Minik elli melegim(annem) bunu yapmis olabilir mi? :(

mirrorr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2012
73
0
0
Bursa
Kızlar aylardır aklımı kurcalayan bir konu var.Biraz uzun olacak ama okuyup görüşlerinizi bildirirseniz cok sevinecegim.
3 kardeşiz,ablam ve abim var. Ablam,evli. 3-4 ay önce bize gelmişlerdi. Ben ablama cok bağlı bir insanım. Ailede herkesten cok ablami seviyorum. Beni almaya geldiler enistemle,avm ye götürmek için. Giyindim,hazırlandım gittik. Eniştem bir arkadaşını görüp onun yanina gitti. Bizde ablamla muhabbet ede ede mağazaları geziyoduk. Birden "annem babamı aldatiyordu hep,abinle beni odaya kilitliyolardi. 12 yaşındaydım ama her anına kadar hatırlıyorum seni ben buyuttum o yüzden birbirimize cok bağlıyız ablacım"dedi. Ben şok oldum. Yani annem babamı aldatmış mıydı? Sonra gerçekten mi abla? dedim. "evet,babam gecelere kadar çalışırken annem sokaklardaydi. gece yarısı beni markete yollayıp bira aldiriyordu sanada arada ben arada abin bakıyorduk,giydiriyorduk,karnını doyuruyorduk" dedi. Ne dicegimi bilemedim,cunku annem böyle bir şey yapamazdı,olmamalıydı. Ihanet bu sonuçta affı bahanesi olur mu hiç? Hayatımda benimsedigim en iğrenç olay;aldatmak! Buna tahammülüm yok. Her neyse ablam konuyu kapattı beni eve bıraktılar. Gece yatasiya kadar düşündüm. Doğru mu diye,ki doğru olsa ne değişecekti? Hep tüm anilarimi yazdığım bir gunlugum var. O gün tüm her şeyi temiz bir yeni sayfaya yazmıştım. Güya yazıp rahatliyorum.. Ama hep düşündüm,doğruluk payı var mı acaba? diye. Ama ablam olmayan doğru olmayan bir şeyi neden bana söyleme gereği duysun ki? O gün anneme soğuk davranmıştım,hep gider sarılır operdim yatmadan önce. o gün bunu yapamamistim annemde sende bir gariplik var diye söylenip durmuştu. Neyse bi gün okuldan geldiğimde merdivenlerde annem bağırarak beni bekliyodu "sen salak misin nasıl bunları dusunursun ablanmi büyütmüş seni benmi aldatmisim babanı sen gerizekalimisin bu kadar mı safsin" dedi bağırarak. Megersem gunlugumu bulmuş okumuş. Korkudan dicek bişey bulamadım. Bağırmaya devam etti bana,sucluymusum gibi. Sonra abim seslere duyup geldi odaya,annem susturdu beni. Konuyu kapattı abimi odasına yolladı. Böyle yapması aklımı daha da cok karıştırdı. Neden çekindi söylemekten? Kızlar kafam öyle karışık ki. Geçmiş vitmis bir şey ama benim hayatımda en nefret ettiğim insanlar eşini aldatanlar,ihanet edenler.. Annem dahi olsa bir sogukkuk girdi içime. Doğru mu bilmiyorum,ama annem inkar etti. Ama ablam neden boyke bir şey dedi ki o halde? Ne yapmaya calisiyorlar? Şunu da soyelemeliyim ki ben 15 yaşlarında falanken,annemin intihar mektubunu buldum. Dayanamadigini,beni abime emanet ettiğini,diğer dünyada daha mutlu olacağını yazmıştı. Hala her cümlesi aklımda. Işlendi beynime. Neyse ki cesaret edemedi Allaha şükür.. Her gün kapıda gelmesini beklerdim,geldiğinde bir oh cekerdim içim rahatlardi. Hep ailevi problemlerimiz oldu ben cocuklugumu yasayamadim bile. Pskolojim alt üst olmustu. Insan sevdiği bir kişinin ölmesini düşündükçe bile aglayasi geliyor insanın. Ve bu aldatma durumunu bu yüzden mi cok abartiyorum acaba? ne kadar buyursem buyuyeyim hep aklımda. Ama ablam bana "ne olursa olsun kimseye söyleme,soylersen benim senin gibi kardeşim olmaz' dedi. anneme ben soylememistim o bulup okumuştu. Ne yapmaya calisiyorlar gerçekten anlayamiyorum. Aklım cok karışık fazla abartiyorum biliyorum ama anneme böyle bir şeyi yakistiramam ki ben; o benim küçücük elli melegimdi. Hep öyle severdim onu. Meleksin melek kanatların eksik bir derdim. Ama bunu yapmis olması düşüncesi bile beni ürkütüyor nedense. Yardım edin lütfen,sizce bunun açıklaması nedir? ablam neden böyle bir şey söylemiş olabilir? görüşleriniz benim için cok cok önemli.. şimdiden teşekkür ediyorum..

