Minik bebek korkuları.. :))

Hayirli mutlu akşamlar kızlarrrr :)
Ay benim derdim çok küçük ama yine de içim rahat etsin diye yazmak istedim. 1.5 aylık hamileyim, henüz çok küçük yani. Az önce eve dört sandalye geldi ben de taşımak zorunda kaldım, adam içeri taşımadi.
Karnımın alt kısımlarında hafif ağrılar başladı. Korktum biraz :) ilk gebeligim. Böyle küçük şeylerden bebeğe zarar gelir mi sizce? Yaşayan var mı veya psikolojik olabilir mi?
Basligi minik bebek KoKULARI Olarak okudum birsey olmaz insalalh ayaklarinizi yaktı dikip dinlenin kalkmayin mumkum mertebe ağır işler yapmayin

Bende hamileligimde benzer evhamliklarim oldu.
Yani psikolojini çoook iyi anliyorum.

Hiç korkma canim. Birsey olmaz. Yani eger birsey olursa, bu sandalyeyi tasidigindan dolayi olmaz.
Bebekler anne karninda bile sandigimizdan daha güçlüler. Içini ferah tut canim.

Umarim sag salim kucagina alirsin evladini.

Hamile olduğumu bilmiyordum bazamızın başlığını değiştirdik o hafta sonu bazanın başlığını tek başıma depoya taşıdım depoyu boşalttım arabanın 4 tane lastiğini çıkarttım 160 cm mdf baza başlığını daracık depoya yerleştirdim sonra lastikleri filan geri taşıdım yerleştirdim. Bu olaylar oldu 3 gün sonra hamile olduğumu öğrendik . Geçen haftaya kadar perdeleri de yıkadım camları da sildim haftada 2 kere halılarımı da sildim sürekli misafir de ağırladım herşey yolunda bak ❤
Hay masallahhhh

Yaa öyle mi? :) benim de 6. Haftam ama yeni öğrendim bebeği ve henüz kabullenemedim sanırım ben de sizin gibiyim hamile gibi davranamiyorum. Sonradan anımsıyorum :) belki de ilk olduğundan evhamlaniyorumdur. Sagolun içimi ferhalattiniz :)
Kuzum aslında hamile gibi davranmak diye bir kavram tam olarak yok, yani en azından benim gibiler için yok ☺️
Ben beklenen adet tarihime 3 gün kala öğrendim. O kadar erken öğrendim yani.
İstenen ve beklenen bir gebelikti direkt öğrendiğim gün kabullendim.
Hamile olduğumu da 1 saniye dahi unutmuyorum.
Ama gündelik hayatta eğer çok lüks sayılabilecek bir hayatın yoksa ve çalışıyorsan malesef "hamile gibi' de davranamıyorsun.
Misal ben sınıf öğretmeniyim.
Sabah 9 dan akşam 3e kadar miniklerin peşinde koşuyorum. Günde belki yüzlerce kez eğilip oturup kalkıyorum. Ağır ağır kitaplar taşıyorum. Ders esnasında oturmam zaten mümkün bile değil sınıfım 36 öğrenci.
Çıkışlarda da 2 saat kurs verip 5 de evde oluyorum.
Eşim işten gece yarısı gelen bir adam. Geldiği zaman ayağa bile kaldırmaz suyumu bile getirir ama o gelene kadar taşınacak, yapılacak birşey varsa onu mu beklicem. Bırak sandalyeyi taşımadığın şey kalmadı.
Bugün okulda hele saydım toplam 7 kez 4 kat, 12 kez 2 kat merdiven inip çıkmışım..
Şimdi sorarım sana nasıl hamile gibi davranayım ben :KK70:
Zaten doktorum gebelik o kadar hassas birşey olsa tarlada çalışırken doğuran kadınlar yüzünden neslimiz tükenirdi, sağlıklı bebek çok ağır bir yükün altına girmediğin sürece tutunur dedi. Gündelik hayatına devam et dedi.
Mantıklı da..

Ay benim derdim çok küçük ama yine de içim rahat etsin diye yazmak istedim. 1.5 aylık hamileyim, henüz çok küçük yani. Az önce eve dört sandalye geldi ben de taşımak zorunda kaldım, adam içeri taşımadi.
Karnımın alt kısımlarında hafif ağrılar başladı. Korktum biraz :) ilk gebeligim. Böyle küçük şeylerden bebeğe zarar gelir mi sizce? Yaşayan var mı veya psikolojik olabilir mi?
Gebeligin ilk 3 ayi cok cok onemli (bunu seni korkutmak icin yazmiyorum yanlis anlama) kimi karni burnunda tarlada capa yapar kimi yatarak gecirir bunyeden bunyeye fark eder sen dikkat et birsey kaldirma birak giriste kaldin kocan aksam gelince ona kaldirtirsin

Ben hamile oldugumu bilmiyodum popomun ustune cok siddetli bisekilde balkonda dusmustum ona ragmen bebege bisey olmadi korkmayin o yuzden

