Miras kavgası, beddua, kul hakkı kim haklı sizce?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

slnbusn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2019
106
174
103
İyi akşamlar herkese... Okuyun lütfen Birkaç aydır aile içi çok tartışma yaşanıyor fikrinizi almak istedim yardım bekliyorum. Babamlar 6 kardeş. Zamanında babam ve büyük amcam birlik olup dedeme ev almışlar sırf kirada oturmasınlar diye. Evde dedemin üstüne yapılmış. Köyden şehre yeni göçtükleri dönemler. O zamanlarda diğer 4 kardeşi çocukmuş hiçbirinin hakkı yok.

Şimdi ev satılmak isteniyor, amcalarımdan biri arıza çıkarıyor hak talep ediyor. Diğerleri açıkça hakkımız yok sizindir diyor. Ama bu bir tane çıban yüzünden tüm aile birbirine düştü. Dedemin de yanında o kaldığı için dedemler ona hak veriyor dolduruşuna geliyor sanki. En son babam hakkım sana haram olsun, eğer o evden ileride pay alabilirsen de zehir zıkkım olsun çoluğuna çocuğuna haram para yedireceksin bilmiş ol dedi, çıktı gitti.

Küsler şimdi konuşmuyorlar. Diğer kardeşleri de o hak isteyene tavırlı. Arkadaşlar bu ah almak değil midir? Beddua tutar mı? Gerçekten paradan değil artık babama çok koydu bu karaktersizlik. Hazmedemiyor adam, kendi evi yokken çalışıp çabalayıp anne babasına ev alıyor seneler sonra ortak çıkıyor...

Dedemin yanında o kaldığı için demişsiniz, dedeye o amca mi bakıyor?

Dedeniz hala yaşıyor sanırım. Dedeniz daha ölmeden miras kavgası nedir? Ayrıca ev alınırken diğerleri küçükse bu onların suçumu? Misal iki çocuğumuz var ikiside küçük ve ev aldık biz öldükten sonra kime kalıcak bu ev onlar küçüktü para vermediler diye ev kime kalsın ? Zaten 1tane ev için 6kişinin birbirine beddua ermesine gerekmi var allah aşkına ölmemiş adamın miras kavgası yapılıyor ne kadar ayıp.

Ölüm hak miras helal, demişler. Babanız çok yanlış konuşmuş.
Eğer bu kadar mal,mülk derdine dusecekse olacakları öngörüp tapuyu kendi üstüne almaliydi, evi babasına hibe etmeliydi. Ki doğan herkes bir gün öleceğini bilir. Yani ongoremeyecek bir şey yok. Bunun dışında bir baba öldüyse bütün çocuklara düşen eşit haktır. Birinin erkek olmasi, birinin yıllarca maaşını aielsinin eline sayması,birinin ailesiyle yaşaması,diğerinin erken evlenip on yılda bir ziyarete gelmesi vs vs vs...bunların hiç bir önemi yok
O tapu dedenizin ustuneyse tüm çocukların eşit hakkı var.
Ve babanın malında hakkın olmasi için babanın kanına sahip olmak yeterli bir şeydir. O zaman küçük yaşta babasını kaybeden kimse mirastan mal alamasin,sonuçta hakları yok.
Böyle bir şey olabilir mi?
Misal,sizin babanızın aldığı evde,barkta bir katkiniz var mı? Tabii ki yok. Sizden önce öyle ya da böyle alınmış bir ev. Ya babaniz (Allah esirgesin) dünyadan göç ettikten sonra biri gelip 'senin bu eve bir kuruş katkin yok,haliyle hakkın da yok' dese, böyle bir sey mümkün mü?
Bu nasıl saçma ve yanlışsa,babanın aç gözlükle kurduğu cümleler de o kadar yanlış.

Dedenin kalan amcayi sormustum. Cevap verilmis. Ayni apartmandalarmis. Bu nedenle cevabimi duzenliyorum.
Bu konuda bilgim yok sanirim bir avukata danismalisiniz.

