"Gul gibi esyayi atip yenisini aljyorlar" lafi aslinda suanki yasantimizda cogu kiside goemuyor muyuz... bende hep ayni ornegi vermis gibi olacagim ama bir arkadasim elinseki telefon sapasaglamken gitti iphone aldi... baaka bir arkadasimin elimde lg marka telefon var dokunmatik android daha alali bir yil anca oldu gitti kendine samsung c5 marka bir telefon aldi. Gencler arasinda da kulaklik ustune kulakliklar... tek kulakligim var telefon kutusu icinden cikan kulakligim.. onceki telefondan kalan kulakligim da oldugu icin telefonumun daha orjinal kulakligini kullanmadim.Babamin tavsiye lerini de unutmam gerek...öte öte gittiği yere kadar gitsin..bunun nesi var ama soruyorum gül gibi bu esyayi atip yenisini aliyorlar borca giripte derdi.bi de biraz fazla para harcadigi zaman inu dengelemek amacli "ben simdi 3 4 gün hic para harcamicam evde disari adimimi atmam "derdi gerçekten de yapardi.ay sonu parasi azalinca da bi yere kipirdamam bana ellemeyin derdi.cebimde 100 200 lira kaldi mi ben o parayi saymam yok bilirim derdi.birikim konusunda dahiydi.88 yasinda veda etti birgun bile 7 evladi dahil kimseden 5 kr.para istedgini görmedim.Ah kizim siz bilmezsiniz muhtac olmak cok zordur derdi.askerden geldiginde bi kere babasindan 2.5 lira istemiş öyle gücüme gitti öyle gücüme gitti o oldu bi daha da para istemedim derdi.
OCAK BIRIKIM:750$+3000+6250
Şimdiye kadar olanlar canim iki yillik cogu da babamin verdikleri...Bence mini mini bütçe biraz yanllış bir tabir olmuş bu birikimi gerçekten yaptıysanız? İddialı Bütçem fln diye değiştirin
Aslında oturtmqya calısıyorum tabi ki yetmedi bu ay1650 tl maaş ve yarısı ile mi geçiniceksiniz. Yanlış mı anladım acaba. Ayakta alkışlamalı sizi.nerede yaşıyorsunuz ist. Mu ve eviniz kira falan değil sanırım.840 tl ile geçim ne alınır nasıl yapılır anlatın lütfen
Bence ev kredisine ödenen parayı birikime yazmslısınızBizim ev kredisi kişin gelen 200 250 lik doğal gaz faturası. Diğer faturalarıda eklersek zaten 1200 1300 yapıyoruz. Oturma ve ısınma sıkıntınız yokmuş çok şanslısınız
Alısverişimi haftalik yapıcam insallahMaasımız 1900lr. oldu (mesaileri saymıyorum)
Yeni butcem 950lr(%50maaş)
Ekstra harcamaları ay sonuna bırakıcam artık kıyafet vs. Bu ay maası alınca aldım bu ay faturaların bazısı kaldı ödemedim cepte para kalmadı
Bu ay çok dikkat edicem bakalim 950 lr. yeticek mi???
Cok tesekkur ederim… harcamanın sonu yok ..iki katı gelir de olsa bi şeyleri kontrol altında tutmazsanız birikimi bırakın ilave borç bile edinirsinizValla tebrikler. Eğer bu bütçeyle birikim yapabiliyorsanız sizi ayakta alkışlıyorum. Ve evet babanız çok Harika insanmış. Allah kimseye muhtaç etmesin. Bizim de eşimle tek duamız budur. Sürekli harcayarak ömür geçmiyormuş bunu anladım. Birikim çok önemli.
Kesinlikle öyle. Ben de har vurup harman savuruyordum. Biriktirmek umrumda değildi. Ne zaman ki gebe kaldım artık bir şeylerin farkına vardım. Bugün var diye yarın da olacak değil. İnsanın başına neler geliyor. O yüzden gebeliğimden beri bebeğimin geleceği için biriktiriyoruz. O sıkıntı çekmesin, evet yine kendimden isteklerimden çok ödün vermiyorum ama hiç olmazsa kısıtladım ve her şeyin farkına vardım.Cok tesekkur ederim… harcamanın sonu yok ..iki katı gelir de olsa bi şeyleri kontrol altında tutmazsanız birikimi bırakın ilave borç bile edinirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?