Misafir icin bi gun onceden

Top kek yapip uzerine krema surecegim
Mor lahanayi sirkeli yapmayi dusunuyorum.

Bence olur bunları bir gün önceden yapabilirsiniz. Sirkeli mor lahana salatasında zaten ne kadar beklerse o kadar iyi oluyor sirkeyi çekiyor falan böyle tatlı tatlı yeniyor.

Böreği yapıp dolaba atıyorum, ertesi gün misafir girer girmez pişiriyorum, hem malzemeyi içine çekiyor hemde tazecik mis gibi oluyor.

Bi gün sonrası lezzetli olan bi kek söyleyim; tiramisu. Ertesi güne kesinlikle daha lezzetli oluyor.

Kısır yerine de internete yazınca çıkan ilk tarifi yapıyorum; tavuklu etimek salatası. Ertesi güne kesinlikle çook lezzetli oluyor, arkadaşlarım özellikle ister bende o derece diyim :)

Patates salatası yerine de borcamda kumpir yapıyorum, herşeyi halledip misafir gelince kaşarıyla fırına atıyorum, mis gibi süper oluyor.

Bi de kurabiye bu iş tamamdır :) hepsi bir gün öncesinden yapılınca ekstra lezzetli olan tarifler.

Havucu önceki gün kavurulup misafir geleceği gün yoğurtlayın yoksa sulanır. Mor lahana sirkeli olacağı için önceki günden yapınca daha da lezzetlenir.

Keki yap buzluğa at. Yarın çıkarır servis edersin. Tadı bozulmaz değişmez.

Patatesleri haşla, bulguru yap, yeşillikleri yıka koy dolaba bunları yarın birleetirirsiniz.

tavsiye ettiğim menüden canim çekti:olamaz:. Borek ve makarna salatası yaptım şimdi. Böreği pırasalı yaptım ama.. o da cok güzel oluyor içine az biber salçası karabiber.. eşim sevinecek bu duruma durduk yere çay menusu:rolleyes:

slm kizlar yarin misafirlerim gelecek caya gunduzden oglanin doktor randevusu var. bugunden kiymali borek, peynirli milfoy cubugu hazirlayip pisirmek uzere dolaba koymayi
Kek, patates salatasi, havuc tarator, kisir veya mercimek koftesi, mor lahana mezesi yapmayi dusunuyorum.
Bi gun sonraya bunlarda bozulma olur mu? Tesekkurler saygilar
Sıcakları pişirip difrize atarsanız hiç bir şey olmaz 1-2 saat önce çıkarıp ısıtırsanız yeni yapılmış gibi olur.Patatesi haşlayıp dolaba koyun yeşilleri yıkayıp dilimleyip streçle sarıp dolaba koyun yarın hemen karıştırsınız. Kısırın bulgurunu da misafir den az önce ıslarsınız dolapta ki hazır yeşillik leri eklersiniz.Bu arada canım çekti.Afiyet olsun.

tavsiye ettiğim menüden canim çekti:olamaz:. Borek ve makarna salatası yaptım şimdi. Böreği pırasalı yaptım ama.. o da cok güzel oluyor içine az biber salçası karabiber.. eşim sevinecek bu duruma durduk yere çay menusu:rolleyes:
Ben de kv ye rica ettim. Akşama gün var :kk77:

Bence keki geceden yapsanız bişey olmaz.kışın yaptığım kekler birkaç gün beklese bile tadı değişmiyor.dolaba koymayın

Neden herkes kek önceden yapılmaz demiş anlamadım:KK57: aksine kel ve kurabiye önceden hazırlanabilen yiyeceklerin başında geliyor bence ve çoğu zaman günlerce tazeliğini koruyor doğru kaplarda saklanırsa

Bunu ben de anlamadım
Ayrıca şu forumda başka hiç bölüm yokmuş gibi kek börek tarifi konusu bile bir derdim var bölümüne açılıyor vallahi hayret

Patatesi haslayip mercimek koftesini pisirip dr dan gelince karistirabilirsiniz keki sabah erken pisirirsiniz borek milfoy bekler zaten oglene karistirip pisirmesi kalir bende bebek oldugu icin genelde boyle yapiyorum

slm kizlar yarin misafirlerim gelecek caya gunduzden oglanin doktor randevusu var. bugunden kiymali borek, peynirli milfoy cubugu hazirlayip pisirmek uzere dolaba koymayi
Kek, patates salatasi, havuc tarator, kisir veya mercimek koftesi, mor lahana mezesi yapmayi dusunuyorum.
ben birgün önceden yapacaksam
1/ patates pastası
2/ irmik lokum tatlısı
3/buzluk böreği
4/ kedidili pasta
5/ ıslak kek
bunlar zaten dolapta 1 gece beklemeleri gerek şeyler.

Patates salatasıyla kısıra hiçbirşey olmaz hatta daha lezzetli olurlar birgün bekleyince çünkü soğanın ilk anki acılığı kaybolur ama yoğurtlu mezeler sulanır. Onların sebzelerini rendeleyip kaldırabilirsiniz bugünden. Kek zaten olmaz bayatlar. Börekleri direk buzluk kısmına atarsanız daha çıtır çıtır olur.

Hamur isleri bir gun onceden cok kotu oluyor canim yinede sen bilirsin. Ama diger salata turlerini yaglayip tuzlamadigin surece sikinti olmaz..simdiden afiyet olsun. Rabbim cocugunada saglik sihhat versin

Back
X