• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

misafir geldiğinde kv çağrılmalı mı?

bu kadar büyük konuşmayınız
zaten arada sıkıntı varsa oda durmaz gider sende çağırmazsın
ama yakın oturuluyorsa çağırmaya mecbur insan
çağırmak demeyelimde haber vermeye mecbur
yoksa konu sahibi arkadaşımız haksız konuma düşecek kayınvalide laf söyleyecek eşi ile kavga edecek
beni saymadılar insan yerine koymadılar diyecek bir bardak çayı bana çok gördüler diyecek
sonra hop kavga kıyamet yürüyecek gidecek ne huzur kalacak ne bişey

konu sahibi arkadaşım yakınsınız
annen ile de dünürler çağırmazsan çok ayıp olur
son dakika da haber verme
sen bilgi ver davet et gelir gelmez onun bileceği iş
annen yalnız olarak sana geldiğinde haber vermezsin ama yinede bir zaman oturduktan sonra usulen annen ile kayınvalidenin evine gidip yarim saatliğine olsa hal hatır etmeniz gerekir sonra müsaade ister kalkarsın

Büyük konuşma derken ?
Kv ile yakın oturuyorum kendi misafirlerim geldiğinde hiç çağırmadım.
Kocamda hiç sorun etmedi edilecek bişeyde yok
Sonuçta eşimin akrabaları gelince kendi anemide çağırmıyorum

konu sahibiyle aynı şeylerimi yaşadınız bu kadar net konuşabiliyorsunuz...

Konu sahibinin eski konularına bakarsanız kvsinden şikayetçi ve kızı bınalttığını anlayabilirsiniz.
Konu sahibiyle tek farkım aynı binada oturmamam
Her misafiri geldiğinde beni çağıran sadece hizmet bekleyen evine gittiğimde hoşgeldini bile çok gören bi kvm var
Evliliğimin 6/7. Ayında tepkimi koydum hizmetçisi değilim oda benim gardiyanım değil

Kendi yasitin arkadaslarin gelirse sikinti yokta annende orda olcakmis.bir kv mi fazla?ben kv yerinde olsa uzulurdum.ben kv ile 15dk uzakta oturuyoruz.ona ragmen haber veroyorum geldiyorum.bir gun sende kv olcaksin.

Burda herkes cagirmalisin demis de sanki herkes boyle yapiyormus gibi. Sonra da burda katinvalide konusu eksik olmuyor. Cikartin boyle tepenize kayinvalidenizi. Yahu kadinin ailesiyle komsulari gelecekmis kayinvalidenin ne isi var Allah askina. Herkes mi geri kafali yani. Insan kendi misafirini tek basina agirlayabilmeli. Hele gelen ailesiyse kesinlikle yalniz olmali. Ailemizle iki laf ozelimiz olmayacak mi? Masallah hepiniz gelecegin kaynana adayisiniz. Simdi topa tutarsiniz beni artik. Ama olmasi gereken budur, siz kabul etmesenizde.

konu sahibi kaynanasını çağırdı:KK28:

Su misafiri gelince kayinvalidenin vs. cagrilmasi gerektigi mantigini anlamadim, anlamayacagim...
Evlenmek demek bireysel hayatini herkesle paylasmak demek degil...
Annem gelince evet haber veririm, isterse gelip hosgeldin desin ama oyle misafir gelince cagrilmali, ayip olur vs.
Ne munasebet ya...

bence çağır ama kayınvalide gelsin erken gitsin.sonuçta sende anneni özlemişsin.onunla konuşacak dertleşecek çok mevzu var.özlem gidermek isteyeceksin.bunları kv.karşısında rahat rahat yapamayacaksın.gerileceksin.o yüzden kvalide kendisi düşünmeli.annenlere,komşulara selam vermeli biraz oturmalı ve kalkmalıdır.sonuçta altlı üstlü oturuyorsunuz ve herhlade sürekli birbirinizi görüyorsunuzdur.izin versinde biraz annenizle özlem giderin.

sadece komşuların veya arkadaşların gelse çağırmayabilirsin..fakat annen geldiği için çağırmakta fayda var..ben kv yerinde olsam alınırdım..eminim o da alınır..

K.v.araniz nasil? Bir de gelip oturup kalkamyantiplerden mi.?benim k.v.gelir hos geldin der,15dak.oturur ,gider.anlayisli bu konuda.bu nedenle bende cagiririm.ama arkadaslarim geldiginde cagirmam...
mecburiyetiniz yok.sonucta senin misafirin.esinin tarafi gelse neyse de..

Son düzenleme:
gelenler yaşıtın değil, annen tek gelse belki paylaşacağın özel şeyler olur çağırmazsın ama komşularda varmış böyle bi durumda söylemen düşer kv.ye..altlı üstlü oturmayı göze aldıysan mecburen bunlara katlanacaksın..

