Mini Tüp Bebek uygulamasıyla hamile kalanlar, kaliteli yumoş için neler yaptınız??

ben de neler kullandığımı paylaşayım.bi kere hayıt tohumu mucizesine kesinlikle inanıyorum.biliyosunuz adet olma yumurtlama belirtisidir.ama ben ilaçsız adet olamıyordum dolayısıylada yumoş oluşmuyordu aylardır.bu forumda öğrendiklerim doğrultusunda, hayıt kullandığım ay 2 doğal yumurtam oluştu,toplanmış olsalarda ben bu ay normal bişekilde adet olacakmışım..doktorum bu ay dhea (biosteron 25mg) başlattı yumurta kalitesi için ve adetle birlikte coraspin kullanacakmışım günde 1 adet.coraspin yumurtalıkları besleyen damarların daha sağlıklı çalışmasını sağlıyormuş ve yumoşların daha çok beslenmesini sağlıyomuş:))

kızlar iyi hafta sonları hepinize:3:bende yazmadan geçmedim insallah faydalı olurum hepinize.....
benim de yumurta rezerv az ve kalitesinin düsük oldugunu söylediler ilk deneme de uzun protokol
oldu 5 yumurta dan 1 tanesi döllendi ama kalitesinin iyi olmadıgını söylediler ilaclar yüksek doz du
olmadı.ikinci denemede kısa orotokol yükksek doz 3 yumurta geldi hicbiri döllenmedi:43:ücüncü deneme
de 2 ay bekledim fazka duramadım icim icimi yedi nasıl döllenmezler dedim incir kürü yaptım saracoglu nun
sitesine girip denedim 21+21 bu arada 3 kavonuz mesir macunu yedim bilmiyorum bunların mı faydası oldu
yoksa bu tedavide ese dosta haber ucurdum bana dua gönderin dedim onların rabbim duasını mı kabul etti.bu
arada bende cok dua ettim.3 deneme de baska bir doktora gittim kısa protokol uyguladı ilac dozajı cok düsük dü
2 doz 2 su 3 gün böyle sonrasında 1 doz 1 suyla yola devam ettik merıonel kullnadım .8 günde yumoslar toplandı.
4 tane geldi bu kez ben üzülmüstüm :18:muayenede beklerken herkese soruyodum 20 yumos ,15 yumos allahım dedim icimden bunların hepsi hamile kalır.ben yine lemi beye gitmeye devam ederim tedavi icin:5:neyse yumurtalar toplandı 4 tanesi de olgun dediler ertesi gün tekrar ara dediler o günü ömrüm boyunca unutamam sok oldum 3 tane bölündü 3 ü1 kalite endise etmeyin yumoslarınız iyi emin ellerde dediler .neyse uzun oldu kızlar kusura bakmayın ve bana 2 tanesini transfer ettiler mucize gibi ve ben su an ikizlerime hamileyim ....allah size de nasip edicek insallah dogru doktoru bulun Rabbime inanarak dua edin ben cok ısrarla istedim cok dua ettim:69:

yumurta kalitesi için yapmadığım şey kalmadı desem yeridir...henüz bi faydasını görebilmiş değilim..

aylarca..
cq10 100 mg
omega 3 6 9
dönem dönem değiştirerek..gnc arginmax veya solgar female multiple veya elevit veya ace selenyum
bugday çimi tablet
bal arısütü polen.
soğan kürü incir kürü
6 aydan fazla 1x3 Dhea
artık hazır almaktan yorulduğum kendi yaptığım macunlar:))
içerikleri çörekotu.zencefil.tarçın.üzümçekirdeği.ketentohumu.polen.bal.keçiboynuzupekmezi.zerdeçal.çakşır...
içtiğim suyu bile değiştirdim.minerali yüksek olan bi marka tercih ettim.

sonuç değişmedi...yorgunum.umutsuzum.

canım benim umutsuz olmak yok , ben daha önce de dedim benim yasadıklarımı da biliyosun rabbim cok büyük insallah nasip edicek sen sadece yola devam et sabırla......Rabbim cok büyük sadece ol demesi yetiyo....tüm dualarım seninle :49:

canım benim umutsuz olmak yok , ben daha önce de dedim benim yasadıklarımı da biliyosun rabbim cok büyük insallah nasip edicek sen sadece yola devam et sabırla......Rabbim cok büyük sadece ol demesi yetiyo....tüm dualarım seninle :49:

Duss tekrar merhaba. İncir kurune ne zaman başladın canım? Belirli bir zamanı varmış?

