• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

misafir daveti

gelen kişiye göre değişir...evimi değil beni görmeye gelen dostumsa istediği zaman çat kapı gelsin..onun dışındakiler bi zahmet önceden sorsun müsait miyiz :)

bence sizde misafirliğe gidince aramalısınız size gelincede aramalılar sizi.

yani burda birkaç arkadaş yazmış "aramıyorum,yemek falan yapmasınlar,zahmete girmesinler"diye.yemek,ikram için aramıyoruz ki bir yere gittiğimizde.daha çok aramaların sebebi "evde misiniz"diyedir.ben çat kapı gidersem kapıyı çalarsam onlar açarsa ve aniden gelen misafiri görürlerse bence kızabilirler.belki uygunsuzlar,belki evleri çir pas içindedir,belki biri banyodan yeni çıkmıştır? yani bunları düşünerek aranması şart bence misafirliğe gidince.
artık eski zamanlarda yaşamıyoruz.devir değişti.devirle beraber insanlarda değişti.
eskiden herkes herkesin evine çatkapı gidiyordu.aramadan sormadan ama şimdiki insanlar mutlaka aranmasını istiyor misafir gelmeden önce.en azından kendine çeki düzen vermesi lazım ev sahiplerinin,ortalığı toplamaları lazım.ben böyle düşünüyorum.:34:

ben aramasınlar yazmadım yanlış anlamayın beni:45:tabi araması gerekir hatta ararken gelicem değil işin varmı müsaitmisin demesi lazım ben bu görgüsüzlük derecesinde yiycek yapmalarına karşıyım karşı tarafı mahçup edicek şekilde yiycek yapılması alınması çok abartı geliyo

yeri gelir misafiri güzel bir sofrayla ağırlamak isterim ama yeri gelir bir çay/ çekirdekle sadece sohbet etmek isterim. ve ben kimsenin evine bakmam pis/toplu vs diye

o nedenle bana çat kapı gelince (ki gelmiyor kimse) takmam rahat olurum ama işte bunu sana hissettiren misafir olmalı

önceden konuşup bir programınız yok ise felan gün felan saat size gelmeyi düşünüyoruz demek yaşadığımız şartlarda cok daha uygundur diye düşünüyorum..insanlar çalışıyorlar yada sorunları oldukça fazlalaştı geçim derdide cabası..o nedenle pat diye karşılarına çıkmak şu şartlarda hoş olmaz...ama yazlıktaysanız hiç durma paldır küldür dal derim;)

kişinin karakter yapısına göre de değişir tabi herkese aynı muameleyi yapamassın..

Son düzenleme:
Back
X