• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafir ikramı

Çok çeşitli özenli sofralarda misafir rahat etmez
Karşılığını düşünür
Bence ana yemek çorba ve pilavın yanına bir zor çeşit kafi
Yağlama sarma mantı yok bide içli köfte
Misal
Kuru fasülye pilav çorba tatlı salata yanına sarma içli köfte mantı vs. bunlardan sadece biri yeter
Gerçi olmasada olur ama özeneceğim diyorsanız işte
E ben zaten öyle yapıyorum🥲 sorun zaten burda eşime göre çok yoruyormuşum kendimi abartıyormuşum

İşin nasılı kişinin mutfağına özel sizde bir problem göremedim. Tek bir çeşitle fazla uğraşırken diğerlerinin sayısını ve zorluğunu az tutuyorsunuz sizin uğraşınız açısından gayet dengeli değil mi? 2-3 haftada bir misafirde normal.

Misafire çesit yapıyorum benim örneğim size uymayacaktır. Ama mutfağı ve yemek yapmayı sevmemin önemli bir sebebi yedirmeyi ve ikram etmeyi de seviyor olmam. Mutfak bir şekilde kendimi ifade etme şekline dönüşüyor. Yeni tarifler deneyip beğendiğimiz zaman misafir soframıza ekleriz. Önceden bende yiyip beğendiklerinden de yapmaya çalışırım. Çeşit sayısını azaltmak istesem de genelde aynı kalıyor yani.

Normalde yemek düzenimiz oldukça sadedir. Esimle ve ben çorbasından.. tatlısına tarzı akşam menülerini sevmiyoruz. Günlük rutinim gibi rahat misafir ağırlayanlar hoşuma gidiyor. Çünkü önemli olan sayısı değil lezzeti ve özeni. Bu biraz da karşılıklı ama bence. Samimiyet olunca güzel olur.
Evet çok güzel 😊 bencede bana da ideal geliyor sofralarım abartıyı hiç sevmem sadece lezzetli farklı şeyler sunmak istiyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için

Ç
Misafir icin bütün gün mutfaktan cikmayip mukellef sofralar kurmak anneannelerimizin/annelerimizin zamanindaydi. Vakitleri vardi, elleri yatkindi, bir de prestij meselesiydi. Simdi cok agir misafir disinda çoğumuz oyle incik cincik uğraşmıyoruz.

Anneannem rahmetli her hafta dayimlarla bizi yemege alirdi. Her hafta herkese sevdigi seyi yapardi. Ayni masada hem pilav hem makarna, hem tavuk hem et, hem borek hem baska bir sey, iki çeşit tatlı ve meyve olurdu. Yapma, canina yazik, bir suru sey artiyor derdik, "olsun sen et seviyorsun dayin tavuk, annen kemalpaşa seviyor yengen bilmemne" diye diye yapardı.

Annem bundan mi bilmem ama yemek yapmayi hicc sevmez. Yemekli misafiri de ben agirlarim :D ben de yemek yapmayi cok severim ama kendimi paralayamam. Corba, tavuk/et yemegi, pilav, salata, bir-iki cesit meze, tursu vs, tatli. Bitti.

Bence musait zamaninizda hem sizi tatmin edecek hem cok yormayacak birkac alternatif menu cikarin. Elinizin altinda hazir fikirler olursa misafir gelecegi zaman ne yapsam stresiniz olmaz.
Çok teşekkür ederim evet haklısınız ne yapsam diye düşünmek de ayrı cabası.. yorumunuz için çok teşekkür ederim

maşallah takıldım ben öyle 😄
bir gün de onun istediği gibi yapın bakalım nasıl olacak
Yapalımm evet arada gönlü olsun
Ee peynir ekmek çay simit ekstraya girer günümüz koşullarında
Meclis lokantası değiliz ya
Eşin haklı bacım🤔
Yani şöyle sorayım size bir sebze yemeği( taze fasulye - karnıbahar ya da sulu patates yemeği) çorba pilav ile misaifr ağarlar mısınız ? Yani içiniz rahat ediyor mu. Annemler gelse kayınvalidem gelse ben takılmam zaten yakınlarım onlara rahat sofralar kurarım bazen de arada güzel şeylerde hazırlarım ama diğer misafirlerime bunları pişirmek özenmemek gibi geliyor

Yapalımm evet arada gönlü olsun

Yani şöyle sorayım size bir sebze yemeği( taze fasulye - karnıbahar ya da sulu patates yemeği) çorba pilav ile misaifr ağarlar mısınız ? Yani içiniz rahat ediyor mu. Annemler gelse kayınvalidem gelse ben takılmam zaten yakınlarım onlara rahat sofralar kurarım bazen de arada güzel şeylerde hazırlarım ama diğer misafirlerime bunları pişirmek özenmemek gibi geliyor
Bana sormamışsınız ama bu menüye bir de et eklense gayet misafir ağırlarım. Çorba zeytinyağlı taze fasulye pilav et sote gayet olur bence

Bana sormamışsınız ama bu menüye bir de et eklense gayet misafir ağırlarım. Çorba zeytinyağlı taze fasulye pilav et sote gayet olur bence
evet yanına et sote eklenince daha bi şık olur. Teşekkür ederim

Back
X