- 4 Temmuz 2013
- 7.360
- 6.944
- 248
- Konu Sahibi prometheus
-
Öncelikle bulunduğum şehir İstanbul ve burada hiçbir akrabam yok.Yaşadaığım sitede böyle mevlüt,gün,ev mevlüdü,bebek mevlüdü tarzında şeyler hiç olmaz,onun için hiç denk gelmedi.Bebeğim yok mevlüt yapmadım onun için bir toplantı yapmadım.1-2 arkadaşımın dışında bebeği olan olmadı onların mevlüdüne okula gittiğim için akşamüstü uğrayabildim.Tembel olsam bunu niye kendime kabul ettiremeyeyim aksini iddia etmiyorum,belki de tembelim.Bunu anlamak ve suçalnmadan sorunu tespit etmek ve çözüm bulmak için bu konuyu açtım zaten.
Geçen gün çok hoşuma giden bir söz okudum.Misafirin masrafsız ve az gölge edeni makbuldür diye.Diyordu ki misafir 1 saatten fazla oturmamalı.(Özel durumlar hariç)
Bizim inancımızda misafir çok önemli.Evimizin şükrü misafir ağırlamakta ve evin bereketi artar.Ama dedikoduya gelecek kişiler gelmesin.Bence siz evinize girmesini uygun bulduğunuz kişileri seçin.Önce çay sohbetleri ile başlayın.Huzurunuzu bozacak sizin lafınızı edecek kişileri eve almayın.
Seveceğiniz insanlarda olacaktır ama iletişim kurmadan bunu bilemezsiniz yani ne kapılarımızı ardına kadar açalım nede tamamen kapatalım.Bu sözleri kendimede söylüyorum.
Yaa bu kadar doğru tespitler olamaz :) Annem beni çok eleştirirken babam çok şımarttı :) belki bir şaşkınlık yaşıyor olabilirm.Halalarım çok fazla gün,akraba günü gibi yerlere gider,yer-içer sonra da o insanların bir güzel dedikodusunu yapardı.Daha doğrusu çoğunlukla yapılan bişey bu dedikodu.Belki de birazdan dedikodusu edilip küçümsenecek ikramları binbir zahmetle insanlara sunmak hoşuma gitmiyor.Ama yardımcı olmaya çalışan bütün arkadaşlar bilsinler ki herkesin yazdığından bir şey öğrenip rahatlamaya başlıyoru.Kırıcı olmadan devam edelim lütfen :)
Sen konunu yazarken kapris depil tembellik değil dediğin için tembelsindir de kendine kabul ettiremiyorsdundur dedim.Amacım kimseyi suçlamak değil.Olay bir de sadece mevlid de değil.Bir sürü şey yazmışım.Neyse arkadaşım nasıl biliyorsan öyle yap.
Eşine güvensizliği ile ilgili birşey bahsetmedi ki.
Sorunu sadece evine gelen misafir tedirginliği.
Aldatmak isteyen adam dışarda da yapar,illaki evinde olacak diye kural yok.
O zaman da diken üstündeyim
O kadar haklı ve tatlı dillisin ki canım içten teşekkürler..Düzelmeye çalışıcam inşallah :)Ben de açıkcası ikramlarınla ilgili endişe duyduyunu düşünüyorum.
Ama insanlar insanları her ortamda ve her koşulda eleştiriyorlar.
Yeri gelir gözünün üstünde kaşın var diye bile eleştirir insanlar:))
Normal hayatında insani ilişkilerinde diyolog problemi yaşamıyormuşsun
o zaman evini paylaşmakta sıkıntın var.
Sanırım ikramınla-temizliğinle dört dörtlük olmak ve hiç açık vermeden tabiri
caizse insanları ağırlamak istiyorsun.
Tesisatçıdan da çekinmen aynı sebepten.Dağınıklık veya pislik görecek diyedir
muhtemelen.
Bir de evini insanlara hiç açmadığın için bu olayı gözünde çok büyütmüştün.
Alışılmadık -olağanüstü bir durum gibi algılıyorsun.
Evine geleni çok olanlar genelde evin dağınıklığından filan gerilmezler.
