Misafir menüsü ne zaman hazırlanmalı ?

Çaya misafir geleceği zaman hazırlık öğlende başlamaz ki. Siz herhalde fazla ciddiye alıyorsunuz. Fazla ikrama gerek yok insanlar zaten yemek yiyip gelecek,çayın yanına çok bir şeye gerek yok.

Siz neler hazırladınız ki bu kadar dert edecek?

Ayy insanın morali cidden çok bozuluyor öyle olunca. Benim de bir kere başıma gelmişti. Komşum ısrarla kahvaltıya gelmek istedi. Bende yarın gel dedim. Ertesi sabaha kadar poğaça kere falan yapmıştım. Sabah yazmasın mı anahtarı bulamıyorum ben gelemiycem diye 😂 ben sinir olmuştu. Sonra dedim bir sürü de hazırlık yapmıştım. Sen gel bize dedi ( oyda değişiklik olsun diye bana gelmek istedi , çocuklardan bunaldığı için farklılık istedi ). Bende yok başka zaman gelirsin dedim

Çokta sıkma canını. Burada ki hanımların dediği gibi buzluğa at sen yaptıklarını ☺️ afiyetle yiyin sonradan

Merhaba hanımlar
Bir sorum değil sorunum olacaktı öncelikle
Ben yeni yeni ev düzenine geçen hafiften tecrübesiz bir ev hanımı oldum.
Birkaç defa başıma geliyor ve moralim de bozuluyor.
Bir dünya hazırlık yaptım misafir ağırlamak için yalan yok insanlar hazırlık yaparken hem vaktini hem de nakitini harcıyor ve değer veriyor .
Benn çok önemli bir durum olmadıkça yapılan hazırlığı boşa çıkarmam ama benn nerde hata yapıyorum akşama gelecek misafir için öğlen hazırlık yaptım işleri çıkmış ve bşr dünya emeğim boşa gitti sorun değil apartmana dağıtırım ama bende mi yanlışlık var zaman konusunda yoksa bu kadar. Abartıya kaçmam yanlış mı ?
Ne yapayım çaya misafir çağırınca bir kek mi koyayım ?
Yaptıklarını buzluğa at, gerektiği zaman çıkarırsın.

Merhaba hanımlar
Bir dünya hazırlık yaptım misafir ağırlamak için yalan yok insanlar hazırlık yaparken hem vaktini hem de nakitini harcıyor ve değer veriyor .
Benn çok önemli bir durum olmadıkça yapılan hazırlığı boşa çıkarmam ama benn nerde hata yapıyorum akşama gelecek misafir için öğlen hazırlık yaptım işleri çıkmış ve bşr dünya emeğim boşa gitti sorun değil apartmana dağıtırım ama bende mi yanlışlık var zaman konusunda yoksa bu kadar. Abartıya kaçmam yanlış mı ?
böyle yapan misafire yaa o kadar da hazırlık yaptım neyse sağlık olsun der bi daha sittin sene çağırmam

Evet her zaman böyle olmaz elbette ama çok kez oldu ben elimden geldikçe en güzel şekilde ağırlamak isterim ama zamanda mı yanlışlık yapıyorum bir iki saat önce mi yapmam lazım hazırlığı yetiştiği kadar ne varsa diye mi düşünmem lazım eminim herkesin başına geliyordur ama ben sorunu kendimde aramaya başladım
Bu cok kez olduysa yanlis insanlari davet ediyorsunuz. Diger yorumlarda yazildigi gibi gun icinde iptal olmaz. Saygisizliktir bu. Bu insanlar sizin onlara verdiginiz degeri hak etmiyorlar. Bir daha geldiklerinde cay-tost-zeytin (extra;)) servis edin. Akillanirlar. Bence size olan saygilari da artar cunku tepkinizi gostermis, saygisizliklariji kabul etmediginizi vurgulamis oluyorsunuz.

Hazirlik konusunda da; ben minimum 2 gun once alisverisimi tamamlamis olurum. 1 gun once yapabilecegim herseyi hazirlarim. davet gunu yalnizca pisirme ve hazirlama kismini hallederim.

