• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafir ikramı

Ya aslında haklılık payı var bence eşinizin. Bende dahil biz kadınlar misafire ikram olayını çok abartıyoruz. Misafir gelmeden yorulmuş oluyoruz, sohbet edecek halimiz kalmıyor. Benim eşim de bu konuda çok rahattır. Artık onun ailesine pek hazırlık yapmıyorum. Acıkınca ne yiyelim diyoruz. Dışarıdan yemek söylüyoruz ya da hadi kalkın gidelim şurada yiyelim diyoruz. Çoğunlukla da güzel bir makarna pişirip yiyoruz 😊 Biraz evine gelen kişiye, ne sıklıkla geldiğine, yakınlığına göre şekilleniyor durum bizde.
Ne güzel maşallah. Evet eşimin ailesi rahat olduğundan onlar gelince bende kasmıyorum. Sanrım kime hazırlık yaptığımızla ilgili bu durum

Kim olduğuna göre değişiyor biraz da.
Benim ailem kalabalık. Doğumgünü falan gibi bede buluşmalar olduğunda menüm çok net ve kolay. Mercimek çorbası, fırında köfte (köfteler hazır 😁) pilav, kremalı patates, yoğurtlu bir meze, salata ve üşenmezsem zeytinyağlı bir yemek. Zeytinyağlıyı bi gün önceden yaparım. Kremalı patates kremayı patatese boca et kolaylığında, hazır köfteyi fırın tabağına dizip üstüne salçalı su dökmek on dakika zaten. Haliyle hiç yorulmam.
Arkadaşlarım bana gelirse de genelde daha beterini yapıyoruz 😆😆 çocuklar da yesin diye ya hamburger ya pizza günü yapıyoruz.
Yeni gelinken daha çok uğraşıyordum sanırım. Artık samimi olduğum insanları sadece alıyorum evime ve kendimi yormuyorum
Bu da güzelmiş 🥰 iyi yapıyorsunuz bize de fikir olsun

Zaman alacak bir şey hazırlamam, misafiri bırak kendimize de zaman alacak bir şey hazırlamam.
Çeşit olsa bile bir kısmı hazır olur.
Zaten bende kendimize yapamıyorum bi yandan da misaifr bahanesiyle uğraşıyorum bizde yemiş oluyoruz 😁

2-3 haftada bir yemekli misafir zaten çok sık. Her hafta yemekli misafir çağıracaksam olursam onları misafir olarak görmem ki bir süre sonra.. Bunu yapabilen var mı ya
Hehe haklsıınız valla ama biz sırayla çağırıyoruz her hafta biri gibi

2-3 haftada bir yemekli misafir gayet normal. Ne olacak her hafta mı birilerini çağıracak eşiniz?
Bazen üst üste de olabilir ama düzenli olarak her hafta misafir çağırmak çabası da manasız yani.
Güzel bir etli, köfteli fırın yemeği, salata çorba, meze gayet yeterli bence. Arada biraz zor denilecek yemekler de olabilir, onları yapınca da menünüz yoğun değil aslında. Mesele yemekten çok eşinizin zaten yeteri kadar gelen misafir için sizi darlaması.
Anne evindeyken çok sık misaifirmiz olurdu haberli habersiz. Hiç sevmedim bu durumu oldum olalı. Babam sık sık getirirdi yemeğe. Eşim oyuzden çok misaifr çağırıyor gözüyle bakmıyorum ben. O düzenli her hafta çağırmak istemiyor belki de ancak daha rahat çağırabilmek istiyor stressiz zahmetsiz (yakın arkadaşlarını) bazdn bana sadece makarna yap falan diyor. E onlar zaten her gün makarna yiyordur muhtemelen 😁

pandeminin en güzel tarafı bizde ev ziyaretlerini yavaş yavaş bitirip bizi dışarda buluşmaya teşvik etmesi oldu 🙃
Ya aslında bu da pek hoş olmadı bence. Ev ziyaretleri iyice zorlaştı biz zorlaştırıyoruz ne gerek var aslında sürekli dışarda da rahat değil ki

