Millet halı yıkıyor derdi bana kalıyor?ne diyeceğimi şaşırdım...

elele

canlarım benim....
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2009
1.619
6
156
Diğer
selamlar kızlar..
evimde 3 balkon var yukarda ev sahibimin balkonu yok teras penceresinden başka...halı yıkadığı zaman halılarını benim balkona serip seremeyeceğimi soruyor elbette sersin...fakat serdikten sonra düşmesin diye halılar üstüne sandalye istiyor ben de hayır diyemediğimden yüzüm tutmayım veriyorumdum..ve sıcağın güneşin altında o sandalye tahtaları resmen gevriyor ..bi yukarı kat kendi sandalyeleri de var ama bir tane bile getirmek ya aklına gelmiyor ya da "o sandayeler misafirlik "diye düşünüp kıyamayıp getirmiyor...bu sene bu sefer sandalyeleri almasın diye hiç umursamadım hatta gelmeden önce sandalyeler üstüne ütülü elbise gömlek falan koydum bilerek..ama ben kızımla ilgilenirken bana sormadan gömleği köşeye atıp sandalyeyi almış;sonra da bana "sandalyeni aldım ama diyor"..mahalladen de yarın birgün halı asmaya getiren olacak ...bi şekilde kırmadan sandalyelerini getirmelerini söylemem lazım çünkü güneşte kalan sandalyemde çatlaklar oluşmuş
bunu buraya yazdım ki komşularınızdan biş rica ederken onlara da sıkıntı vermeyin lütfen..hani "hayır"diyemiyorum diye bu kadar da olmaz..çocuğuna sandalye getir yukarıdan dedim gizlice o da getirmiş niye getirdin diye çocuğa vurdu...o anda bişi diyemedim..hatta kendimi suçlu bile hissettim.ama sen tut benim sandalyeyi bana sormadan al koy ..belki dert değil ama benim tekrar yemek takımına uygun sandalye yaptıracak durumum yok ki..şimdi desem" abla sandalyelerim güneşte mahvoluyor" yanlış anlayacak eminim,artık diğer halılarına da naylon sandalye getiriyor(yine kıyamıyor kendi yemek takımının sandalyesine) bana da arada "bakarsın sandalyeler hafif ya uçmasın"..hiç demedim busefer sandalye al falan diye zaten sormadan almış bir tane..bişey diyemedim çünkü çok da iyiliğini gördüm..off..
şimdi ben bu komşuları kırmadan nasıl diyeceğimi şaşırdım bu konuyu...çünkü çoğu benden yaşça büyük ve herşeyi yanlış anlamaya musait insanlar"malum sandalyesini yedik" diyenler çıkar mutlaka..
okuduğunuz için teşekkürler kızlar..

Son düzenleme:
düşüncesiz insanlardan oldum olası nefret ederim.Ama anladım ki biri seni düşünmüyorsa sende onu hiç düşünmeyeceksin.senin malının kıymetini bilmiyorsa sen bil kıymetini.kimseyede izin verme.şaka ile karışık söyleyin bence yoksa kendinizin bile kullanmaya kıyamadığınız eşyalar elden gider başkaları yüzünden.herşeyi göze alıp resti çekmek lazım.yoksa devamı gelir....

işte canım kıracağım diye bişi diyemiyorum bir de çok iyiliğini gördüm kızımı bırakacak kimsem yok acil bi durumda çok bırakıp gittim..kimsem olmadığı için de araya soğukluk girmesin diye diyemedim ama sanıırım biraz anladı ki ilk kez naylon da olsa sandalye geldi o da ben çocuğa gizlice dediğim için yazık bir de dayak yedi benim yüzümden diyemedim "ben dedim çocuğa"diye şok oldum çünkü o anda!.bu zaten getirmen gereken birşey niye dövüyorsun ki...mutfak balkonundaki halılarda sandalye yok bende koymadım gidince hiç..ne yapayım getirsin de koysun..halı aşağı düşerse benden bilecği kesin...off inan beni bulur düşüncesizleri..

Son düzenleme:
güzelim sandalyeler balkona konurmu abla bunlar yemek masamın bende başka sandalye yok senin balkondan naylonları getirsen diyemezmiydinki

ben kıymet bilmeyene bırak sandalyeyi balkonumu bile açmam.
başka yerde kurutsun halılarını bir zahmet.