Son düzenleme:
Sonuç olarak ya ablan ya da annen yalan söylüyor. Demek ki en sevdiğin güvendiğin iki insandan biri yalancı. Bu durumda biri yalancıysa diğeri de olabilir. Yani ikisi de yalann söylüyor olabilir. Ama ikisinin birden doğru söyleme ihtimali yok.

Ablan niye böyle bir şeyi durup dururken söyledi ki? Yani gerçek olsa bile bunu niye şimdi söylüyor. Annenle araları kötü mü?

Çok ilginç cidden. Ablan o kadar zaman saklayıp neden biranda alışveriş yaparken sana önemli bir aile sırrını anlatmaya karar versin ki. Çok mantıksız bir davranış olurdu bu bence ortada gerçekten bir aldatma varsa. Öte yandan durup dururken böyle birşey uydurması da sağlıklı düşünemediğini gösterir. Bence abinle bir konuşmalısın, ablan hatırlıyorsa o da hatırlıyordur.

Buarada çocukluğunu düşününce annenin seninle ilgilendiği zamanları vs. hatırlıyor musun?

:( okudukça üzüldüm ne yazılır ne denir bilemiyorum ama abini gönderip konuyu hemen orda kapaması şüpelendirici açıkcası napman gerekiyor inan bende senin yerinde olsam kal gelirdi kurcalama derim ama kurcalamadanda durulmaz Allah yardımcın olsun zor bir durum hemde çok zor ablan neden böyle bir konuyu açtı oda şaşırtıcı durup dururken

Öncelikle yazdıklarının doğru olmamasını dilerim.
İnandırıcı bulmadım, önceki cevaplarında da çelişkiler var.
Bir yerde 21 başka bir yerde 22 yaşındasın, bilgilerinde lise eğitimlisin ama yazdıklarında okula gidiyosun vs vs vs 22 yaşında nasıl liseye gidersin anlamadım...
Ablanla avmde gezerken sana bu kadar ciddi bir konuyu pat diye , a bak aklıma ne geldi annem babamı aldatıyordu, demesi hiç inandırıcı değil.

çok ilginç gercekten
ablan nıye alısverıste bu kadar onemli bır sır soyledı kı sankı gunluk olagan bır sey anlatır gıbı
kolay kabullenılecek bısey degıl kı ınsann boyle bısey varsa bunu anlatmak ıcın dogru zaman bekler dıye dusunuyorum

ayrıca nıcın boyle dusunup kendını yıyorsun kı abıne sor bakalım o ne dıyecek
sonra dıyelım kı abınde ablanla aynı seylerı anlattı
ne degısceke hayatında dogruysa nasıl davranmayı dusunuyorsun
yada ablan yalan soyluyorsa annen ona ınandıgın ıcın daha cok uzulecek her ıkısınde de bırılerı cok uzulecek gıbı gelıyor

ablanda yalan soyluyorsa eger nıye boyle bır yalan soylesın cok buyuk ıftıra hele kı annesı hakkında
ben ne dıyecegımı bılemıyorum gercekten zor durum
Allah yardımcın olsun

Öncelikle yazdıklarının doğru olmamasını dilerim.
İnandırıcı bulmadım, önceki cevaplarında da çelişkiler var.
Bir yerde 21 başka bir yerde 22 yaşındasın, bilgilerinde lise eğitimlisin ama yazdıklarında okula gidiyosun vs vs vs 22 yaşında nasıl liseye gidersin anlamadım...
Ablanla avmde gezerken sana bu kadar ciddi bir konuyu pat diye , a bak aklıma ne geldi annem babamı aldatıyordu, demesi hiç inandırıcı değil.

Sanırım düzgün okumadınız. Benim üniversite matematik öğretmenliği okuduğumu o konuda bulabilirsin. O yazdığım kişi manevi kardeşimiz. Lisede yabancı dil okuyor ve yardım için buraya yazdık. Bir daha okumani istiyorum. Yaş konusuna gelince 21 yaşını tam anlamıyla doldurdum ve ordada 22 demek istedim. Eğer inanmıyorsanız söze de saygı duyarım. Ama burada kimseyi kandirmakla ugrasamam,ugrasmam. Buna hakkım yok..

