Sivilceli Ciltler Minik yağ bezeleri ve siyah noktalar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

nevzatkus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2010
13
0
36
Kars
Benim yüzüm yağlı ve burnumun üstünde siyah noktalar var ve yüzümde küçük küçük bezeler var aynaya yaklaşıp yüzümü gerdiğimde belli oluyor, sıkınca yağ tabakası çıkıyo ve 4-5 günde 1 sivilce çıkıyor, geçmesi 1 haftayı buluyor.Acnesinamide temizleme jelini aldım ve 2 gündür kullanıyorum.Kullandıktan sonra Aknesil-10 sürüyorum.Bu yağ bezeleri sivilceye dönüşüyor sanırsam bunlar için ne yapmam gerek ? Ve sizden ürün tavsiyesi istiyorum.

aynen bendede var. sıkıyorumm . sonra iltihap oluyor. sivilceye dönüşüyor sıktıgım yer asırı kızarıyor . birkaç gün geçmeden yine içi doluyorr oooooooof . napmamızz gerekiyorr. temizde tutuyorum yok .
burnumun üstündede o noktalar cok sık doluyor. temizlesem bile heeep olusuyor bıktımm . bi cözüm bulan varsa söylesn .

Beyler bugün doktora gittim :D
Aynen şöyle dedi yüzünü yıka ve hepsini sık hiçbir tane kalmasın hepsinin içindeki yağı çıkar ve yüzünü temizleyici bir ürün kullan.Ben acnecinamide temizleme jeli kullanıyorum güzel yani hem sivilce oluşumunu azaltıyor hemde yüzü güzelce temizliyor.
Sivilce içinde 5 öneri verdi.
1)Elini asla yüzüne götürme
2)Yağ bezelerini sık
3)Yağlı gıdalardan uzak dur
4)Yüzünü hergün temizle
5) 2 anti biyotik hap verdi 2 tanede anti biyotik jell bunları düzenli kullanmamı söyledi.

Aynen şöyle dedi yüzünü yıka ve hepsini sık hiçbir tane kalmasın hepsinin içindeki yağı çıkar ve yüzünü temizleyici bir ürün kullan.Ben acnecinamide temizleme jeli kullanıyorum güzel yani hem sivilce oluşumunu azaltıyor hemde yüzü güzelce temizliyor.
2)Yağ bezelerini sık
4)Yüzünü hergün temizle
5) 2 anti biyotik hap verdi 2 tanede anti biyotik jell bunları düzenli kullanmamı söyledi.

valla aynı sorunla 5-6 yıldır bende boğuşuyorum çokkez doktora gittim ve eniyi ürünleri kullandım defalarca cilt bakımı yaptırdım ama hiç bir doktorun sık dediğini duymadım ilk kez senden duyuyorum arkadaşım .... ve ayrıca ne yaparsam yapayım siyah nokta ve o yağ bezecikleri dediğimiz aslında adı komedon olan yüzümü pürüzlü gösteren şeylerden kurtulamadım offffffffff...bilmiyorumkismile

2)Yağ bezelerini sık
4)Yüzünü hergün temizle

inanmıyorum doktor sana sikmanımı onerdi?
bense skmqnin hep cok zararli ve iz biraktigini duymustum??

ufff kızlar aynı sorun bende de var. bu sene oluştu ilk defa. önceden kaymak gibi cildim vardı. bu gıcık yağ bezeleri oluşunca dayanamayıp sıktım. sıktıkça yayıldılar sanki. sonra kırmızı lekeler kaldı, geçmiyorda:gitme:çok sinir oluyorum. normalde çok belli değil ama cildimi gerince hepsi ortaya çıkıyor.