Evde ne varsa onu ikram ederler,bir bisküvi ve çayla gönül almasını bilirler.
Ben de çalıştığım için çok misafirim olmasa da günlere-mevlütlere-komşu ziyaretlerine katılmaya çalışırım.
Böylelikle eve gelen insanlardan tedirgin olmamaya alıştım.Ortalama bir temizlik ve ikram ve de
en önemlisi güleryüz yeter de artar misafir ağırlamaya.
Gelen misafirlerin gerçekten sevdiğin ve sohbetlerinden hoşlandığın kişilerse ne yediğinizi bile anlamazsınız
öyle tatlı olur:))
Ne güzel evine gelip sizinle vakit geçirmek isteyen dostlarınız varmış.Bence küstürmeyin onları:))
Gün gelir kimse çalmaz kapınızı.Bu da çok üzücü gerçekten...
Arkadaşlar merhaba,benim sorunum misafirden nefret ediyor olmam.Eve en yakın en iyi niyetli ve samimi arkadaşım bile gelecek olsa geriliyorum çok çok zor geliyor misafir ağırlamak.4 senelik evliyim eşim çok sosyal insan canlısı biridir.Eve insanlar gelsin bz onlara gidelim ister ama 4 sene boyunca eve 2-3 kişi dışında kimseyi çağırmadım,apartman komşularımla gidip gelmedim.Halbuki canayakın konuşkan biriyim,dışarıda görüşelim akşama sabaha kadar oturup sohbet edelim ama eve gelmeleri beni inanılmaz geriyor.Evimizi evlenirken döşedik gayet güzel şekilde hani eşyası mı yok acaba diye düşünmeyin diye söylüyorum.Maddi durumumuz da elhamdülillah aç açıkta değiliz.Yani misafir ağırlamaya engel hiçbir durum yok.Artık bu durum eşimin de canına tak etti artık bıktırıyorsun diyor ama elimde değil.Hafta sonuna arkadaşlar gelecekti yatılı kalmaya ne yapıp ettim haftaya erteledim o hafta da yarın işte ellerim ayaklarım buz gibi titriyorum misafir gelecek diye sinirlerim alt üst.Eşimle tartıştık istemiyorum elimde değil dedim.Kapris değil bu tembellik değil lütfen beni kınamayın yardıma ihtiyacım var.Acaba psikiyatra mı gitmeliyim,insan misafirden bu kadar korkar mı ya?Annem çok misafirperverdi acaba o mu bezdirdi beni ?
öyle bir şey olduğunu sanmıyorum. çünkü aile gezmesinden bahsediliyor. bence konunun kaynağı başka bir şey ama kendi de net açıklamıyor.
yani ipekcim konuyu pek cözemedim misfir umdugunu degil buldugunu yer tedirgin olcak bise yok bence cok büyük bise gibi görünüyo ama degil
Valla yakın olduğumuzu bilsem yarın geleyim dicem sana misafirliğe:)
benimle yenersin bu duygunu merak etme,kuru çayda versen gıkımı çıkartmam:)
O kadar haklı ve tatlı dillisin ki canım içten teşekkürler..Düzelmeye çalışıcam inşallah :)
Böyle şeyler duymak biraz daha misafir ağırlama konusunda rahatlatıyor beni.
Ellern dert görmesin dediklerini yapmaya çalışıcam :)
zaten neden belirtmiyor ki tam olarak şu ya da bu diye..biliyor ama nedense belirtemiyor sanki nedeni.
ben de sonra cimrilik diye yorumladım ama o da zayıf bir ihtimal..
kendisi de gitmiyormuş başkasına sonuçta.
bir gurup insan vardır ki kendi evine sokmaz da kendi sürekli başkalarına gitmek ister...
zaten neden belirtmiyor ki tam olarak şu ya da bu diye..biliyor ama nedense belirtemiyor sanki nedeni.
ben de sonra cimrilik diye yorumladım ama o da zayıf bir ihtimal..
kendisi de gitmiyormuş başkasına sonuçta.
bir gurup insan vardır ki kendi evine sokmaz da kendi sürekli başkalarına gitmek ister...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?