Minik arkadasim :)

McGrath

Babymama
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2011
2.539
5.187
358
Hayirli geceler kizlarr :) Sizinle bir derdimi daha paylasacagim. Inanin Internette sayisiz arama yaptim ama her kafadan o kadar ses cikmis ve kafam oyle karisti ki. Yaklasik 1 ay once bir kedicik sahiplendim.
Ilk geldiginde Kuzu gibiydi yavrucum. Ama son birkac gundur surekli bir isirma egilimi var. Eminim ki acitmak ve zarar vermek amaciyla yapmiyor. Oyun saniyor israrla isiriyor. Yavru oldugu icin acitmiyor evet ama bu boyutta kalmayacak elbette ve o zaman zarar verecek istemese bile :) Onu bu huyundan vazgecirmek icin ne yapabilirim? Henuz cok küçük. Kedi anneleri bana bir yol gosterir misiniz :)

kisirlastirmak gerekiyor diye biliyorum ama bir veterinere goturseniz daha iyi olur...

Görümcemin kedileri var. Onun tecrübelerine dayanarak sorayım. Çok mu ilgileniyorsunuz? Kendini güvende hissetmedikleri İçin ısırdıklarını söylemişti. Onun bazı kedileri sevilmekten hiç hoşlanmıyor. Ancak kendisi istediğinde sevdirmek istiyor. Bazıları da kucağından inmiyor. Belki sizinki de sevilmekten çok hoşlanmıyor olabilir.

Tatlim sert sevme yani hırpalama yavru donemi.onlar içgüdüsel bu sekilde yaparlar engellemek.icin surekli oynat oyuncakla enerjisini atsin burnuna hafif dokunup kenara itersen ilgilenmezsen oda huyunu terk eder zAmanla

Tatlim sert sevme yani hırpalama yavru donemi.onlar içgüdüsel bu sekilde yaparlar engellemek.icin surekli oynat oyuncakla enerjisini atsin burnuna hafif dokunup kenara itersen ilgilenmezsen oda huyunu terk eder zAmanla
Ya aslinda kesinlikle hirpalamiyorum. Gelip kendi sevdiriyor, sevmedigimde surekli beni uyariyor hatta :) dediginiz gibi yapiyorum burnuna dokunuyorum ama tekrarliyor gelip

Görümcemin kedileri var. Onun tecrübelerine dayanarak sorayım. Çok mu ilgileniyorsunuz? Kendini güvende hissetmedikleri İçin ısırdıklarını söylemişti. Onun bazı kedileri sevilmekten hiç hoşlanmıyor. Ancak kendisi istediğinde sevdirmek istiyor. Bazıları da kucağından inmiyor. Belki sizinki de sevilmekten çok hoşlanmıyor olabilir.
Hiç sanmıyorum guvende hissetmedigini cünkü mirildarken isiriyor :) yani mutlu o an. Ama isirmak istiyor. Ardindan yaliyor

dişlerle ilgili olabilir mi? kediler konusunda çok cahilimdir ama insan bebekler diş çıkarırken bunu yapıyo ehehe
Yok haklisiniz dis çıkarma doneminde bunu yapiyorlarmis onlar da :) ben de belki olabilir diye teselli ediyorum zaten kendimi. Insallah geçici bir durumdur :)

Benim 7 ve 9 yaşlarında iki kedim var.Isırma onlarda tamamen içgüdüsel.Onları severken hala ısırırlar ama bu kontrollü bir şekilde.Zarar vermek isteseler koparırlar mazallah.Oyun amaçlı ısırdıklarını düşünüyorum.Onlarla oynarken farkında olmadan ellerimi haritaya çevirirler.Ne yapsınlar doğaları böyle.Sizin minik de büyüdükçe daha çok alışacak ve size güvendiği için hep o zararsız ısırmaları ve çizikleri yapacaktır.

diş kaşıyıcı bulundur yani onun ısıracağı bir şeyler

küçükken o oyuncak fareler vs çok büyük de bizimkinin bir ponponu vardı onu avlar taşır vs gezerdi

acıdığını söyle hayır de yapma de ve elinle oynatma

yani direkt eline ulaşacak mesafede bir şey olmasın .pe bağlı olsun o kedi oltaları vs var ya onlar gibi olsun

el ile oynamaya alışınca daha kolay dalıyor ele

bir süre sonra büyüyünce bırakıyor

bizimki mesela elimi iki eli ile tırnağını çıkarmadan tutup kibarca da dişini batırıyor oynuyor kendince

yapma diye kızınca da bırakıyor

dişleri 4-5 aylıkken düşecek korkma yeni dişleri çıkacak çocukların süt dişi gibi

