millete dalga konusu oldum

maviboncugumm

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2017
280
93
13
Merhaba arkadaslar,

22 yaşındayim 23 yaşına giricem, buzamana kadar hiç bir destek görmedim, hakaret küfürden baska.. ve bundan dolayi özguvenim cok kirildi. Ben kimseyi kirmak istemeyen birisiyim, ama insanlar beni cabuk kirabiliyorlar.. malesef.. Bu özgüveninimi cok kirildiktan sonra okuli biraktim.., zaten istedigin bölüm de degildi, sonra arada çalıştım baskalarin yerinde.. daha sonrasi kac keren basvuru yaptım ama olmadi bir turlu, bu beni dahada ozguvenimi bozdu.. En iyi arkadasim bile calistigim yerde ne yapti etti beni cikardi kendisi adima calismaya basladi( bu konuyu anlatsam uzun surer) onlan daha sonra arkadasligimi birirdim.. neyse simdi evde yani disardan okuyorum, certifikami aldim, simdi ise sinava hazirlaniyorum.. ama bunu kimseye bahsetmedim.. zaten anlatsam inanmazlarki altqn altan gülerler zaten.. milletin alay konusu oldum, sürekli dalga gecmelerinde biktim..

eleştiriye kabul fakat cok cirkin bi sekilde, bu zamana kadar ne yaptin. Tursu mu kurdun, evde kismetini mi bekliyon, halen evlemedin mi, sana birisini bulim. Gibi cirkin soZler. Cunku yaşım geldi ettafimdaki insanlar evli, ben evde tursu kuruyormusum.. bu bi kiz icin cok agir cumleler ya.. Ben ne yapa bilirimki.. onume cikan biriyle evlenimi.. artik bu baskılardan olumsuz eleştirilerden biktim.. sevdigim biri var) ama annemden babamdan baska kimse bilmiyor.. Bazen babam yuzume vuruyor laf caktiriyor. Kim napsin seni, elinden avucu da bisey yok, halbuki benim ozguvenimi bozan onlar, ben baska bolumu okumak isterken babamin dedigi su: bu tiple basaricagini mi saniyorsun. Ve o bolumu okumaktan bi an vazgectim.. cunku gururum kirildi.. cok.. hic bisey basaricagima inanmiyolar... inanirmisiniz elimde bisey dusursem tonlarca kufur belalar okuyorlar. Biktim ve usandim artik.. Keske benimde ailem arkamda dursaydi hep...

DAHA anlatmadigim okadar sey varki... ama anlatinca bile gozyaslarima hakim olaniyorum cunku yasiyan bilir.. bazileri sert elestiri yaparken gururumu kircak, bisey diyemiyorum donup kalıyorum.. onlarda gülüyorlar. Guclu olmak istiyorum bana sert eleştiri dalga sekilinde bende cevap vermek istiyorum

Sen başarabileceğine inanırsan başkaları ne derse desin
Bence sen kendin başarabileceğine inanmamışsın
Evde kalma meselesine gelince takmayın
Size böyle geldiklerinde sizde onlara başında taç görenmiyorum deyin
Zira evlenmek doğru zamanda doğru insan olmadığı sürece bir anlamı yoktur

Son düzenleme:
niye çevreni değiştirmiyorsunki canım?? keşke eğitimini bırakmasaydın sırf bunun yüzünden.
arkadaşınla sohbeti kesmelisin ailene yapılacak birşey yok ama onlara net birşekilde anlat
niye şimdiye kadarkonuşmadın ailenle??

Ya olumsuzluklar her yerde var önemli olan olumsuzluklukların üstesinden gelmektir
Eğitim başarı demek değildir asıl naşarı hayat ve zorluklar karşısında ne yapabildiğimiz yada yapamadığımızdır

Mutlu olmak için önce çevrenizdeki insanları değiştirin. Gerekirse yalnız kalın ne olacak ki. Size yararı değil zararı var bu insanların.Kendinize güvenin. Hem üniversiteye başlamayı tekrar düşünün bu seferde sevdiğiniz bir işi yapın sevdiğiniz insanlarla görüşün. Her dibe çöküşün bir de yükselişi var derler henüz yaşınız çok genç. Ayni yaşlardayız evlilik için de hayat için de çok başındayız herşeyin. Siz bakmayın elaleme. Hayattaki tek başarısı evlenmek sananlarin zirvalari turşu kurmak falan.Mutsuz bir evlilik olacağına hiç olmasın. Bana da çok diyorlar onu ilk bas takıyordum ama inan degmiyor. Kimse için canını sıkmaya degmiyor.

hemen neden pes ediyorsun her şeyden. o onu dedi bu bunu dedi... ömür geçmez ki öyle. yapabileceğine inan ve gayret et. olur veya olmaz, onu zaman gösterir; ama herkesin ağzından çıkana göre giriştiğin işi yarı yolda bırakma.
evlenme meselesine tek bir şey derim. 22 yaşında sıradan bir öğrenim hayatı yeni biter. evlilik bayaaa bir ötede bekler.

Çok üzüldüm sizin adınıza , ama burdan akıl vererek olacak bişey değil .
Uzman yardımı alsanız keşke.

hımm birde 23 yaşındaki birine evde kaldın muamelesi yapmak nedir ya!!!
Hiç takmayın bunu normal olan zaten 26-27 yaşında evlenmesi bir kadının bence.

Sırf bunlar için bile daha çok hırs yap ve sizi rencide eden herkese , gülün iplemez şekil de kendinizi silkeyip ben istersem başarmam kaçınılmaz deyip ,sizi böylesine üzen ,alaycı yaklaşan herkesi kafanız'daki değerli yerden alıp ,önemsemeyerek gülümsemeye devam edin .
Yaşınız da daha erken evlilik için en az 3yıl daha beklemelisin ,kulaklarını kapat ,hayat seninse ,kararlar senin ,hiç ödün verme kendinden ...

