Misafir çocuğu

misafir geldigi zaman cocuklarina bakmiyorlarmi sinir oluyorummmm

sen yine iyi dayanmissin cnm ben olsam yoktan o cocugun annesine söylemistim....

Ben de anlamıyorum, nedir şu misafir çocuklarından istediğiniz. Zaten çocuğun annesi hasta, arkadaşların dediği gibi belki de sayılı zamanları var annesiyle doyasıya yaşamak için. Ne kadar maddiyatçı bir toplum olduk. sanki 3 yaşında çocuk birşeyler kırıp döktü diye birisi öldü. Çocuksuz ve bekar arkadaşlar, yapmayın bunu. Senin zararın ne kadar ki maksimum 100 tl olsun. Dğer mi kalp kırmaya, çocuğu azarlamaya 3 günlük misafir. biraz hoşgörülü olmayı öğrenin. dilerim ki hiç kimse hoşgörülü olmayı ve gereksiz şeylere kafayı takmanın ne kadar boş birşey olduğunu kötü tecrübelerle öğrenmez.

Şayet annesi hasta dahi olmasa ben kimsenin 3 yaşında çocuğunu -ki daha bebek sayılır- köşede sıkıştırıp cimcikleyip azarlayamam. Trawma mı yaratacaksınız çocuğun beyninde. Geçen biri yazmıştı, misafir çocukları tv ünitemi parmak izi yapmış diye.. gidip iki fıs fıs yapıp silmeye üşenmiş, gelip buraya yazmaya üşenmemiş.

Hoşgörü en büyük erdemdir.

Yazınızı gerçekten çok beğendim

Bu yaşta çocuklar meraklı oluyorlar renklere,objelere hele büyüklerin kullandığı eşyalara kız çocuğuysa özellikle makyaj malz. süs ler .. vsss

3 yaşında olan bir çocuk hala evin patronu durumunda oluyor çoğu zaman laf anlatmak söz dinlemeyi öğretmek hala sabır işi bu dönemlerde

Alt komşuma soruyorum çok gürültü geliyormu diye yok diyor kızın sesini duyoruz bazen oda sadece hopladığı yada koştuğu zamalar ama napalım olucak bu diyor

sonra kızı durduruyor yeavv pişiii sööööleeecieeemmm kııızııınızzaaaaa söeeeyyleaarmısınızzzzz sessiz oalssıınnn

oldu dedim söylerim dinlemezse hopladığı bacakları kırıp eline vermemi ister misinnn

Ayyy neaaa dedimmm şeammdii

aklıma geldikçe sinir oluyorum böyle tiplere

hey allahım hiç güleceğim yoktu

ben anladım ki artık ne hoşgörü kaldı, ne tolerans
ne komşuluk kaldı ne evsahibi-misafir ilişkisi

eğer evime küçük çocuklu misafir gelecek ise,
zarar göreceğine inandığım özel eşyalarımı kilitler ya da saklarım, alabileceğim tüm önlemlerimi alırım

yok önlem almamış isem, yapacak bişey yok
Allah "can sağlığı" versin

Son düzenleme:
Adı üstünde çocuk, hatta bebek bile denilebilir.

Yani daha aklı ermiyor, yaptıklarının farkında değil yaşıtları gibi eline ne geçiriyorsa fırlatır atar yaptıklarının sonuçlarını bilemez.

Neden ilaçları çocuklarının erişmeyeceği yerlerde saklayın diyorlar çünkü çocuk bu kendisine zarar vereceğinin farkında değildir ilacı alır yutar.

Peki bu durumda hatalı kim oluyor.

Cevap veriyorum; kilimcinin kızı hatalı

çocukluğumdan beri,çocuklu misafiri çok severim.gelen çocuklara özel hizmet ederim.onlara özel yiyecek hazırlarım.bu nedenle çocuklar bana gelmeyi çok sever.çocuklar için evde oyuncak bulundururum.defter kalem verir.oyalanmalarını sağlarım.böylece anneleri de huzurla oturur benim evimde,birlikte vakit geçirmekten zevk alırız.

