgım karışımı yazayım doktoruma evigen iğne ve rodexson iğne yazdırdım (evigen e vitaminidir,rodexson ise c vitamini)yani gebelikte güvenle kullanılabilir .vaselin marka kakao yağlı bir krem aldım siz başka bir krem alabilirsiniz ama kakao yağlı olsun ,ayrıca en önemlisi kakao yağı çok faydalı doğum sonrası göbeğim biraz kakardı ama geçiyor .kutu kremi ikiye bölüp yarım kutusuna bir şişe kakao yağını 5 tane evigen ampulü ve rodexson iğnelerin hepsini kırıp karıştırıyorum bu kadar son ayda göbeğim felaket şişmişti bu karışımı günde 5 ,6 kez sürüyordum pis kokuyordu ama hiç pes etmedim eski bir atletim vardı onu sadece göbeğimi saracak şekilde kestim ve her yağlanmamdan sonra onu taktım karnıma hiç yıkamadım zamanla o yağından ağırlaşmıştı artık sadece onu sarsam bile karnım yağlı oluyordu .iğrenç belki ama çok faydasını gördüm .şimdi aynaya baktıgımda sanki hiç doğum yapmamışım gibi karnım da çizgi bile yok .inşalllah sizede faydası olur .çünkü ben hamileyken denenmiş işe yarayan bir formül bulmak için çok çabaladım hayırlı doğumlar

slm ayça:3:demek topiğin oktay ustası sensin,artık tarifleri günlük menüleri püf noktalarını senden alıcaz:56:Allah sanada kolay doğumlar nasip etsin
kızlar izninizi rica ederek yemeğin başına gidiyorum:42:
amin cnm hepimize inşallah:16:mutfağı çok seviyorum cnm ilgiliyimdir;) haydı sana kolay gele:56::34:
oyy umutluayım gelmiş hoşgelmişşş yıkandım annem yıkandım güç bela yıkandımm :1::1::1:
iyi yapmışsın cnm:1::1:ben de bugün yarın kuaföre gideceğim:37::37::21::21::21:
bende maksimum 4 patlıcandan yaparım oturtma yapıcaksam da 3 patlıcan yetiyo

biber dolmasını yapacağım zaman bile 5-6 tane minik biber alırm pazarcılar bakar saf saf
:1:

aynen cnm ben de öyle. evet yaaa pazar da da o sorun oluyor. iki kişiyiz ne yapayım ki yani di mi:)

ayçaçımmmmmmmmmmm ozamann bana pastanelerde yapılan birebir olmak şartı ile açma tarifi verirmisin en acilinden netten baktım var ama belki sen denemişsindir

kaç gündür açmaya aşeriyorum sanırım :9::9::9:

Kıxlar bu arada hamişleremize ve hamiş adaylarımıza bi yararı dokunur belki çatlaklar için önlemler diye bi yazı okumuştum geçen

Bende olmadı inşş da olmaz

doğum yapalı 4 ay oldu tüm gebeliğim boyunca çatlaklarım olur korkusuyla yağlanıp durdum sonunda emeklerim boşa gitmedi doğum yaptıktan sonra ilk işim göbeğime bakmak oldu ve hiç bir iz çatlak yoktu size kullandıgım karışımı yazayım doktoruma evigen iğne ve rodexson iğne yazdırdım (evigen e vitaminidir,rodexson ise c vitamini)yani gebelikte güvenle kullanılabilir .vaselin marka kakao yağlı bir krem aldım siz başka bir krem alabilirsiniz ama kakao yağlı olsun ,ayrıca en önemlisi kakao yağı çok faydalı doğum sonrası göbeğim biraz kakardı ama geçiyor .kutu kremi ikiye bölüp yarım kutusuna bir şişe kakao yağını 5 tane evigen ampulü ve rodexson iğnelerin hepsini kırıp karıştırıyorum bu kadar son ayda göbeğim felaket şişmişti bu karışımı günde 5 ,6 kez sürüyordum pis kokuyordu ama hiç pes etmedim eski bir atletim vardı onu sadece göbeğimi saracak şekilde kestim ve her yağlanmamdan sonra onu taktım karnıma hiç yıkamadım zamanla o yağından ağırlaşmıştı artık sadece onu sarsam bile karnım yağlı oluyordu .iğrenç belki ama çok faydasını gördüm .şimdi aynaya baktıgımda sanki hiç doğum yapmamışım gibi karnım da çizgi bile yok .inşalllah sizede faydası olur .çünkü ben hamileyken denenmiş işe yarayan bir formül bulmak için çok çabaladım hayırlı doğumlar

cnm yaaa ben biraz genetik biraz da senin yapınla ilgili diye biliyorum bu çatlak işini.bazıları da hergün yağlanıp kremlenmesine çok dikkat etmesine ve özen göstermesine rağmen çatlamış. bilemiyorum ki:50: ben de aktardan aldım kakao ve kayısı yağı. kullanıyordum sonra sıkıldım hergün hergün.. pastane gibi kokuyordum. zaten bulantılarım vardı.üstüne tuz biber oldu.şimdi yağlar bana ben yağlara bakıyporum çok üşeniyorum:31::31:

ayçaçımmmmmmmmmmm ozamann bana pastanelerde yapılan birebir olmak şartı ile açma tarifi verirmisin en acilinden netten baktım var ama belki sen denemişsindir

kaç gündür açmaya aşeriyorum sanırım :9::9::9:

cnm yaa onu ezbere bilmiyorum akşam eve gidince tarif defterimden yazayım. birebir oluyor ve bayatlamıyor;)

cnm yaaa ben biraz genetik biraz da senin yapınla ilgili diye biliyorum bu çatlak işini.bazıları da hergün yağlanıp kremlenmesine çok dikkat etmesine ve özen göstermesine rağmen çatlamış. bilemiyorum ki:50: ben de aktardan aldım kakao ve kayısı yağı. kullanıyordum sonra sıkıldım hergün hergün.. pastane gibi kokuyordum. zaten bulantılarım vardı.üstüne tuz biber oldu.şimdi yağlar bana ben yağlara bakıyporum çok üşeniyorum:31::31:

ben mustela aldım onu kullanıyorum iki gündür ondan öncede kakao kremi kullanıyordum .. inşallah çatlamayız kızlar :)

Back
X