Iyi de siz hayir diyemiyorsunuz diye komsunuz sizin aklinizi mi okusun da hareket etsin? Kadin size basta sormus degil mi, izninizi istemis, hayir deseniz zorla mi alip goturecekti? yooo. Siz kendi isteginizle kabul edip vermisseniz komsunuzun bir sucu yok. Siz kendi sandalyelerinizi dusunmuyorsaniz baskasi hic dusunmez. Komsudaki tek suc bence, artik sandalyeleri sormaya gerek gormeden alip goturmesi. Ben buna kizarim iste. Ama onun disinda komsuda sorun yok. Hayir diyememek sizin sorununuz, komsunun yapacagi birsey yok. Ha, artik almasin diyorsaniz soylersiniz "sandalyeler guneste mahvoluyor, misafirlere kullaniyorum ben onlari, baska alacak gucum yok" dersiniz; artik kirilcaksa da kirilsin. Baskasinin mali kiymetli de gunese koyamiyorsa, e sizinki de size kiymetliyse engel olun, siz de koydurtmayin o zaman.

Son düzenleme:
bu kadın kaç kere halı yıkıyor ya 1 kere yıkadı verdin bidaha mı yıkayacak

konu sahibi suç kesinlikle senin. yaşları büyük ses çıkartmım dedikçe tepene çıkmışlar!!! kimseden ne kork ne çekin yapıştır cevabı??? kaç yaşına gelmişler ama başkalarının eşyalarını izinsiz kullanılamayacağını öğrenememişler!!!!

neden kendinizi kullandırtıyosunuz onun halıları yıkanıyosa getırsın sandallesını?onun malı kıymetlı kı getırmıyo sizin ki kıymetsiz mi bukadar ayyyyyyy su dunyada en nefret ettıgım sey haksızlık!yazık degılmı sızın sandallelerınıze aslında sızın ılk ıstedıgınde vermemenız lazımdı sonucta ceyız sandallesı salonda kullanılıyor butungun guneste halı altında neişi var kendı plastık sandallelerı nı getırsın canım yıkanan sızın halılarınız degılkı ayyyyyyy sız cok ıyı nıyetlısınız anladıgım kadarıyla kımseye hayır dıyemıyosunuz benım annemle ablamda oyledır kendılerını okadar cok kullandırtılar kı anlatamam degmez arkadasım kımse ıcın degmez bukadar ıyı nıyetlı olmak cok yanlıs suıstımal ederler bu ıyı nıyetı bence hayır demeyı ogrenın sızın malınız sızın ıcın degerlı olmazsa baskası ıcın hıc olmaz acıkacık soyle hatta gosterın abla bak sandallem ne hale geldı senın kıcıkırık halıların yuzunden ya hayret bısey dıyın sızın ev sahıbenız olabılır bukadar yumusak olmayın sızde bır ınsansınız o evde bedavaya mı oturuyosunuz sankıde hıcbıseyıne hayır dıyemıyosunuz?ay bıde baska komsular halı yıkıcak onlarada vermek ıstemıyorum demıssınız ay sıze ne komsularınızın halılarından herkez kendı sandallesını getırsın yahu ablamda kendını ezdırır cok kızarım ona bıraz agır olduysa kusuruma bakmayın ama cok ıyı nıyetlı olmayın lütfen

Çatlayan sandalyenizi gösterin ve bu yüzden kendi evlerinden sandalye getirmelerini isteyin tatlı bir dille. Sonuçta yaşlı olsalar bile eşyalarınıza zarar vermemeleri gerektiğini anlarlar.

anlamadıgım durum bu kadın her gün halımı yıkıyor? yoksa her sene birer kez mi eğer her sene birer kezse sorun çıkartmazdım ben olsam verirdim sandelyemi ama çok sık halı yıkıyosa kusura bakmasın kendi getirsin sandalye canım

Öncelikle hayır demeyi öğrenmeniz gerek.
Ne münesebet ya gelip kadın benim sandalyemi benden izinsiz alıcak !
Ne güzel gelsin koysun halılarını. İnsanlık, komşuluk ölmedi tabiki. Ama başkasının malıdır diye bu kadar da kafaya göre kullanılmaz.
Komşunuzdaki de bencillik. Benim sandalyeme bişey olmasın. Komşunun sandalyesine olsa da olur mantığıyla hareket ediyor.
Böyle bir durumda nazik ama kesin bir dille "Komşum sandalyeler güneşte durunca çatlıyor. Misafirim falan geliyor. Tekrar yaptıracak durumum da yok. Mümkünse onları koymayalım"
de ve geç. Sen kadına yüz verdikçe o kadın tepene çıkmış. Çok düşüncesizce bence. Mutlaka uyar ve hayır olmaz demeyi öğren. Komşunsa komşun. Olabilir ama bu kimseye sana sormadan malını kullanma cesaret ve hakkını vermez. Kendi sandalyelerini getirsin madem o kadar önem veriyo halılarına. Gerçekten çok saygısızca ve bencilce bir davranış olduğunu düşünüyorum.

