Misafir derdi beni gerdi

Aynı evde mi oturuyoruz acaba:KK48:bizimde yan komşu sürekli aşiret gibi misafir çağırıyor.çocuklarda küçük değil lise,ilkokul çağındalar ama gece saat 2-3 başlıyor kahkahalar,kavgalar,yüksek ses müzikler,tv izlemeler.insan çocuğunu uyarmaz mı?hiç anlamıyorum.zaten kapı önünr ayakkabı dizerler merdivene dizerler cidden bıktım medeniyet görmemiş insan apartmanda yaşamasın.
Derttaşım... :KK61:
Bizi APARTMANLARDA şöyle insanlarla oturmak zorunda bırakan düzene de NALET OLSUN!

İçimi okudunuz gerçekten. Kızgınlığımın sebebi de bu aslında. O çocukları uyarsalar inanın fark edilir. Yatak odasında yıkım yapılırken salondan kahkahalar geliyor. Çocuklar kimsenin umrunda değil. Olan bize oluyor 😒
Buna katılmamak elde değil.
Her çocuk laf söz dinlemiyor, yerinde durmuyor bu doğru.
Ne yapsanız da uyutamadığınız, oturtamadığınız, engel olamadığınız çocuklar var, biri bende.

Ama çocuğun öyleyse işte sen salonda gülemezsin ya da o saatte bir yerde olamazsın.
Haklısınız, ne diyeyim.
Bugün 3 ayrı aktivite yaptırdım çocuklara, 3 ayrı mekanda.
Gece 11 de zor uyuttum buna rağmen:)
Ev gezmesine gitsem, balyozla girerler valla😂

Ne yapsanız da uyutamadığınız, oturtamadığınız, engel olamadığınız çocuklar var, biri bende.

Ama çocuğun öyleyse işte sen salonda gülemezsin ya da o saatte bir yerde olamazsın.
Haklısınız, ne diyeyim.
Vallahi çok zor ebeveyn olmak. Allah kolaylıklar versin. İşte tam bu sebeplerden insan 1000 kez düşünüyor...

Haklısınız, ne diyeyim.

değil mi ama çocuğunu tanıyan o saate kadar misafirliğe kalamaz seninkinden bir tane de bende var 2 buçuk yaş kendi ablam'a gidiyorum onda da 2 cocuk var saat aksam 17:00 olmadan kalkıyorum oradan rahat edemiyorum o çocuklar önünde sonunda kuduracak biliyorum çünkü 😂
en korktuğum şey insanları rahatsız etmek bir taraftan çaresiz anneleri çok iyi anlarken bir taraftan da rahatsız olan insanları da anlıyorum..
konu sahibine tabiki sonuna kadar hak veriyorum gelen misafir bayağı umursamazmış..

değil mi ama çocuğunu tanıyan o saate kadar misafirliğe kalamaz seninkinden bir tane de bende var 2 buçuk yaş kendi ablam'a gidiyorum onda da 2 cocuk var saat aksam 17:00 olmadan kalkıyorum oradan rahat edemiyorum o çocuklar önünde sonunda kuduracak biliyorum çünkü 😂
en korktuğum şey insanları rahatsız etmek bir taraftan çaresiz anneleri çok iyi anlarken bir taraftan da rahatsız olan insanları da anlıyorum..
konu sahibine tabiki sonuna kadar hak veriyorum gelen misafir bayağı umursamazmış..
Aynen öyle.
Ben annemin evine 6 da gidiyorum, 8 buçukta kalkıyorum öz be öz annem yani😂
Saat 10 dan sonra dışarıda ancak bir restoran cafede olabilirim o da çocukları arabalarında uyutmak için sallamakla geçer.
3 buçuk senede belki 5 kere gitmişimdir misafirliğe, o da zorunlu vs durumdur.
Niye çeksin millet bizi?
Ben kendime acıyorum, muhtemelen siz de öylesiniz, başkasına eziyet etmenin alemi de yok ki:)

Ama dediğim gibi çevremde bolca görüyorum, çocuklar restoranda bile kafa üstü tepiniyor, yahu bir şey olacak o çocuğa bir garson tepsi devirecek üstüne dön bir bak, yok Allah!
Kendi evi değil ya, saldıkça salıyorlar iyice.