Ben Malatya’ya taşındım eşimin tüm ailesi burda daha önce yalnızdık misafirimiz pek olmazdı yani gelenler de atıştırmalık menüyle halloluyordu. Açıkçası herkesin düzeni başka ama burda haftada 1 bazen 2 yemekli misafirim oluyor. Beni dondurucum ve fırın yemekleri kurtarıyor. Dondurucumda hep içli köfte mantı börek çörek kurabiye bulunduruyorum misafire hazırlığım çok kısalıyor. 3 haftada bir geniş bir çevre için eşinizi haklı bulabileceğim bir aralık ama yemek değilse de çaya çağırabilirsiniz ben iki ölçü kek yapıp bir tepsi börek varsa kurabiye ile 7-8 misafir ağırlıyorum ve hiç yorulmuyorum. Yakınları yemeğe çağırınca da atın fırına sebzeli et tavuk bişey yanına bi basit çorba bi salata hop turu koy doluyor masa zaten. Yağlama mantı herkese yapmak için uğraştırıcı daha basite kaçın bence sizin için diyorum bunu yoksa erkolar kapatılsın 😂
Hehe teşekkür ederim güzel yorumunuz için

Selam hanımlar.

Misafirlerinizi nasıl ağırlıyorsunuz?
Çeşit çeşit yemeklerle mi sade sofralarla mı. Eşimle bu konuda hiç anlaşamıyoruz sürekli yemekleri misafirlere abarttığımı söylüyor. Misafiri çok büyütüyorsunuz abartıyorsunuz sonra misafir çağıramıyoruz diyor. Haklı bazen abartı oluyor ama çoğu zaman güzel bir çeşit yapıp (mantı-sarma-yağlama vs) yanına çorba salata yapıyorum. Bu tek çeşidin de uğraştırmalı olması sebebiyle abartı buluyor.

Sizce abartı mı böyle. Ben misafirlerime elimden geldiğince güzel lezzetli şeyler ikram etmek istiyorum özeniyorum tabi sonunda yoruluyorum normal olarak.

Misafir ikramı nasıl olmalı sizce ?
Yemekleri siz hazırlıyormuşsunuz o zaman karışmasın bir zahmet 2-3 haftada bir yetmiyormuymuş sık sık cagırmak istiyormuş,mantı,sarma yada yağlama ortaya tek bırakılmaz ki yanına çorba ve salata eklenir zaten.

Hayır atıyorum fırında tavuk patates yapsan yine yanına pilav, çorba ve salata yada meze türleri ekliyeceksiniz ki sadece tavuk patates yapıp koyacak haliniz yok ki.