Tüm bu yapılanlar özgüveninizi kırmasın..
Hırslandırsın sizi..
Herkes isterse herşeyi yapabilir..
Engelli insanların başarı hikayelerini okumadınız mı hiç?
Ya da pamuk tarlasında çalışırken üniversite sınavında birinci olanları..
İsterseniz yapabilirsiniz..
Yeter ki kendinize acımayın ve acıtan sözlere itibar etmeyin..

22 yaşında sana evde kalmış muamelesi yapanı en kısa zamanda iyi bir psikiyatriste gönder..

Senle aynı yaştayız. Biri bana evde kalmış muamelesi yapsa cevabını veririm şak diye. Evlilik için çok erken bence. Ha istersem 40 yaşında olurum kimse bana aynı muameleyi yapamaz. Aklını alırım. Az dişli ol.

Bak arkadaşa işte buda bir duruştur:)

canım benim aslında o babana inat devam etmeliydin.sabırım kendi egolarını senin üstünden tatmin etmeye alısmısşar

of bu aileler neden böyle.

şimdi bak.

önce okulunu kazan. sonra evlenmeyi düşün.

yoksa aileden o adama geçersin aynı sorunlarınla.

negatifi pozitife dönüştürmenin yolunu bul. ben bulamadım hayatım çöktü. sen ben gibi yapma.

Gel benim kizim ol.. Ya ben anlamiyorum, cocuklarla veya torunlarla konusulurken niye cogu buyuklerin agzinda bir hayirli kelime cikmaz.. 31 yasindayim iki kizim var kara kara dusunuyorum simdiden hayirli herseyi istedikleri gibi olur diye. Olmasada korumaya devam insallah elimden gelini yapmiya calisacagim... Sagolsun ailemde bu konularda destegimi eksik etmiyorlardi, ucunda ölum yok ya derlerdi... Hayatinda basarilar dilerim. Sen yaparsin, aferim sana bir yerden baslamisin insallah sinavinda iyi gecer. Utandir onlari

Destek görmediğin için güçsüz olmak zorunda değilsin Yanında illa birileri olmak zorunda değil dimdik durabilmen için

İnsanoğlu bayılır eleştiri yapmaya Eksik kapatmak yerine eksik görmek daha kolay geliyor tabiki

Baksana en yakının,baban bile böyle
İnsanlar değişmeyecekler, susmayacaklar Sen karşılık vermedikçe,dimdik durup gözlerinin içine bakmadıkça konuşacaklar
Onlar yüzünden kendine kıyma Kendinden vazgeçme

Bölümünü sevmediğini düşününce okulunu bırakman iyi olmuş Açıktan çok daha rahat edersin
Şimdi iş için seçici olma bana kalırsa
Bir iş bul kasiyer ol,tezgahtar ol İyi gelir kafanın dağılması için ve kendi paranı kendin için harca
Bakıma git Spora git Sinemaya git

Babanlar ne derse desin
Sertifika aldım demişsin Eğitimine de devam ediyorsun Çalışıyormuşsunda Eee daha ne bekliyorlar senden?

Çok gençsin ama çok şey duymuşsun çok şey görmüşsün...İnsanlar bilmiyorlar içini Gözlerinden anlamıyorlar bunu Vicdanları kör kişilere rastlamışsın
Kalbini kırmışlar Cesaretini kırmalarına izin verme Pes etme nolur Kendinden vazgeçme

Evliliği düşünme şimdi Kurtuluş olarak görme aman Hayırlısı gelir bulur seni bekle biraz daha

Allah biliyor yaşadığın tüm acıları Yalnızım diye üzülme Sana bir dosttan daha yakın o
Eden bulacak Kalbini kıranlar hesabını verecekler Dayan
Geçmez gibi hissettiğin tüm sıkıntılar için Allah'a sığın

daha 23 yaşındasın senin elinde avucunda ne olabilir ki zaten? yaşıtlarının bir adım önde olması en fazla şu an çalışıyorlardır, bu şekilde yani. 23 yaşında kim ne sahibi oluyor arkadaş? Türkiye şartlarında kaç insanın ilk arabası 23 yaşında olmuş? hanginiz 23 yaşında ev aldınız? evlilikse mesele evlenmek zor birşey değil herkes evleniyor. 16 yaşında da evlenmiş millet zamanında, kimin başı göğe ermiş?

Keske gidebilsem, ama imkanim yok.. cunku aile yapimiz oyle degil.. yanliz yasamaya izin vermezler. Bi ton dedikodu, tehditler olur.. zoruna gidiyir namusuzluk serefszlik, haram para yemedim hic. Ama cok yıprandim.. hayatimda hic bi destek sevgi gormedim surekli hakaret, oysa gercekten iyi niyetli birisiyim.. ama ozguvenim sevdiklerimin sayesinde yok oldu.. artık, biseyden keyif almiyorum.. surekli psikoloji siddetten yoruldum. Keske uzak bi yerde olsam, kendi hayatimi kursam. Olumsuz insanlardan uzak..

Sagol.canim, ama insanlar beni cabuk etkiliyor. Surekli ustume gelmeler laf cakmalar. Sen halen evlenemedin, bak benim kizik evlendi cocugu oldu.. insanin zoruna gidiyor. Evde kaldin muamelesine giriyor

Ben oyle olaniyorum iste, kimseyi kirmak istemiyorum.. suc bende.. agzimin payini verirsem kimse bisey diyemez. Ama bunaldim artik..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…