Hiç birşey olmaz Allahın izniyle korkmayın.. Hayırlı olsun bebeğiniz bu arada

Bisey olmaz diyenlere aldiris etmeyin.herkesin bunyesi farkli.
dikkat edin dinlenin.
daha cok kucuk.
heleki ilk 3 ay cok cok dikkat edin.
annem ilk bebegini dut dolu bir kovayi tasiyinca dusurmuş
Ah öyle mi 😓 bu sandalyeler de epey ağırdı. Yeni modeller var ya metal ve epey iri, onlardan. İnşallah bir şey olmaz, dinlenecegim sagolun

Ben hamile oldugumu bilmiyodum popomun ustune cok siddetli bisekilde balkonda dusmustum ona ragmen bebege bisey olmadi korkmayin o yuzden
İnşallah benimkine de bir şey olmaz :) çok küçük olduğu için korkuyorum çünkü sandalyeler normal sandalye değildi. Normal evdekileri ben her halükarda taşıyorum bunlar metal ve büyük. Teki yirmi kilodan fazladır gibi geliyor ve ben bank şeklinde olanı bile taşıdım. Ay dua edin bir şey olmasın bana da ya

Gebeligin ilk 3 ayi cok cok onemli (bunu seni korkutmak icin yazmiyorum yanlis anlama) kimi karni burnunda tarlada capa yapar kimi yatarak gecirir bunyeden bunyeye fark eder sen dikkat et birsey kaldirma birak giriste kaldin kocan aksam gelince ona kaldirtirsin
Çok haklısınız. Bunyemin ne derece hassas olduğunu bilmiyorum. Eğer bebeğim sağlıklıysa bir daha bunu asla yapmam 🙄

Hamile olduğumu bilmiyordum bazamızın başlığını değiştirdik o hafta sonu bazanın başlığını tek başıma depoya taşıdım depoyu boşalttım arabanın 4 tane lastiğini çıkarttım 160 cm mdf baza başlığını daracık depoya yerleştirdim sonra lastikleri filan geri taşıdım yerleştirdim. Bu olaylar oldu 3 gün sonra hamile olduğumu öğrendik . Geçen haftaya kadar perdeleri de yıkadım camları da sildim haftada 2 kere halılarımı da sildim sürekli misafir de ağırladım herşey yolunda bak ❤
Hay maşallah :))

Hay maşallah :))
Mecbur yapmam gerekenlerdi burada korkumdan eve temizlikçi alamıyorum zaten alsam nereye kadar çok kirli bir yerde yaşıyoruz hergün yer sil hergün vileda siyah su oluyor . Aile filan yok zaten olsa da kimseden fayda yok istemiyorum da mecburdum . Daha geçen hafta tüm evi temizledim cam kapı perde artık yapamıyorum ağrılarım var

37.haftama girdim hala temizlik yemek vs bende hiç geri kalmadım ama tabii şükür risksiz gebelik ve rahat diye benim tavrım siz dikkatli her zaman olun ama şunu da unutmayın genelikte en büyük düşmanınız gereksiz evham ve stres.. umarım kalp atışlarını da duyar sağlıklı bir gebelik geçirirsiniz

Hamile olduğumu bilmiyordum bazamızın başlığını değiştirdik o hafta sonu bazanın başlığını tek başıma depoya taşıdım depoyu boşalttım arabanın 4 tane lastiğini çıkarttım 160 cm mdf baza başlığını daracık depoya yerleştirdim sonra lastikleri filan geri taşıdım yerleştirdim. Bu olaylar oldu 3 gün sonra hamile olduğumu öğrendik . Geçen haftaya kadar perdeleri de yıkadım camları da sildim haftada 2 kere halılarımı da sildim sürekli misafir de ağırladım herşey yolunda bak ❤️
Bizim aralık anneleri hep böyle galiba 👍😀

Not : normal ev sandalyesi değil. Biraz büyük ve metal epey hantal :) yanında bank şeklinde olanı da vardı malesef 🙄
Elbette dikkat et ama o çocuğun yiyecek ekmeği, içecek suyu varsa doğar sağ Salim. Olmaz öyle bişey 2 sandalye taşımakla:)
Ben hamile kaldığım günden , nişanım gelene kadar çalıştım😉

Bizim aralık anneleri hep böyle galiba 👍😀
Mecbur şekerim başkalarına muhtaç olmaktansa kendi kolumu kesip yemeği tercih ediyorum genelde 🤣 annemden gizli yaptım temizliği genel anlamda telefonda bahsetmedim sonra söyledim bana seni gebertirim gelirsem dedi 🤣 ben gelip temizliğini yapayım sonra geri gider doğuma geri gelirim dedi aramız 1600 km annemle . kv ye telefonda birşey anlatırken söyledim oda sessiz kalmayı tercih etti . Annenle ben gelince iki elden 2 günde bitirdik filan birşey demedi eee ne yapalım mecbur yaptık 🤣

Back
X