Bencede bir arkadaşım kafamı karıştırdı borçlu icra dairesine iptal talep etmiş mirasın hükmen reddi için icra dairesi reddetmiş borçlu bu sefer bizden talep etti mahkeme kararına göre icranın iptalini istedi. Bir arkadaşım icra hukuk mahkemesinde iptal edilsin öyle iptal etmeliyiz icra hukuk bizi bağlar mirasın hükmen reddi bizi direk bağlamaz dediKurumu neden baglamasin? Tum alacaklilari baglar
Hayır takip mirasçılara açıldı takip kesinleştikten sonra mirasın hükmen reddi davası açtılar ve kesinleşti bu kesinleşen karar göre icra takibinin iptalini istedi icra hukuk mahkemesi kararı yok. Biz kurum olarak borçlunun talebine göre mirasın hükmen reddi davası sonucu takipte borçlu sıfatını kaldırdık bu yanlış mı icra hukuktan iptal ettirmesini mi beklemeliydikAnladığım kadarıyla sizin borçlu muris hakkındaki takibiniz kesin idi, sonra vefat etti , direk varislere gittiniz onlar da takip daha önce kesinleşmiş olduğu için İHM de takibi iptal ettirdiler ?
Yargıtay kararı var icra hukuk da kesinlikle iptal ettirecekti ama olur yazısı almadan borçlu sıfatının kaldırılmasında benim sorumluluğum olur muBen olsam borçluların icra hukukta takibi iptal ettirmelerini beklerdim, kesin bir takip var sonuçta.
Sizin yaklaşımınız da daha pratik ve kestirme olmuş ama. Sonuçta borçlu da takibi iptal ettirecekti.
Mahkeme kararına dayanarak yapıldı ama kurumdan olur alınmadıYargıtay kararı var icra hukuk da kesinlikle iptal ettirecekti ama olur yazısı almadan borçlu sıfatının kaldırılmasında benim sorumluluğum olur mu
Bu gibi durumlarda iç yazışma ile onay almanız sizin yararınıza her zaman . Ancak sonuca bakacak olursak kurum zarara uğradı mı ? HayırMahkeme kararına dayanarak yapıldı ama kurumdan olur alınmadı
Tabi düşünemedim mahkeme kararı oluncaBu gibi durumlarda iç yazışma ile onay almanız sizin yararınıza her zaman . Ancak sonuca bakacak olursak kurum zarara uğradı mı ? Hayır
Geriye dönük ne kadar kesildiyse nasıl ödeme yapmalı ondan da emin değilimGeriye dönük mü istiyor yoksa borçlu sıfatının kalktığı tarıhten itibaren bugüne kadar olanları mı ?
Geriye dönük baştan beri ne kadar kesildiyse onu istiyor biz kuruma ne kadar geldiyse o kadarını ödeyip fazlası için dava açmayacağına dair dilekçe istemeyi düşündükGeriye dönük ne kadar kesildiyse nasıl ödeme yapmalı ondan da emin değilim
Mantıklı evet , o arada hem de kendi aranızda kurum olarak karara bağlamış olursunuz içiniz rahat eder.Geriye dönük baştan beri ne kadar kesildiyse onu istiyor biz kuruma ne kadar geldiyse o kadarını ödeyip fazlası için dava açmayacağına dair dilekçe istemeyi düşündük
Peki ya kurum amiri ve yetkili avukatı icra hukuk mahkemesi kararı yok biz niye geri ödeyelim olurlu yazı almadan iptal etmişsin derse napıcamMantıklı evet , o arada hem de kendi aranızda kurum olarak karara bağlamış olursunuz içiniz rahat eder.
Başınız agrıyacaksa ilerde denetim de ağrıyabilir, kararsız işlem yaparsanız hatayı devam ettirmek olur bu da. Yetkili avukat anlayış göstermez mi ya da sizin gibi düşünüyor olamaz mı ?Peki ya kurum amiri ve yetkili avukatı icra hukuk mahkemesi kararı yok biz niye geri ödeyelim olurlu yazı almadan iptal etmişsin derse napıcam
Aram pek iyi değil . İcranın iptal edildiği bilinmiyo ama birde çok canım sıkılıyo koordinatör avukatım sözleşmeli avukata iptal etmesini ben söyledim mailde oda iptal etrmiş benim ne gibi sorumluluğum olur ya nasıl çıkıcam bu işin içindenBaşınız agrıyacaksa ilerde denetim de ağrıyabilir, kararsız işlem yaparsanız hatayı devam ettirmek olur bu da. Yetkili avukat anlayış göstermez mi ya da sizin gibi düşünüyor olamaz mı ?
Ne olabilir ki en fazla uyarı almaz mısınız ?Aram pek iyi değil . İcranın iptal edildiği bilinmiyo ama birde çok canım sıkılıyo koordinatör avukatım sözleşmeli avukata iptal etmesini ben söyledim mailde oda iptal etrmiş benim ne gibi sorumluluğum olur ya nasıl çıkıcam bu işin içinden
Uyarı cezası mı ? Aday memurum halaNe olabilir ki en fazla uyarı almaz mısınız ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?