- Emoji Skoru
- 172
- Puanlar
- 23
- Konu Sahibi hayalimsenn
-
Yok kendisi hazırlamıyor tabi ama yardım isterim sıkıştığımda yardım eder. Şundan muzdarip bazen misafir gelmek istiyor dediğinde (sürekli de çağırmaz zaten) ben istemiyorum o da basitleştirsen külfet olarak görmezsin diyorYapılacak ikramları kendisi hazırlamıyorsa eğer buna da karışmasın bir zahmet erkolar. Her şeye karışan erkeği sevmem umarım pintiliğinden yapmıyordur bunu. Ben akşam yemeğe aldığım misafirlerime çok özenirim mutlaka ana yemek de et yemeği yapılır eşim bu konuda benden bile titiz ben de güzel sofralar hazırlamayı sevdiğim için yanına bol mezeler salatalar hazırlarım. Eşim de bazen gerek yok abartma yorma kendini der ama ben hazırlamaktan zevk alıyorum böyle söylerek beni demotive ediyorsun derim susar. Misafir öncesi market listesi çıkartırım ona o malzemeleri alır gerisi bendedir.
Bence de ya bu bayanların işii.. işte en son ki yorgunluğumdan diyor ne gerek var bu kadar kendini yormana diyeSen nasıl istiyorsan öyle olmalı. Kendisi mi yapıyor yemekleri, ne bu tantana?
Hep mi yemekli alıyorsunuz misafiri?Yok kendisi hazırlamıyor tabi ama yardım isterim sıkıştığımda yardım eder. Şundan muzdarip bazen misafir gelmek istiyor dediğinde (sürekli de çağırmaz zaten) ben istemiyorum o da basitleştirsen külfet olarak görmezsin diyor
Yok yemekli almıyorum sürekli. Çaya da misaifirim oluyor ona da yanına 1 çeşit tatlı yaparım. Yemeğe almak istediğimizde ya da aldığımızda oluyor bu anlaşmazlıkHep mi yemekli alıyorsunuz misafiri?
He siz hem istemiyorsunuz hem de kolay yemekler hazırlamıyor musunuz ? Ben anlamadım sizi:)Yok kendisi hazırlamıyor tabi ama yardım isterim sıkıştığımda yardım eder. Şundan muzdarip bazen misafir gelmek istiyor dediğinde (sürekli de çağırmaz zaten) ben istemiyorum o da basitleştirsen külfet olarak görmezsin diyor
Daha sık yemeğe çağırmak istiyor mesela benim yüzümden çağıramıyormuş 2 3 haftada 1 gelir yemekli misaifirmHep mi yemekli alıyorsunuz misafiri?
Her hafta yemekli misafir mi olurmuş? Bana göre çok sık bir zaman dilimi. Her hafta olacaksa da normal etli yemekler yap yeter benceDaha sık yemeğe çağırmak istiyor mesela benim yüzümden çağıramıyormuş 2 3 haftada 1 gelir yemekli misaifirm
Yok yok :) şöyle ben güzel şeyler hazırlmak istediğim için sık misaifr kabul etmek istemiyorum. Misafiri severim aslında ama sade ağırlamak istemiyorum. Örnek vermek gerekirse sulu tencere yemeği(bezelye fasulye patates) çorba pilav içime sinmiyor illeHe siz hem istemiyorsunuz hem de kolay yemekler hazırlamıyor musunuz ? Ben anlamadım sizi:)
Ellerine saglik bacim. Manti-yaglama-sarma ayni masada mi? Oyleyse ben esine hak verdim. Ben senin kadar olamasa da cesit cesit masa kuruyorum ama gittigim yerlerde hic oyle olmuyor. En son kahvaltıya cagiran kisi kraker uzerine krem peynir ve avokado koymus, bir de bir gun onceden kalma 3 demir para buyuklugunde borek parcasi servis etti. Ben kahvaltıda muhakkak yumurta yerim, o da biliyor, ama ikramlar arasinda yoktu, o sabah yememis oldum. Ben bu insanlar geldiginde et, pure yanina 2 cesit salata, 3 cesit zeytinyagli yapmistim. Herkesin kendi misafir agirlamasi kendine has. Bazilarimiz kendimizi cok stres edip sonra esinizin dedigi gibi misafir cagirmaya korkuyoruz. Azaltmak lazim. Millet azaltmis, kafasini rahatlatmis, sira bizde.Selam hanımlar.
Misafirlerinizi nasıl ağırlıyorsunuz?
Çeşit çeşit yemeklerle mi sade sofralarla mı. Eşimle bu konuda hiç anlaşamıyoruz sürekli yemekleri misafirlere abarttığımı söylüyor. Misafiri çok büyütüyorsunuz abartıyorsunuz sonra misafir çağıramıyoruz diyor. Haklı bazen abartı oluyor ama çoğu zaman güzel bir çeşit yapıp (mantı-sarma-yağlama vs) yanına çorba salata yapıyorum. Bu tek çeşidin de uğraştırmalı olması sebebiyle abartı buluyor.
Sizce abartı mı böyle. Ben misafirlerime elimden geldiğince güzel lezzetli şeyler ikram etmek istiyorum özeniyorum tabi sonunda yoruluyorum normal olarak.
Misafir ikramı nasıl olmalı sizce ?