3 yaşındaki zaten çocuk bile değil daha bebektir.neyin doğru,neyin yanlış olduğunu çok çözecek bir zamanı değil.üstelik makyaj malzemeleri cazip gelir onlara.keşeke minik akrabanızla yakından ilgilenseydiniz hem zarara uğramaz,hemde çocuk ilgi görmüş olurdu ve güzel zaman geçirirdi

aynı görumcem ve çocukları hadi çocuktur yapar.bir uyar bi bağır dimi kadın.al yanına oturt çocuğunu.uyuz oluyorum böyle vurdumduymaz annelere.annem bize şöle yandan baktımı ödümüz kopardı.pusar kalırdık köşeye.şimdiki çocuklar demicem anneler umursamaz

ilk yorumumdada belirttigim gibi
degerli esyalari yukari kaldirmak ve veyahu o odayi kilitlemek en mantiklisi dir...

Cocuga kizmam ben kirmis etmis diye...
Biz ulasabilecegi yerlere koyarsak onlar da yasi geregi meraklidirlar zarar verebilirler...
2 yasinda oglum var ordan biliyorum

ha umursamaz annelere de cok kiziyorum
Ben biryere gittimmmi cocugumun pesindeyim hep
Hareketli bir cocuk cunku kirar doker diye ustune titrerim ama...

Ama arkadaslar,bu konudaki anne hasta...
Ve dunyaca ilac kullaniyordur.
Ve ilaclar dengesini bozmus olabilir.
kolunu kaldiramayacak halde olabilir...
Yavrusunu birakip gidecek olmanin verdigi azap,
Dunyayi bosvermis olmasina sebeb olabilir...
Bide olaya bu taraftan bakmaya calisalim olur mu?

3 yaşındaki çocuğu kenara çekip azarlamak öylemi?Ne güzel bir tavsiye..
Bu yaştaki çocuklar meraklıdır herşeyi yeni öğrendikleri için karıştırması oynarken kırması gayet normal.Önceden önleminizi alıp kaldırsaydınız böyle bir konu açmak zorunda kalmazdınız.Annesi hastaymış birde.Çocuğuyla ilgilenememiş olabilir.Siz kaş yapayım derken göz çıkarmışsınız.İyilik olsun diye evinize davet etmiş,ürünleriniz zarar görüncede söylenerek tavır yapmışsınız.Ayıp olmuş.Sanırım başınıza daha önce hiç böyle ciddi bir hastalık gelmedi.Ve evlide olmadığınız için çocuklara karşı pek toleranslı değilsiniz.

Üç yaşındaki çocuğu kenara çekip bir şeyler anlatamazsınız çok fazla bir şey anlamayacaktır.
Bunların yerine kıymetli eşyalarınızı çocuğun erişeyemeceği yere kaldıracaksınız
Benim de kızım var yukarı kaldırdığım eşyaları merak ediyor anne ver diye ısrar ediyor mesela makyaj çantam birlikte açıp bakıyoruz anlatıyorum bu annenin sen büyüyünce kullanacaksın diye merakı gittikten sonra yerine kaldırıyorum sonuçta dokunup keşfediyor ve merakı gidiyor. Bunu şu an anlayamazsınız çünkü anne değilsiniz.
Annesine gelince bir hayır yapmışsınız dillendirmeyin, eleştirmeyin

geçen bir arkadşın kızına ev görmeye gittik meraklı teyzeleri olarak,5-6 kişilik bir gruptuk.arkadaşımız dediki bu ev hemen hemen ilk kez misafir ağırlıyor yakın akrabalar dışında dedi.çok şaşırmıştım.artık gençlerimiz misafirden hoşlanmıyor.yok eşyam zarar görecek,yok evim pislenecek,yok işim var derken iletişimimiz kopuyor

