Mini Tüp Bebek uygulamasıyla hamile kalanlar, kaliteli yumoş için neler yaptınız??

gorkemli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2007
1.184
3
156
İzmir
ARKADAŞLAR ,mini tüp bebek uygulaması denedim.fakat yumoşlarım transfer edilecek kadar kaliteli çıkmayınca tedavim yarım kaldı.yeniden deneyeceğiz.yumurta kalitesi için neler yaptınız,lütfen paylaşınız..

ARKADAŞLAR ,mini tüp bebek uygulaması denedim.fakat yumoşlarım transfer edilecek kadar kaliteli çıkmayınca tedavim yarım kaldı.yeniden deneyeceğiz.yumurta kalitesi için neler yaptınız,lütfen paylaşınız..

geçmiş olsun görkemcim benimde yumurtlama sorunum var ben adetin 2 . günü bal tarçın çörek otu karışımına başlıcam 12. gün bırakcam nasipse bide günde 2 tane incir yicem çok övdüler tavsiye ettiler inş. işe yarar ayrıca arginmax womens diye bitkisel bi ilaç varmış oda çok iyimiş hem kaliteyi hemde yumurtlamayı sağlıyomuş onuda bi araştır istersen :69:

Selam kizlar bendede mini tup bebek uygulamasi yapilacak agustos ayi icerisinde...ilaclar iyi gelmiyor olan yumurtalariminda kalitesini bozuyor yuksek doz ilaclar...bal,tarcin corek otu karisimi incir kuru ve sogan kuru cok oneriyorlar....

Selam kizlar bendede mini tup bebek uygulamasi yapilacak agustos ayi icerisinde...ilaclar iyi gelmiyor olan yumurtalariminda kalitesini bozuyor yuksek doz ilaclar...bal,tarcin corek otu karisimi incir kuru ve sogan kuru cok oneriyorlar....

Ben bu kürlerin yanısıra DHEA kullanıyorum.yumurta gelişimi az olanlara öneriliyor.25mg ben günde 75mg alıyorum.Kullanmadan önce doktorunuzla görüşün.

Merhaba Arkadaşlar,
Yaşım 34 ve bir başarısız tüp denemem var. sebep olarak yumurta rezervnin az olması ve kalitesiz olması. 2. yi denemeyi düşünüyoruz,bende aslında fazla ilaç alıp zaten düşük olan kaliteyi daha da düşürmek istemiyorum........ yine yüklü ilaç almak mı yoksa mini tüp mü uygulamak lazım?

Mini Tüp bebek uygulaması ile Naturek süklus uygulamasının farkı nedir. Mini Tüpte sadece bir yumurtamı elde ediliyor naturalde ki gibi.

Maliyet düşük diyorlar ama, İstanbulda bu uygulamayı yapan 1. merkez bulabildim Jinemed. Jinemed de fiyat olarak 3,5000 + KDV diyor yani normal tüp bebek uygulması kadar bir para.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba Arkadaşlar,
Yaşım 34 ve bir başarısız tüp denemem var. sebep olarak yumurta rezervnin az olması ve kalitesiz olması. 2. yi denemeyi düşünüyoruz,bende aslında fazla ilaç alıp zaten düşük olan kaliteyi daha da düşürmek istemiyorum........ yine yüklü ilaç almak mı yoksa mini tüp mü uygulamak lazım?

Mini Tüp bebek uygulaması ile Naturek süklus uygulamasının farkı nedir. Mini Tüpte sadece bir yumurtamı elde ediliyor naturalde ki gibi.

Maliyet düşük diyorlar ama, İstanbulda bu uygulamayı yapan 1. merkez bulabildim Jinemed. Jinemed de fiyat olarak 3,5000 + KDV diyor yani normal tüp bebek uygulması kadar bir para.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

merhaba tiny,bende amh 0.8 rezerv erken menopoz sınırında olduğundan kesinlikle mini uygulaması yapılacak bundan sonra. mini aynen benim durumumda olanlar için uygulanan bir yönytem.çünkü bundan önceki denemelerde iğneler yumurtaları baskıladı ve 1.de 3, 2.de 1 yumurta oldu.ama hiç iğne kullanmadan bu ay 2 yumurtam oluştu .kalitesiz çıktı o ayrı.bu risk normal tüp bebekte de var.üstelik normal tüp bebekte suni yumurtalar üretiyoruz.minidekiler tamamen kendimizin ürettiği yumurtalar.bu yumurtaları,sadece çatlatma iğnesi kullanarak,iğneden 36 saat sonra topladılar , fakat transfer boyutuna gelemediği için iptal oldu.bu ay yine deneyeceğim.minide yumurta sayısıyla ilgili sınırlama yok.ne kadar ürettiysen topluyolar.benim gittiğim yerde normal tüp bebek 3500dolar artı iğneler,mini ise 1750 dolar artı iğneler(iğneler derken sadece çatlatma iğnesi kullanıldı)