Benim 7 ve 9 yaşlarında iki kedim var.Isırma onlarda tamamen içgüdüsel.Onları severken hala ısırırlar ama bu kontrollü bir şekilde.Zarar vermek isteseler koparırlar mazallah.Oyun amaçlı ısırdıklarını düşünüyorum.Onlarla oynarken farkında olmadan ellerimi haritaya çevirirler.Ne yapsınlar doğaları böyle.Sizin minik de büyüdükçe daha çok alışacak ve size güvendiği için hep o zararsız ısırmaları ve çizikleri yapacaktır.
Dedigim gibi kesinlikle zarar vermek icin yapmadigini biliyorum. Mirildarken isiriyor cogu zaman yani ve de nabzimi olcuyor :) hafif bir isirir gibi dislerini surtuyor eğer tepki vermezsem pek bir sey yapmiyor. Ama hayir deyip cekersem israrla tekrar ediyor. Hem we siddetini bir nebze artirarak. Elimi ondan cekmem, cekici hale getiriyor durumu. Ne yapacagimi bilemedim :)

diş kaşıyıcı bulundur yani onun ısıracağı bir şeyler

küçükken o oyuncak fareler vs çok büyük de bizimkinin bir ponponu vardı onu avlar taşır vs gezerdi

acıdığını söyle hayır de yapma de ve elinle oynatma

yani direkt eline ulaşacak mesafede bir şey olmasın .pe bağlı olsun o kedi oltaları vs var ya onlar gibi olsun

el ile oynamaya alışınca daha kolay dalıyor ele

bir süre sonra büyüyünce bırakıyor

bizimki mesela elimi iki eli ile tırnağını çıkarmadan tutup kibarca da dişini batırıyor oynuyor kendince

yapma diye kızınca da bırakıyor

dişleri 4-5 aylıkken düşecek korkma yeni dişleri çıkacak çocukların süt dişi gibi
Hayir deyip kizdigimda ve elimi cektigimde sanki elimi daha cekici hale getiriyorum onun için. Yani daha bir istekle geliyor hemen :) oyun icin yaptigini biliyorum ama buyudugunde zarar verebilir istemese de. Bir de eve gelen misafir vs icin sorun olabilir bu durum. Yana yakila cozum ariyorum, sabırli olmaliyim belki de :)

Hayir deyip kizdigimda ve elimi cektigimde sanki elimi daha cekici hale getiriyorum onun için. Yani daha bir istekle geliyor hemen :) oyun icin yaptigini biliyorum ama buyudugunde zarar verebilir istemese de. Bir de eve gelen misafir vs icin sorun olabilir bu durum. Yana yakila cozum ariyorum, sabırli olmaliyim belki de :)

işte o kızmanın gerçek olmadığını da anlıyor

gerçekten acıyıp kızınca gözünden çıkan kıvılcımı fark ediyor onlar

büyüyünce geçiyor

evdeki herkese tavrı bile farklı

eşim kızıyor atıyor vs ama onunla büyük aşk yaşıyor gidip onun kucağına yerleşip transa geçiyor

işte o kızmanın gerçek olmadığını da anlıyor

gerçekten acıyıp kızınca gözünden çıkan kıvılcımı fark ediyor onlar

büyüyünce geçiyor

evdeki herkese tavrı bile farklı

eşim kızıyor atıyor vs ama onunla büyük aşk yaşıyor gidip onun kucağına yerleşip transa geçiyor
Bizimki de oyle tabi ama bizimki benden yana kullaniyor tercihini eşim biraz hirpalayarak seviyor :))
Büyüyünce gectigini dusunmek istiyorum cok tesekkur ederim :)

Dişlerle ilgilidir. Hiç telaşa kapılmayın, yavruyu da azarlamayın :) Bir belgeselde izlemiştim. Kediler evcilleştirilmiş olsa bile vahşi güdülerini ve becerilerini geliştirmek için bi tarz oyunlara ömür boyu devam ederlermiş.

Dişlerle ilgilidir. Hiç telaşa kapılmayın, yavruyu da azarlamayın :) Bir belgeselde izlemiştim. Kediler evcilleştirilmiş olsa bile vahşi güdülerini ve becerilerini geliştirmek için bi tarz oyunlara ömür boyu devam ederlermiş.
Yani hic gecmeyecek mi diyorsunuz :)) bu durumu torpuleyebilen insanlar okudum o yuzden buraya yazma ihtiyaci hissettim :)

Hayirli geceler kizlarr :) Sizinle bir derdimi daha paylasacagim. Inanin Internette sayisiz arama yaptim ama her kafadan o kadar ses cikmis ve kafam oyle karisti ki. Yaklasik 1 ay once bir kedicik sahiplendim.
Ilk geldiginde Kuzu gibiydi yavrucum. Ama son birkac gundur surekli bir isirma egilimi var. Eminim ki acitmak ve zarar vermek amaciyla yapmiyor. Oyun saniyor israrla isiriyor. Yavru oldugu icin acitmiyor evet ama bu boyutta kalmayacak elbette ve o zaman zarar verecek istemese bile :) Onu bu huyundan vazgecirmek icin ne yapabilirim? Henuz cok küçük. Kedi anneleri bana bir yol gosterir misiniz :)
Bizimde aynı dert başımızda daha bebekmiş sizinki nasıl davranırsanız öyle devam ediyor. Severken sakin sevin ve sizi ısırdığında hayır diyin ve elinizi çekin sürekli aynı komutu duyduğunda öğrenecek zamanla. Sakın ısırmasına izin vermeyin. Bizimkinde de aynı durum var ancak eşim hırçın sevdiğinden ben bi türlü bıraktıramıyorum. Azalttı biraz ama asla bırakmıyor. Yumuşak küçük bi top alın onunla gidersin ihtiyacını

Back
X