Sürekli araştırıyorum kilo verme konusunu bilgiler tamam pratikte bi tam olamadım

Öğrendiğim önemli şeyleri yazayım belki işinize yarar :)
-Meyve aç karnına yenildiğinde kilo yapmaz.Meyvenin yanında 2-3 tane ceviz ya da fındık yemeliyiz (Nedeni; Meyve direk kan şekerimizi yükseltip bi anda düşürüyor ve kısa süre sonra acıkma hissi ortaya çıkıyor. Yediğimiz ceviz ya da fındık kan şekerini düzenlediği için açlık hissi olmuyor. Meyve aç karnına yenildiğinde kilo yapmıyormuş tok karnına yenildiğinde kilo yapıyormuş. kilo yapmıyor diyede 3-4 tane yemiyeceğiz ölüçülü yiyeceğiz

)
-Beyaz ekmek kepekli ekmeklere göre daha çabuk acıkmamızı sağlarmış
-Margarinler bilgimiz gibi zararlı yağların başında geliyor. Katı yağ oldugu için kilo vermeye karar verdikten sonra margarinleri hayatımızdan çıkarmalıyız. (Ayrıca margarinler beynimizin kurumasına neden oluyorlarmış !)
-Vücudumuzun ihtiyacı olan vitaminleri elimizden geldiğince almalıyız. Pişen sebzelerin vitaminleri azalıyor eger çiğ tüketebileceğimiz şey ise çiğ tüketmeliyiz.
-Asitli içecekler midemizi bir anda şişiriz zararlıdır selülitte yapar
-Zayıf insanlar genelde acıktıgında yemek yiyen ve sofradan aç kalkanlarmış :) (Gerçekten acıktıklarını hissettiklerinde karınlarından hafif gurultular gelmeye başladıklarında yemek yerlermiş ve tıka basa doymadan yarı aç kalkarlarmış :) )
-Yoğurt ya da süt günde 2 porsiyon tüketmeliyiz. Kilo verme dönemimizde yoğurt vücut sarkmasını engeller :)
- Soğuk duş vücudun sıkılaşmasını kendini toplamasını sağlar
-Ice-tea kalorisi düşük güzel bi içecektir :)
- Haftada en az 3 defa yumurta yememiz gerekiyor ve yumurta yediğimizde peyniri ya yemeyecekmişiz ya da en aza indirecekmişiz.
-Pirinç pilavı yerine bulgur pilavını tercih etmeliyiz
-Makarna,pilav, çorbanın yanında da ekmek yemiyeceğizzzz
Aklıma gelenler şimdilik bu kadar :) bazıları yeni öğrendim inşallah işimize yarar :))