Daha ne yapacaksınız gayet de güzel menüler, elinize sağlık 😋
guzel ama zahmetsiz :) kayinbabamin ilk gelisinde yaptigim kofteci yusuf koftesinin ya da firina atilmis baligin bana bir gram zahmeti yok.
kendimi asla yormayacak seyler yaparim, tatliyi mutlaka onceki geceden hazirlarim - cogu seyi onceden hazirlayip airfriere atip mjsafirin onune cikartirim.
zaten buzlugumuzu esimle dolduruyoruz, nohut haslanmis-bir bardak seklinde posetlenmistir, corbalik mantilar, et sulari, haçapuri pideleri, airfriere atinca ve ustune sarimsakli yogurt - kizgin biber nane sebze kizartmasi atinca sebze kizartmasi olacak yemek falan hep doludur. hatta kucuk bir kavanoza 10 baş sarimsak ezer koyariz zeytunyagi ile doldururuz ki yemeklere - yogurtlara koyarken bir de onla ugrasmayalim. yazdan kavanoz kavanoz domates yapmisti esim, o bitene kadar elimizi epey rahatlatti, 5-6 ay kullandik.
ne bileyim, beni yormadiktan - gereksiz masrafa sokmadiktan sonra herseye okeyim.
Sizin böyle hazırlıklar yapmanız, misafirler üzerinde siz onlara gittiğiniz zaman aynı şekilde ağırlamaları gerektiği baskısı yaratıyor olabilir.Herkesin hayatı farklı sizin vaktiniz olur onların olmayabilir.İnsanlar sizin hava atmaya çalıştığınızı düşünebilir.Herşey kararında ve mütevazi olursa misafirleriniz kendisini kötü hissetmez diye düşünüyorum.
bence de ya bazen beni de agirliyorlar sanki saraya gittim ziyafete. kendi kullaniklarindan ayri yaldizli tabaklar canaklar...ne gerek var? oylelerine ne ikinciye gitmek istiyorum ne evime cagirmak. sanki es dost oturmasina mi geldik gelinim mutfaktaya mi katildik?
benim annem misafir agirlamayi cok sever (ama misafirden önce stres olur iyi bir kaos cikartır). birkac cesit de degil, gelen herkesin pantalon dugmesini acmadan rahat oturamayacagi kadar yemek yapar. hem sütlü tatli hem serbetli tatli yapar, kiyma kullanmaz parcali et atar yemeklere... ne bileyim bunca sene bu hizmeti göre göre sogudum heralde. yazik, kadin tüm gün sıcacık firini ocagi calisan, kizartmalar yapilan mutfaktan cikmiyor. misafir geliyor biz misafirle oturuyoruz annem mutfakta is yapiyor. sonra sofra basliyor getir götürden - birinin biten seyini doldurmaktan en son annem basliyor yemege (biz yardim etmek istesek de kendi yapiyor, bes kisi kalksa biten corbalari goturup yeni yemegi koymaya mutfaga gitse yine pesimizden gelir).
e sonra da cok yoruluyor. yazik yani ne gerek var kendini heder etmeye? zaten o yaptiklarinin yarisini yapsa zaten herkes hem doyacak hem ayni iltifatları edecek. ille de mide fesadi gecirmesi mi lazim gelen konuklarin?
ama soylesen "benim icin bir zevk" der. 65 yasinda kadin, boyle dedigi icin birsey demiyoruz ama bir sonraki nesile kötü geldi onun bu mjsafir stresi. ablam mesela benden beter. coluga cocuga karistiktan sonra bizi davet ettiyse ya esi pizza yapar ya disaridan kebap lahmacun soylerler😅 ama sorun etmeyiz. sonucta onu, cocugu gormeye gidiyoruz hizmet gormeye degil.
gelenin karni doyduktan sonra disaridan yemek almaya da karsi degilim. yazin bir davetimiz var yurtdisindan 20ye yakin kisi gelecek esimin babasi dahil. bilmiyorum kac kisi gelir eve ama sayı yükselirse hiç kendimi heder edemem ben de lahmacun söylerim😂😂😂

Yok kendisi hazırlamıyor tabi ama yardım isterim sıkıştığımda yardım eder. Şundan muzdarip bazen misafir gelmek istiyor dediğinde (sürekli de çağırmaz zaten) ben istemiyorum o da basitleştirsen külfet olarak görmezsin diyor
Haklı bence. Misafir olayını abarttigımız için misafir çağırmayı biraktik nerdeyse.

