guzel ama zahmetsiz :) kayinbabamin ilk gelisinde yaptigim kofteci yusuf koftesinin ya da firina atilmis baligin bana bir gram zahmeti yok.
kendimi asla yormayacak seyler yaparim, tatliyi mutlaka onceki geceden hazirlarim - cogu seyi onceden hazirlayip airfriere atip mjsafirin onune cikartirim.
zaten buzlugumuzu esimle dolduruyoruz, nohut haslanmis-bir bardak seklinde posetlenmistir, corbalik mantilar, et sulari, haçapuri pideleri, airfriere atinca ve ustune sarimsakli yogurt - kizgin biber nane sebze kizartmasi atinca sebze kizartmasi olacak yemek falan hep doludur. hatta kucuk bir kavanoza 10 baş sarimsak ezer koyariz zeytunyagi ile doldururuz ki yemeklere - yogurtlara koyarken bir de onla ugrasmayalim. yazdan kavanoz kavanoz domates yapmisti esim, o bitene kadar elimizi epey rahatlatti, 5-6 ay kullandik.
ne bileyim, beni yormadiktan - gereksiz masrafa sokmadiktan sonra herseye okeyim.
bence de ya bazen beni de agirliyorlar sanki saraya gittim ziyafete. kendi kullaniklarindan ayri yaldizli tabaklar canaklar...ne gerek var? oylelerine ne ikinciye gitmek istiyorum ne evime cagirmak. sanki es dost oturmasina mi geldik gelinim mutfaktaya mi katildik?
benim annem misafir agirlamayi cok sever (ama misafirden önce stres olur iyi bir kaos cikartır). birkac cesit de degil, gelen herkesin pantalon dugmesini acmadan rahat oturamayacagi kadar yemek yapar. hem sütlü tatli hem serbetli tatli yapar, kiyma kullanmaz parcali et atar yemeklere... ne bileyim bunca sene bu hizmeti göre göre sogudum heralde. yazik, kadin tüm gün sıcacık firini ocagi calisan, kizartmalar yapilan mutfaktan cikmiyor. misafir geliyor biz misafirle oturuyoruz annem mutfakta is yapiyor. sonra sofra basliyor getir götürden - birinin biten seyini doldurmaktan en son annem basliyor yemege (biz yardim etmek istesek de kendi yapiyor, bes kisi kalksa biten corbalari goturup yeni yemegi koymaya mutfaga gitse yine pesimizden gelir).
e sonra da cok yoruluyor. yazik yani ne gerek var kendini heder etmeye? zaten o yaptiklarinin yarisini yapsa zaten herkes hem doyacak hem ayni iltifatları edecek. ille de mide fesadi gecirmesi mi lazim gelen konuklarin?
ama soylesen "benim icin bir zevk" der. 65 yasinda kadin, boyle dedigi icin birsey demiyoruz ama bir sonraki nesile kötü geldi onun bu mjsafir stresi. ablam mesela benden beter. coluga cocuga karistiktan sonra bizi davet ettiyse ya esi pizza yapar ya disaridan kebap lahmacun soylerler

ama sorun etmeyiz. sonucta onu, cocugu gormeye gidiyoruz hizmet gormeye degil.
gelenin karni doyduktan sonra disaridan yemek almaya da karsi degilim. yazin bir davetimiz var yurtdisindan 20ye yakin kisi gelecek esimin babasi dahil. bilmiyorum kac kisi gelir eve ama sayı yükselirse hiç kendimi heder edemem ben de lahmacun söylerim