merhaba tiny,bende amh 0.8 rezerv erken menopoz sınırında olduğundan kesinlikle mini uygulaması yapılacak bundan sonra. mini aynen benim durumumda olanlar için uygulanan bir yönytem.çünkü bundan önceki denemelerde iğneler yumurtaları baskıladı ve 1.de 3, 2.de 1 yumurta oldu.ama hiç iğne kullanmadan bu ay 2 yumurtam oluştu .kalitesiz çıktı o ayrı.bu risk normal tüp bebekte de var.üstelik normal tüp bebekte suni yumurtalar üretiyoruz.minidekiler tamamen kendimizin ürettiği yumurtalar.bu yumurtaları,sadece çatlatma iğnesi kullanarak,iğneden 36 saat sonra topladılar , fakat transfer boyutuna gelemediği için iptal oldu.bu ay yine deneyeceğim.minide yumurta sayısıyla ilgili sınırlama yok.ne kadar ürettiysen topluyolar.benim gittiğim yerde normal tüp bebek 3500dolar artı iğneler,mini ise 1750 dolar artı iğneler(iğneler derken sadece çatlatma iğnesi kullanıldı)

"Tedavi adetin 3. Günü başlar ve ilaç olarak Clomiphene Citrate kullanılır. Clomiphene Citrate ağızdan alınan bir haptır. Yumurtalar belli bir ölçüye ulaştığında tedaviye düşük miktarda gonadotropin iğne eklenerek yumurta gelişiminin tamamlanması sağlanır. Clomiphnene Citrate sizin hipofiz bezinizden FSH hormonunun doğal olarak salınımını sağlarken aynı zamanda LH salınımını engelleyerek erken yumurtlamanın olmasına karşı koruyucudur. İlaç kullanımındaki bu küçük değişiklikle eski moda ve ucuz bir ilaç olan Clomiphene Citrate, tüp bebek için az sayıda fakat daha kaliteli yumurtaların gelişimini uyarıcı etki gösterir.

Bu protokolün diğer bir avantajı hergün iğne kullanmayı gerektirmemesidir. Ancak GnRH agonistinin küçük bir enjeksiyonu ile LH salınımı ve ovulasyonu sağlanır. Bu daha doğal bir LH artışı sağlar. Aynı zamanda HCG’nin neden olduğu luteal faz defektlerini ekarte ederek aylar süren progesterone kullanımından hastaları korur.

Elde edilen yumurta kalitesi sağlıklı embriyo gelişimini garantiler mi?

Sizden aldığımız az sayıda yumurta elde edilen çok sayıda yumurtaya göre daha fazla özen ister. Bu yumurtalara zarar vermemek için artık embriyoloji laboratuvarında da farklı yöntemler uyguluyoruz. Doğala en yakın tedavi için farklı bir takım gelişmeleri laboratuvar yöntemlerimize dahil ettik."

merhaba görkemli , cevabın için teşekkür ederim. yukarıda jinemedin mini uygulamasını bulacaksın. ben yukarıda ki yazıdan az da olsa ilaç kullandıklarını anlıyorum. sana uygulanan bildiğim kadarı ile naturel siklus yani sıfır ilaçla yapılan tüp denemesi.
kafam karıştı biraz.
bu ay bende amh ölçtürdüm. 0,84 çıktı aynıyız galiba. fsh ta 8,12 çıktı. ilk denemede 9 yumurta oluşmuştu 3ü döllene bilmişti. ama 1 i 3. güne yetişti onunda embriyo kalitesi iyi değildi.

şimdi bu paraları verip, normal mi denemek lazım yoksa mini mi yaptırmak lazım? ne zormuş bu karar aşaması :( birde nerde yaptırdığını öğrene bilir miyim?

Son düzenleme:
Ben yediğim ve içtiğim seyleri yazayım. İlk denemeden sonra doktor bana co enzim q10 vermişti onu iciyorum şimdi. Antioksidan haplarından aldım onu içiyorum . Bal, polen, ari sütü kArisimi aldım. Sabah aksam bir kasık yiyorum. Hayıt çayı karışık aldım. İcinde civanperceme, Aslan pençesi vs var. Bunlara yeni başladım canım. Sonuc almadım daha yani, ön hazırlık yapıyorum anlayacağın:)) umarım hepimiz faydasini görürüz.