Neticede evi babalarının üstüne olacak şekilde babalarına almışlar. Artık ev babanın, kimin aldığının önemi yok. Kanuni olarak diğer kardeşlerin hakkı var elbet. Eğer babanız ve amcanız ileride bu ev bizim olsun diye düşünerek almışlarsa keşke babalarının üstüne yapmasalarmış. Ben babanızı haklı bulamadım, mesele maddiyat değilse nedir?

Dedeniz hayattayken ev niye satılıyor ayrica dedenize o amcanım bakıyorsa ev dedenizin uzerineyse bana cok haksızlik gibi gelmedi.

Hatta bizim memlekette kim anne babanın yaninda kalir sahip cikarsa yaşlılığında dedenin evi ona verilirki annemize babamiza baktı yaslılığında diye.

Ayrıca dedenizde amcanızın pay almasini istiyormus demekki bana bakıyorlar diye minnet duyuyor.

Hayır sadece aynı binada oturuyorlar... dedemin kendi evi var..
Kaç yaşında dedeniz, tek başına her işini halledebiliyor mu? Yoksa amcaniz ve eşimi üstlenmiş bu görevi?

Yaşayan dedenin evi neden satılıyor ayrıca?

Babanız ve amcaniz için bu kadar önemliyse kendi üzerlerine alsalarmis evi. Parada değil demişsiniz ama bal gibi de onun için bu kadar hiddetli babanız.

Babanız başta düşünecekti bunu. Yine de yasal olarak hakları olsa bile ben olsam almazdım. Ki 3u de öyle yapmış zaten. Bence ikisi de hatalı.

Aile yaşıyorken miras kavgası çok ayıp
Ama benim kafam karıştı biraz
Diyelim biz 3 kardeşiz
Ben babamlara ev aldım, tapuyu üzerine yaptım. Diğer 2 kardeşimin hakkı var mıdır sizce?
Yasal olarak evet olabilir ama kul hakkı olarak ben almışım o evi.
Bilemedim karışık bir konu.

Ha bir kardeşim var, aynı durumda olsak kesin pay veririm. Yani para için kardeşe beddua edilir mi hiö? Kardeş candır.

En önemli kısmı yazmamışım söyledikleriniz de haklısınız. Bu hak talep eden amcama tüm abileri destek olup ev aldılar bir kısmını da kendi ödedi, dedemlere o bakmıyor keisnlikle. Babannem ve dedem herkesin hakkını verelim diye o evi kendileri satmak istediler zaten. Hak talep amcam sorun çıkardı işte. Ortada hiç bu durum yoktu. Dedem zaten kendisi dedi satayım paranızı alın çok bedel ödediniz diye.

Ev alan kişinindir keşke kendi üzerlerine yapsalarmış. Yasal olarak evet diğerlerinin hakları var ama diğerleri düşünüp feragat etmeli. Evi deden almış olsaydı evet miras herkesin hakkıydı ama evi baban almış, senin miras hakkını başkalarına yedirmek üzere dede üzerine yapmış, aile birbirine girmiş. keşke hiç olmasaymış.

kim anne babasının emeğini amcalarına- halalarına-kuzenlerine yedirmek ister? Hele deden bilmiyor mu evi kimin aldığını, neden ortalığı yumuşatmıyor? Saysın madem oğluna parasını. O zaman ev onun olur.

Niye tapu babanınüstüne olurki baba malı herzaman ortaktır malesef bedduada tutar ah da tutar canım Allah o amcana akılvesinki talebinden vaz geçsin

Ev dedenizin ustune yapilmis, miras kaldigi takdirde kanuni olarak haklari var.

Ev alinirken tum parayi babaniz ve diger amcaniz verdiyse, dedenizin eve hicbir katkisi olmadiysa orada yasayan amcaniz dedenize bakmiyorsa, onun kesinlikle hak talep etmemesi gerekir.
Ama bu sekilde beddua etmek cok cirkin. Allaha havale etmek en guzeli.

Ev satildiktan sonra dedeniz nerede yasayacak? O amcanizin evinde mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…