Dort cocuk annesiyim,buyuk konusmayayim apartmanda asla yasamam yasayamam.Yasarsam kesin komsularla problem yasarim biliyorum.Biz cocukken ozellikle okul olmadigi donemde sabah kahvaltidan kalkar aksam ezanina kadar gelmezdik.Bisiklet de binerdik,evcilikte oynardik,piknik de yapardik.Aksam eve gelince de yemek yer azcik oturur o yorgunlukla yatardik.Gunumuzun cocuklari artik sadece evde,ya tv yada tablet telefon basinda.Evde oyun oynasa anne baba engel,ne yapsinlar peki?hangi annenin butun gunu parkta geciricek zamani var?ozellikle erkek cocuklarinin hareket potansiyeli daha fazla.Cik disari cocugum oyna diyemiyoruz malesef bu devirde.Bu cocuklari boyle hale malesef yine yetiskinler getirdi.Evim bahceli yaz olunca cocuklar sabah kahvaltidan once cikiyorlar,hatta kahvaltilarini bile bahcedeki masaya hazirliyorum,aksama kadar toprak kaziyorlar,evcilik oynuyorlar,kopegimizle kosuyorlar inanirmisiniz cocuklarin huyu degisiyor.Cocuk evde oturmaz,icindeki enerjileri buna izin vermez,yoksa cocuk olmaz.

Aynen öyle.
Ben annemin evine 6 da gidiyorum, 8 buçukta kalkıyorum öz be öz annem yani😂
Saat 10 dan sonra dışarıda ancak bir restoran cafede olabilirim o da çocukları arabalarında uyutmak için sallamakla geçer.
3 buçuk senede belki 5 kere gitmişimdir misafirliğe, o da zorunlu vs durumdur.
Niye çeksin millet bizi?
Ben kendime acıyorum, muhtemelen siz de öylesiniz, başkasına eziyet etmenin alemi de yok ki:)

Ama dediğim gibi çevremde bolca görüyorum, çocuklar restoranda bile kafa üstü tepiniyor, yahu bir şey olacak o çocuğa bir garson tepsi devirecek üstüne dön bir bak, yok Allah!
Kendi evi değil ya, saldıkça salıyorlar iyice.

evet hemde ne acıyorum kendime 😁
benim minik oğlum çok şükür dışarda evin aksine çok sakin söz dinler insanları rahatsız etmemeliyiz deyince sessizce " evet anne hamam" deyip dikkat eder 🤭
evde de olabildiğinden fazlasıyla dikkat etmeye özen gosteriyorum oyunlar oynuyorum elimden geleni yapıyorum çok nadir gece 12 de yatar(hastalık huzursuzluk vb) onda da içim içimi yiyor insanları rahatsız edeceğiz diye strese girdigim çoktur 😁

çocuklara da hak veriyorum heryer duvar park bahçe var etrafta ama güven yok..
bizim zamanimizdaki gibi sokaklarda koşup oynayamiyorlar çünkü aileler güvenip dışarı salamıyor..salmam da..
çocuklara üzülüyorum açıkçası betonların arasında doğup büyümek zorunda kalıyorlar..

Son düzenleme:
Dort cocuk annesiyim,buyuk konusmayayim apartmanda asla yasamam yasayamam.Yasarsam kesin komsularla problem yasarim biliyorum.Biz cocukken ozellikle okul olmadigi donemde sabah kahvaltidan kalkar aksam ezanina kadar gelmezdik.Bisiklet de binerdik,evcilikte oynardik,piknik de yapardik.Aksam eve gelince de yemek yer azcik oturur o yorgunlukla yatardik.Gunumuzun cocuklari artik sadece evde,ya tv yada tablet telefon basinda.Evde oyun oynasa anne baba engel,ne yapsinlar peki?hangi annenin butun gunu parkta geciricek zamani var?ozellikle erkek cocuklarinin hareket potansiyeli daha fazla.Cik disari cocugum oyna diyemiyoruz malesef bu devirde.Bu cocuklari boyle hale malesef yine yetiskinler getirdi.Evim bahceli yaz olunca cocuklar sabah kahvaltidan once cikiyorlar,hatta kahvaltilarini bile bahcedeki masaya hazirliyorum,aksama kadar toprak kaziyorlar,evcilik oynuyorlar,kopegimizle kosuyorlar inanirmisiniz cocuklarin huyu degisiyor.Cocuk evde oturmaz,icindeki enerjileri buna izin vermez,yoksa cocuk olmaz.
Ne güzel imkanlarınız var maşallah. :nazar:
Keşke her çocuk böyle çocukluk geçirebilse. Çocukların doğasının gürültü yapmak olduğunu biliyorum tabii ki. Bilmesem ilk gürültüde kapıya dayanmıştım. Bir yıl sabrettim, sabrettik. Dile kolay bir yıl. Çocuklar büyüdükçe gürültü büyüdü. Anne baba ve misafirler hiç mi dur çocuğum demez anlayamıyorum. Akşamlar geceler zehir oldu resmen. Bu kadarı da fazla geliyor insana.