Duss tekrar merhaba. İncir kurune ne zaman başladın canım? Belirli bir zamanı varmış?

canım belirli bir zamanı yok istedigin zaman başla
sen yinede adet bitimi başla ben öyle yapmışdım

Son düzenleme:
kızlar bende duaya inanıyorum.normal duaların yanında,meryem suresi türkçe meali indirmiştim internetten hani şu 98 ayetli olan.her daraldığımda onu okuyorum,rahatlıyorum.bunun yanında pozitif düşünceyede inanıyorum.evimin belli köşelerine çok sevdiğim bir bebek resmi koydum,onu gördükçe hem güzel duygular düşünüyorum,hemde dua ediyorum biran önce hayırlıysa kavuşmak için...

fsh ım gecen sene iyiyken bu ocak'ta 29 şubat da 22 şimdi Nisan'da da 11'e normale düşmüş. İnt. olumsuz yazılar okuyorum. Amh testi yaptırdım. 0,25 çıktı ama geçen ay folukul saydırdım. 6 tane yumurta göründü. Doktorum bana da dhea verdi. Günde 3 defa kullanıyorum. Moralim çok bozuk. Geve kalma ihtimali % 5 diye yazılar okuyorum. Sanırım pre menoposal doneme girdim. Mayıs'ta tup bebek deneyecegiz ama çok umutsuzum

geçmiş olsun görkemcim benimde yumurtlama sorunum var ben adetin 2 . günü bal tarçın çörek otu karışımına başlıcam 12. gün bırakcam nasipse bide günde 2 tane incir yicem çok övdüler tavsiye ettiler inş. işe yarar ayrıca arginmax womens diye bitkisel bi ilaç varmış oda çok iyimiş hem kaliteyi hemde yumurtlamayı sağlıyomuş onuda bi araştır istersen :69:

arkadaşlar ben lucrin ve menogon kullandım 13 yumurtam oldu ama 7 si gelişti yumurtalarımı topladılar ama 3ü kaliteli çıktı onlarında 1 i işlem sırasında söndü 2 taneyle transfer yapıldı bu ayın 2sinde. yani onca ilaca göre çokta müthiş bir sonuç alamadım 14 ünde sonuç bekliyorum ama acaba var mı? yok mu? diye de düşünceliyim. ajinmax' ı eşim kullandı aynı zamanda yaşam kalitesini yüksek tutuyo mutluluk hormonlarını çalıştırıyo diyebilirim. ama arjinmax womens olduğunu bilmiyordum. eşime etki etti faydalı ve bitkisel bir ilaç. acaba hamilelik belirtileri ne zaman başlar şu an sadece kasıklarımdaki ağrıyı batmayı hissediyorum ara ara başka hiçbir his yok:((

kızlar bende duaya inanıyorum.normal duaların yanında,meryem suresi türkçe meali indirmiştim internetten hani şu 98 ayetli olan.her daraldığımda onu okuyorum,rahatlıyorum.bunun yanında pozitif düşünceyede inanıyorum.evimin belli köşelerine çok sevdiğim bir bebek resmi koydum,onu gördükçe hem güzel duygular düşünüyorum,hemde dua ediyorum biran önce hayırlıysa kavuşmak için...

ya evet canım iyiki hatırlattın valla meryem suresinin anlamı çok güzeldir bebiş isteyenler hepberaber okuyalım meryem suresini kuran-ı kerim okumayı bilmeyende türkçesinden okusun ama allahtan hakkınızda (hakkımızda) hayırlı olanını isteyin/isteyelim. birde furkan suresinin 74. ayeti çok güzel bir anlam taşır mutlaka 1 kez olsun göz atın bebek isteyenler. allah hepimize nasib etsin inş. tüp bebek uygulaması yaptıranlar ilk tecrübelerinizi yazın lütfen bizde kıyaslama yapalım:)

Mini İVF ya da mini tüp bebek tedavisi daha düşük dozda ilaç kullanılarak daha az sayıda ancak daha kaliteli yumurta geliştirilmesi mantığına dayanır. Geliştirilen bu yumurtalar alındıktan sonra yine mikroenjeksiyon tekniği uygulanarak döllenme sağlanır. Döllenme sonrasında oluşan embriyoların tutunma olasılığının daha yüksek olduğu düşünülerek hastaya transfer edilir. Aslında tedavide farklı olan yumurta geliştirme yöntemidir.

