• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

misafir geldiğinde kv çağrılmalı mı?

cnm öyle deme anneler de biraz anlayışlı olmalı. benim annem bana her misafir geldiğinde gelmek ister. bir keresinde görümcem gelmişti. duydu koştur koştur geldi alışverişe gitmişti yapmadan gelmiş. sadece ikisi sohbet ettiler haliyle. büyüklerle gençlerin sohbeti aynı mı

öyle sinir oldum ki anlatamam. bana gelen her misafirde onları çağırmamı beklerlermiş ilk zamanlar. sonra alıştılar
benim annemde kayınvalidemde öyle değiller ben eğer aynı yerde yaşıyor olsaydık çağırırdım onların bana zararı değil karı olur. tabi densizlik boyutuna getiren insanlar hariç .

Cagirmak zorunda degilsin.

Cagirmalisin diyenleride anlamiyorum ,
Neden cagirmak zorunda olasinki , Annenler geliyor komsular belki ozel konusacaksin vs.
Yani kv yaninda annemler gelecek de , ama sende gel deme.

hayır. onlar senin arkadaşların. sana geliyorlar. belki kv varken rahat edemeyecekler,rahat konuşamayacaklar. senin misafirin onlar. kv nin değil.

ben de iyi niyetliyim ama annemle komşularımla yapacağım o muhabbeti kv varken yapamam ki,rahat edemiyorum yanında.zaten her gün görüyorum,zaten ben onların yanına taşındığım için kendimi yanlız hissediyorum.kırk yılda bi bnm komşular gelecek onda da kv ile oturmak istemiyorum açıkcası:KK43: kötü de olmak istemiyorum ki:KK43:

benim komşular dediğin annenin komşuları değil mi?
ah canım onlarda annenin yaşıtlarıdır ve kv yaşları yakındır
çağırırkende "senin yaş grubu anne sıkılma diye çağırdım" gibi bişey dersin..
bence çağır... kendi arkadaşların geldiğinde çağırmazsın
o zaman bişey olmaz...

hayır. onlar senin arkadaşların. sana geliyorlar. belki kv varken rahat edemeyecekler,rahat konuşamayacaklar. senin misafirin onlar. kv nin değil.
konu sahibinin arkadaşları değil,annesi ve annesinin komşuları.

çağırman lazım kendi anneni yerine koy öyle düşün arkadaşların gelse neyse ama annen ve komşuları geliyormuş bir de altlı üstlüsünüz sen teklifini yap belki kendisi gelmek isteemez

nezaketen formalite icabı çağırmak gerekir. çünkü herşeyden önce kendi annen geliyor, yani dünürü geliyor. yaşlar da ortalama olarak birbirine yakındır diye tahmin ediyorum. tabi annenle kendi çevrenle yalnız oturup uzun uzun konuşmak dedikodu yapmak tatlıdır ama kayınvalideyle de yüzyüze bakılıyor. ben olsam çağırırdım.

Sıkma kendini canım belli ki mutsuz olacaksın çağırsan..
E düşün düşün nereye kadar çağırma olsun bitsin..

benim annem çağırılsa bile gider dünüre ve misafirlere ayıp olmasın diye hoşgeldiniz der bir çay içer kalkar on onbeş dk oturur . çoğu zaman da çağırılsa bile gitmez siz oturun kızım der ben varken belki rahat edemezsiniz der buna rağmen kötü kaynana
benim annem gibi kaynanan varsa çağır diyeceğim ama yok öyle değilse anlat durumu biz annem , komşular oturup hasret gidereceğiz yanlış anlamasınız değil mi felan de

kesinlikle çağırmalısın.sonuçta senin arkadaşların değil.annenin komşuları.o kadınada yazık günah.ne istiyorlar bu kayınvalidelerden anlamıyorum.yani koca sizin kocanız tamam ama onu bu yaşa kadar annesi getirmiş.ne kadar sevmesende eşinin annesi olduğu için saygı duymalısın. o bir anne yaa anne

çagırsanda mutsuz olucan çagırmasanda en ıyısı ölç biç tart hangi mutsuzlugun agır basıcaksa onu uygula...
eşin senı bu konuda tenkit etmeyecek ise cagırma cunku hep cagırmak zorunda kalıcaksın her mısafırın geldıgınde...dedıgım gıbı eşinle bu yuzden bı sorun yasamayacaksan cagırma...
ki cagırmak zorunda degılsın zorundaymıs gıbı görenlere de anlam veremıyorum zaten....

kaynana evet anne dir özünde
ama bazı annelere kaynanalık sıfatı eklenince bambaşka bir insan oluyorlar , bir havalara giriyorlar
bende komşularımızı çağırdığımızda kaynanam da vardı, misafirlerimize saygısızlık etti
bir daha çağırırmıyım tövbeeee !!

bence çağır ya okadar özel ne konuşacaksınki..olmadı çayı demlediğinde anne çay içiyoruz diye seslen..

Allah aşkına kızlar ne mutsuzluğundan bahsediyorsunuz...gelinler olarak her şeyden nem kapar olduk..altü üstü bi misafir gelecek kayınvalide de gelsin bi bardak çay içsin.hem bakalım kadın gelecekmi bide o var

Annen değil de arkadaşların gelse sadece tamam ama annen de geliyormuş, çağırmamak ayıp olur.

ne gerek var çağırma bence o da biraz anlayışlı davranıversin alınganlık yapacaksada yapsın yani sonuçta sizin misafiriniz kaynana diye herşeye karışmak zorunda değil sonuçta.

arkadaşlar 5 aylık kadar evliyim ilçede oturuyorum ve kv ile altlı üstlü oturuyoruz.
annemgıl 1 saat kadar uzaklıkta,komşularımız kızına gidelim görüşelim demişler bize gelecekler inş.çok da sevdiğim insanlar.
bi yandan seviniyorum bir yandan da şimdi ben kv de çağırmak zorundamıyım?çağırmasam da dikkat çeker bak çağırmadı beni diye:KK43:çağırsam da ben rahat edemem,zaten özlemişim annemi komşularımı..
bi akıl verin kimseyi kırmadan nasıl çıkarım ben bu işin içinden?
tamam bazen çağırırsın da senin de özel hayatın var kendine çok alıştırma ya çağırmak zorunda değilsin

bir süreliğine çağırabilirsiniz,
misafirlerinizle birlikte zaman geçirin
sonra bir kahveye ya da çaya onu da çağırıverin olsun bitsin;)

Back
X