Ayy annemin başına gelmişti bu. Ama var ya öyle çay falan değil, bildiğin ziyafet hazırlamıştı kadın.
Şöyle diyeyim menüde su böreği, sarma, Kayseri mantısı vs. vardı. Bizim buranın zor ama standart bir misafir menüsüdür, buralı olanlar bilir. :KK53: Hayır bir de hem çeşit çoktu hem de gelecek kişi sayısı 10+falandı. Bunlar tek bir aileydi. Ve hepsi saçma bir sebepten ekmişlerdi bizi.
Biz de dört kişi 15 kişilik yemekle kalakalmıştık. Annem geleceklere küsmüştü. Ertesi gün devamlı arayıp gelmek istediler bir de yüzsüzlükte son nokta. Annem de telefonlara vs. bakmadı. Ama akşam yüzsüz yüzsüz yine buyurdular. Bir de yemeğimizi aldık geldik diyorlardı. Aldıkları da onca kişiye çarşıdan aldıkları bir tanecik kızarmış tavuk.
Annem de inadına hiçbir şey yapmadı. O gün için dünden kalan yemekleri bile çıkarmadı. Ki onları buzluğa atmıştı. O yüzden fasulye vardı yemekte, o da bize kadardı zaten. Annem de herkese paylaştırdı. Habersiz geldiniz kusura bakmayın dedi. Sonuç herkes aç kaldı. :D
Anlattığım hikaye size bir ilham vermiştir umarım. :KK53:

Evet her zaman böyle olmaz elbette ama çok kez oldu ben elimden geldikçe en güzel şekilde ağırlamak isterim ama zamanda mı yanlışlık yapıyorum bir iki saat önce mi yapmam lazım hazırlığı yetiştiği kadar ne varsa diye mi düşünmem lazım eminim herkesin başına geliyordur ama ben sorunu kendimde aramaya başladım
Hayır yahu
Annem sarmayı bir gün önceden sarar, böreğini de önceden yapar. çorba, pilav vs aynı g0n yapılır ama misafirin gelmesine iki saat kala değil. Öğle vakti başlar.
Sizinkiler bir değişikmiş. Bir daha gelmek istediklerinde kek yer çay içer giderler.

Merhaba hanımlar
Sen yine iyiymissin ben bir gece öncesinden hazırlar dolaba koyarım. Yemekli davetse. Sabah sadece pisirmesi kalır. On pisirmeli varsa onu da geceden yaparım. 😂 Düşün yani

Sorun sizde değil misafirlerinizde. 10 yıldır evliyim sürekli de misafir çağırırım yani daha şuana kadar gelmeyip beni hazırlığımla bırakan misafirim olmadı. Ölüm veya acil bi sağlık problemi olmadıktan sonra herkesin günlük planı bellidir sizi hangi bahaneyle ektiler? Bir daha sizi ekenleri sakın çağırmayın başka zaman gelmek isterlersede siz müsait değilim deyin

Çaya cagirdiysaniz bir ton hazirlik evet abarti. Tabi ki misafirleri iyi agirlayalim ama birinin evine gittigimde gereksiz yere abartili ceşit ve yiğinla ikram yapmasi bana gorgulu bir davranis gibi gelmiyor. 🙄
Misafirim iptal olsa en fazla 2 gun(o gunle birlikte) yiyecegimiz şeyler kalir onlari da dolaba koyardim ben olsam. Evde tuketilemeyip apartmana dagitacak derecede de yapilmaz. Belki iptal edenlerin gecerli bir nedeni vardir ya da bu kadar abarttginizi dusunemediler

Merhaba hanımlar
çok önemli birşey değilse sağlık ölüm kalım vs ben bu tarz gelememe durumlarının bir gün önceden söylenmesi gerektiğini düşünüyorum. sizin de vaktiniz var, planlarınız var. ayrıca bu devirde kolay değil misafir ağırlamak. maddi anlamda büyük külfet. hele ki küçük bir aile iseniz yenilemeyecek onca yemeğe de günah yani... kısacası çok ayıp! haklı gereçkçeleri yoksa o kişileri bi daha kabul etmezdim evime. başka bahaneler bulurdum bende kibarca. 1-2 red edilince anlarlardı.
pişen şeyler saklanır mı bilemiyorum. ama pişmemiş haldeki börek saklanıyor diye biliyorum. ksıır, mercimek köftesi saklayan da var ama nasıl bilmiyorum. tüketebildiğinizi tüketin. yada anne- baba kardeşler yakınsa size onlara gönderin. olan olmuş yapacak bişi yok.

Yani sürekli iptal eden kişilerse bir daha almam ben. Bir olur iki olur. Sonuçta tek pasta börek değil mesela bir dünya ev de hazırlanıyor. Çok önemli bir şeyse anlarım ama sürekli oluyor gibi anladım konuşmalarınızdan. Tavrımı koyarım. Buzluğa girebilecekleri kaldırın. Son anda da kimi çağıracaksınız. Varsa birileri çağırın elbet.

