miras

böyle bir durumda arsa falan da satmazdım ben.
miras bile düşünmez elimden geldiğince yardımcı olurdum.

Tabiki kardeşler arasındaki ilişki önemli burada. Ben seve seve kardeşlerime verirdim. Asla sorun etmezdim. Çünkü bizim aramızda malın mülkün ve paranın asla önemi olmamıştır. Kimde varsa diğerine verir (borç olarak değil). Bu yüzden etrafımızda parmakla gösteriliriz.
Allah herkese benim kardeşlerim gibi kardeş nasip etsin.

aynı durum bizlerde var yani şöyle en büyük ablamın eşi vefat etti,muhasebeci kendi yağıyla kavrulmaya çalışıyor ve evi yok kiracı...bu saatten sonrada çok zor ev sahibi olması...biz dört kızız allah bizlere anamızın ve babamızın acısını çok geç yaşatsın ama kalan ev tabiki kardeşler arasında bölünecek...umuyor ve diliyorum herkes bugün ne diyorsa ilerdede aynını söyler... bizler üç kardeş evi ablama bırakmak düşüncesindeyiz...şükür hepimizin evleri var başımızı soktuğumuz, dünya malı dünyada zaten hiç birşeyi götüremiyoruz o yüzden ablamın mutluluğu ve huzuru bana kalacak 4/1lik paydan çok daha önemli...

aynı durum bizlerde var yani şöyle en büyük ablamın eşi vefat etti,muhasebeci kendi yağıyla kavrulmaya çalışıyor ve evi yok kiracı...bu saatten sonrada çok zor ev sahibi olması...biz dört kızız allah bizlere anamızın ve babamızın acısını çok geç yaşatsın ama kalan ev tabiki kardeşler arasında bölünecek...umuyor ve diliyorum herkes bugün ne diyorsa ilerdede aynını söyler... bizler üç kardeş evi ablama bırakmak düşüncesindeyiz...şükür hepimizin evleri var başımızı soktuğumuz, dünya malı dünyada zaten hiç birşeyi götüremiyoruz o yüzden ablamın mutluluğu ve huzuru bana kalacak 4/1lik paydan çok daha önemli...

Ne güzel bir düşünce:) Ve sizin gibi düşünen insanlar ne kadar az kaldı günümüzde. Allah razı olsun sizden ve sizin gibi insanlardan:)

malesef 6 sene önce yaşadım bende böyle bir durum. benim ihtiyacım vardı.babamdan kalan evi sattı annem.herkese eşit verecem dedi imzanı yoola dedi yolladım.çok ihtiyacım vardı o zamnlar allah kimseyi dara düşürmesin valla . imzayı yolladım vermedi hakkım olan parayı erkek kardeşlerime verdi kızlara vermedi bu beni çok üzdü hamileydim o zamnlar.yine başı dara düştümü ben koşuyorum annem sonuçta ama yaptığınıda asla unutmuyorum.annene güvenmicende kime güvenecen artık bilmiyorum vallaa:çok üzgünüm:

Senin hakkini yedi kardeslerin biliyormusun? Anne vermis olsa bile senin payini, kardeslerin sana düsen payini vermek zorundalar. Yoksa kul hakkina geçiyor. tv'de hoca söylemistia.s Onlar üzulsun bosver

birisi iflas etmiş durumda birzamanlar durumu çok çok iyimiş
şimdi ise devamlı hacizlen uğraşiyorlar
ve durumu iyiken kardeşlerinden hiç esirgememiş, hata onlara çok faydası dokunmuş 2 tanesine iş bile kurmuş
diğer kardeşin durumu dahada kötü çocuğu hasta ve ameliyat olması gerekiyor, çocuk dediysemde 35 yaşında iki tane çocuk babası birisi :çok üzgünüm:. Ama o ameliyat çok pahalı yurtdışına gitmesi gerekiyormuş ve kendisinin sigortası yok, ve şuan ameliyat olamiyor, şuan tek umutları o arsanın biran önce satılması

bu ve benzer şartlarda hiç düşünmeden veririm, üstüne elimden geleni de yaparım.

ama yıllarca yan gelip yattıkları için ya da sorumsuzluklarından durumları kötü olsaydı(sağlık dışında ihtiyaç için) vermezdim.

durumum iyiyse kardeşime kendim yardım ederim hatta mirasın bölünmesine bile gerek kalmadan bunu yaparım

anne ve babamın kendi payından vazgeçmiş olması beni bağlamaz

çok borcu varsa bunu yaparım sağlık sorunuysa yaparım ama borcu ödenebilecek gibiyse kendim yardım etmeyi tercih ederim

Son düzenleme:
Zamanında ben dur durak bilmeden çalışıp mal mülk edinirken, kardeşlerim yan gelip yattıysa hesapsız kitapsız harcama yaptıysa vermem. :1closedeyes:
Yanlız dediğin gibi işin içine hastalık gibi durumlar girersede gözümü dahi kırpmadan elimde avucumda ne varsa verir derdine çare olmaya çalışırım.:delphin:

bu birazda kardeşler arasındaki geçime ve diyaloğa bağlı.bende gözümü kırpmadan vereceklerdenim.ama veremem diyenleride kınamam.vardır belki bir bildikleri.miras haktır.bu sadece kişilerin vicdanlarıyla alakalı bir durum.