ben anlamadim sandaliyeleri haliyi astiktan sonra neresine koyuyorsunuz:26::86:
annemde hali yikayinca balkona asiyor sandaliye filan koymuyor hicte ucmadi halilari, baya bi firtina olmasi gerekiyo agir bi haliyi ucurmak icin :44:

he söyle diyebilirsin, komsu teyze kusura bakma ama bu sandaliyeleri koymayalim bak güneste catlamislar catliyacagi hic aklima gelmemisti keske hic koymasaydik falan filan iyilikle söylendiginde kadin niye kirilsinki he eger evinden plastikleri getirmeye üseniyorsa sen git getir, madem komsunun cok iyiligini görüyorsun yardimci olursun böylelikle:97:

Son düzenleme:
hepinize çok teşekkürler okuyup cvp yazdığınız için haklısınız..eşimle konuştum anlattım durumu..bana "hayır demesini öğrenecveksin orada diyecektin hemen benim sandalyeler mahvoluyor kırılırsa kırılsın..ben dışarda çalışırken kaç kişinin kalbini kırıyorum haberin var mı "hayır" demezsen tepene çıkıyorlar.tamam bu seferlik olsun ama bşir daha kendi sandalyesini kendi getirsin onun ki mal da benim ki çöp mü" dedi..
bugün bu olay şunu gösterdi bana net şekilde..olmuyor olmuyor böyle hayır diyememek olmuyor..ne bileyim birilerini kıracakmışım gibi geliyor.ama ona üzül buna üzül içime atıyorum ben doluyorum...halıdaki sandalyeyi kalınca bi kilimle kapladım bu akşamlık yarın sandalye getrimesini söyleyeyim deedim eşim o anda demeliydin dedi..ayıp mı olur ertesi gün desem..?
ama hayır deme kurallaı varsa biri söylesin ne yapayım yapım bu diyordum bugüne kadar ama bu yapıyı kendim için büyüyen okula başlıcak kızım için değiştirmem lazım yoksa benimle birlikte kızım da sırf "hayır "diyemediğim için üzülecek..
bana ne oldu bilmiyoruym bugün eşimle konuştuktan sonra kendimi çook kötü hissettim;kendini savunayaman,hakkını arayamayan birine dönüşmüşüm lise yıllarında öylemiydim hakkını çatır çatır korkmadan arayan bir kızdım sanırım evde 6 senedir evde oturmaktan sosyalliğe katılmadan zaten görüşecek kimsem de yok..ondan mı böyle oldum bilmem ama lütfen bana yardımcı olun kızlar inanın şu ufak olay pğerdeyi araladı kendimi kötü hissetmenin dışında gözümü de açtırdı..

Asma dee..

Ben demişti eski evimde..
Kadınla pek samimiyetim yoktu kadın 1 kat ben 5.
Gelmiş asimmi diyoo ee hadi as dedimm daha sularını sızdırmadan getirdi tüm koridorum su içinde ama..
Nasıl sinirlendirdim..
Sonra bi dahaki sene dedi bende hayır dedim
Bölee dış kapıdan aralıklı açarak asamassınız dedimm..
Kızarsa buzdolabına girsin..

sorma aslında benim de oda su oldu benim bildiğim suyunun inmesi beklenir önce...Allah tan tahmin ettim parke olan yere kötüyıkanacak bir bez serdim hemen onlar gidince de makinaya attım iş çıkmadı..sandalyeye gelince ertesi gün sabah istedim.annesi yoktu kızına söyledim" eşim sandalye soluyor "diye kızdı sandalye getirirmisin..inanamadım..evinden 2 tane naylon sandalye getirdi...kadının evinde naylon sandalyeleri var..tutup benim masanın sandalyelerine göz dikiyor üstelik izinsizce alıyor..!!!bu olay bana şunu anlattı kimseyle fazla samimiyet kurmucaksın hakediyorsa hayırı diyeceksin..ve kendimi çok yetersiz buldum kızdım kendime!!4konuyla belki alakası yok ama geçen sene aklımdan çıkmayan bişeyi aklıma getirdi bu olay. kızım o zaman 3 yaşında..aşağıda komşular binamıza ait boş dükkanda yufka yapıyor pişiriyorlar bileniniz vardır belki..kolay gelsin demek istedim ama kızımı hesaba katamadım ..o da çocuk haliyle.."anne gözleme"dedi...baktım kimseden "çıt" yok..çocuk bunu 2/3 defa daha tekrarladı baktım kimse vermeye yanaşmıyor..şoook oldum ben de tenezzül etmek istemedim!!ya ufacık bir parça göz hakkı derler buna! baktım bu dün ve bugün yine aşağımızdaki boş dükkanda yufkaya girişmişler..çocuğum dükkan önünde otururken baktım koku geliyor hemen aldım yukarı çıkardım "anne canım gözleme istedi "deyince pratikten mis gibi krep (o gözleme diyor:) )yaptım ..şunu demek istiyorumm;benim küçücük çocuğumdan ufacık bir gözlemyi esirgiyorlar işi düşünce gelmesini biliyor benim malıma göz dikiyor.ben hayatımda böyle bişiyle ilkkez karşılaştım bilmem yetişme tarzımdan mıdır bizim elimizde ufak bir çocuk eğer bişi görüp istiyorsa annesinden o anda "göz hakkı "diyerek ufak bir parça ikram ederiz..sonuçta çocuktur..bu benim o kadar ağrıma gitti ki..bu akşam halılarını alırken ısrarla "hakkını helal et "diyor..helal olsun deim ama çocuğumun hakkını asla helal etmem
bundan sonra herkese öyle yumuşak yüz göstermek içli dışlı olmak yok.en iyisi tv izle kitap oku..ama fazla muhabbet etme!