Ne güzel imkanlarınız var maşallah. :nazar:
Keşke her çocuk böyle çocukluk geçirebilse. Çocukların doğasının gürültü yapmak olduğunu biliyorum tabii ki. Bilmesem ilk gürültüde kapıya dayanmıştım. Bir yıl sabrettim, sabrettik. Dile kolay bir yıl. Çocuklar büyüdükçe gürültü büyüdü. Anne baba ve misafirler hiç mi dur çocuğum demez anlayamıyorum. Akşamlar geceler zehir oldu resmen. Bu kadarı da fazla geliyor insana.
Bu konuda cok haklisiniz ozellikle bazi anne babalar inanilmaz rahat,bire kadar cocuklari yatirmamalari bunun gostergesi zaten.Uc senedir diyebilirimki ev gezmesine gitmiyorum.Bazi arkadaslar gorusmek istiyor,iki sene sonra butun cocuklar okullu olucak o zaman goruselim diyorum.Gittigim.hic bir yerde annemin evi dahi rahat edemem,o yuzden kimseyle gorusmuyorum.

Ah hanımlar ah herkese merhaba..
İlk derdim değil ama ilk konum. Kahramanımız üst komşu. Kendileri süper sosyal bir aile. Baş başa kaldıklarında birbirlerini yedikleri için sürekli eve misafir çağırıyorlar.
Misafir de bereketi ve çocuğuyla geliyor tabii. Amanııııııın yukarıda her haftasonu mohaç meydan muharebesi :duduk:

Okuduğumu anlayamıyorum, izlediğim filmi duyamıyorum.
Saat gece 01.00 yukarıdaki biricik minnoş küçük şeytancıklar bir yürüyor biz alt katta deprem tatbikatı yaşıyoruz. Oyun oynuyorlar, oyunun kurallarını karşı mahalle öğrendi. Kapı kırma challenge falan yapıyorlar herhalde bu kapı çarpmalarının başka açıklaması olamaz. :kızgın:
Bu sefer hiiiç utanmadım çıktım yukarı dayandım kapılarına. Dedim beyefendi saat 1 yav 1.
1BİRbir!1bir :KK67:

Mahcup bir edeyla tamam hanımefendi dedi. Keşke cahil cahil cevaplar verseydi de az kavga etseydim. Mahcup mahcup başını öne eğince ben de tamam dedim eve döndüm.

Ah yüce uyku tanrıları aşkına şimdi de kadınlar çocukları uyutmaya çalışıyorlar.
Uyumicam diye ağlayanları mı dersiniz, yere mütemadiyen eşya atanları mı.... Umuyorum gece 03.00e doğru veletleri uyutmayı başarırlar da biz de nihayet iki gram uyku uyuruz.
Kime şikayet etsem elimde kalacak çözüm yok gibi. :ruh:

Yani sonuç olarak:
Çocuklu aileler çocuklar birbirini görünce azıyorsa DIŞARIDA BULUŞUN. DI ŞA RI DA. Ya da biraz zahmet olacak ama çocuğunuza az terbiye verin. Bu saatte apartman dairesinde koşulmaması gerektiğini öğrensin:63:
Ay aynı sıkıntı bizde de var ama ne yazık ki o kıyamet bizde kopuyo misafir gelince gitmek bilmiyo geldiklerinde ise sülalece geliyorlar bıktım evde tek gelin ben olduğum için gece 02:00 kadar maraton kosuyoruz resmen çayıyımış meyvesiymiş yoruldum küçük görüncemlede hiç anlaşamıyoruz o beni bu evde istemiyo bende ona bayılmıyorum zaten ama mecburum napim keşke şimdi bi evim olsaydi da burdan def olup gitseydim 🙄

Vallahi ben de anlayamıyorum. Kul hakkı resmen yahu. Kendi evimde acı çekiyorum şu an :KK43:

bi kere zaten çocukları o saate kadar ayakta tutan ebeveynlere maruz kalmışsınız... en basitinden sorumsuz oldukları burdan belli. kendi çocuklarına sorumlulukları yok ki size karşı ayıp bilsinler.

hadi ev sahibi öküz diyecem, gelenler de öküz.. işte bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyim in beden bulmuş hali sizin üst katınızda..

