Misafir ikramı

hayalimsenn

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
172
Puanlar
23
Selam hanımlar.

Misafirlerinizi nasıl ağırlıyorsunuz?
Çeşit çeşit yemeklerle mi sade sofralarla mı. Eşimle bu konuda hiç anlaşamıyoruz sürekli yemekleri misafirlere abarttığımı söylüyor. Misafiri çok büyütüyorsunuz abartıyorsunuz sonra misafir çağıramıyoruz diyor. Haklı bazen abartı oluyor ama çoğu zaman güzel bir çeşit yapıp (mantı-sarma-yağlama vs) yanına çorba salata yapıyorum. Bu tek çeşidin de uğraştırmalı olması sebebiyle abartı buluyor.

Sizce abartı mı böyle. Ben misafirlerime elimden geldiğince güzel lezzetli şeyler ikram etmek istiyorum özeniyorum tabi sonunda yoruluyorum normal olarak.

Misafir ikramı nasıl olmalı sizce ?

Yapılacak ikramları kendisi hazırlamıyorsa eğer buna da karışmasın bir zahmet erkolar. Her şeye karışan erkeği sevmem umarım pintiliğinden yapmıyordur bunu. Ben akşam yemeğe aldığım misafirlerime çok özenirim mutlaka ana yemek de et yemeği yapılır eşim bu konuda benden bile titiz ben de güzel sofralar hazırlamayı sevdiğim için yanına bol mezeler salatalar hazırlarım. Eşim de bazen gerek yok abartma yorma kendini der ama ben hazırlamaktan zevk alıyorum böyle söylerek beni demotive ediyorsun derim susar. Misafir öncesi market listesi çıkartırım ona o malzemeleri alır gerisi bendedir.

Yok kendisi hazırlamıyor tabi ama yardım isterim sıkıştığımda yardım eder. Şundan muzdarip bazen misafir gelmek istiyor dediğinde (sürekli de çağırmaz zaten) ben istemiyorum o da basitleştirsen külfet olarak görmezsin diyor

Hep mi yemekli alıyorsunuz misafiri?

He siz hem istemiyorsunuz hem de kolay yemekler hazırlamıyor musunuz ? Ben anlamadım sizi:)

Daha sık yemeğe çağırmak istiyor mesela benim yüzümden çağıramıyormuş 2 3 haftada 1 gelir yemekli misaifirm
Her hafta yemekli misafir mi olurmuş? Bana göre çok sık bir zaman dilimi. Her hafta olacaksa da normal etli yemekler yap yeter bence

He siz hem istemiyorsunuz hem de kolay yemekler hazırlamıyor musunuz ? Ben anlamadım sizi:)
Yok yok :) şöyle ben güzel şeyler hazırlmak istediğim için sık misaifr kabul etmek istemiyorum. Misafiri severim aslında ama sade ağırlamak istemiyorum. Örnek vermek gerekirse sulu tencere yemeği(bezelye fasulye patates) çorba pilav içime sinmiyor ille sade bi menü yapacaksam da fırında etli bi çeşit yemek çorba pilav yaparım. Bunda sıkıntı yok böyle uğraştırmalı (mantı lahmacun vs) yemeklerime kızıyor:)

Ellerine saglik bacim. Manti-yaglama-sarma ayni masada mi? Oyleyse ben esine hak verdim. Ben senin kadar olamasa da cesit cesit masa kuruyorum ama gittigim yerlerde hic oyle olmuyor. En son kahvaltıya cagiran kisi kraker uzerine krem peynir ve avokado koymus, bir de bir gun onceden kalma 3 demir para buyuklugunde borek parcasi servis etti. Ben kahvaltıda muhakkak yumurta yerim, o da biliyor, ama ikramlar arasinda yoktu, o sabah yememis oldum. Ben bu insanlar geldiginde et, pure yanina 2 cesit salata, 3 cesit zeytinyagli yapmistim. Herkesin kendi misafir agirlamasi kendine has. Bazilarimiz kendimizi cok stres edip sonra esinizin dedigi gibi misafir cagirmaya korkuyoruz. Azaltmak lazim. Millet azaltmis, kafasini rahatlatmis, sira bizde.

Her hafta yemekli misafir mi olurmuş? Bana göre çok sık bir zaman dilimi. Her hafta olacaksa da normal etli yemekler yap yeter bence
Evet aynen zaten gelen kişiler aynı ise bir kere öyle bir kere uğraştırmalı yapıyorum her seferinde mantı açmıyorum

Aynı anda değil tabii. Ona gücüm de yetmez. Ama onlardan biri olsun isterim sofrada. Evet takmayanlara ben de takmam bize geldiklerinde iyi yapmışsın

Yani evet o sulu yemekler biraz demode annelerimiz döneminde kaldı. Eşinizden sıkıştığınızda destek almanızdan dolayı sanırım basit yemekler yapın diyor size. Ben mutfakta tek olmayı seviyorum ayak altında eşim dahi dolaşsın istemem mesela ve hep kendimi ona göre ayarlarım menü konusunda. 2 3 haftada bir misafir ağırladığınıza göre hep aynı kişileri ağırladığınızı düşünüyorum akraba falan olsa gerek buna ne gerek var çaya gelsinler eşiniz abartmış çok sık yemeğe almaya gerek yok kimseyi. bu gerçekten yorucu olur. Biz bir kaç ayda bir misafir alırız ve genelde alkollü oluyor mesela örnek menüm ana yemekte antrikot yanına baharatlı bebek patates, kuşkonmaz , roka salatası , haydari, pastırmalı humus, pancar carpaccio gibi gibi bir menüm olur bunlarda zaten tek başına rahatlıkla hazırlayabileceğim bir menü. Lahmacun evde zaten çok zor kalabalığa annemler pide ve lahmacunu içini hazırlatıp dışarda yaptırır belki fikir olur size de.

Teşekkür ederim tavsiyeniz için

Misafir sevmem ona hizmet etmeyide sevmem bana hizmet edilmesinde sevmem erkekler oturjen kadınlar hizmet ediyor.evi kadınlar temizliyor. Ev yeterince temiz mi diye misafir heryeri süzüyor.Eşyaların yeni mi güzelmi pahalımı dye gözleriyle laflarıyla imalarıyla sana yansıtıyor.Çeşit azsa arkadan laf ediyor.Kocan kendini padişah senide hizmetkar sanıyor.Misafir gidince temizliği sana kalıyor.Ne konuştuğundan ne yediğinden anlıyorsun.Cocukların durmuyor uykusu geliyor ilgi istiyor birde onların çocuğunu eleştirmesini veya onunla saçma sapan konuşmasını dinliyorsun ha yaşı büyükse çocuğuna müdahalede ediyor kendimi her türlü kötü hissedyorum.Kendini kadınlığından temizliğinden ve anneliğinden sınava girmiş gibi hissediyorsun.Keşke böyle birsey olmazsa

Son düzenleme:
O zorlu yemeklerden biri ve çorba salata öyle mi? Yani mesela çorba, sarma, salata... Buna mı çok diyor eşin? Valla ben sarma mantı VS gibi şeyleri yancı olarak yaparım. Söyle etli güzel kallafi bi ana yemek olmadan olur mu hic? Eşinin çok bulduğu şeyleri ben az buldum açıkçası Ben de hiç normal değilim sanırım ya.

`