Benimde anlayamadığım şey o. Durduk yere gezerken söyledi,nasıl aklına geldi de bana söyleme gereği duydu bende bilmiyorum. Ablam evlenmeden once annemle araları cok kötüydü,hiç anlasamazlardi. Ama evlendikten sonra öyle iyi anlaşıyorlar ki,her gün telefonla konuşuyorlar hediyelesme falan öyle. Ikisinden biri yalan söylüyor ama bilmiyorum cok üzgünüm. Kurcalamak hiç istemiyorum,aramız bozulmasın diye. Ama anneme bunu hiç ama hiç yakıştıramıyorum. Küçüklüğümu cok az hatirlayabiliyorum. Genelde ablamlaydim hep,oyunlar oynardım giydirirdi beni sokakta herkesten korurdu. Ama annem normal bir anneydi ne diyebilirim ki.. Ayrı bir ilgi yoktu, ama ben büyüdükçe üstüme düşmeye ilgilenmeye basladi hatta bunu abartarak yaptigida oluyor..

neden alışveriş anında ablan bunu söyledi?
böyle bişey varsa bunun o tarz bi ortamda söylenmesi ne kadar inandırıcı???
böyle ciddi bir konu öyle ayaküstü konuşulmaz
çok fazla çelişki var yazınızda!!!!

Benimde söylemek.istediğim sorunum bu. Neden ablam durup dururken söyledi? Siz bana ben size soruyorum.. eğer uydurucak olsam daha profosyonel bir yalan uydururdum emin olabilirsiniz. Ama hepinize saygım sonsuz,teşekkür ediyorum.

çok çellişkili bir durum.. ablanızın böyle bir olayı eğlenceli bir günde alışveriş yaparak pat diye söylemesi çok tuhaf,yalan atsa insan niye annesi hakkında böyle bir şey yapsın,en fazla annesinden nefret ediyor olabilir o yüzden yapmıştır..diğer yandan ?annenizin konuyu örtbas etmesi yanlış anlaşılmayı önlemek mi ,yoksa ortaya çıkmasını engellemek mi ve birde intihar mektubu var acaba o mektup bu aldatma olayı varsa ,o dönemlerde çıkmazda olduğu için mi yazıldı valla çok karışık bir durum çözemedim

Benimde söylemek.istediğim sorunum bu. Neden ablam durup dururken söyledi? Siz bana ben size soruyorum.. eğer uydurucak olsam daha profosyonel bir yalan uydururdum emin olabilirsiniz. Ama hepinize saygım sonsuz,teşekkür ediyorum.

ablana sor bunu
neden durduk yere böyle bişey söylemiş
inanması zor çünkü; anne bu sıradan bir kadın değilki böyle bir iddia ortaya atılmış olsun!!

Son düzenleme:
Yok arkadaşım gayet güzel okurum ben.
'Hakkımda' kısmında eğitim bilgine yazdığın 'lise' seçeneğinden bahsediyorum.
Dediğim gibi ben bunun hayal ürünü olmasını dilerim.
Değilse bu süreç boyunca baban nerdeydi?
Ülkemizde o kadar çok teleskop teyze, dedikoducu amca, fiskos komşu, BBG bakkal var ki annenin siz evdeyken bunları yapıp da yıllarca açığa çıkmaması çok da normal değil.
Ablan olayları yanlış yorumlamış desem 12 yaş da ufak değil.

Ablam değil ama annem öyle. Ani sinir krizleri geciriyor,tedavide oluyor.

canım mesela "bipolar" gibi rahatsızlıklar anneden kıza geçebilir.
ve onlar böyle olmadık zamanlarda olmadık konuşmalar yapabiliyor.
bir ihtimal yani bilemiyorum:26:

öz ve öz ablansa , neden böyle bir yalan söyleme gereği duysunki.. Belkide bir gerçeklik payı vardır..

anneniz gezmeyi seven biri olabilir
sokaklarda deyip, olup olmadık laflar çıkaran
dışardaki insanların söylemleri ablanızı etkilemişte olabilir
millet böyle arkadan atıp tutmayı sever
böyle kadın tipi çoktur
evde çocuğunu bırakıp gezmeye giden

Back
X