Miras Davası

Sihirlikutu

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2022
246
47
28
Merhaba, babamlar iki kardeş. Halam ve babam. Babam babaannemden önce vefat etti. Halam hala yaşıyor. Babaannem de Aralık ayında babamdan sonra vefat etti. Babaannemin şu an halamla birlikte yasal mirasçısı ben mi oluyorum? Veraset ilamını noterden alabilir miyim? Elimde babamın mirascilik belgesi var. Ama şu an babaanneminkini de almam gerekiyor çünkü bir tapu işi var. Verirler mi? Bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Evet
Babannenin mirasçısı halan ve sen oluyorsun başka kardeşin yoksa
Veraset ilamı alabilirsin.
Ancak tapuya varsa ya da bankada parası varsa halanızda imza verirse o zaman çekebiliyorsunuz.
Basınız sağ olsun
Kolay gelsin

Seviye atlama olmaz diye biliyorum. Babannenin mirascisi baba - hala. Baba hayyatta degil o zaman babanin mirascisina bakilir anne ve cocuklar

Konu sahibinin durumunda direkt çocuklara kalır diye biliyorum, miras kalan malda eşin hakkı olmuyor çünkü (eş, mirasçısından önce vefat ederse) konuyu da sabote etmiş gibi oldum

Veraset ilamını bugün aldım. Yarın da başka işler için uğraşacağım. Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…