arkadaşlar 5 aylık kadar evliyim ilçede oturuyorum ve kv ile altlı üstlü oturuyoruz.
annemgıl 1 saat kadar uzaklıkta,komşularımız kızına gidelim görüşelim demişler bize gelecekler inş.çok da sevdiğim insanlar.
bi yandan seviniyorum bir yandan da şimdi ben kv de çağırmak zorundamıyım?çağırmasam da dikkat çeker bak çağırmadı beni diye:KK43:çağırsam da ben rahat edemem,zaten özlemişim annemi komşularımı..
bi akıl verin kimseyi kırmadan nasıl çıkarım ben bu işin içinden?
Ayıp olur tabikide alt katta olduğu için cagirmalisin.annen gidince onunla başbaşa kalacaksın yine böyle bencillik yapmayın lütfen.ayni Apt.olduguna göre sorunun yok niye böyle rencide edici bişey yapasın ki?oda fazla kalmaz belki

canm bence çağırmalısın ben kayınvalidemle alt üst oturmuyodum ve her misafire çağırırdım komşular dışında annem gelince demesem küserdi zaten bende çağırırdım gelmese annemde neden gelmedi derdi rahat olamam diyosun ama alışman lazım annen yerinde senin herşeyini açık açık onada anlatıp onunlada sohbet etmen gerekir

canm bence çağırmalısın ben kayınvalidemle alt üst oturmuyodum ve her misafire çağırırdım komşular dışında annem gelince demesem küserdi zaten bende çağırırdım gelmese annemde neden gelmedi derdi rahat olamam diyosun ama alışman lazım annen yerinde senin herşeyini açık açık onada anlatıp onunlada sohbet etmen gerekir
Sen kesin kaynanasin :KK17:
Hic de degil. Kimse kimsenin annesi yerinde olamaz. Turkiyenin sacma sapan adetlerinden biri bu. Anne demek bile sacma ve gereksiz zaten. Bir de herseyini acik acik onanda anlatman gerekir demissin ya:KK57: boyle oldum resmen. Anlatsin ki herseyi gordun dunya kac bucak dimi. Ne bicim kafa yapiniz var pes diyorum.

Sen kesin kaynanasin :KK17:
Hic de degil. Kimse kimsenin annesi yerinde olamaz. Turkiyenin sacma sapan adetlerinden biri bu. Anne demek bile sacma ve gereksiz zaten. Bir de herseyini acik acik onanda anlatman gerekir demissin ya:KK57: boyle oldum resmen. Anlatsin ki herseyi gordun dunya kac bucak dimi. Ne bicim kafa yapiniz var pes diyorum.
ya herkez aynı değilki kaynana değilim bu arada daha 24 yaşındayım kayınvalidem 2 sene önce vefat etti yaşasaydı ve hergün gelseydi çok uzak oturmuyoduk ama yakında değil dediğim gibi herkez aynı değil annemden daha yakındı bana daha yanardı anneme bişey danışamazken kendisine danışırdım konuda bu değil adetle alakasıda yok eğer altlı üstlü oturuyorsa bence kesinlikle çağırmalı çağırmasa bile annemler gelecek haberin olsun denmeli bu benim düşüncem tabi kötü kaynanaya denk gelende var senin gibi düşünebilirler

ya herkez aynı değilki kaynana değilim bu arada daha 24 yaşındayım kayınvalidem 2 sene önce vefat etti yaşasaydı ve hergün gelseydi çok uzak oturmuyoduk ama yakında değil dediğim gibi herkez aynı değil annemden daha yakındı bana daha yanardı anneme bişey danışamazken kendisine danışırdım konuda bu değil adetle alakasıda yok eğer altlı üstlü oturuyorsa bence kesinlikle çağırmalı çağırmasa bile annemler gelecek haberin olsun denmeli bu benim düşüncem tabi kötü kaynanaya denk gelende var senin gibi düşünebilirler
Evet bak kendin diyosun herkes ayni degil diye. Butun kaynanalar ayni degil yani. Allah rahmet eylesin seninki gibi cok cok nadir. Iyiymis ki erken gocmus kayinvaliden malum iyiler cok yasamaz. Ama cagirmak gibi bir mecburiyeti yok. Lutfen insanlari yanlis yonlendirmeyin. Ha atiyorum pazar gunu snnem gelecek diyebilir muhabbet arasinda. Ama buyur sende gel demek gibi bir zorunlulugu tok. Ben kayinvalidemsiz yapamam mutlaka gelmelidiyecek kadar seviyorsa amenna tabi ki cagirir, ama ailesiyle yalniz olmak istiyorsa, sirf ayip olmasin, sorun cikmasin, kayinvalidem, kocam bana kizmasin diye cagirmak gibi bir mecburiyeti asla olamaz. Daha once de dedigim gibi anne kiz arasinda ozel konusmalar olabilir, daha rahat olurlar hasret giderirler... Bunlari kayinvalidesi yanindayken malesef yapamaz.

ben de iyi niyetliyim ama annemle komşularımla yapacağım o muhabbeti kv varken yapamam ki,rahat edemiyorum yanında.zaten her gün görüyorum,zaten ben onların yanına taşındığım için kendimi yanlız hissediyorum.kırk yılda bi bnm komşular gelecek onda da kv ile oturmak istemiyorum açıkcası:KK43: kötü de olmak istemiyorum ki:KK43:

Dogruyu söylemek gerekirse, o zamanda kv'deyle altli üstlü oturmayacaktin canim. Iste böyle saçma sapan seyler ile ograsmak zorunda kalirsin iste. Ne özelin kalir, ne baska birsey.

Gerçekten bizim kizlari anlamiyorum. Baba evinden çikmak için çirpinip, gidip kv'nin yanina tasiniyorlar. O evlilikten ne anlar insan diye merak ediyorum.

Eşinin tarafından misafir gelse tabii çağır ama annen kendi komşularını getiriyormuş.
Ben çağırmanı gerekli görmedim açıkçası.Sırf aynı binadasınız diye her misafirde çağırmak durumunda değilsin.
Senin kendi tanıdıkların,çocukluğunu bilen insanlar.Kayınvalide gelince illaki bir eğretilik olur.
Seni övseler bir türlü,anneni takdir etseler bir türlü...Arada eski anılar anlatılır veya nişandan düğünden sözedilir.
Bir bakmışsın kayınvaliden alınmış veya gereksiz laf vurmuş.Bilemedim yani.

Back
X