Evet aynen zaten gelen kişiler aynı ise bir kere öyle bir kere uğraştırmalı yapıyorum her seferinde mantı açmıyorumHer hafta yemekli misafir mi olurmuş? Bana göre çok sık bir zaman dilimi. Her hafta olacaksa da normal etli yemekler yap yeter bence
Aynı anda değil tabii. Ona gücüm de yetmez. Ama onlardan biri olsun isterim sofrada. Evet takmayanlara ben de takmam bize geldiklerinde iyi yapmışsınEllerine saglik bacim. Manti-yaglama-sarma ayni masada mi? Oyleyse ben esine hak verdim. Ben senin kadar olamasa da cesit cesit masa kuruyorum ama gittigim yerlerde hic oyle olmuyor. En son kahvaltıya cagiran kisi kraker uzerine krem peynir ve avokado koymus, bir de bir gun onceden kalma 3 demir para buyuklugunde borek parcasi servis etti. Ben kahvaltıda muhakkak yumurta yerim, o da biliyor, ama ikramlar arasinda yoktu, o sabah yememis oldum. Ben bu insanlar geldiginde et, pure yanina 2 cesit salata, 3 cesit zeytinyagli yapmistim. Herkesin kendi misafir agirlamasi kendine has. Bazilarimiz kendimizi cok stres edip sonra esinizin dedigi gibi misafir cagirmaya korkuyoruz. Azaltmak lazim. Millet azaltmis, kafasini rahatlatmis, sira bizde.
Erkeklerin her halta burnunu sokması bir tek benim sinirimi bozuyor olamaz dimi ?
Yani evet o sulu yemekler biraz demode annelerimiz döneminde kaldı. Eşinizden sıkıştığınızda destek almanızdan dolayı sanırım basit yemekler yapın diyor size. Ben mutfakta tek olmayı seviyorum ayak altında eşim dahi dolaşsın istemem mesela ve hep kendimi ona göre ayarlarım menü konusunda. 2 3 haftada bir misafir ağırladığınıza göre hep aynı kişileri ağırladığınızı düşünüyorum akraba falan olsa gerek buna ne gerek var çaya gelsinler eşiniz abartmış çok sık yemeğe almaya gerek yok kimseyi. bu gerçekten yorucu olur. Biz bir kaç ayda bir misafir alırız ve genelde alkollü oluyor mesela örnek menüm ana yemekte antrikot yanına baharatlı bebek patates, kuşkonmaz , roka salatası , haydari, pastırmalı humus, pancar carpaccio gibi gibi bir menüm olur bunlarda zaten tek başına rahatlıkla hazırlayabileceğim bir menü. Lahmacun evde zaten çok zor kalabalığa annemler pide ve lahmacunu içini hazırlatıp dışarda yaptırır belki fikir olur size de.Yok yok :) şöyle ben güzel şeyler hazırlmak istediğim için sık misaifr kabul etmek istemiyorum. Misafiri severim aslında ama sade ağırlamak istemiyorum. Örnek vermek gerekirse sulu tencere yemeği(bezelye fasulye patates) çorba pilav içime sinmiyor illesade bi menü yapacaksam da fırında etli bi çeşit yemek çorba pilav yaparım. Bunda sıkıntı yok böyle uğraştırmalı (mantı lahmacun vs) yemeklerime kızıyor:)
Yani evet o sulu yemekler biraz demode annelerimiz döneminde kaldı. Eşinizden sıkıştığınızda destek almanızdan dolayı sanırım basit yemekler yapın diyor size. Ben mutfakta tek olmayı seviyorum ayak altında eşim dahi dolaşsın istemem mesela ve hep kendimi ona göre ayarlarım menü konusunda. 2 3 haftada bir misafir ağırladığınıza göre hep aynı kişileri ağırladığınızı düşünüyorum akraba falan olsa gerek buna ne gerek var çaya gelsinler eşiniz abartmış çok sık yemeğe almaya gerek yok kimseyi. bu gerçekten yorucu olur. Biz bir kaç ayda bir misafir alırız ve genelde alkollü oluyor mesela örnek menüm ana yemekte antrikot yanına baharatlı bebek patates, kuşkonmaz , roka salatası , haydari, pastırmalı humus, pancar carpaccio gibi gibi bir menüm olur bunlarda zaten tek başına rahatlıkla hazırlayabileceğim bir menü. Lahmacun evde zaten çok zor kalabalığa annemler pide ve lahmacunu içini hazırlatıp dışarda yaptırır belki fikir olur size de.
O zorlu yemeklerden biri ve çorba salata öyle mi? Yani mesela çorba, sarma, salata... Buna mı çok diyor eşin?Selam hanımlar.
Misafirlerinizi nasıl ağırlıyorsunuz?
Çeşit çeşit yemeklerle mi sade sofralarla mı. Eşimle bu konuda hiç anlaşamıyoruz sürekli yemekleri misafirlere abarttığımı söylüyor. Misafiri çok büyütüyorsunuz abartıyorsunuz sonra misafir çağıramıyoruz diyor. Haklı bazen abartı oluyor ama çoğu zaman güzel bir çeşit yapıp (mantı-sarma-yağlama vs) yanına çorba salata yapıyorum. Bu tek çeşidin de uğraştırmalı olması sebebiyle abartı buluyor.
Sizce abartı mı böyle. Ben misafirlerime elimden geldiğince güzel lezzetli şeyler ikram etmek istiyorum özeniyorum tabi sonunda yoruluyorum normal olarak.
Misafir ikramı nasıl olmalı sizce ?