guzel ama zahmetsiz :) kayinbabamin ilk gelisinde yaptigim kofteci yusuf koftesinin ya da firina atilmis baligin bana bir gram zahmeti yok.
kendimi asla yormayacak seyler yaparim, tatliyi mutlaka onceki geceden hazirlarim - cogu seyi onceden hazirlayip airfriere atip mjsafirin onune cikartirim.
zaten buzlugumuzu esimle dolduruyoruz, nohut haslanmis-bir bardak seklinde posetlenmistir, corbalik mantilar, et sulari, haçapuri pideleri, airfriere atinca ve ustune sarimsakli yogurt - kizgin biber nane sebze kizartmasi atinca sebze kizartmasi olacak yemek falan hep doludur. hatta kucuk bir kavanoza 10 baş sarimsak ezer koyariz zeytunyagi ile doldururuz ki yemeklere - yogurtlara koyarken bir de onla ugrasmayalim. yazdan kavanoz kavanoz domates yapmisti esim, o bitene kadar elimizi epey rahatlatti, 5-6 ay kullandik.
ne bileyim, beni yormadiktan - gereksiz masrafa sokmadiktan sonra herseye okeyim.

bence de ya bazen beni de agirliyorlar sanki saraya gittim ziyafete. kendi kullaniklarindan ayri yaldizli tabaklar canaklar...ne gerek var? oylelerine ne ikinciye gitmek istiyorum ne evime cagirmak. sanki es dost oturmasina mi geldik gelinim mutfaktaya mi katildik?
benim annem misafir agirlamayi cok sever (ama misafirden önce stres olur iyi bir kaos cikartır). birkac cesit de degil, gelen herkesin pantalon dugmesini acmadan rahat oturamayacagi kadar yemek yapar. hem sütlü tatli hem serbetli tatli yapar, kiyma kullanmaz parcali et atar yemeklere... ne bileyim bunca sene bu hizmeti göre göre sogudum heralde. yazik, kadin tüm gün sıcacık firini ocagi calisan, kizartmalar yapilan mutfaktan cikmiyor. misafir geliyor biz misafirle oturuyoruz annem mutfakta is yapiyor. sonra sofra basliyor getir götürden - birinin biten seyini doldurmaktan en son annem basliyor yemege (biz yardim etmek istesek de kendi yapiyor, bes kisi kalksa biten corbalari goturup yeni yemegi koymaya mutfaga gitse yine pesimizden gelir).
e sonra da cok yoruluyor. yazik yani ne gerek var kendini heder etmeye? zaten o yaptiklarinin yarisini yapsa zaten herkes hem doyacak hem ayni iltifatları edecek. ille de mide fesadi gecirmesi mi lazim gelen konuklarin?
ama soylesen "benim icin bir zevk" der. 65 yasinda kadin, boyle dedigi icin birsey demiyoruz ama bir sonraki nesile kötü geldi onun bu mjsafir stresi. ablam mesela benden beter. coluga cocuga karistiktan sonra bizi davet ettiyse ya esi pizza yapar ya disaridan kebap lahmacun soylerler😅 ama sorun etmeyiz. sonucta onu, cocugu gormeye gidiyoruz hizmet gormeye degil.
gelenin karni doyduktan sonra disaridan yemek almaya da karsi degilim. yazin bir davetimiz var yurtdisindan 20ye yakin kisi gelecek esimin babasi dahil. bilmiyorum kac kisi gelir eve ama sayı yükselirse hiç kendimi heder edemem ben de lahmacun söylerim😂😂😂
Ne güzel eşinizin de elinden geliyor, yardımcı oluyor, artsın böyle eşine yardımcı beyler..

Ne güzel eşinizin de elinden geliyor, yardımcı oluyor, artsın böyle eşine yardımcı beyler..
aksi mümkün değil çünkü.
ayni evde yasayip neden evin tüm angaryasını ben ustleneyim ki? oyle bir evlilik icin neden mis gibi bekar hayatimi bozayim?
ama malesef esimin eli cok lezzetsiz. özene bezene yaptigi yemekler bile benim iki dakikada yapiverdiklerimin yanindan gecmez😅 o yuzden yıkama, soyma, dograma, hamur yogurma , manti ici doldurma vs yapiyor yaparsa. ya da basit tatlilar. yemegin %70ini ben alip ona bulasik ve camasiri verdim. oyle idare ediyoruz.
ben de esiyle ayni anda isten gelip sonra esi ayaklarini uzatip dinlenirken yemege, temizlige baslayan - adami çaylayan kadinlara sasiriyorum. nasil basladi bu devran? ilk gunlerde yeni gelinligin heyecaniyla severek yapildi da birden gorev oldu ustlerine mi yapişti? benimle yemek, temizlik yapmayan koca benimle bombos dolabi olan evde b.k icinde yaşar, hic kendimi yoramam benim icin yorulmayan kimseye (askimdan ölmediysem)

