Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Amcaniz birlikte yasayacagi icin mi boyle sorun cikartiyor diye dusundum de degilmis.Dedemin kendi evi var. O alınan evde yaşamıyor. Dedem sadece evi satmak herkesin hakkını vermek istiyor.
İyi akşamlar herkese... Okuyun lütfen Birkaç aydır aile içi çok tartışma yaşanıyor fikrinizi almak istedim yardım bekliyorum. Babamlar 6 kardeş. Zamanında babam ve büyük amcam birlik olup dedeme ev almışlar sırf kirada oturmasınlar diye. Evde dedemin üstüne yapılmış. Köyden şehre yeni göçtükleri dönemler. O zamanlarda diğer 4 kardeşi çocukmuş hiçbirinin hakkı yok.
Şimdi ev satılmak isteniyor, amcalarımdan biri arıza çıkarıyor hak talep ediyor. Diğerleri açıkça hakkımız yok sizindir diyor. Ama bu bir tane çıban yüzünden tüm aile birbirine düştü. Dedemin de yanında o kaldığı için dedemler ona hak veriyor dolduruşuna geliyor sanki. En son babam hakkım sana haram olsun, eğer o evden ileride pay alabilirsen de zehir zıkkım olsun çoluğuna çocuğuna haram para yedireceksin bilmiş ol dedi, çıktı gitti.
Küsler şimdi konuşmuyorlar. Diğer kardeşleri de o hak isteyene tavırlı. Arkadaşlar bu ah almak değil midir? Beddua tutar mı? Gerçekten paradan değil artık babama çok koydu bu karaktersizlik. Hazmedemiyor adam, kendi evi yokken çalışıp çabalayıp anne babasına ev alıyor seneler sonra ortak çıkıyor...
hak alır zaten yasal olarak vicdanen kendi bileceği iş...zaten digerleri istemiyormus ev satilir 6 ya bolunur 1 pay isteyen kisiye verilir. diger kalan 5 pay da 2 kisi arasinda bolunur. hakki olmadigini bile bile alirsa kendi bilecegi is. yasal olarak hakki var. mahkemeye gitse kazanir. ancak boyle cozersiniz.
Yok gerçekten para için değil dedem kendisi satıp "oğlum çok bedel ödediniz hakkını vereyim" dedi.. sonradan o diğeri küsünce ona da verelim gönlü olsun dedi olay bu. Hak talep eden amcam ev alırken herkes ona yardımcı oldu, diğer evini alırken yine öyle... Para için olsa bunu yapmaz kimse. Diğer amcalarım çok hakkaniuetli insanlar.Kaç yaşında dedeniz, tek başına her işini halledebiliyor mu? Yoksa amcaniz ve eşimi üstlenmiş bu görevi?
Yaşayan dedenin evi neden satılıyor ayrıca?
Babanız ve amcaniz için bu kadar önemliyse kendi üzerlerine alsalarmis evi. Parada değil demişsiniz ama bal gibi de onun için bu kadar hiddetli babanız.
Olayın iç yüzünü bilmeden ne güzel açgözlülükle suçlamışsınız hemen. Evi satıp herkesin hakkını vermek isteyen zaten dedem. Babam ve en büyük amcam zamanında tüm evin yükünü sırtlayıp kardeşlerine bakanlar yine kendileri. Dedem de diğer üç kardeşi de bunu söyledi zaten. Hak talep eden amcam tamamen yasal olarak savunuyor kendini, babamın üstüne 6da 1 benimdir diyor. Başa gelmeyen anlamıyor da böyle ithamlarda bulunuyor işte.
yapack birsey yok ugrasilmaz bu gibi insanlarla her ailede cikar boyle bir tane numunelikhak alır zaten yasal olarak vicdanen kendi bileceği iş...
Yok gerçekten para için değil dedem kendisi satıp "oğlum çok bedel ödediniz hakkını vereyim" dedi.. sonradan o diğeri küsünce ona da verelim gönlü olsun dedi olay bu. Hak talep eden amcam ev alırken herkes ona yardımcı oldu, diğer evini alırken yine öyle... Para için olsa bunu yapmaz kimse. Diğer amcalarım çok hakkaniuetli insanlar.
