millete dalga konusu oldum

Simdi kimse 22-23 yasinda evlenmiyor bir kere. Aslinda o evden ciksan kurtulursun ama bunun icin duzenli bir ise ihtiyacin var. Evlilik insanlarin durumunu daha iyi yapmiyor genelde hatta bir duzen oturtmadan evlenirsen koca ve kocanin ailesi sebebiyle dibe vurman cok olasi. Psikolojik destek al derim.

ailenin davranışı çok yanlış o ne biçim aile öyle ya...
ama sen yine de herseye rağmen güçlü ol ayakta dimdik dur oku ve kendini gerçekleştir

Senin yaşında gencecik bir kıza evde kalmış muamelesi yapanı..

Yavrucuğum sen daha çok gençsin. Senin yaşlarındayken ben de çok bocalardım. Hayatımı yeni yeni bir düzene soktum. Kendini daha iyi tanıdıkça doğru kararlar almaya başlayacaksın merak etme. Acele etme, kendine zaman tanı.

Hayatta başarılar dilerim

Cok sagolun, Allaha herzaman yöneliyorun zaten.. Ama zoruna giden şey.. ben kimseye eleştiri yapamiyorum.. kiramiyorum onlari.. ama çok kotu sozler kufurler duymaktan biktim.. bazen diyorumki b3n naptim.da insanlar bukadar ustume geliyor cunku, annemin ailesi zaten surekli dedikodumu yapiyor.. laf cakiyolar.. evlenemedin evde kaldin, millet senin yasinda evlenmis, cocuk sahibi oldu. Bak benim kizim evlendi, senin kizin halen evlenmedi, evlenme programina katilsin belki evlenir sonra kahkahlar atmalar. Off

Iyiki sizin gibi insanlar var anlayışli olanlar.. bu beni uzgun moda cikartiriyor. Allah razi olsun

Daha 23 yaşında niye evleneyim, deli miyim ben deyin. Siz evlendiniz de noldu deyin. Sizi kim aşağılıyorsa cevabını verin, anne babanıza da. Kimsenin sizi hayata karşı bu derece güçsüz bırakmaya hakkı yok.

Sagol.canim, ama insanlar beni cabuk etkiliyor. Surekli ustume gelmeler laf cakmalar. Sen halen evlenemedin, bak benim kizik evlendi cocugu oldu.. insanin zoruna gidiyor. Evde kaldin muamelesine giriyor
Bu insanları kırmak değil ki. Hak edene hak ettiği cevabı vermen gerekiyor. Bir iki yapsan bunu emin ol insanların sana karşı tavrı değişir. Ses çıkaramıyorsun diye gelen giden laf sokar sen de içine atıp sıkıntı ettiğinde kalırsın.

ailenin davranışı çok yanlış o ne biçim aile öyle ya...
ama sen yine de herseye rağmen güçlü ol ayakta dimdik dur oku ve kendini gerçekleştir
Yanlis, hemde cok daha anlatmadim busuru seyler var, ama tepkimi koyamiyorum.. koysamda, aslinda koyabilirim.. ama tekrar kalbimi kiricak sozler duymak istemiyorum o yuzden susuyorum..

Cok tsk canim, haklisiniz.. ama inanin busefer agzimi acsam, bikeren daha kalbimi kiricaklardan korkuyorum.. cunku zaten hassaa biriyim. Cekip gitmek istiyorum buralardan.. bu cevre bana iyi gelmiyor, annemin ailesi.. kendi ailem.. belki kiymetimi anlarlar.. cunku surekli negatif enerjiden biktim.. 0 dan baslamak istiyorum busefer dahada ayaklarimi saglam basarak..

Size karşı iyi niyetli ve hassas olanlara karşı siz de öyle olun, diğerlerine değil. İnsanları sınıflandırın, kim size nasıl davranıyorsa aynısını yapın. Hiç değmeyecek insanlara gönlünüzü ve iyi niyetinizi harcamayın.

Ben oyle olaniyorum iste, kimseyi kirmak istemiyorum.. suc bende.. agzimin payini verirsem kimse bisey diyemez. Ama bunaldim artik..
Bekar psikolog yüksek lisans istanbul.
Once olmadığın biri gibi görünmeyi bırak sonra kendini bir kabullen. yaşın daha 23 sizlanip aglayacagina üniversiteye gir.oku mezun ol. işe gir. kendini geliştir. kitap oku. kendine hedef belirle onu yap. burda biz sana vah vah tüh yazık deyince ne olacak bu senin için ne değiştirir. hepimiz kendi hayatımıza doneriz. kurban rolüne bürünmekten vazgeçin. acılarla mutsuzlukla beslenmeyin. şimdi diyeceksin ki niye bu kadar acımasızca yazdın. seninle hiç bir bağım yok. Okur geçerim. ama gencecik kızsın neden caba gostermeyesin. neden hayatını değiştirmeyesin.