ben küçükken gözlük kullanmıstım gözlügün destek noktasındaki vidaların altı hep yag bezesi gibi birsey oldu 3yıldır takmıyrm gözlük ama o burnumdan göz altıma dogru olan kısımda ki küçük bezeler gecmiyor cildimse kuru anlamıyrm ya:S

ya kızlar ben arkadaşımın tavsiyesi ile yüzüme idrar sürmeye başladım (çok iğrenç olduğunu biliyorum ama denize düşen yılana sarılır ) ve göz altımdaki yaz bezeleri yavaş yavaş geçmeye başladı ve burnumdaki siyah noktalar çok çok azaldı

aynı sorun bendede var..dcl in pamuk pedleri 100 tl onda almıştım..cildim çok güzelleşmişti..ancak biteli 1 ay oldu ve güneş kremide kullanmaya başlayınca suratım berbat oldu..yağ bezeleri siyah noktalar geri geldi bide güneş kremi yüzünden sivilcede çıkmaya başladı..maaşımı alınca ilk işim yeniden o ürünü almak olacak

belki sizede bu yüzden olmuştur diye diğer yerlere kopyaladığımı paylaşmak istedim affınıza sığınarak konuya daldım

bu sabah başıma böle bişey geldi kimsei yanlış bilgilendirmek istemem

ütfen okuyun..
bir aydır göz altlarımda çökme olduğundan yağ kullanıyordum ilk kullandığımda iyiydi geçirdi çizgileride hafifletti sonra gene belirdiler ayrı konu bu sabah eşimi işe yolladıktan sonra kaşımı almak için aynayı aldımda elime ne göreyim. lekelenme başlamış ve yağ bezesi oluşmuş bir adet kırmızı mercimek büyüklüğünde
göz altlarımda lekelenme( ben gibi gibi ) oluşmaya başlamış aman siz siz olun her söleneni sürmeyin bu arada cildim kurudur benim bi arkadaş yazmıştı konu açmıştı ben yandım siz yanmayın die o günden beri kullanmıodum yağı sanırım 3-4 gün oldu banada aynı etkiyi yaptıysa siz düşünün yağ zararlı demekki die düşündüm şimdie kadar hep krem kullandım böle bişi görmedim önce aktara sona doktora gideces galiba

Kızlar, yaklaşık 2 senedir var galiba bu gözümün altındaki çok sayıda ama çok küçük olan şeyler. Resmini altta verdim:
$göz altı1.webp

Aranızda böyle bir sorun yaşayan var mı? Veya böyle bir sorun yaşayıp tedavi olan? Çok rahatsız oluyorum bunlardan lütfen biri bana yardım etsin:((

valla aynı sorunla 5-6 yıldır bende boğuşuyorum çokkez doktora gittim ve eniyi ürünleri kullandım defalarca cilt bakımı yaptırdım ama hiç bir doktorun sık dediğini duymadım ilk kez senden duyuyorum arkadaşım .... ve ayrıca ne yaparsam yapayım siyah nokta ve o yağ bezecikleri dediğimiz aslında adı komedon olan yüzümü pürüzlü gösteren şeylerden kurtulamadım offffffffff...bilmiyorumkismile
siktikca gozenekler genisler cok derin olanlar sadece sikilarak temizlenir.peeling ve temizlik.benim bildigim baska yontem yok siyah noktalar icin. yag bezelerine gelince onlarin bazilari zamanla siyah noktaya donusup kendini atabilir eger sayisi coksa yayginsa dermatologlar lazerle hallediyorlar diye biliyorum.ama bunun kremi ilaci falan yokmus ben sormustum

burun çene ve yanagımda siyah noktalar var benimde ve bu bölgelerdeki gözenekler büyük yardm edin kızlarr:(((

arkadaşlar şu yağ bezeleri için kesin ve kalıcı bir çözüm biliyorum. ama herkes cesaret edemeyebilir. benim göz çevremde toplu iğne başı kadar vardı ve çok dikkat çekiyordu. 1 yıl boyunca geçmedi. annemde de gençken varmış ve o anlattı bende yaptım. gül ağacından gül dikeni koparıp iğnesiyle yağ bezesine batırıp içindeki özü dışarı atmak için hafifce sıktım. ertesi gün üzeri minik bi kabuk oldu. o kabuk ta 2 gün sonra düştü. daha sonra ne iz kaldı ne yağ bezesinden eser kaldı. bide benim gözüme çok yakın bir yerdeydi o yüzden çok korkarak yaptım ama canıma tak etmişti her gören soruyodu bu ne diye. cesaretimi toplayıp iyikide yapmışım walla :D

Back
X