aksi mümkün değil çünkü.
ayni evde yasayip neden evin tüm angaryasını ben ustleneyim ki? oyle bir evlilik icin neden mis gibi bekar hayatimi bozayim?
ama malesef esimin eli cok lezzetsiz. özene bezene yaptigi yemekler bile benim iki dakikada yapiverdiklerimin yanindan gecmez😅 o yuzden yıkama, soyma, dograma, hamur yogurma , manti ici doldurma vs yapiyor yaparsa. ya da basit tatlilar. yemegin %70ini ben alip ona bulasik ve camasiri verdim. oyle idare ediyoruz.
ben de esiyle ayni anda isten gelip sonra esi ayaklarini uzatip dinlenirken yemege, temizlige baslayan - adami çaylayan kadinlara sasiriyorum. nasil basladi bu devran? ilk gunlerde yeni gelinligin heyecaniyla severek yapildi da birden gorev oldu ustlerine mi yapişti? benimle yemek, temizlik yapmayan koca benimle bombos dolabi olan evde b.k icinde yaşar, hic kendimi yoramam benim icin yorulmayan kimseye (askimdan ölmediysem)
Ben de bunu düşünürüm, bu ilk kırılma nerede oldu 😀 Sanıyorum ki eskiden kadınların büyük bölümü ev hanımı olduğundan ve erkek işten eve yorgun döndüğünden ev işleri kadına kalmış. Sen evde çalış, ben işyerinde çalışayım hesabı. Ki burda da adaletsizlik var, kadın gündüz evde çalışıyor zaten, yemek, temizlik, çamaşır, çocukla ilgilenme vb. Akşam da gene kadın hizmete devam ediyor ama adam dinlenmeye başlıyor, kadına gün boyu doğru dürüst dinlenme yok, ilginç yanı, çok sinir oluyorum gerçekten bu adaletsizliğe. Sizin eşinizin eli lezzetsiz olabilir ama yardımcı ev işlerine. Erkeğin mutlaka yemek yapmasına gerek yok zaten yeter ki işlerin bir ucundan tutsun, niyeti iyi olsun.. Üstelik karı koca ikisi de çalıştığı halde eve gelip yan yatan erkek de çok. Vicdansızlıktan başka birşey değil, kadınlar da yapmamalı böyle bir durumda..

Benim evimden misafie eksik olmaz hepsinde aynı özeni göstermem ama dediğin menü dümdüz yarhana pişirip yanında soğan mı vereceksin misafire mesela bu akşam misafirim vardı köydeyiz keşkek köz salata sarma mozaik pasta börek vardı çaya geldiler bu hafta arkadaşım geldi akşam yemeğine bazlama yaptık kagvaltı yaptık canımız onu istedi bazen çat kapı gelen misafire kıymalı makarna turşu veririm bazen 4 5 çeşit yaparım

Önce çorba, sonra ana yemek. Ana yemek olarak genelde sote yaparız; etliyse yanına pilav oluyor. Salatalık ve içecekler ekstra. Yemekten sonra da muhakkak çay olur. Bu kadar. Çeşit çeşit yapamıyorum, bana göre eskide kaldı sanırım 😅 nişanımla beraber yapıyoruz çorba - sote tarzı eşimden bense salatalık pilav djdjdj ortalıgı toparlamak olmazsa olmaz 🤣

Back
X