Sana burdan bi koyarım, birde duvar koyar.Şu salaklara bak hele l..n.Sen ne sanıyorsun be kendini.
B..k gibi insansınız.Sonra 'evlendm ben'.Nereye evlendin.Sanki Allah tarafından seçilmiş demek 'evlenmek'.B..k ibi insansınız alt tarafı, sonra gidip b...k gibi insanları buluyorsunuz.

Istanbulda yasamiyorum, burda universiteyi bitirdim devam ettim sonra sevmedim bolumu biraktim. Burda sistemler baska. Ve suan piskoloj evde okuyorum sinfaflara hazirlaniyorum..

Yanlis, hemde cok daha anlatmadim busuru seyler var, ama tepkimi koyamiyorum.. koysamda, aslinda koyabilirim.. ama tekrar kalbimi kiricak sozler duymak istemiyorum o yuzden susuyorum..
her zaman susma bu ıyı brışey değil...bir iş bul ve kendi ayaklarının üzerinde durmaya basla sonrada okuluna devam et

sana laf çakanlar kendileri ingiltere kralı ve kraliçesi mi?
ailene de eğer motivasyon için böyle aşağılıyorsanız beni sizden uzaklaşıyorum de.çevrendekileri de
s.ttet.senle dalga geçen harvard da mı okuyor
yada okuyor diyelim belki 2 yumurta kırmaktan habersiz kendine sahip çıkamıyor belki.
evlilikte nasip işi .
herkes müneccim olup doğru karı yada koca bulsaydı neden karı kocalar birbirinden şikayetçi olurlardı ki ?

Istanbulda yasamiyorum, burda universiteyi bitirdim devam ettim sonra sevmedim bolumu biraktim. Burda sistemler baska. Ve suan piskoloj evde okuyorum sinfaflara hazirlaniyorum..
Bir gün meditasyon grubunda hoca bana dedi ki"sen kendine yardim etmezsen, biz sana nasıl edelim." hem de olması gerekenden sert bir şekilde söyledi. bir çok kişinin içinde. o dönem bende böyle ağlayıp sizlaniyordum. sonraki derslerde de beni terslemeye devam etti. Hatta bana egon sana diyecek ki bir daha gitme derslere. sende zaten kurban rolüne iyice bürünup ya gitmeyeyim diyeceksin. zaten beni tersleyip duruyor diyeceksin. diyordu inat ettim gitmeye devam ettim en sonunda da 3 yıl sonra gidip adama teşekkür ettim.

Bir şeyleri başarmak için kimsenin desteğine ihtiyacın yok sen tek başına bir birey olarak dimdik ayakta duracaksın birileri sana bir şey mi diyor dalga mi geçiyor boşver geçsinler dalga konusu hangi konuda bir eksiklikse onu sen tamamla ki bu onlara en güzel cevap olur.Kendine inan,güven başaracağım de.Okumanin yaşı yoktur kendi ayaklarının üzerinde durabiliyorsan aynı zamanda okuma şansını da yaratabilirsin kendine.Sakin üzülme yersiz eleştiri gizli hayranliktir bunu da unutma.Sen biriciksin senden bir tane daha yok bu hayatta ve değer görmeyi hak ediyorsun.Eger görmüyorsan bu karşındaki insanların eksikliği senin değil.Insanlar içini bildikleri insanları daha kolay ezmeye çalışır.Benden sana naçizane tavsiye zayıflıklarını senden başka kimse bilmesin,kimseye yaralarını gosterme

Üniversiteyi kazan ve çoookk uzak bir yere git . Ne aile olur ne de çevre baskısı ..sen rahat ,kafan rahat ,yaşar gidersin ..

22 yaşındaki bir kiza bu muameleyi reva gören ve baskı altına almaya çalışan kim varsa içimden yüksek sesle sövdüm. .Ohh rahatladım ...örümcek kafalı pis ucubeler. ..

Seni üzen arkadaşlarından uzaklaş. Onlar zaten arkadas değiller.
Ailen konusunda ne diyeceğimi bilemiyorum. Allah onlara akıl fikir versin.
Sadece mutlu oldugun kişilerle beraber ol. Ayrıca 22 yaşında evde kalmak nedir ya ??

Evlilik için yas geldi dedikleri ve senin inandığın 23 yas, nedir 23 yaş öyle evlenme yaşı gec kalındı yaşı degil, kendine inan pes etme çalış istediğin bölüme gir kulaklarını tika...sen kendin inanmazsan kimse inanmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…