- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.171
- 798
- Konu Sahibi incircekirdegi12
-
e boşver o zaman burayı gözden çıkardıysan diğer tarafın maaşını duyduktan sonra tamam de, kabul et. niçin düşünmek istiyorsun? şu anki işyerinle illa ki bi evrak işin bişeyin olur. diğer tarafa da evrak vs toplaman lazım. hemen yarın işe başlamıyorsun sonuçta orada da.Suan çalıştığım yer maaşta bi iyileştirme yapmıyor malesef gitmek istiyorsan gidersin mantığındalar.
Suan çalıştığım yer maaşta bi iyileştirme yapmıyor malesef gitmek istiyorsan gidersin mantığındalar.
Evet normalde 1 iş günü için müsamaha gösterirler diye düşünüyordum ama emin olamadımnormalde bir kac is gunu beklenir de, bazi firmalar maalesef hemen cevap vermeye sart kosuyorlar.
Öyle demeyinBen açıkçası düşünecek çok bir şey göremiyorum. Şu an almayı istediğiniz para üç aşağı beş yukarı bellidir. Bunun altında bir teklif yaparlarsa zaten reddedersiniz
Burayı gözden çıkardım gibi şuan tek kişiyim bölümde bende gidersem ne olur bilmiyorum müdür bana bilenecek orası kesin bide ihbar süresi yasal ne kadarsa dibine kadar kullandıracak o bi gerçek. Hoş 1 yıllık çalışanım 14 gün cıkıyor sanırım ihbar süresi sizin bi bilginiz var mıe boşver o zaman burayı gözden çıkardıysan diğer tarafın maaşını duyduktan sonra tamam de, kabul et. niçin düşünmek istiyorsun? şu anki işyerinle illa ki bi evrak işin bişeyin olur. diğer tarafa da evrak vs toplaman lazım. hemen yarın işe başlamıyorsun sonuçta orada da.
ihbar süreni nasıl yapacaksın peki?
Eşimde benzer bir süreçten geçti. İş ararken çalışıyordu ve düşünmek için bir hafta süre istemişti. Sonra olumsuz olarak döndü geri aradıklarında. Yani çalıştığınızı biliyorlar bence düşünmek istemeniz çok normal.
Şimdi düşündüm de eşim çok iyi bir örnek değil. Uzun yıllardır çalıştığı şirketten ayrıldıktan sonra üç ay beş ay arayla sürekli iş değiştirdi daha fazla verene gitti :) işyerlerinin en korktuğu çalışan cinsi :)
:)) orasını bilmiyorum ne kadar teklif ile gelirler ne olur bi fikrim yok. Hayırlısı olsun diyelimDüşünmek için 1 gün isteyebilirsiniz tabi, gayet normal.
Amma velakin şu durumda düşünecek çok da bir şey göremedim, yeni işin önerdiği para daha çoksa vınlayın tabi
:)) orasını bilmiyorum ne kadar teklif ile gelirler ne olur bi fikrim yok. Hayırlısı olsun diyelim
6 aydan uzun çalışanlar için 14 gün değil 1 aydır ihbar süresi.Burayı gözden çıkardım gibi şuan tek kişiyim bölümde bende gidersem ne olur bilmiyorum müdür bana bilenecek orası kesin bide ihbar süresi yasal ne kadarsa dibine kadar kullandıracak o bi gerçek. Hoş 1 yıllık çalışanım 14 gün cıkıyor sanırım ihbar süresi sizin bi bilginiz var mı
Evet normalde 1 iş günü için müsamaha gösterirler diye düşünüyordum ama emin olamadım
Öyle bi konuşmamız olmadı acıkcası. Sormadılarda. Bende ekstra acıklamadım6 aydan uzun çalışanlar için 14 gün değil 1 aydır ihbar süresi.
bugün çıkıyorum, istifamı veriyorum desen 1 ay daha çalışmak zorundasın işyerinde. eğer çalışmazsan işverenin senden tazminat talep edebilir, bu hakkı var.
ihbar süresi vs bunları diğer firma ile hiç görüşmedin mi? sana haftaya gel başla deseler başlayabilecek durumda değilsin aslında. bunun sorun olmaması için şu anki işvereninin "tamam git ihbar falan umurumda değil" demesi lazım.
bunları en başından düşünüp, araştırıp, kafanda bir plan belirleyip diğer firma ile de görüşmen gerekirdi. yani diğer firmanın acil ihtiyacı varsa senin ihbar sürenin dolmasını bekleyemez, başka birini alır.
Birde sorum olacak size bu sene için 14 gün yıllık iznim var kullanılmamış,bu ihbar süresinden düşmüyor değil mi?6 aydan uzun çalışanlar için 14 gün değil 1 aydır ihbar süresi.
bugün çıkıyorum, istifamı veriyorum desen 1 ay daha çalışmak zorundasın işyerinde. eğer çalışmazsan işverenin senden tazminat talep edebilir, bu hakkı var.
ihbar süresi vs bunları diğer firma ile hiç görüşmedin mi? sana haftaya gel başla deseler başlayabilecek durumda değilsin aslında. bunun sorun olmaması için şu anki işvereninin "tamam git ihbar falan umurumda değil" demesi lazım.
bunları en başından düşünüp, araştırıp, kafanda bir plan belirleyip diğer firma ile de görüşmen gerekirdi. yani diğer firmanın acil ihtiyacı varsa senin ihbar sürenin dolmasını bekleyemez, başka birini alır.
onu para olarak almak mümkün diye biliyorum ama daha iyi bilenler vardır mutlaka sitede.Birde sorum olacak size bu sene için 14 gün yıllık iznim var kullanılmamış,bu ihbar süresinden düşmüyor değil mi?
Evet ihbarından düşürtebilirsin yada ihbar süren boyunca çalışıp izin paranı alabilirsin ama yanlış okumadıysam yeni evliyim gibi bi yorum gördüm zaten 1 sene boyunca evlilik sebebiyle istifa hakkın var ve bu durumda ihbarda kullandırmıyorlarBirde sorum olacak size bu sene için 14 gün yıllık iznim var kullanılmamış,bu ihbar süresinden düşmüyor değil mi?
Yok 1.5 senelik evliyim evlilik sebebi ile istifa sürem dolduEvet ihbarından düşürtebilirsin yada ihbar süren boyunca çalışıp izin paranı alabilirsin ama yanlış okumadıysam yeni evliyim gibi bi yorum gördüm zaten 1 sene boyunca evlilik sebebiyle istifa hakkın var ve bu durumda ihbarda kullandırmıyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?