Son düzenleme:
Ayy canım yaa inan bende böle komşular gördümm..
Seni çok iyi anlıyorumm..
Üstkatımın karşısında iyi gibi görünen birisi vardır 35 yaşlarında..
Kadını hiç tanımıyorum ev görmeye hayırlı olsuna geldi
Ben yine gitmiyorum
çaya çağrıyoduu.
zart zurt gelip napıyosun diyip eve giriyordu..
Benimde kaynanam bendeydi sorunlarımız vardı
Kaynanamla anlaşamıyordum..
Kadın ben annemdeyken evde yokken çay demleyip aşşa iniyormuş kaynanamın yanına laf alcak yaa..
Kaynanamda beni bi güzel kötülüyormuşş..
Diğer komşularımdan duydummm
Meğer kaın eve girip çıkıp hal hatır sorup benim dedikodumu yapmakmış amacı..
Bende kimseyi tanımıyorumm ne güzel beni soruyorlar diye seviniyorum salak bennn..
Kadına bi tavır koydumm evde olduğumu bildiği halde kapıyı açmadımm..
görmemezliğe geldimm anladı öğrendiğimi sanırsamm
Bana niye tavırlısın dedi
Bende eşim kimseyle görüşmemei istemiyor dedimm
Yinede yüzüne vuramadım..
Şunuda anlamıyorum benim sıkıntımın derdimin dedikodusunu yapmak ne kazandırcakkii
Eline ne geçicek..
O yüzden canım ilk deneyimlerimdi.
Hepde kötüsü çattı bana..
onun için sadece annem var ne arkadaşım var ne komşumm korkuyorumm..

bu gibi durumlarda ben hemen eşim kızıyor derim. sende öyle yap eşim çatlayan sandalyeleri gördü ve bana çok kızdı abla o yüzden kendin sandalye getirsen olmazmı deyiver. eşimde bazen arkadaşlarını kıramıyacak duruma girdiğinde benim üzerime atar kızıyor diye. yoksa işin içinden çıkamazsın daha da yüz bulur.

herkese hakettiği muammele yapılmalı neyi hakediyorsa o

yüz vermemek aslında en güzeli...ya ne bileyim hani Peygamber efendimiz kimseyi reddetmezmiş geri çeviremezmiş..hatta birisi Rasulullah sav min üstüne yeni giydiği hırkayı istemiş de yok diyememiş mübarek...hani kimseyi kapıdan çevirmeyeyim herkesle iyi olayım istiyorum ama ...bazen ısrarla insanlar "benimle iyi olma "der gibi tavır ve hallerde bulunuyorlar..anlamış değilim..ne anlıyorsun sana yüz vermeyen insana ısrarla gitmekten....meraba meraba yetiyorsa karşındakine sana da yetmeli fazla askıntı olmaya gerek yok aslında..
bugün çoook düşündüm;hiç arkadaş yok kimsem yok ..hele mahalleye baktım şöyle çıkıp...buranın eskileri birbirleriyle içli dışlı yenileri almak istemiyor pek..sonra içmden bir ses; aman olsa ne olacak dedikodu boş konuşmalar en fazla yarım saat sonra...annemin sözü yankılandı kulağımda "kızım peygamberimiz insanların arasına fazla karışmazmış sen de evinde otur kitap oku Kuran oku ..dost istersen Allah yeter yar istersen Kur'an yeter.."demişti bi kaç gün evvel..ben de kendime bişiler bulmaya çalışıyorum evde..
bir de büyüklerden birinin bi sözü var "muhabbet-sevgi gördüğün yere fazla gitme soğurlar senden " diye...insanlarla fazla muhabbete girmeyeceksin bu sene onu anladım..hele hele çook konuşan lafın arasında özellikle kendini ya da kendine ait bişeyi öven,benim dediğim dedik insansa uzaktan uzağa resmi derim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…