Ayy annemin başına gelmişti bu. Ama var ya öyle çay falan değil, bildiğin ziyafet hazırlamıştı kadın.
Şöyle diyeyim menüde su böreği, sarma, Kayseri mantısı vs. vardı. Bizim buranın zor ama standart bir misafir menüsüdür, buralı olanlar bilir. :KK53: Hayır bir de hem çeşit çoktu hem de gelecek kişi sayısı 10+falandı. Bunlar tek bir aileydi. Ve hepsi saçma bir sebepten ekmişlerdi bizi.
Biz de dört kişi 15 kişilik yemekle kalakalmıştık. Annem geleceklere küsmüştü. Ertesi gün devamlı arayıp gelmek istediler bir de yüzsüzlükte son nokta. Annem de telefonlara vs. bakmadı. Ama akşam yüzsüz yüzsüz yine buyurdular. Bir de yemeğimizi aldık geldik diyorlardı. Aldıkları da onca kişiye çarşıdan aldıkları bir tanecik kızarmış tavuk.
Annem de inadına hiçbir şey yapmadı. O gün için dünden kalan yemekleri bile çıkarmadı. Ki onları buzluğa atmıştı. O yüzden fasulye vardı yemekte, o da bize kadardı zaten. Annem de herkese paylaştırdı. Habersiz geldiniz kusura bakmayın dedi. Sonuç herkes aç kaldı. :KK70:
Anlattığım hikaye size bir ilham vermiştir umarım. :KK53:
valla bence şu olaydan sonra annene kimse bulaşmak istemez. ayağını denk almıştır herkes eminim :KK53: :KK53: idolüm oldu kendileri:KK45:

Merhaba hanımlar
Ayıp etmisler musait degillerse bastan gelemeyiz diyecekler yoksa da bir zahmet gelecekler. Ben olsam birdaha bu kisileri cagirmam

Her türlü aksilik olabilir, bunu göze alarak hazırlık yapıyorum:
1: yemekli misafir ise: çorbamı ve tatlımı akşamdan yaparım ki ertesi gün onlwrla uğraşmayayım. Yemek olarak da pilavım, ana yemeğim olur, ortaya bir salata ve değişik bişey ( brokoli salatası, ya da bir börek, ya da bir sarma ) hepsi birden olmaz. Misafir olunca sohpet muhabbet derken zaten yenmiyor. Ama kalabalık geliryorsa misafir ( 10-12 kişi) , mesela ortaya daha doyurucu şeyler yaparım, bir tane değil iki çeşit koyarım.
2: yapılan şeylerin bir aksilik olup misafir gelmeyecekse, ondan sonraki gün de bozulmadan yiyebileceğimiz şeyler olsun şeklinde yapmaya çalışırım
3: mesela çaya geliyorsa ve kek börek yapıldıysa, misafiriniz gelmediyse onları güzelce poşetleyip dondurucuya atabilirsiniz

Ölüm, sağlık problemi vs olmadıysa davetimi iptal edip hazırlığımı boşa çıkaran misafiri bende sonsuza kadar erteleyebilirim 😂 ayyy bir müsait olamam, işten güçten fırsat bulamam. onlar bizi çağırırsa da işim çıkar.

Nasıl bu kadar sık olabiliyor ki? Kesin sözleşmiyorsunuz da, akşama bir uğrayabiliriz falan mı diyorlar.

Benim başıma yalnızca bir kez geldi. O da çok makul bir sebepten dolayı idi. Beklemediğimiz bir kar yağışı oldu ve çocuklu arkadaşlarım yola çıkamadılar. Yani böyle bir mecburiyet yokken iptal ediyorlarsa bir yerlerde yanlış bir şey var demektir.

Bir gece önceden tatlı, çorba yaptığım çok oldu. İptal eden olmadı. Ben iptal ettim birkaç kez çünkü çocuğum ateşlenmişti. Hatta bir keresinde daha önce iptal edilen arkadaş eşimi aramıştı abi kesin geliyorsunuz di mi demek için 😂

Evliliğimin ilk seneleri başıma geldi bir kaç kez. Sonra akillandim. Kimseye sofralar donatmiyorum artık.Hele bunu yapanlar hafizamda bir iki çeşit yaparım kendimiz için gibi tamam. Eskiden son dakika arayana bile koştur koştur neler yapardım hey gidi ne aptalmisim 🤩 buzluğa atılacak şeyler yap. Bir kaç misafirede çıkarırsın böylece. Ama bu son dakika gelmeyen kişileri unutma onlar için bir daha çok uğraşma

Ben iki çocuklu olduğum için bir gün önceden hazırlarım ikramliklarimin cogusunu. 9 yıllık evliyim sürekli de çağırırım misafir ama şimdiye kadar hiç iptal eden olmadı. Bir kez ben iptal etmiştim onda da önemli bir durumumuz olmuştu. Acaba neden iptal ettiler ki?

Back
X