Doğuma Hazırlık minik kelebeğime isim seçemiyorum ....

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
benim daha cocuğum olmasına cok var ama isim konusunda bende simdiden arayıs içersindeyim cok zor cünkü secmek . seninde listende olan bikaç isim önericem yine defne yi cok seviyorum ben mesela. onun dışında azra, ceren, ece, alara, damla da güzel isimler. bide ben en son ayca diye bi isim gördüm biraz ayçaya benziyo ama benim hoşuma gitti yine anlamı ay ile ilgili bişey yani ay gibi güzel yüzlü sanırım. tabi söylenirken karıştırılma ihtimali yüksek ama farklı bi isim olur. bide övgü, özüm ve masal isimleri de hoş. ayy ben yazarken hangisi olsun bulamıyorum işin cok zor valla :) allah kolaylık versin ve bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşala :)

:nazar:
amin cnm çok saol ,ben kararsız olduğumu bilirdim ama bukadarını bende tahmin etmemiştim. zaman daraldıkça isimler seçenekler çoğaldıkça karar vermek daha da zorlaşıyor. alara ismide çok hoşuma gidiyor. özüm ismini bende yeni duydum. inşalah kelebeğim gelmeden bi isim seçicem.. :21:

Sanırım bebeğe daha kesin bir isim verilememiş.Kararsız bir anneyle karşı karşıyayız:)Benim de küçük bir katkım olsun benim beğendiğim isimler;İdil,İpek,Nazlı,İnci,Tunya,Karya,Dolunay ve Gece.

Liya güzel bence
Nilsu
Sara
Afra 1. Ayın onüçüncü gecesi. 2. Beyaz toprak. Afra binti Ubeyde: Sahabe hanımlardan.Afrâ Hâtun iman âbidesi çocuklar yetiştiren bir anne. aynı zamanda 3. olarak on dördündeki ay ışığı* ve basılmamış, el değmemiş toprak, mecaz olarak da cennette basılmamış beyaz toprak anlamına gelir (çok beğeniyorum ama "afra ne bu afra tafra" denilir diye korkuyorum .)

veya

Azelya - Açelya, Fundagillerden çok renkli çiçekler açan bir bitki.
Beray - Ayın en ışıltılı, en parlak hali
Berrin/Berin - Yüksek, yüce, soylu
Beyda -1. Çöl 2.Medine ile Mekke arasında bulunan düz bir yer.
Devin - Çaba, gayret, hareket
Enise - Dost, arkadaş,sevgili
Feriha – Sevinçli, rahat
Fulin - Hoş kokulu çiçek, iç güzelliği
Hafsa - Peygamberimiz Hz. Muhammed'in hanımlarından biri ve Hz. Ömer'in kizi
Levin - Renk, boya
Melda - Ince ve nâzik bedenli kız
Neris – Gözümün içi
Neyla - İsteğe ulaşma, merama erme, ulaşılan şey
Selva - Selva İsrailoğullarının Mısır'dan çıkartıldıkları zaman, Allah tarafından kendilerine gönderilen iki çeşit yiyecekten biri. "Menn" bir çeşit helva; "Selvâ" ise, bıldırcının adıdır.
Senem - Yüce olmak
Seran -Işıklı, parlak.
Seray - Güzellerin başı
Sermin - Baş tacı
Sevde - Hz. Sevde Hz. Muhammed'in ikinci hanımı
Tanay - Şafak ve ay
Yelda – Uzun gece
Yeliz - Güzel, havadar, aydınlık

Son düzenleme:
İris:Mitolojide geçen, Tanrıların elçisi ve gökkuşağının simgesi olarak bilinen kızın adı,çiçek adı.
Berin:En yüksek, çok yüce,soylu.
Ilgın:Akdeniz Bölgesinde yetişen bir ağaç veya ağaççık,Hafif esen rüzgâr,Kavurucu sıcak,Belli belirsiz, hafif,serap,hayal,ince.
Selin:Övün,Gür akan su,Orta Asya da yetişen sürekli yeşil kalan bir bitki.
Derin:Çok gelişmiş,Çok ilerlemiş,Yoğun,İçten gelen.
Neva:Ses,ahenk,nağme,refah,mutluluk.
Biraz daha seçenekk....

Son düzenleyen: Moderatör:
Liya güzel bence
Nilsu
Sara
Afra 1. Ayın onüçüncü gecesi. 2. Beyaz toprak. Afra binti Ubeyde: Sahabe hanımlardan.Afrâ Hâtun iman âbidesi çocuklar yetiştiren bir anne. aynı zamanda 3. olarak on dördündeki ay ışığı* ve basılmamış, el değmemiş toprak, mecaz olarak da cennette basılmamış beyaz toprak anlamına gelir (çok beğeniyorum ama "afra ne bu afra tafra" denilir diye korkuyorum .)

veya

Feriha – Sevinçli, rahat
Levin - Renk, boya
Neris – Gözümün içi
Selva - Selva İsrailoğullarının Mısır'dan çıkartıldıkları zaman, Allah tarafından kendilerine gönderilen iki çeşit yiyecekten biri. "Menn" bir çeşit helva; "Selvâ" ise, bıldırcının adıdır.
Senem - Yüce olmak
Seran -Işıklı, parlak.
Seray - Güzellerin başı
Sermin - Baş tacı
Tanay - Şafak ve ay
Yelda – Uzun gece

cnm inan hiç duymadığım isimler önermişsin. afra nın çok güzel anlamları var ama dediğin gibi alay konusu olabilir. ama emeğin için çok teşekürler..:21:

Liya güzel bence
Nilsu
Sara

veya

Feriha – Sevinçli, rahat
Levin - Renk, boya
Neris – Gözümün içi
Senem - Yüce olmak
Seran -Işıklı, parlak.
Seray - Güzellerin başı
Sermin - Baş tacı
Tanay - Şafak ve ay
Yelda – Uzun gece

cnm inan hiç duymadığım isimler önermişsin. afra nın çok güzel anlamları var ama dediğin gibi alay konusu olabilir. ama emeğin için çok teşekürler..:21:

bende beğendiğim isimleri yazayım belki sana yardımcı olurum..

benim bir kızım olursa Allah nasip ederse (7 gün sonra belli olacak hamile olup olmadığım :) ismini Ada koyacağız...

beğendiğim isimler ;

ipek , liva , kayra , pelin , peri , masal , mina , yağmur , beren

ben inş evlenir de çocuk sahibi olursam afra lema koycm sanırım .) hoşuma gidiyo bu isim.. beğenmene sevndm

Hayra: Hayırlı kadın demek. Hanım sahabelerden Hayra Bint Ebî Hadred'in (radiyallahu anha) ismi. (Ama bu isim çok nadir bilinir.)
Nesibe: Soylu, soyu temiz.
Berru: 1- İyilik eden, iyiliği ve mükâfâtı çok olan. 2- Sözünü yerine getiren.
Reyyan: Cennete oruç tutanların gireceği cennet kapısının adı. Suya kanmış, suya doymuş
Eslem: Daha sağlam, en selâmetli, en sâlim.
Selmin: Barış ve sevgi duygusuyla dolu olan

canlar hepinize teşekkür ederim. uzun bi ara nette giremedim ama artık sizlerleyim. konumla ilgilenip öneride bulunan herkeze teşekür ederim. kızım 4,5 aylık oldu ve ismide ALYA... uzun uğraşlar sonrası krar verebildim. hepinizin yüreğine sağlık..karar aşamasında beni yalnız bırakmadınız...:21:

Back
X