- 8 Ocak 2017
- 280
- 93
- 13
- Konu Sahibi maviboncugumm
-
Ya olumsuzluklar her yerde var önemli olan olumsuzluklukların üstesinden gelmektirniye çevreni değiştirmiyorsunki canım?? keşke eğitimini bırakmasaydın sırf bunun yüzünden.
arkadaşınla sohbeti kesmelisin ailene yapılacak birşey yok ama onlara net birşekilde anlat
niye şimdiye kadarkonuşmadın ailenle??
Merhaba arkadaslar,
22 yaşındayim 23 yaşına giricem, buzamana kadar hiç bir destek görmedim, hakaret küfürden baska.. ve bundan dolayi özguvenim cok kirildi. Ben kimseyi kirmak istemeyen birisiyim, ama insanlar beni cabuk kirabiliyorlar.. malesef.. Bu özgüveninimi cok kirildiktan sonra okuli biraktim.., zaten istedigin bölüm de degildi, sonra arada çalıştım baskalarin yerinde.. daha sonrasi kac keren basvuru yaptım ama olmadi bir turlu, bu beni dahada ozguvenimi bozdu.. En iyi arkadasim bile calistigim yerde ne yapti etti beni cikardi kendisi adima calismaya basladi( bu konuyu anlatsam uzun surer) onlan daha sonra arkadasligimi birirdim.. neyse simdi evde yani disardan okuyorum, certifikami aldim, simdi ise sinava hazirlaniyorum.. ama bunu kimseye bahsetmedim.. zaten anlatsam inanmazlarki altqn altan gülerler zaten.. milletin alay konusu oldum, sürekli dalga gecmelerinde biktim..
eleştiriye kabul fakat cok cirkin bi sekilde, bu zamana kadar ne yaptin. Tursu mu kurdun, evde kismetini mi bekliyon, halen evlemedin mi, sana birisini bulim. Gibi cirkin soZler. Cunku yaşım geldi ettafimdaki insanlar evli, ben evde tursu kuruyormusum.. bu bi kiz icin cok agir cumleler ya.. Ben ne yapa bilirimki.. onume cikan biriyle evlenimi.. artik bu baskılardan olumsuz eleştirilerden biktim.. sevdigim biri var) ama annemden babamdan baska kimse bilmiyor.. Bazen babam yuzume vuruyor laf caktiriyor. Kim napsin seni, elinden avucu da bisey yok, halbuki benim ozguvenimi bozan onlar, ben baska bolumu okumak isterken babamin dedigi su: bu tiple basaricagini mi saniyorsun. Ve o bolumu okumaktan bi an vazgectim.. cunku gururum kirildi.. cok.. hic bisey basaricagima inanmiyolar... inanirmisiniz elimde bisey dusursem tonlarca kufur belalar okuyorlar. Biktim ve usandim artik.. Keske benimde ailem arkamda dursaydi hep...
DAHA anlatmadigim okadar sey varki... ama anlatinca bile gozyaslarima hakim olaniyorum cunku yasiyan bilir.. bazileri sert elestiri yaparken gururumu kircak, bisey diyemiyorum donup kalıyorum.. onlarda gülüyorlar. Guclu olmak istiyorum bana sert eleştiri dalga sekilinde bende cevap vermek istiyorum
Bak arkadaşa işte buda bir duruştur:)Senle aynı yaştayız. Biri bana evde kalmış muamelesi yapsa cevabını veririm şak diye. Evlilik için çok erken bence. Ha istersem 40 yaşında olurum kimse bana aynı muameleyi yapamaz. Aklını alırım. Az dişli ol.
Mutlu olmak için önce çevrenizdeki insanları değiştirin. Gerekirse yalnız kalın ne olacak ki. Size yararı değil zararı var bu insanların.Kendinize güvenin. Hem üniversiteye başlamayı tekrar düşünün bu seferde sevdiğiniz bir işi yapın sevdiğiniz insanlarla görüşün. Her dibe çöküşün bir de yükselişi var derler henüz yaşınız çok genç. Ayni yaşlardayız evlilik için de hayat için de çok başındayız herşeyin. Siz bakmayın elaleme. Hayattaki tek başarısı evlenmek sananlarin zirvalari turşu kurmak falan.Mutsuz bir evlilik olacağına hiç olmasın. Bana da çok diyorlar onu ilk bas takıyordum ama inan degmiyor. Kimse için canını sıkmaya degmiyor.
hemen neden pes ediyorsun her şeyden. o onu dedi bu bunu dedi... ömür geçmez ki öyle. yapabileceğine inan ve gayret et. olur veya olmaz, onu zaman gösterir; ama herkesin ağzından çıkana göre giriştiğin işi yarı yolda bırakma.
evlenme meselesine tek bir şey derim. 22 yaşında sıradan bir öğrenim hayatı yeni biter. evlilik bayaaa bir ötede bekler.
Ben oyle olaniyorum iste, kimseyi kirmak istemiyorum.. suc bende.. agzimin payini verirsem kimse bisey diyemez. Ama bunaldim artik..Senle aynı yaştayız. Biri bana evde kalmış muamelesi yapsa cevabını veririm şak diye. Evlilik için çok erken bence. Ha istersem 40 yaşında olurum kimse bana aynı muameleyi yapamaz. Aklını alırım. Az dişli ol.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?