Son düzenleme:
Kızlar mini tüp bebek yada diğer adıyla ilaçsız tüp bebek yöntemini bende denedim.mart ayında ilaçsız tek yumurta toplandı kaliteli çıktı döllendi 2.gün 4 hücreli transfer edildi.tutmadı:(

bu tedavinin öncesinde ve sonrasında bi çok kez tedaviye başladık (ilaçlı)fakat 3 kez tedavi iptali yaşadım.yumurtalar ilaca cevap vermedi yada e2 yükselmedi yada yumurta toplandı döllenmedi.

yumurta kalitesi için yapmadığım şey kalmadı desem yeridir...henüz bi faydasını görebilmiş değilim..

aylarca..
cq10 100 mg
omega 3 6 9
dönem dönem değiştirerek..gnc arginmax veya solgar female multiple veya elevit veya ace selenyum
bugday çimi tablet
bal arısütü polen.
soğan kürü incir kürü
6 aydan fazla 1x3 Dhea
artık hazır almaktan yorulduğum kendi yaptığım macunlar:))
içerikleri çörekotu.zencefil.tarçın.üzümçekirdeği.ketentohumu.polen.bal.keçiboynuzupekmezi.zerdeçal.çakşır...
içtiğim suyu bile değiştirdim.minerali yüksek olan bi marka tercih ettim.

sonuç değişmedi...yorgunum.umutsuzum.

merhaba 6 ay dhea kullanmış olman dikkatimi çekti bende ilk tüp bebek denememde 4 gün iğne kullanıp sadece 2 yumurta oluştuğu için tedeviye ara verdim oysaki hormon tahlillerim çok iyiydi.doktor dhea ve ace plus selenyum ve ecopirine başlattı.ama bu dhea korkutuyor beni yan etkileri çok olabiliyormuş ama kimseden sağlıklı bilgi alamadım 10 gün oldu başlayalı sende olan etkileri nelerdir yardımcı olursan çok sevinirim

merhaba 6 ay dhea kullanmış olman dikkatimi çekti bende ilk tüp bebek denememde 4 gün iğne kullanıp sadece 2 yumurta oluştuğu için tedeviye ara verdim oysaki hormon tahlillerim çok iyiydi.doktor dhea ve ace plus selenyum ve ecopirine başlattı.ama bu dhea korkutuyor beni yan etkileri çok olabiliyormuş ama kimseden sağlıklı bilgi alamadım 10 gün oldu başlayalı sende olan etkileri nelerdir yardımcı olursan çok sevinirim

biçok başarı hikayesinde dhea kullanılmış.bende uzun bi süre kullandım fakat bi faydası olduğunu düşünmediğim için bıraktım.yan etkisi kollarımda ve sırtımda sivilcelenmeler oldu.onun dışında olumsuz bi etkisi olmadı.

adetlerine etkisi oldumu ben şu an adet oluyorum sanırım 21 hazirandı adetim 3.gün iğnelere başladım 4 iğnede biri 14 biri 16 mm 2 yumurta oluştu tedaviyi iptal ettik ve hemen ilaçlara başladım ama dhea dan mı yoksa iğnelerdenmi kasık ağrılarım var ve şu an 1-2 damla kan geldi.adet zamanlarını değiştiriyor diye okudum bir yerde o yüzden korktum hatta doktor 25 mg günde 3 verdi ben 2 tane kullanıyorum

ben günde 3 defa kullandım.25x3=75 mg
biosteron Dhea idi.adet düzenimde bi değişiklik olmadı .sivilce ve birazda tüylenme sorunu oldu o kadar.tüylenme abartı düzeyde olmadı.

off ya ne zor işlermiş bunlar bütün vücut kimyamız bozuluyor sonucuna değse bari ben 2 ay sonra tekrar başlıycam başlayabilirsem çalıştığım için doktora gidip gelmek bir mesele zaten stres üst seviyede allah bu işle uğraşan herkese kolaylık versin.teşekkür ederim içim rahatlattın

bilmezmiyim ne kadar zor...Allahım yardımcımız olsunn....bu durumun en kötü yanıda tedaviye istedimiz an başlayamamak iptallere hep hazır olmak lazım...
dhea bende işe yaramadı ama genelde olumlu sonuç alınıyor kullanmalısın.

rica ederim bol şans:)

bilmezmiyim ne kadar zor...Allahım yardımcımız olsunn....bu durumun en kötü yanıda tedaviye istedimiz an başlayamamak iptallere hep hazır olmak lazım...
dhea bende işe yaramadı ama genelde olumlu sonuç alınıyor kullanmalısın.

rica ederim bol şans:)

Lütfen, umutsuz olma. Burda ne imkansızlık haberleri okuduk mucizeye dönüşen. Sen mini uygulamayı nerede yaptırdın öğrenebilir miyim canım?

Lütfen, umutsuz olma. Burda ne imkansızlık haberleri okuduk mucizeye dönüşen. Sen mini uygulamayı nerede yaptırdın öğrenebilir miyim canım?

uzunn süre uğraşınca arada bi umutsuzluk rüzgarı esiyo:)

Ivı tüp bebek merkezinde yapıldı.doktorum Emre Karatekelioğlu
rezerv sorunu yaşayanlarda uygulanıyormuş.Tüm merkezlerde de gerektiğinde uygulanabiliyor.
sadeece ilaç masrafı daha az tutuyor ,ücretde bi mini uygulama olmuyor:)

Back
X