- 22 Haziran 2022
- 2.681
- 1.074
- 63
- 31
- Konu Sahibi KahveCekirdegi7
-
Merhaba kızlar,
Bu sefer çok farklı bi konu ile karşınızdayım, bilgisi olan daha önce yaşamış olanlar varsa tecrübelerini fikirlerini almak isterim. Şimdi başlıyorum anlatmaya.
Beni eskiden tanıyanlar annemi kaybettiğimi bilir. Şimdi benim annemin aydında 500 metre kare bir arsası var içinde ev vardı tek katlı ama senelerce gidilmedi ev çöktü. Yani arsa olarak düşünün bakımsız kapısı açılmamış bir yer ama aydında kasabada işlek cadde kenarında. Şimdi sorunlar burda başlıyor. zamanında üvey abisiyle ortak vermişler bu arsayı. Yani 250 si üvey dayımın, 250 si annemin. biz dayımıda kaybettik. şuan dayımın 3 çocuğu ve bizim üzerimizde. Bizde 3 kız kardeşiz. Bana dayımın kızı dediki biz orayı satmayacağız ev yaptıracağız sizde satmayacaksanız ortak bir proje çizdirelim herkesin odası olsun vs. bizde öyle bir bütçe yok, kendi zengin. eğer satacaksanız ben alırım dedi yada başkasına satmak isterseniz siz bilirsiniz dedi. Çok araştırdım, hisseli yeri kimse almıyor. Böldürürsem metrekarede azalma oluyormuş. benim aklımdaki aslında onlarla anlaşıp bir mütehaite vermekti mesela bina yapsın bize hakkımıza kaç daire düşerse versin yazdan yaza kalalım. ama dayımın çocukları emeklilikte gidip kalacağı müstakil bişey istiyorlar.
Ek olarak annemin başka dayısının çocuklarıyla da ortak zeytinliği var. 19 dönümden 5 dönümü annemde gözüküyor. hepsi için miras intikali yaptırdım. fakat buralarda da bir sürü kişiyle yine ortak hisse ve onlardan başkasına satılamıyormuş. kimse hissedarlı yerlere girmek istemiyor. E bu insanlar yıllardır bizim zeytin zeytinyağımızı kullanıyor, asla birşey göndermiyor, soruncada bu sene zeytin olmadı sizin ağaçlar kuru falan diyor. her sene oraya gidip ilgilenecek durumum ve vaktim yok.
Benzer durumları olan bilen tanıdığı olan böyle süreçlere yaşamış şahit olmuş değerli kk üyeleri varsa hepinizden yardım öneri isterim. Şimdiden teşekkürler herkese...
Merhaba kızlar,
Bu sefer çok farklı bi konu ile karşınızdayım, bilgisi olan daha önce yaşamış olanlar varsa tecrübelerini fikirlerini almak isterim. Şimdi başlıyorum anlatmaya.
Beni eskiden tanıyanlar annemi kaybettiğimi bilir. Şimdi benim annemin aydında 500 metre kare bir arsası var içinde ev vardı tek katlı ama senelerce gidilmedi ev çöktü. Yani arsa olarak düşünün bakımsız kapısı açılmamış bir yer ama aydında kasabada işlek cadde kenarında. Şimdi sorunlar burda başlıyor. zamanında üvey abisiyle ortak vermişler bu arsayı. Yani 250 si üvey dayımın, 250 si annemin. biz dayımıda kaybettik. şuan dayımın 3 çocuğu ve bizim üzerimizde. Bizde 3 kız kardeşiz. Bana dayımın kızı dediki biz orayı satmayacağız ev yaptıracağız sizde satmayacaksanız ortak bir proje çizdirelim herkesin odası olsun vs. bizde öyle bir bütçe yok, kendi zengin. eğer satacaksanız ben alırım dedi yada başkasına satmak isterseniz siz bilirsiniz dedi. Çok araştırdım, hisseli yeri kimse almıyor. Böldürürsem metrekarede azalma oluyormuş. benim aklımdaki aslında onlarla anlaşıp bir mütehaite vermekti mesela bina yapsın bize hakkımıza kaç daire düşerse versin yazdan yaza kalalım. ama dayımın çocukları emeklilikte gidip kalacağı müstakil bişey istiyorlar.
Ek olarak annemin başka dayısının çocuklarıyla da ortak zeytinliği var. 19 dönümden 5 dönümü annemde gözüküyor. hepsi için miras intikali yaptırdım. fakat buralarda da bir sürü kişiyle yine ortak hisse ve onlardan başkasına satılamıyormuş. kimse hissedarlı yerlere girmek istemiyor. E bu insanlar yıllardır bizim zeytin zeytinyağımızı kullanıyor, asla birşey göndermiyor, soruncada bu sene zeytin olmadı sizin ağaçlar kuru falan diyor. her sene oraya gidip ilgilenecek durumum ve vaktim yok.
Benzer durumları olan bilen tanıdığı olan böyle süreçlere yaşamış şahit olmuş değerli kk üyeleri varsa hepinizden yardım öneri isterim. Şimdiden teşekkürler herkese...
Gunces ucuza vermek istemiyorum değerini de pek bilmiyorum ama ileride biz belki eliniz bollaşınca bişey yapar mıyız bilmiyorum eğer hakkımdan vazgeçeceksem iyi paraya gitsin diyorum ama işin içinde maneviyatta var. Annemden kaldı dayımın kızı da diyor ki babamın hayali ev yapmakta ben onun hayalini gerçekleştirilecek diyor. Halbuki orası annemin öz babasınında dayım annemin anneden olan öz babadan üvey kardeşi. Yani aslında saçma bi şekilde kondu orayaIrmikcim Aydindaki yer icin satacaksaniz ben alirim demis bence satin kurtulun. Ortak maldan hayir gelmez. Bir avukata danis avukat seni en dogru sekilde yonlendirir.
