İşte deneme yaptık biz, içtihat ver dedik bir konuda. Kararları birleştirmiş, bizim lehimize olacak şekilde, sonra kafasına göre künye oluşturmuş. İçtihatlara bakıyoruz böyle bir karar yok, hiç olmamış.
Kardeşim de hukukçu, benim uzmanlık alanımda bir konuyu sor dedim, sordurdum avukat gözüyle detaylı olarak, en önemli noktayı es geçti, davayı kazandıracak noktayı. Bundan sonra kardeşim attı kenara. Başıma iş alırım bununla dedi geçti gitti.
Bu mesleği solumamış, davalara girmemiş insan anlamaz. Çok ufak detaylarda gizli bazen kazanma ihtimali. Bunu bana neden söylemedin diyordum eskiden, sordum farklı cevap verdin ya da neden hiç söylemedin, niye gizledin benden.
En azından sizlerin işine gelir, sanıyorlarki her dava basma kalıp şekilde, deliller, tanıklar, bilirkişi raporları değerlendirilmeden, itirazlar sunulmadan, hakimlerle mücadale etmeden devam ediyor.
Her davayı mirasçılık belgesi istemi sanıyorlar kısaca. Ama öyle bir şey oluyor ki, mirasçılıktan çıkarma oluyor, iptali isteniyor, tenkis açılıyor, tapu iptal tescil açılıyor en basit davadan bile. Ölünceye kdar bakma akdi işe giriyor. Karman çorman oluyor iş.