Ne kadar güzel yazmışsınız olay tam olarak bu işte. Babam ve en büyük amcam tüm ailenin yükünü çekmiş zamanında. Zoruna giden insanın kendi çoluk çocuğumun rızkından yedirdim bu nankörlere diye üzülüyorlar.. Ne bileyim çok kötü ya babam da büyük amcam da lanet olsun senin gibi kardeşe diyor.. haram olsun her şey diyor... Allah ıslah etsin.Of bir de düğünlerini derneklerini de baban mı yapmış! Nasıl utanmaz arlanmaz insan bunlar ya. İşte herkes keşke kendi evladını düşünse, gerisine karışmasa. Deden ailesine bakmadığı için onların yükünü baban üstlenmiş,
E baban da sizin haklarınızı bunlara harcayıp yedirmiş.
bunlar da nankörün önde gideni, yiyip içerken abi abi demişler işleri bitince mal peşine düşmüşler ne kadar ayıp ya.
keşke borç olarak verseydi baban, en azından geri öderlerdi sizin hakkınızı hiç etmezlerdi.
Büyük amcam ve babam bilselerdi böyle olacağını... Dedem zaten o evde oturmuyor bile..Keşke babanız zamanında evi kendi adına alıp dedenizi otursaymış. Bir ev için bu yaşananlar çok çirkin.
Bizde de var bu modellerden, Allah ıslah etsin hepsini. Allah’a havale ediyorum.Ne kadar güzel yazmışsınız olay tam olarak bu işte. Babam ve en büyük amcam tüm ailenin yükünü çekmiş zamanında. Zoruna giden insanın kendi çoluk çocuğumun rızkından yedirdim bu nankörlere diye üzülüyorlar.. Ne bileyim çok kötü ya babam da büyük amcam da lanet olsun senin gibi kardeşe diyor.. haram olsun her şey diyor... Allah ıslah etsin.
Biz de aynı öyle..İnsan amcasından nefret eder mi ediyor valla..Bizde de var bu modellerden, Allah ıslah etsin hepsini. Allah’a havale ediyorum.
Of bir de düğünlerini derneklerini de baban mı yapmış! Nasıl utanmaz arlanmaz insan bunlar ya. İşte herkes keşke kendi evladını düşünse, gerisine karışmasa. Deden ailesine bakmadığı için onların yükünü baban üstlenmiş,
E baban da sizin haklarınızı bunlara harcayıp yedirmiş.
bunlar da nankörün önde gideni, yiyip içerken abi abi demişler işleri bitince mal peşine düşmüşler ne kadar ayıp ya.
keşke borç olarak verseydi baban, en azından geri öderlerdi sizin hakkınızı hiç etmezlerdi.
Işine gelmeyen insana bunu anlatamıyorsun kuzum iste ben çalıştım ben kazandım safsata hepsi bahane miras kavgalarının çoğu bu nedenden çıkıyor senin faydan olmadi benim oldu diye.. aile baglari saglam degilse kopuyor gidiyor.Ölüm hak miras helal, demişler. Babanız çok yanlış konuşmuş.
Eğer bu kadar mal,mülk derdine dusecekse olacakları öngörüp tapuyu kendi üstüne almaliydi, evi babasına hibe etmeliydi. Ki doğan herkes bir gün öleceğini bilir. Yani ongoremeyecek bir şey yok. Bunun dışında bir baba öldüyse bütün çocuklara düşen eşit haktır. Birinin erkek olmasi, birinin yıllarca maaşını aielsinin eline sayması,birinin ailesiyle yaşaması,diğerinin erken evlenip on yılda bir ziyarete gelmesi vs vs vs...bunların hiç bir önemi yok
O tapu dedenizin ustuneyse tüm çocukların eşit hakkı var.
Ve babanın malında hakkın olmasi için babanın kanına sahip olmak yeterli bir şeydir. O zaman küçük yaşta babasını kaybeden kimse mirastan mal alamasin,sonuçta hakları yok.
Böyle bir şey olabilir mi?
Misal,sizin babanızın aldığı evde,barkta bir katkiniz var mı? Tabii ki yok. Sizden önce öyle ya da böyle alınmış bir ev. Ya babaniz (Allah esirgesin) dünyadan göç ettikten sonra biri gelip 'senin bu eve bir kuruş katkin yok,haliyle hakkın da yok' dese, böyle bir sey mümkün mü?
Bu nasıl saçma ve yanlışsa,babanın aç gözlükle kurduğu cümleler de o kadar yanlış.