O biraz nasıl bir kardeş olduğunada bağlı ama yinede kıyamazdım herhalde...

Verirdim!!!!! Verdikte...

ben kardeşime verirdima.s başka türlüsüne içim elvermez:1no2: annem herzaman ben olmazsam sen büyüksün sahip çık dera.s parayı alırsam uykularım kaçar rahat edemem:1shok: böyle gördüm annem en büyük çocuk ve kardeşlerine hep destek olmuştur.:1hug:

diyelimki ortada bir satılık arsa var ve 5 kardeş (3kız 2erkek)var
3 kardeşin durumu gayet iyi 2 kardeşin ise acil paraya ihtiyacı var çok borçları olduğundan
ve bu arsadan gelecek olan para kardeşler üzerinde eşit dağıtılması planlanıyor (anne-baba bu arada yaşiyorlar ve arsa babanın arsası olmasına rağmen kendileri hak talep etmiyorlar)
şimdi diyelim sizin durumunuz oldukça iyi, maaşınız çok iyi güzel bir eviniz ve arabanız var ama kardeşiniz çok zor durumda ve o paraya sizden çok ihtiyacı var. Siz olsanız kendinize düşen paydan kardeşlerinize verirmiydiniz? yoksa banane fazla para göz çıkarmaz diyip kardeşim ne hali varsa görsünmü derdiniz?

not: yakın çevremde şuan öyle bir durum var o yüzden soruyorum

verirdim sanırım ama borç olarak:enbuyukkk:

Diğer kardeşlerin durumu gayet iyi derken ne kadar gayet iyi... Yani sonuçta diğerlerinin durumu iyi olsa bile sorumlu oldukları çocukları falan vardır....
Sağlık sorunu olan kardeşe tabii ki de verilir, zaten ödenebilecek bir borç ise aralarında toplayıp da ameliyat ettirebilirler, bunun lafı bie edilmez, kardeşin evladı sözkonusu olan...
ıflas meselesine gelince, valla benim sorumsuzluktan rahatlıktan iflas etmiş tanıdıklarım da var, böyle bşeyse hiç kusura bakmasın, günlük ihtiyaçlarına destek olurum ama miras payımı ona vermem... Ama bir şanssızlık sonucu, kriz nedeniyle falan iflas ettiyse ve arsadan gelecek para borçlarını kapatacaksa veririm tabiii... Zaten iyi durumunda destek olmuşsa, durumunu düzelttiğinde de karşılığını verecektir...

ölüm hak miras helal demişler :jeyyar:

şaka bir yana durumlarının ne için neden kötü olduğuna bağlı olarak verebilirim bir miktar..bu devirde herkese lazım para..ama tamamını vereceğimi hiç sanmıyorum..

diyelimki ortada bir satılık arsa var ve 5 kardeş (3kız 2erkek)var
3 kardeşin durumu gayet iyi 2 kardeşin ise acil paraya ihtiyacı var çok borçları olduğundan
ve bu arsadan gelecek olan para kardeşler üzerinde eşit dağıtılması planlanıyor (anne-baba bu arada yaşiyorlar ve arsa babanın arsası olmasına rağmen kendileri hak talep etmiyorlar)
şimdi diyelim sizin durumunuz oldukça iyi, maaşınız çok iyi güzel bir eviniz ve arabanız var ama kardeşiniz çok zor durumda ve o paraya sizden çok ihtiyacı var. Siz olsanız kendinize düşen paydan kardeşlerinize verirmiydiniz? yoksa banane fazla para göz çıkarmaz diyip kardeşim ne hali varsa görsünmü derdiniz?

not: yakın çevremde şuan öyle bir durum var o yüzden soruyorum

ben bu maldı mırasdı olaylarından hıc haz etmıyorum.ınsanlar kardesler bırbırıne gırıyor.ama madem anne baba yasıyor bunun ayrımını en ıyı sekılde yapmalı tabııkı verırdım.kardes bu ya bugun ona yarın bana.mal mulk kalıcı bısey degıl kı ınsanlar bır gecede batıyor cıkıyor Allah korusun.ne olacagımız bellı degıl kı?kardesım huzursuzluk yasıyorsa sorunları varsa ben o parayı zaten rahat rahat kullanamam.sonuna kadar helal olsun bı tanecık kardesım var zaten... :1hug:

benim durumum iyiyse ve onlarında acil ihtiyacı varsa tabiki hakkımdan vazçerim kardeşlerime veririm.geride istemem:1no2: dünya malı dünyada kalır sanki 3-5 tane evim olsa ölünce yanımdamı götürecem:1closedeyes:
kaldı ki kardeşlerim büyük sıkıntılarla boğuşuyorken ben evimde rahat oturamam o paranın hayrını göremem biliyoruma.s
annemin bir arsası var erkek kardeşim zor durumda düzenli bir işi yok iki çocuğu var anneme arsayı sat ona ev al iş kur diye ben söylüyorum.ha benim durumum çok mu iyi bugünüme şükür diyorum evim var arabam var eşimin düzenli bir maaşı var ama çok da borcum var.yinede arsadan birşey istemiyorum
allahın izniyle borçların üstesinden geliriz biz inşallah allah yeterki sağlık versin:Saruboceq:

Back
X