bazı aıleler gercekten fazla rahat
cocuklar mantıklılar bu saatde cok ses cıkarırsanız komsu sıkayete gelır ve sızı erkenden uyutmak zorunda kalırız oynamak ıstıyorsanız surda oynayın dedıgınızde yanı mantıklı konustugunuzda cocuklar bunu anlıyor aslında
cocukla yetıskın arasında kı tek fark yetıskınlerın mantık kurma muhakeme yetenegı , cocuk tabı bunu dusunemez bunu buyuk ogretır
eger cocugun psıkolojık bır sorunu yoksa veya zıhınsel bır problemı yoksa konusunca anlıyor
bırde cogu cocuklu aıleye bakıyorum sunu atlıyor
cocuklu aıle cocuklu aıleyle gorusunce bu cocuklar kuduracak bu kacınılmaz bunu bılmek ıcın cocugumuzun olmasına bıle gerek yok
cocuklu aıle gelecegı zaman ben evın en uzak ve komsuyu en az etkıleyecek odasına oyun hazırlıyorum cocukların oyalanacagı
bırde onların ılgısını cekecek sekılde atıstırmalık hazırlıyorum
kısın evde yazın dısarda gorusuyorum

mısafırımle ıkı rahat sohbet edeyım cocuklar ıcerde bırbırını yesın yeterkı sohbetımız bolunmesın bıze dokunmasınlar da ne halt ederlerse etsınler dıye dusunen kısılerın etrafındakı herkes boyle rahatsız oluyor

ne yasla ne cınsıyetle alakası yok cocuk ısının
10 yasında da 2 yasında da erkek yegenım var 6 yasında kız yegenım var 4 yasında kızım var hepsı bır araya gelıyor ve evde kıyamet kopmuyor

hepımız cocuk olduk hıc bırımız depınmedık tek depındıgımız oyun bırdır bır dı birdirbir.jpg bu sekılde atlamalı oyun bunu da gece oynamazdık gece ateri oynardık sımdı playstation gıbı dusunun bırde isim sehır falan oynardım yapboz puzzle oynardık

suan kac cocuk isim sehır oyununu bılıyor ? kızma bırader oynardık kac cocuk bılıyor sımdı
benım 4 yasındakı kızıım bılıyor ve kuzenlerıyle boyle oynadıgı ıcın komsular rahatsız olmuyor

bılınclı olmak lazım. cocukların oynamaya tabıkı hakları var ama bunu yaparken kımseyı rahatsız etmeden olması gerektıgını ogretmek bızım vazıfemız

finethanksandyou finethanksandyou cok haklisiniz gercekten sinir bozucu bir durum.benim cocugum daha kucuk 16 aylik.buyuyunce ne olur bilemiyorum ama gittigimiz misafirliklerden saat 9bucuk oldu mu kalkiyoruz en yakinimiz bile olsa.ya da bize gelen olsa bile ben 9bucukta cocugu uyutmak icin odasina geciyorum.cunku uyku saatini gecirince huysuz ve asiri hareketli olabiliyor.apartmanda yasayan insanlarin dikkat etmeleri gerekiyor.oglum misafirlikte diger bebegin kitabini yirtti farkinda olmadan o da bebek cunku.ben yine de uzuldum kitap aldim bi sonraki gorusmemize verecegim.

Haklısınız, ne diyeyim.
benım abım cok zor cocukmus zaten 5 yasındayken 19 mayıs gosterısınde parasut gosterısı gormus babamın semsıyesıyle parasut yapmıs kendıne balkondan atlamıs gordugunu canlandırmıs
2. katda oturuyorlarmıs ölmemıs ama yaramazlıgını tahmın edın dıye yazıyorum hıc bır sekılde durmazmıs sokakta yururken annemle bır anda elını bırakır karsıdan gelen cocugun yuzune tokat atarmıs
hanı aynı anadan olmasak bıze benzemese dıyecegım bır karısıklık var bu ıste annemın babamın yetıstırdıgı bır cocuk boyle cıkamaz normalde

annem cok psıkologa gıtmıs abım ıcın cok ugrasmıslar zaten 38 yasında abım ben 10 yıldır konusmuyorum degısmedı hala zor ve sorunlu bırı
bazı cocuklar dogustan zor olabılıyor bırazda cocugun karakterı meselesı ama bunlar genelde ıstısna oluyor sımdı cogunluk aıle gercekten rahat
mesela sız cocugunuzun zor oldugunu bılıp ona gore davranıyormussunuz zaten ama cogu aıle boyle degıl resmen ıkı dk rahat etmek ıcın pitpull gıbı salıyorlar ortaya vahsı hareketlerle

annem soyle yapmıs . oturdugu evı ona gore secmıs asla mısafırlıge gıtmemıs abım laftan anlayana kadar mısafırlerı sadece kendısıne davet etmıs . zaten gelenlerde sebebını bıldıgı ıcın ... bu sorunu oyle cozmus

Back
X