Bir blogda yazı okumuştum. Hanım bir süre işsiz kalıyor, başvurduğu hiç bir yerden cevap gelmiyor, zor zamanlar geçiriyor vs.
Bir arkadaşının vesilesiyle, çalıştığı yerde ihtiyaç olmamasına rağmen bu arkadaşını yanına aldırıyor düşük maaşla..
Bir kaç hafta sonra başvurduğu yerlerin birinden geri dönüş oluyor ve yüksek maaşla işe alınacağı bildiriliyor..
Bu hanım ikilem arasında...
Eğer gelen teklifi kabul ederse, arkadaşına vefasızlık yapacağını düşünüyor
Kabul etmezse de daha düşük maaşla çalışacak...
Yakın çevresinde kim varsa soruyor sen olsan ne yapardın diye..
İlginç bir sonuca ulaşıyor..
30 yaş altındakiler "tabii ki gelen teklifi hiç düşünmeden değerlendirirdim, arkadaşım da bunu anlardı" diyor..
30 yaş üstündekiler ise, "büyük bir kararsızlık yaşardım, arkadaşıma vefasızlık ettiğimi düşünür zor karar verirdim, belki de çalışmaya devam eder teklifi değerlendirmezdim" diyorlar..
Sanırım yeni nesil vefa duygusunu yitirmiş.. Madde o kadar değer kazanmış ki, her şeyin üstünde tutulur olmuş..
Üzülüyorum...

bende zarar veren çocuğu anladığı dilden uyarırdım ne var yani bunda bende anneyim 2 tanede ben büyüttüm daima çocuklarımı gözetledim .

öyle konuşuyosunuz ki sanki gidip kadınla kavga ettim.yazımı dikkatli okumadınız sanırım.kendisine karşı bi saygısızlığım olmadı.hasta konusuna gelince benimde annem kanser.o hiç bi zaman dünyayı boşvermedi.anlamazsın konularına hiç girmeyelim isterseniz.nasılsa kanserim diye çocuğu başından atacak öyle mi ne güzel dünya oh.

beğen butonu
imza

kadın dediğin senin teyzen,herkesin hastalığı taşıması farklıdır.kimi kanserdir dimdik ayaktadır.kimi daha küçük hastalıktan dünyayı ayağa kaldırır.çocuğunu da başından attığını zannetmem,atsa yanında olmazdı.biraz insanları sevmeyi öğrenelim lütfen

herkezin psikolojisi keşke annen gibi olsaydı.. babamda kanseri yenilerde yendi. ama huyu tamamen farklı. babam gitti, yerine çok alıngan, kırılgan duygusal ama çabuk sinirlenen bir adam geldi. hele ki ameliyat dönemleri ve kemoterapi aldığı zaman... Allah kimseye yaşatmasın. Düşmanıma bile yaşatmasın...

boşver çocuk bu kırmış dağıtmış, seninde hatan var eğer odada bırakıp gittiysen ortalığı dağıtması normal. benimde yiğenlerim küçük odama girmişlerdi. küçük kızlardan biri çekmecemdeki ilacı eline almış, sallarken gördüm. şok oldum. kurcalaması hiç önemli değil, ya ona birşey olsaydı... onlar gidince ilk işim yerlerini değiştirmek oldu. sende önlem alabilirsin. bilgisayar bozuldu dersin odaya birdaha sokmazsın yada bilgisayarın yerini değiştirirsin olur biter.

Öncelikle Teyzenizin hastaligini dikkate almadan yorum yapmak istiyorum.

sayydek durumunu cok iyi anliyorum. Ben evime msiafir gelecek diye neden esyalarimi kaldirayim ki? Gelen anne cocugunu uyarsin. Benimde cok kez basima gelmistir. Anne oturuyor cocuk evi dagitiyor ama anneden cit yok! Ben bunu kabullenmek zorunda hissetmiyorum acikcasi. Ben kücükken misafirlige gittigimizde annemizin korkusundan yerimizden kalkamazdik uyur kalirdik koltugun kösesinde.
Ama simdiki annelerde masallah cocuklarini kendi evlerinde Sklarlar, hicbir yere ellettirmezler ama baskalarin evinde oh cocuk parkindaymis gibi davranirlar. (tecrübe konusuyor, okadar cok cocuk girdi ki evimize anlatamam)
Anne uyarmiyorsa gayet cekinmeden de ben cocugu uyariyorum. Bak bu yapilmaz edilmez al sana kalem kagit ya da oyuncak güzel güzel oyna da diyorum. Büyük bir insanmis gibi davranmak da yalnis olur tabiiki oyalamak lazim cocuklari. Ama bunun icin anne yaninda cocugun bir oyuncagini ya da boya defterini kalem gibi seyleri yaninda tasiyabilir diye düsünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…