Bana 42 ağacı 50 bine alırız dedi çok cimriler para çıkmıyor ve başkasına satamam diye böyle davranıyorlarZeytinyağının kilosu olmuş 250 lira, tabii ki kuru diyecekler. Ama gidip başında durma şansınız yoksa en güzeli diğer hisse sahiplerinden birine satış yapmanız.
Bana 42 ağacı 50 bine alırız dedi çok cimriler para çıkmıyor ve başkasına satamam diye böyle davranıyorlar
Zeytinyağı işini halledebilir miyim ki ay sonu gidip bakacağım kandırılmakta istemiyorum biriyle anlaşsam işlese yada fabrikaya versemEderi oysa o size satsın kendi ağaçlarından 42 ağacı 50 bine, işi gücü bırakıp zeytinyağı işine atılın. Resmen kötülük artık bu.
Kendi yerimi belirleyip başka bir ortak bulsam o işlese bana her sene payımı gönderse yada fabrikaya versekHisseli yerler cok zor. Benim kayınvalidrmler yıllardır uğraşıyor. Mahkeme mahkeme üstüne büyükler vefat ettiği için cok mirascı oluyor satmak istiyorsanız satın kurtulun . Ya da kendi payımızla biz ilgileneceğiz deyin. Ama yıllarca oradan gelir kazanan kişilerin size pay vermek isteyeceğini sanmam.
Zeytinyağı işini halledebilir miyim ki ay sonu gidip bakacağım kandırılmakta istemiyorum biriyle anlaşsam işlese yada fabrikaya versem
Gunces ucuza vermek istemiyorum değerini de pek bilmiyorum ama ileride biz belki eliniz bollaşınca bişey yapar mıyız bilmiyorum eğer hakkımdan vazgeçeceksem iyi paraya gitsin diyorum ama işin içinde maneviyatta var. Annemden kaldı dayımın kızı da diyor ki babamın hayali ev yapmakta ben onun hayalini gerçekleştirilecek diyor. Halbuki orası annemin öz babasınında dayım annemin anneden olan öz babadan üvey kardeşi. Yani aslında saçma bi şekilde kondu oraya
o zaman gidin zeytin zamanı ne yapılması gerekiyorda yapın ona göre ayarlayın kendiniziBana 42 ağacı 50 bine alırız dedi çok cimriler para çıkmıyor ve başkasına satamam diye böyle davranıyorlar
Dün bir inşaatçı aradı ben sahibinden örnek olsun diye yazdım burası yarısının fiyatı kı ben tamamı sandım hisseli yeri kimse almaz dedi oranın en fazla edeceği benim yazdığım takamın 1 m altıymış yani küme neye güvencem karşı tarafa satsam hangi değerden sarıcam hiç bilmiyorumEge bölgesinde verimli zeytinlik veya herhangi bir bağ bahçe arazi hep değerlidir. Sakın fiyatını bilmediğiniz yerle alakalı seri karar vermeyin nasılsa gidemiyorum ilgilenemem diye.
Kimseye de güvenmeyin bu konuda değer biçme mevzusunda,herkes kendi menfaatini kollar üstüne üç beş bir şey katıp size değeri şu bana sat,ben ilgileneyim,arkadaşım çok para etmez burası dedi,istersen elden çıkart kurtul vs
Bir avukatla danışın derim. Hiç bir emlakçı,komisyoncuya veya akrabaya burası ne kadar eder diye sormayın.
Arazinin ölçüsüne, konumuna, kadastrosuna,asfaltına,köy/kasaba/ilçe/şehir her nereye yakınlığına,elektrik,su araziye kadar var mı,altyapı,yakınında su kanalı,dere,göl vs şeyler var mı bunları araştırın önce.
Fiyatları bu etkenler 2-3 katlar.
Tam olarak ne davası açacak ve bu davalar ne kadar sürer aınuçlanmayada bilirElbette ucuza verme ama kadin masallah asil mal sahibi kendisi siz eksiniz gibi muamele ediyor size. Diger yandan anne konusu benim de hassas noktam ve bu konuda seni cok iyi anliyorum. Ben olsam ne yapardim boyle insanlarla yuz goz olmaktansa avukata danisir acardim davami hic yuz goz olmazdim. Ha sana tavsiyem 3 kardesmissiniz ya sen kendi payini al kardeslerin kendi payini alsin. Cunku isin icine miras girince kimse kimseyi taniyamiyor.
Evet bu ay sonu gidip yerleri araştırıcam sonrasında iyice ilgilenmek istiyorumo zaman gidin zeytin zamanı ne yapılması gerekiyorda yapın ona göre ayarlayın kendinizi
Evet ama yarım yere ne yapılabilecekArkadaşım ozellikle bu devirde toprak iyi bir yatirimdir.bir dairenin ömrü 30 yıldır ama toprağın ömrü kıyamete kadardir.ek biç ev yap ama o senindir.iyi bir avukata danışın hakkınıza düşen payı alın.ama satmayın derim.hem manevi değeri varmış.cocugunuz varsa ileride siz de ona miras bırakırsınız.
Metre karede eksilme oluyormuş sizin için zararlı olur diyende olduAyni seyler basimizda bu gibi durumlarda ortakligi ayirmak icin dava acilabiliyor siz hakkinizi ve tapunuzu ayirabiliyorsunuz sonra da isterseniz satarsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?