Ancak bu tedavi de ilaçsız tüp bebek tedavisi gibi genellikle yüksek doz ilaç kullanılmasına rağmen fazla sayıda yumurta elde edilemeyen ve kaliteli embriyo gelişmeyen bayanlarda tercih edilebilir. Özellikle ileri yaştaki ve yumurtalık rezervi azalan bayanlarda mini-ivf tedavisinin başarı oranları diğer klasik tedavilerden daha az değildir. Bu hastalarda çok yüksek doz ilaç kullanılırsa yumurta kalitesi de genellikle düşmektedir. Mini tüp bebek tedavisinde mantık hastanın kendi hormonları ve düşük doz ilaçlarla yumurtaların gelişmesidir.

FSH hormonu yükselmiş olsa da eğer normal adet görülüyorsa mini-ivf ile gebe kalmak için şansınız var demektir.
Tedavide genellikle diğer klasik tedaviler gibi adetin 3. Günü klomifen veya letrozol ilaçları kullanılır ve vücudun kendi FSH hormonunun yükselmesi ve yumurtaların uyarılmaya başlaması beklenir..yaklaşık 4-5 günlük bir tedaviden sonra genellikle yumurtalar 10 mm ve daha büyük boyutlara varırlar..tedaviye ara verilmeden FSH v/veya Lh hormonuyla devam edilir..yaklaşık olarak 2-4 günlük bir tedavi sürecinden sonra yumurtalar toplanmaya hazır hale gelir..
Mini-İVF tedavisinde diğer önemli bir avantaj da maliyetinin düşük olmasıdır..Çünkü tüp bebek tedavisinde yüksek doz ilaç kullanımı nedeniyle tüp bebek masrafına ek olarak ciddi bir maliyet oluşmaktadır..Düşük doz ilaç kullanımıyla toplam tedavi masrafları % 30-40 azaltılabilmektedir..

kızlar iyi hafta sonları hepinize:3:bende yazmadan geçmedim insallah faydalı olurum hepinize.....
benim de yumurta rezerv az ve kalitesinin düsük oldugunu söylediler ilk deneme de uzun protokol
oldu 5 yumurta dan 1 tanesi döllendi ama kalitesinin iyi olmadıgını söylediler ilaclar yüksek doz du
olmadı.ikinci denemede kısa orotokol yükksek doz 3 yumurta geldi hicbiri döllenmedi:43:ücüncü deneme
de 2 ay bekledim fazka duramadım icim icimi yedi nasıl döllenmezler dedim incir kürü yaptım saracoglu nun
sitesine girip denedim 21+21 bu arada 3 kavonuz mesir macunu yedim bilmiyorum bunların mı faydası oldu
yoksa bu tedavide ese dosta haber ucurdum bana dua gönderin dedim onların rabbim duasını mı kabul etti.bu
arada bende cok dua ettim.3 deneme de baska bir doktora gittim kısa protokol uyguladı ilac dozajı cok düsük dü
2 doz 2 su 3 gün böyle sonrasında 1 doz 1 suyla yola devam ettik merıonel kullnadım .8 günde yumoslar toplandı.
4 tane geldi bu kez ben üzülmüstüm :18:muayenede beklerken herkese soruyodum 20 yumos ,15 yumos allahım dedim icimden bunların hepsi hamile kalır.ben yine lemi beye gitmeye devam ederim tedavi icin:5:neyse yumurtalar toplandı 4 tanesi de olgun dediler ertesi gün tekrar ara dediler o günü ömrüm boyunca unutamam sok oldum 3 tane bölündü 3 ü1 kalite endise etmeyin yumoslarınız iyi emin ellerde dediler .neyse uzun oldu kızlar kusura bakmayın ve bana 2 tanesini transfer ettiler mucize gibi ve ben su an ikizlerime hamileyim ....allah size de nasip edicek insallah dogru doktoru bulun Rabbime inanarak dua edin ben cok ısrarla istedim cok dua ettim:69:

Maşallah şimdi nasılsiniz

Lütfen, umutsuz olma. Burda ne imkansızlık haberleri okuduk mucizeye dönüşen. Sen mini uygulamayı nerede yaptırdın öğrenebilir miyim canım?
Merhaba çok uzun olmuş bu msj ama ben araştırmaya başladığım için yeni okudum .. Sanıyorum ki evladınız oldu Allah bağışlasın. Benimde fsh yüksek rezerv az neler yaptınız nasıl tedavi uygulandı Kullandığınız ilaç Kür vs kısaca anlatabilir misiniz bana da umut olsun

Back
X